Gizan Pyramidit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja houdin, 25.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  No tuommoisia patsaita osattiin tehdä jo aivan hitosti aikaisemmin kuin 10000 eaa, joten ei nuo patsaat osoita yhtään mitään mistään kehittyneestä sivilisaatiosta, ne osoittaa että pikkuhiljaa opittiin tekemään tarkemmin ja paremmin.

  Mä en nyt ymmärrä minkä takia me roikutaan näissä muutamassa vanhassa rauniossa, ne näyttää että kiveä työstettiin taitavasti jo luultua aikaisemmassa vaiheessa mutta aika paljon saa mielikuvitus lentää että niiden pohjalta voi perustella jonkun sivilisaation mistä ei ole mitään merkkejä missään.
   
 2. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Tosta sun pitäis esittää todisteita, sun sana pelkästään ei riitä. Tiedemiehet ei tietääkseni ole vastaavia juttuja ennen nähnyt, sen takia toi paikka onkin herättänyt niin paljon kohua.
  No kun nuo rauniot on aika tärkeässä osassa koko juttua niin sen takia niistä puhutaan. Ne rauniot on tärkeä todiste siitä mihin nää jutut perustuu ja noi rauniot on itsessään merkki että tuolloin on täytynyt olla sivilisaatiota.

  Minusta hölmöä heittää tälläisiä merkittäviä todisteita, joita ne "valtavirran" tiedemiehetkin tosiaan pitää merkittävinä, romukoppaan sen takia kun ne ei vanhaan malliin sovi.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Pzaz

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2014
  Viestejä:
  368
  @tuoppi` Kyllä sen sivilisaation, tai oikeaammin kehittyneemmän kulttuurin on pitänyt matkustaa ja vieläpä merten yli. Miten muuten he olisivat voineet vaikuttaa muiden kulttuurien rakennustekniikkaan. Eikö partaveitsen periaatteella olisi yksinkertaisempaa että yksi paikallinen kulttuuri pääsi kehittymään 10000eaa tasolle jossa se rakensi kivimuodostelmia, mutta kuitenkin rapistui pois. Eli korkeakulttuurihan tuo olisi ollu, mutta vain paikallinen. Siksi kysyin millä tasolla tää sun sivilisaatio oli? Osasiko se jo purjehtia? Miten suurella alueella se vaikutti? Ja mitkä ovat olennaiset todisteet? Edelleenkään asioiden olemattomuus ei ole todiste eikä yhteneväiset rakennustekniikat. Dominatorin kädet vyöllä on kohtuu hyvä todiste jo. Mutta mutulla voisin heittää vaikkapa että ihmisen kuvaamien kiveen on vaatinut paljon aikaa jolloin mallin on pitänyt olla paikallaan. Käsiä on helppo pitää lantiolla joten samankaltaiseen kuvaustapaan on päädytty.

  En ymmärrä tätä sun kieltäytymistä avata edes hieman noita videoita ja kirjoja. Äkkiä tulee kuva ettei postaaja itsekkään oikein ymmärrä mistä puhuu. Itse en nyt ole kärryillä koko teoriasta kun osallistuin keskusteluun myöhäisessä vaiheessa ja jotta olisin täysin ajantasalla olisi minun pitänyt lukea kirja ja katsoa monen tunnin edestä youtube videoita. Keskustelufoormissa on se keskustelu etuliite syystä.
   
 5. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Vyönsoljetkin on yleensä kohtuu saman näköisiä. Onko tässä nyt paljastettu alien salaliitto :kahvi:

  Ja toisiin uutisiin:
  On todistettu että avaruusolennot ovat opettaneet tyhmiä apinoita pitämään housunsa ylhäällä. Kyse ei kuitenkaan ole henkseleistä :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 6. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Voin kyllä kuvitella minkälainen pesti on ollut vapaudenpatsaan mallilla kun on pitänyt soihtu ojossa nököttää 9 vuotta putkeen :kahvi:
   
 7. Pzaz

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2014
  Viestejä:
  368
  Mallikuva? Eipä tainnu 10000eaa paljon paperia olla. Mutu on vahva näissä viesteissä.
   
 8. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Eikai ranskalaisetkaan mitään paperia käyttäneet? Elävä malli parhain ja joillekkin ainoa vaihtoehto. Joku voisi kysyä tarvitaanko mallia lainkaan noin rumien veistosten tekemiseen mutta hei, kukin tyylillään.
   
 9. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Itsekin luulen, että noita ei ole mallin mukaan tehty. Eihän nuo ole lähelläkään realistista ihmishahmoa, vaikka ne selvästi innoituksen ihmisestä ovat saaneetkin.

  Esimerkiksi tässä olis ollut kohtalaisen kulmikas jätkä mallina:
  [​IMG]

  Käsien asennon samankaltaisuudessa en näe mitään ihmeellistä, koska jos halutaan tehdä runkoon kiinteät kädet ja kuitenkin tuoda ne patsaan etupuolelle, niin jotenkin tuohon suuntaan ne menee. Vöiden soljissa noissa kuvissa en näe merkittävää samankaltaisuutta, ovat mielestäni jopa kohtalaisen erinäköiset. Ja jos tarkkoja ollaan, niin kädetkin osoittavat solkia eri tavoin.
   
 10. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Nuo sisärakenteet ovat muutenkin melko mystisiä, mutta ehkä uskonnon epärationaalisuus kuitenkin selittää ne. Kuningattaren kammiossa on melko yksinkertainen kattorakennelma, joka on vielä ymmärrettävissä, mutta miksi kuninkaan kammioon rakennettiin noin monimutkainen systeemi sekä kattoon, että kammioon vievään käytävään? Kuninkaan kammiossa olisi toiminut aivan sama ratkaisu kuin kuningattaren kammiossa.

  Nuo kuilut ovat myös outoja - etenkin tuo "Well Shaft", jossa ei ole mitään järkeä. Miksi well shaft johtaa juuri tuohon risteykseen jossa käytävät eriytyvät kuninkaan ja kuningattaren kammioihin?

  Rakennus kasattiin alhaalta ylös joten, kun entrance -käytävää tehtiin, myös kuninkaan kammioon menevää käytävää ja well shaftia täytyi rakentaa samaan aikaan. Eli oli heti alkuvaiheissa selvää, että nuo kaikki kammiot rakennetaan.

  Luulisi myös, että kivistä ladottuun rakennelmaan kannattaisi tehdä vaakatasoon käytävät, mutta ihan vain mielenkiintoisemman haasteen vuoksi niistä tehtiin kaltevia lävistäen suuren määrän kivikerroksia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 11. SmeO

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2005
  Viestejä:
  120
  Kattorakenne on erikoinen, ja se löydettiinkin sattumalta kun 1800-luvulla joku sai idean tehdä koeräjäytyksiä dynamiitilla kammion yläpuolisissa rakenteissa. Ilmeisesti monikerroksisen rakenteen tarkoituksena on ollut jakaa kuormia halutulla tavalla, ja rakenteiden väliin jäävistä tyhjätiloista käytetään nimitystä "relieving chambers".

  Well shaftin käyttötarkoitukselle on itse asiassa olemassa järkeenkäypä teoria. Sitä pitkin reitin hautakammion lopullisesti sulkeneet työläiset pääsivät poistumaan pyramidista jäämättä itse sinne loukkuun.

  Kheopsin pyramidin sulkeminen oli vaikeampaa kuin monissa muissa pyramideissa siitä syystä, että hautakammio on sisäänkäynnin tasoa korkeammalla. Yleensähän pyramideistä löydetty hautakammio on ollut pyramidin pohjan tason alapuolella, kuten Kheopsin pyramidistakin löytyvä maanalainen kammio. Tällöin sulkemiseen voidaan käyttää painovoimaa apuna vierittämällä/liu'uttamalla sinne vievän käytävän tukkeeksi massiivisia, oikean muotoisia/kokoisia lohkareita. Tässäkin tapauksessa sulkeminen tehtiin samalla tavalla, mutta kivet pitikin vyöryttää "Grand Gallerysta" alaspäin kohti sisäänkäyntiä, jolloin työläiset jäivät itse sisään vangiksi. Grand Galleryn koko selittyy ainakin osittain sillä, että sulkemiseen käytettyjen kivien piti mahtua sinne varastoon, koska niitä tarvittiin vasta faaraon hautaamisen jälkeen. Pakoreittinä toimi siis well shaft, joka on erittäin vaikeakulkuinen ja ahdas tunneli, eikä sitä pitkin ilmeisesti ole mitään mahdollisuutta kulkea kuin yhteen suuntaan, eli alaspäin.

  Ohessa reitin periaate ja kuva alkupisteestä:

  [​IMG] [​IMG]

  Well Shaftin päätepiste, joka on siis kalliossa:
  [​IMG]

  Tuossa vielä yksityiskohtaisempi kuvaus englanniksi:

  How the escape likely was done, can be described in the following steps:

  When the entrance to the Burial Chamber was sealed by the portcullis blocks in the AnteChamber, the entrance to the outside of the Pyramid has to be sealed too. In previous pyramids it could be done relatively easy by pushing sealing blocks from outside the entrance of the pyramid and down through the corridor to the entrance of the burial chamber in a lower level. Block by block would fill up the entire corridor and the gravity assisted the workers. The low level of the burial chamber, relative to the entrance, is seen in Snefru's Collapsed Pyramid at Medium and in his Red Pyramid at Dashur north.

  In Khufu's Pyramid this way of blocking the ascending corridor was not possible, as the Burial Chamber was at a higher level than the entrance. To push the blocks upwards and against gravitation would have been impossible. A solution seems to be the use a temporarily storage inside the pyramid, and it is difficult not see the ramp in the floor of the Gallery as the place of such a storage. The blocks were, suggested by some, possibly hold on to there position by wooden beams attached to the gabs in the walls. After release the blocks were pushed down the ascending corridor. It's an open question whether this was actually done or remained intended, as only 3 sealingblocks are ever found and in the bottom of the Ascending Corridor. Fact is that the ramp (app. 46 m) with ease could have stored the blocks needed to fill up the ascending corridor (39,3 m) from the bottom of the Gallery and to the joint with the Descending Corridor.

  After blocking the Ascending Corridor, the workers would have imprisoned themselves in the Gallery without the possibility of reaching the entrance of the Pyramid. The solution was the shaft, bypassing the Ascending Corridor. The shaft begins in the bottom of the floor at the westwall in the Gallery. A block, once hiding the gab, is missing today. See drawing. From the floor the shaft goes down and connects to the westwall of the Descending Corridor, a few meters from the entrance of the Subterranean Chamber. From the Corridor the workers had unhindered access to the entrance of the Pyramid.

  Next step in sealing the Pyramid was to fill up the Descending Corridor with bocks, pushed from outside the Pyramid and down to the Ascending Corridor, already blocked, and perhaps further down. This could be done in the same way as known from previous pyramids. Sealing bocks have not been found in any part of the Descending Corridor, so either it stayed as an intension or blocks were later removed by robbers. Finally, the outside of the Pyramid was sealed by a number of casingblocks and the openings in the wall surrounding the pyramid aswell.

  Lähde: http://www.khufu.dk/ (Listasta kohta "Escapeway")

  Toinen lähde, paljon vanhoja valokuvia: http://bibliotecapleyades.lege.net/piramides/esp_piramide_16b.htm
   
 12. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Selvennetäänpäs nyt mistä tässä puhutaan. Olet useamman kerran viitannut Graham Hancockin kirjoihin. Eli puhutko teoriasta jonka mukaan kehittynyt sivilisaatio matkusti pitkin maailmaa ja loi ja levitti osaamistaan eri mantereille? Vai puhutko metsästäjä keräilijä yhteisöstä joka asettui aloilleen ja loi oman siihen asti kehittyneimmän yhteiskuntansa jo ennen 10 000eea?

  Nykytiedon valossa ensimmäiset yhteiskunnat muotoutui joskus vähän yli 10 000eea. Ei ole kovin kaukaa haettua että tietyllä alueella kehitys tapahtui nopeammin ja nyt kun on löydetty tuo Göbekli Tepe niin voidaan vetää arvioita ensimmäisistä sivilisaatioista tuhannella vuodella taaksepäin.

  Mistään jääkautta edeltävistä pseudotieteellisistä kehittyineistä sivilisaatioista en kyllä löydä halaistua sanaa muualta kuin näiltä "vaihtoehtotutkijoilta".

  Eli vastaatko kysymykseen: Puhutaanko nyt jostain sivilisaatiosta ennen jääkautta johon kuuluu tarinoita valtamerien ylittämisestä yli 12 000 vuotta sitten ja jotain satuja komeetoista jne., vai luultua aikaisemmin kehittyneestä yhteiskunnasta joka kehittyi metsästäjä keräilijöistä?

  Lähteet: http://gobeklitepe.info/who_how_why.html, https://en.wikipedia.org/wiki/Cradle_of_civilization#Mesopotamia (Bellwood, Peter. First Farmers: The Origins of Agricultural Societies. 2004. Wiley-Blackwell)
   
 13. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  [​IMG]

  Tässä myös hyvin paikallaan pysynyt laama tms.


  On ihan käsittämätöntä miten täällä aliarvoidaan muinaisia ihmisiä, 5-vuotias penskakin piirtelee vaikka minkä näköisiä kuvia ilman mallia.

  Tässä eriasentoisia käsiä:
  [​IMG]
   
 14. Pzaz

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2014
  Viestejä:
  368
  Mutuilu tais mennä pieleen mulla:(
  Sanotaan nyt kuitenki ettei tuo käsien lantiolla/vatsalla pitäminen ole todiste maailmanlaajuisesta sivilisaatiosta. Jos kehitys olisi ollut esim 1500-luvun euroopan tasolla niin kivikirkkoja ja kaupunkeja löytyisi joka paikasta. Ei tuommonen keskiajan kirkko mihinkään katoa parintuhannen vuoden aikana.
   
 15. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  No itseasiassa taitaisivat olla hautautuneena maahan aika syvälle nykypäivänä....kuten esim jos muistat koulun historian tunneilta "suomen" esihistorian luennot...tai sitten pompsahtelisivat pikkuhiljaa pintaan.

  esim tältä ne näyttävät:
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tama-loyto-muuttaa-suomen-historiaa/3568080

  anyway "olipa kerran xxxx" piirretty sarja kuvaa historiaa tarkemmin tämän ketjun mutkun/eikun/ailienit/jne. tuotokset.
   
 16. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593

  Pyyntö: voitko lyödä todisteet pöytään perimmäisine lähteineen siitä, että nämä kuvassa näkyvät Sacsayhuamanin kivimuurien suurimmat (jopa 320-tonnia painavat) kivet ovat inkojen tekemiä?

  [​IMG][​IMG]
   
 17. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839

  Näissä kivissä on se hauska ominaisuus, että niitä on voitu muotoilla vasta asennuspaikallaan. Kuljetuksen aikana kivet ovat siis olleet huomattavasti suurempia. Esimerkiksi tuon kahden ikkunan välissä olevan kiven on täytynyt olla reippaasti suurempi jotta siitä on voitu tehdä täsmälleen tuon muotoinen. Inkat roudasivat vuoristossa 300 tonnisia kiviä. Nykyäänkin tuolle alueelle pitäisi tehdä todella hyväkuntoiset tiet ennen kuin vastaava onnistuisi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 18. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  http://isida-project.ucoz.com/publ/...al_origin_of_the_saqsaywaman_fortress/2-1-0-2

  Silmäileppäs toi. Mitä mieltä?
   
 19. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Ei mitään perimmäisiä lähteitä ole esittää, mutta wikipedia mukaan ei tosiaan olisi inkojen tekoja. Siellä sanotaan linnoituksen olevan Killke-kulttuurin tekosia ja inkojen jatkaneen rakennusprojektia myöhemmin. Tosin rakentamisen ajankohtaa tuo ei kovin merkittävästi muuta, koska olisi vain joitakin satoja vuosia ennen inkojen aikakautta.
   
 20. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  1. Konkistadori Cieza de León joka kirjoitti omista kokemuksistaan Perussa, on maininnut Cuscon muurien rakennusmenetelmät ja tarkkaillut niitä paikan päällä. Myöskin Diego De Trujillo on kirjoittanut käytännössä samoista tekniikoista joita todisti paikan päällä myöskin.

  Yksi lainaus:
  "who visited Saksaywaman two times in the late 1540s, mentions the quarrying of the stones, their transposition to the site, and the digging of foundation trenches. All this was conducted by rotational labor under the close supervision of Imperial architects"

  Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Saksaywaman#Theories_about_construction_of_walls Klikkaamalla lauseen perässä olevaa numeroa, pääset suoraan kirja/tutkimuslähteeseen josta lainaus on otettu.

  2. Inkojen työstämissä kivissä on tietynlaisia merkkejä ja jälkiä kun niitä on työstetty hakkaamalla ja tasoittamalla pienemmillä kivillä.

  Lähde: http://www.michaelsheiser.com/PaleoBabble/Who Taught the Inca Stonemasons Their Skills A Comparison of Tiahuanaco and Inca Cut-Stone Masonry.pdf Sivu 11

  Kaivan vähän lisää jos nyt jotenkin väännät että nämä todisteet ei riitä siihen että Inkat olisivat rakentaneet kaiken ihan itse.

  3. Heiser on kirjoittanut hyvän artikkelin erittäin hyvillä lähdeviitteillä kivien siirtämisestä http://michaelsheiser.com/PaleoBabb...tones-baalbek-applied-physics-ancient-aliens/

  3.1. On vähän outoa ajatella että kaikki muut kivet on saatu perimätiedon ja eri tutkimusten mukaan louhittua ja siirrettyä mutta sitten muutama isoin olisi ihan mahdottomia.

  Edit. Huom. lisäsin kohdan 3.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 21. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  1. Konkistadori Cieza de León joka kirjoitti omista kokemuksistaan Perussa, on maininnut Cuscon muurien rakennusmenetelmät ja tarkkaillut niitä paikan päällä
  Mitä vaihetta rakentamisesssa he todistivat? Oliko rakentaminen jo kuinka pitkällä heidän todistaessa näkemäänsä? Kuinka paljon kiviä oli jo pystyssä tätä ennen? Kuinka isoja kiviä inkat siihen aikaan liikuttelivat paikoilleen?

  2. Inkojen työstämissä kivissä on tietynlaisia merkkejä ja jälkiä kun niitä on työstetty hakkaamalla ja tasoittamalla pienemmillä kivillä.
  Menee aikaa käydä tuo .pdf läpi niin voitko sillä välin osoittaa inkojen tietynlaiset merkit ja jäljet allaolevassa kuvassa?

  [​IMG]
   
 22. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Tuossa edellisessä viestissä listaamani jutut on t
  No tuossahan se luki, omissa kirjoissaan maininnut että seurasi perustusten kaivamista, kivien louhintaa ja niiden kuljetusta rakennuspaikalle. Osa kirjoituksista julkaistiin ennen kuolemaa ja osa kuoleman jälkeen, ovat vieläkin tallessa.

  Työstämisen jäljet näkyvissä esim tässä http://c8.alamy.com/comp/ADRFEP/inc...of-ancient-stone-wall-sacsayhuaman-ADRFEP.jpg keskellä isompia ja reunoja kohden pienempiä jälkiä kun kiviä on hakattu muotoonsa. Selitetään tarkemmin tuon pfd-artikkelin sivun 11 viimeisessä kappaleessa.
   
 23. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Voitko nyt kenties kaivaa jotain vastaavia todisteita väittämästäsi että eivät ole Inkojen tekemiä? Tai kenties Foesterin jutuista kun kaveri kuitenkin asuu siellä Egyptissä? Kenties kirjoituksia, tutkimuksia tai kuvia?
   
 24. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Toi on niin iso alue, että siellä on perustuksia kaivettu monen monta kertaa, mutta eikö siinä kirjassa lukisi kuinka paljon Sacsayhuamanin aluetta oli jo rakennettu sitä ennen kun hän saapui paikalle havainnoimaan tapahtumia?

  Onko tämä kuva ylempää muurista, jossa kivet olivat huomattavasti pienempiä. Näet sen esim. kuvasta jonka postasin edellisessä postauksessani. Onko näitä samoja työstöjälkiä näissä alempana olevissa massiivisissa kivissä?
   
 25. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Todista sinä ensin, että ne ovat inkojen tekemiä. Nämä massiivisimmatkin kivet.
   
 26. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  No näyttäisi joka kuvassa noi suurimmat kivet olevan ihan täynnä noita jälkiä kivivasaroista: https://www.google.fi/search?q=Saks...ved=0ahUKEwib7Maki7fPAhWDQpoKHX-xBTgQ_AUIBigB

  Mitä väliä sillä on että milloin oli siellä? Jos Inkat rakensi osan siitä niin mitä väliä sillä on jos siellä oli jo muuria pystyssä? Meinaatko että Inkat rakensi osan mutta ei millään olis pystyny rakentamaan jotain toista osaa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti