Gizan Pyramidit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja houdin, 25.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Mun kannanotto on sitten että ei tarvitse olla maailmanlaajuinen, mutta voi olla. Tyytyväinen?
  Sun vuoro.
   
 2. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  No papyrukset ja hieroglyfit joissa suoraan viitataan rakennusmetodeihin ei ole semmoista mistä katoaisi informaatiota esitettäessä. Ei tarvitse lukea kirjoja, jo ihan artikkeleilla pääsee pitkälle, niissä yleensä on tiivistetysti uudet löydöt.

  Tuntuu että tämä kehittynyt muinainen sivilisaatio vaatii pirusti oletuksia ja pseudotieteilijöiden kirjojen lukemista kun taas vallitseville teorioille löytyy ihan helposti ymmärrettäviä todisteita.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. vlad_89 Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  328
  a
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 5. SmeO

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2005
  Viestejä:
  120
  Tuossa on erittäin hyvä sivusto Kheopsin pyramidin rakentamisesta, sisältää lähdeviitteet:
  http://www.cheops-pyramide.ch/pyramid-building.html

  Sivustolla on esitelty Franz Löhnerin teoriaa, jonka mukaan olisi käytety puisia väkipyöräjärjestelmiä. Näiden avulla työläisten ei tarvitsisi kohdistaa työntövoimaa ylöspäin, vaan olisi mahdollista käyttää väkipyörien avulla omaa painoaan apuna. Tämä vähentää myös tarvittavien työläisten määrää, tuolta löytyvän laskelman mukaan rakentamiseen olisi tarvittu vain 6700 miestä: http://www.cheops-pyramide.ch/khufu-pyramid/pyramid-workers.html

  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG]  Tämä 2,5 tonnin peruskivien heivaaminen ylös varmaan onnistuukin, mutta miten ylemmän hautakammion kattoa tukevat 50-tonniset graniittipaasit on saatu 40 metrin korkeuteen? Samalla tekniikalla, käyttämällä ihmisten sijasta aiemmin ylös tuotuja kiviä vastapainona: http://www.cheops-pyramide.ch/khufu-pyramid/granite-transport.html

  On kyllä erittäin mielenkiintoinen aihe, josta vieläkään ei tiedetä läheskään kaikkea. Kheopsin pyramidiakaan ei ole tutkittu niin paljon kuin olisi halua ollut, ilmeisesti Egyptin viranomaisten suostumus hankkeille on ollut tiukassa.

  Ohessa kaaviokuva pyramidista:

  [​IMG]
  Esimerkiksi nuo Queen's chamberista lähtevät "air shafteiksi" kutsutut kuilut päästiin tutkimaan vasta vuonna 1993 alla olevassa kuvassa näkyvällä robotilla. Toisin kuin King's chamberista lähtevät kuilut, nämä eivät ole yhteydessä ulkoilmaan. Kun robotti oli noussut kuilua pitkin 65 metrin matkan, havaittiin kameralla kuilun päättyvän oheisessa kuvassa näkyvään luukkuun. Myöhemmin siitä porattiin läpi ja havaittiin sen takana olevan toinen samanlainen luukku. Miksi ja mitä sen takana on? Mikä on kuilujen tarkoitus?

  Tutkijoita ihmetyttää myös kammioiden määrä. Alin kammio on 30 metrin syvyydellä peruskalliossa ja se näyttää keskeneräiseltä. Erään teorian mukaan faarao oli ensin tarkoitus haudata sinne, mutta sitten suunnitelma muuttui. Ehkä faarao halusikin tulla haudatuksi ylemmäs pyramidiin, kukaan ei tiedä.

  Mitä tapahtui faaraon ruumiille ja aarteelle? Kun egyptologit ensimmäisen kerran tutkivat pyramidia 1800-luvulla, paikalla oli vain avoin sarkofagi, jonka kantta ei ole ikinä löydetty. Tarinan mukaan myöskään pyramidiin vuoden 820 jaa. paikkeilla tunkeutunut kalifi Al-Mamun ei löytänyt mitään, joten todennäköisesti hauta oli ryöstetty jo muinaisena aikana.

  Aihe on kovin kiehtova ja on jotenkin mukava pohdiskella tällaisia kysymyksiä, joihin kukaan ei tiedä oikeaa vastausta.


  [​IMG] [​IMG]
   
 6. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  No nyt menee jo ihan arvailuksi. Jos kerta teoria on sun mukaan varteenotettava niin kai nyt osaat sitten kertoa onko vaiko eikö? Eikös tälle ole jotain todisteita? Mainitsit että niitä on. Nyt voisit laittaa tähän.

  Huom. todiste ei ole joku asia mille ei ole selitystä (sinun mukaasi).
   
 7. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  En tiedä miten muroon voi postata papyryksia tai hieroglyfeja. Linkkejä kuviin voi ehkä antaa. Toisaalta näitä juttuja on taidettu kirjoittaa eniten nettiin ja kirjoihin kun se on tätä nykyaikaa.

  On noita juttuja varmaan tiivistetty nettiinkin. Sun pitää ite niitä googlata jos haluat tutkia niitä tarkemmin. Itsellä ei suoraan ole tarjota linkkejä, kun itse luin suoraan kirjasta joten minun ei tarvinnut itseä varten googlata referaatteja. Jos et suostu lukemaan mitään niin silloin mun on hankala auttaa.
   
 8. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  En oikein ymmärrä mitä haluat? Miksi minun pitäisi keksiä joku väittämä omasta päästä jos minulla ei ole vastausta juuri tuohon kysymykseen? Pzazhan tuosta aloitti keskustelua.

  Yksi todiste on yhä Göbekli Tepe. Se että se ei sulle kelpaa ei tee siitä huuhaata.
   
 9. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  No kun ei se ole todiste, sen alkuperää ei tiedetä ja sä vaan vedät johtopäätöksen siitä että on ollut joku kehittynyt sivilisaatio.

  Jos ei kerta ole mitään muita todisteita kuin Göbekli Tepe niin minkä takia sitten annat väittämän että tämä sivilisaatio matkasi ympäri maailmaa? Kai sulla nyt jotain esineitä tai jäämistöä on laittaa tänne? Siis nyt ihan mitä tahansa konkreettista mikä viittaisi siihen että oli olemassa kehittynyt sivilisaatio yli 10000 vuotta sitten. Kaikista muista historian vaiheista löytyy fossiileja ja jäämistöä niin kai nyt jotain on jäänyt?
   
 10. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Tämä on kyllä jotain niin raivostuttavaa...
   
 11. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Sulle on jo näytetty. Ei sulle kelpaa.
   
 12. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Öö, ei tuo ole minun keksimä johtopäätös vaikka pidänkin muinaista edistynyttä sivilisaatiota todennäköisenä.

  Siis yhä toi Göbekli Tepe on jäänyt ja on olemassa. Se on tiedemiesten mielestä vähintään 10 000 vuotta vanha eli sen rakentanut sivilisaatio on vanhempi. Miksi tämä ei kelpaa sinulle todisteeksi vaikka oikeille tiedemiehille kelpaa? Vai väitätkö että koko Göbekli Tepe on keksitty juttu tai että se on tuoreampi kuin mitä tiedemiehet väittävät?
  En ole väittänyt että Göbekli Tepen yhteisö olisi matkannut mihinkään, itse asiassa ihmettelin mistä Pzaz tuon väittämän vetäisi edes. Todennäköistä kyllä että he matkasivat koska ihmiset tuppaavat matkailemaan.
   
 13. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Tässä esineitä jos et osaa googlata: https://www.google.com/search?q=göb...iqxrXPAhXBDCwKHT5EAtMQsAQIHQ&biw=1920&bih=981
   
 14. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Tässä nyt haetaan sitä että jos katsotaan kuinka yksinkertaista kiveä on työstää niin Göbekli Tepen on voinut ihan hyvin rakentaa heimo joka on asettunut aloilleen eikä siihen ole tarvittu mitään kadonnutta edistynyttä sivilisaatiota. Ainakaan niin edistynyttä että voitaisiin vetää johtopäätöksiä pyramidien rakennustapoihin.
   
 15. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
 16. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Tuosta olen minä ja Göbekli Tepeä tutkineet tiedemiehet eri mieltä. Rakentamiseen on tarvittu edistynyttä sivilisaatioita.

  Kyllä tuosta voi myös vetää johtopäätöksen että pyramideissa olisi myös käytetty luultua edistyneempää teknologiaa, koska tuossa on kuitenkin monta tuhatta vuotta aikaa väliä. Olisi aika kaukaa haettua että Göbkeli Tepen sivilisaatioi olisi noin merkittävästi edellä muita eivätkä he jakaisi informaatiota ollenkaan.
   
 17. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Itseasiassa ei ole. Eikä tämä ole edes vaihtoehtoteoria.

  Tässä on nyt jotenkin hassusti päädytty siihen että sinä esität nyt vaihtoehtoteorioita :)
   
 18. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Ja mitään todisteita, muuta kuin tämä yksi rakennelma, ei ole tästä sivilisaatiosta jäänyt? Kaikista muista on jäänyt mutta tämä mystinen sivilisaatio joka oli olemassa yli 10 000 vuotta sitten ei jättänyt kirjoituksia, työkaluja tai mitään muita viitteitä itsestään? Kuulostaa oudolta kun ollaan kuitenkin löydetty aivan helvetin vanhoja työkaluja jotka on säilyneet ihan ok kunnossa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2016
 19. The Dominator

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 593
  Mielenkiintoista, että esim. Pääsiäissaarten ja Göbekli Tepen ukkelipatsaalla on huomattava yhdennäköisyys vyön soljessa ja käsien asennossa ja sormien osoittaessa vyötä. Mielenkiintoista. Korostan: en väitä mitään, sanon vain että mielenkiintoista.
  [​IMG][​IMG][​IMG]
   
 20. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Onko sulla linkkejä noihin vanhempiin työkaluihin? Onko niillä voinut rakentaa tuollaisia?

  Tässä pari muuta paikkaa samalta aikakaudelta kuin Göbekli Tepe eli ei ole ainoa paikka.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Tell_Aswad
  https://en.wikipedia.org/wiki/Nevalı_Çori
   
 21. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Mitähän nyt selität, tässä on yksi jostain 30 000 vuoden takaa. Meinaatko että toi on yksittäinen patsas ja sen jälkeen vasta 10000 eaa tehtiin seuraavat? Näyttäisi vastaavan noita mitä linkkasit aikaisemmin, mitä nyt alkeellisempi mutta ymmärrettävästi kun on 20t vuotta vanhempi.
   
 22. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Missä on yksi? Tossa googlen tuloksessa voi olla toki patsaita jostain muualtakin, se on vaan haku. Tulos voi olla myös eri sinulle kuin minulle.
   
 23. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Toinen tosi mielenkiintoinen juttu on se, että ihmisillä on yleensä kaksi kättä.
   
 24. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Linkki jäi https://en.m.wikipedia.org/wiki/Venus_of_Hohle_Fels En kyllä ymmärrä mistä revit faktan että noi olisi ensimmäisiä tuommoisia patsaita kun 5 Sek googletuksella kävi ilmi että vastaavaa työn jälkeä löytyy vuodelta 40 000 eaa.
   
 25. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
  Moai ukkelit taitaa olla kaiken takana. Nämä ovat ne pyramidimiehet, eli sen ajan remonttireiskat ja pytinkiä nousee.
   
 26. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Ai mitkä olisi ensimmäisiä tuommoisia patsaita? Voisitko viitata tarkemmin, tosiaan toi google tulos voi olla ihan eri minulle kuin sinulle.
  Tai no, tarkoitin siis noita Göbekli Tepen patsaita ja pilareita että vastaavia ei ole löydetty vanhempia. Toki osa artifakteista voi tietenkin olla samankaltaisia kuin vanhemmat. Aika heikoilla olet jos luulet tuollaiset asian kumoavan kaiken.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti