Gizan Pyramidit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja houdin, 25.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  No mä olen nyt linkannut tähän kirjoitettua tietoa samaiselta aikakaudelta, useamman tutkimuksen kivien siirtämisestä sekä valokuvia ja niissä näkyviä työstöjälkiä tutkineen artikkelin jossa on hyvin johdonmukaisesti selvitetty miten kivet hakattiin muotoonsa.

  Kerrotko minkälaisia todisteita haluat? Mikä on sellainen todiste että pystytään ilman suurempia epäilyksiä sanomaan että Inkat pystyivät ihan hyvin rakentamaan moisia muureja?

  Onko niin että sun ei tartte esittää väitteellesi mitään perusteita vaan perusolettama on että Inkat ei rakentaneet niitä?
   
 2. bigbear

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  1 028
  Osalle nyky murottajia kaikki on niin vaikeaa. Suurin osa ei saisi edes leikkimökkiä kasaan niin miten joku on voinut rakentaa kivistä muurin..
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Jos Inkat rakensi osan siitä niin mitä väliä sillä on jos siellä oli jo muuria pystyssä?
  Silloin pitää pystyä todistamaan, että inkat teki ne kaikki.

  Meinaatko että Inkat rakensi osan mutta ei millään olis pystyny rakentamaan jotain toista osaa?

  Rakensivatko he perustuksia minkäkokoista kivistä koostuvalle kivimuurille? Kuten sanoin, tuo alue on todella suuri. Seinät ovat 400 metriä pitkiä pisimmät.

  No mä olen nyt linkannut tähän kirjoitettua tietoa samaiselta aikakaudelta, useamman tutkimuksen kivien siirtämisestä sekä valokuvia ja niissä näkyviä työstöjälkiä tutkineen artikkelin jossa on hyvin johdonmukaisesti selvitetty miten kivet hakattiin muotoonsa.
  Käyn tämän .pdf:n läpi tänään, en nyt heti kykene koko artikkelia lukemaan tässä on muutakin tehtävää!

  Onko niin että sun ei tartte esittää väitteellesi mitään perusteita vaan perusolettama on että Inkat ei rakentaneet niitä?
  Se on vain terve epäily.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 5. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Joo ok, tässä nyt on nähty aika hyvin että sun epäily on sitä tasoa että käytännössä et voi myöntää että kun jotain ei tiedetä niin sen tietämättömyyden täytteeksi ei lähdetä keksimään satuja. Jos kuitenkin nyt epäilijänä jätät pseudotieteelliset videot ja muut vertaisarvioimattomat "tutkimukset" omaan tietoosi etkä postaile niitä ympäriinsä.

  Tässä on se pieni ongelma että lyöt tänne jotain väittämiä "Näitä ei ole voitu rakentaa silloin ku nei vaan voitu" ja sitten sanot että olet epäilijä ja sun ei tartte mitenkään todistella väittämiäsi. Kun ei tämä ole mikään epäilyn asia, tieteessä on se hieno juttu että teoriat muuttuu kun uutta tietoa etsitään ja löydetään. Kuitenkin suurimmaksi osaksi teoriat ovat käytännössä valistuneita arvauksia joten ne ei ole aukottomia, niitä ei kuitenkaan haasteta niin että aletaan tekemään vastakkaisia hypoteeseja vailla mitään pohjaa. Jollain Lamarckilla oli sentään jotain järkeä jutuissaan vaikka kaveria ei kovin tosissaan otettu.
   
 6. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Hiukan tuolta näyttäisi, mutta täytyy sanoa, että kunnioitan varsin korkealle niitä kavereita jotka muotoilivat nuo järkäleet kaikkine kulmineen naputtelemalla pienempää kiveä järkäleisiin.

  Oletteko koskaan kokeilleet? Ottakaa nyrkin kokoinen kivi käteen ja menkää muotoilemaan henkilöauton kokoista järkälettä. Tehkää ensin vaikka yksi suora sivu... Palataan asiaan ensi vuosikymmenellä tulosten merkeissä. Sitten kun aletaan tekemään tarkkoja, noin 90 asteen kulmia, niin päästään varsinaiseen työntekoon.

  Työ on ehkä ollut kaikkien aikojen puuduttavinta. Yhdellä iskulla lähtee pari murusta.
   
 7. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Ja itse täytät sen tyhjiön inkoilla.
   
 8. Pzaz

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2014
  Viestejä:
  368
  Eikös se ole loogisin päätelmä? Alueella on inkoja jotka todistettavasti kykenevät kivistä muuria pykäämään. Työstöjäljet viittaavat inkoihin, mutta kuitenki ne on rakentanut joku muu?
   
 9. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  No enkä täytä, inkojen työstä on paljon todisteita mitä just luettelin sulle monin kappalein.
   
 10. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Niinhän se on puuduttavaa. Sitten kun otat tuhansia työläisiä ja vuosikymmeniä aikaa niin ei siinä mitään ihmeellistä ole. Tuolta on kuvia siitä miten on tehty ensin pieniä painaumia ja sen jälkeen tasoitettu painaumien reunat tasaisiksi.
   
 11. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Hakattiinko ja ehostettiinko noita kiviä myös niiden ollessa paikallaan jo valmiina muurissa? Kyllä varmasti.

  Warin kulttuuri -> Killken kulttuuri -> inkat.

  "Warin muurit oli rakennettu melko pienistä, karkeista kivistä[7] savilaastilla muuraamalla ja siten erottuvat selvästi inkojen rakentamista muureista, joissa on suuria kiviä saumattomasti toisiinsa liittyneinä. Warille oli tyypillistä pohjakaavaltaan D:n muotoinen temppeli."

  "Killken kulttuuri vallitsi juuri ennen inkoja Cuzcon lähiympäristössä arviolta 900–1200 jaa. Aikaisemmin Cuzcon altaassa[1] ollut Killken keramiikka oli joko inkojen tai heidän välittömien edeltäjiensä tekemää. Kulttuuri rakensi muun muassa Sacsayhuamánin valtavat muurit. Näin ollen kulttuuri oli melko pitkälle kehittynyt; se rakensi myös teitä, temppeleitä ja käytti kasteluviljelyä. Killken keramiikan tunnisti ensimmäisenä omaksi ryhmäkseen arkeologi John H. Rowe. Killken keramiikka muistuttaa inkojen hienonlajista keramiikkaa[2]. Killken kulttuurin synty on saattanut lähteä Warin kulttuurista."

  "Killke culture flourished in highland Peru in the Late Intermediate Period around what is now Cusco. They built the massive fortress, Saksaywaman, during the 12th century. Later, the fortress was used by the Inca, following their occupation of the region."
   
 12. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Tuo on jo käyty läpi täällä, ei tuo linnoitus ole kuin muutama sata vuotta ennen inkoja rakennettu ja inkat rakensivat paljon muutakin kuin pelkästään tuon. Nuo samat todisteet muurin rakentamisesta kivin ja köysin pätee tuohon koko muuriin oli se sitten inkojen tai sitä edeltävien kulttuurien rakentama. Inkat opettelivat taitoja edeltäviltä heimoilta ja lisäsivät omia juttujaan. Egyptiläiset rakensi pyramidit 4000 vuotta aikaisemmin joten parin murikan laittaminen päällekkäin ei ole mikään ihmeellinen suoritus.

  Miten tämä nyt muuttaa päätelmiä siitä miten muurit rakennettiin?

  Vai onko niin että vuonna 1000 oli silkka mahdottomuus rakentaa moisia muureja käsin mutta vuonna 1500 se sitten onnistuikin ongelmitta?
   
 13. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Kysyinkin alunperin tänään noiden suurimpien kivien osalta. Sadan/satojen tonnien painoisissa kivissä on aikamoinen ero muutaman tonnin tai kymmenen/kymmenien tonnien painoisiin kiviin verrattuna. Alue on niin laaja.

  Btw. mistähän tämän kirjan voisi löytää?

  https://www.amazon.com/Inca-Architecture-Construction-at-Ollantaytambo/dp/0195070690
   
 14. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Ja sitten sait kuvitetun artikkelin lähdeviitteineen siitä miten 800 tonnin painoisia kiviä on siirrelty alkeellisin menetelmin. Eikö niinku mikään kelpaa? Vänkäät että on vaan mahdotonta vaikka todisteita ja tutkimusta siitä että on ihan mahdollista, löytyy vaikka kuinka paljon.

  Tietenkin pitää epäillä mutta on outoa että mitään todisteita edelleenkään tästä kehittyneestä sivilisaatiosta ei ole ja ilmoitit että et aio niitä edes etsiä. Mihin sun olettamat oikein edes perustuu?
   
 15. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Göbekli Tepen sivilisaation taso on se mikä taso on täytynyt vähintään olla, joka on siis itsessään jo aika ihmeellistä verrattuna aikaisempiin teorioihin ihmisten sivilisaation tasosta tuohon aikaan. Sinäänsä olisikin järkevää ensin tutkia sivilisaation tasoa paikallisella tasolla ennen kuin lähdetään miettimään onko tämä sivilisaatio levittäytynyt laajemmallekin. Itsehän en siis edes tuonut esille tuota levittäytymistä tai esittänyt väittämiä että löydökset olisivat eri puolella maailmaa samankaltaisia ikään kuin sama kulttuuri olisi levinnyt ympäri maailmaa. Kun sinä toit tuon väittämän esille niin voin sanoa oman mielipiteen siitä ja se on että voi olla mahdollista. Maailmanlaajuinen sivilisaatio on kyllä osa näitä vaihtoehtoisia teorioita. Tuosta on kuitenkin vähemmän todisteita kuin korkeasta paikallisesta sivilisaation tasosta n. 10 000 vuotta sitten ja tosiaan ihan hyvä idea varmaan ensin tutkia paikallisia ilmiöitä ennen kuin lähtee tutkimaan olisiko he myös levinneet koko pallon laajuisesti.

  En ole mielestäni kieltäytynyt selittämistä, sitähän olen tässä kokoajan tehnyt. Kaikkiin kysymyksiin en tietenkään osaa vastata ja osa vastauksista vaatii niin pitkiä sepostuksia että en jaksa niitä lähteä tähän kirjoittamaan (varsinkin kun joku muu on tehnyt sen työn ja voin viitata vaikka videoon). Nämä teoriathan on kuitenkin aika laajoja ja todisteet vielä laajempia joten niitä ei ihan helposti muutamaan lauseeseen tiivistetä. Ja samahan pätee nykytietämykseenkin, ei sitäkään voi kuvat parin lauseen tiivistelmässä. Saat luvan myös kysellä asioista, vastaan niin hyvin kuin osaan. Jos aihe kiinnostaa niin suosittelen lukemaan noita kirjoja, Hancockin kirjat (Fingerprints of the Gods ja Magicians of the Gods) on hyvä paikka aloittaa.
   
 16. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Luen sitä juuri! En ole vielä päässyt loppuun saakka.
   
 17. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
 18. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Pakko olla korkeakulttuurin sivilisaatio. Ei kai vyön solkia ole osattu tehdä tämän jälkeen vasta kuin viimeisen parin sadan vuoden aikana. Ja jos vyön solkia osaa tehdä niin ei maailmanympärimatkailukaan ongelma ole. Varmaan ovat osanneet lentääkin Göbekli Tepen veistäjät.
   
 19. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Tässä kuvamateriaalia ihan siitä Great Pyramidin vierestä:

   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 20. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 493
  Juu selvästi jollain laserilla, tai timanttileikkurilla tehty noi leikkausjäljet. Ei ole egyptiläisten tekemiä. Todennäkösesti joku korkeampi kulttuuri yli 10k vuoden takaa joka sittemmin katosi jäljettömiin, ja egyptiläiset 4k vuotta sitten otti nämä uusiokäyttöön ja kunnian itselleen.
   
 21. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Sanottiinko jossain niin?

  Käsipelillä kun sahaa tuollaista kiveä niin luulisi huomaavan "oho sahasin vahingossa "pöytään" monta kymmentä senttiä".
   
 22. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 493
  Tommoseen sahaamisen nyt keksii äkkiä vaikka kymmenen eri syytä, ilman että tarvii mitään vaihtoehtoteorioita. Vaikkapa oli annettu väärät ohjeet tai mitat, tai käytetty testikappaleena, tai annettu harjoituskappaleeksi jollekin uudelle. Enkä nähnyt tossa mitää "unknown technologies".
   
 23. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  En mäkään, mutta älä anna videon nimen haitata kuvamateriaalin katselua.

  Hauska muuten, että rupesivat kuorruttamaan sitä pienintä pyramidia inkatyylisillä "tyynykivillä".
   
 24. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Videolla näkyy kiviä, joissa on sahan jälkiä. Uskomatonta! :eek:

  Monista otoksista ei muuten näe, missä ne on kuvattu. Jos itse koostaisin tällaista hörhövideota, laittaisin sekaan hämmennystä aiheuttamaan pari kuvaa modernien työkalujen jäljistä. :smoke:

  Tässä ei toki näy mitään sellaista, mikä nopealla vilkaisulla ei olisi uskottavaa kupariterillä ja muulla alkeellisella työkalustolla valmistetuksi.
   
 25. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Hei
  Todistaisitko että kaikki kivet ja jäljet ovat väitetyltä aikakaudelta ja paikalta.

  Kiitos
   
 26. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Ei taida yhdellä kupariterällä kovin isoaleikkausta kiveen tehdä, timanttilaikkakin on aika pian sileä jos isompaa palaa leikkaa.
  Tuolla on pitänyt olla kunnon tehtaat työkaluille, siihen malliin on terää, talttaa, vasaraa ja muuta kulunut. Seppiäkin ollut varmaan satoja tai tuhansia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti