Gizan Pyramidit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja houdin, 25.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
  Uskotko että esimerkiksi isoin gizan pyramidi on nykytunnetun ihmisen tekemä, vai onko ollut olemassa jokin toinen viisaampi/vahvempi ihmisrotu tai ufot kenties avustanut. Noin 3 miljoonaa kiveä 2000-3000kg painoisia sama kuin pinoaisi pakettiautoja kolme miljoonaa päällekkäin. Suorituksena melkoinen saavutus tuohon aikaan. Ja samoin tuo että kaikki 3 pyramidia on täysin oikeassa suhteessa orionin tähdistöön.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2016
 2. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Hieno saavutus, mutta sellaista se on, kun jumalia pelkäävät orjat tekevät hommat puolestasi.

  Sen sijaan sellaiselle sivilisaatiolle kuten me nykyisin olemme, tai vielä paremmin planeettojen välillä kulkevalle, Gizan pyramidi on kyllä melko heikko ja järjetön räpellys.

  Tähtiä on osattu lukea iät ja ajat, se ei tee asiasta sen kummempaa.
   
 3. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
  "Sen sijaan sellaiselle sivilisaatiolle kuten me nykyisin olemme, tai vielä paremmin planeettojen välillä kulkevalle, Gizan pyramidi on kyllä melko heikko ja järjetön räpellys."

  En nyt menisi kovin heikoksi räpellykseksi kehumaan, kun ei tänä päivänä edes tiedetä kuinka ne on rakennettu?
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2016
 4. jjjjussi Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  359
 5. Coolxz55

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  130
  Enkä kannattaisi yleissivistykseen satsata tai käydä koulut loppuun.
   
 6. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
  Kerro lähde missä kerrotaan 100% varmuudella kuinka ne on rakennettu?
   
 7. Coolxz55

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  130
 8. :facepalm:
   
 9. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
 10. Coolxz55

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  130
  :facepalm:
   
 11. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Kerro jokin tieteellinen lähde jossa mikä tahansa asia on selitetty 100% varmuudella.

  En kyllä ymmärrä miten joku näkee kivien pinoamisen jotenkin ihmeellisenä suorituksena johon tarvitaan maan ulkopuolista apua.
  Aikaa se on varmasti vienyt, mutta ihmisen käynti kuussa on ihmeellisenä tekona ihan eri planeetalta (pun intended).
  Ei kannata katsoa "history" channelin paskasarjoja ja luulla että koska kanavan nimessä on "history", niin sen ohjelmat ovat jotenkin uskottavia ja järkeenkäypiä tieteelliseltä perspektiiviltä.
   
 12. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Yleensä näissä on taustana se, että ei haluta käsittää entis ajan ajattelua. Egytissä ei samalla tavalla pohdittu taloutta, investointeja, tuottoa jne. Asioita voitiin tehdä ikään kuin välittämättä niiden kustannuksista. Tällä tavalla saadaan aikaan aika älyttömiä (ja upeita) saavutuksia.
   
 13. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Egyptissähän orjilla taisi olla suht hyvät olosuhteet. Töitä riitti ja siitä sai leivän jolla sai hankkia omaisuutta. Pyramidit mielletään yleensä pakon edessä rakennetuiksi, mutta luulenpa muinaisten egyptiläisten ja muiden välimeren sekä lähi-idän kansojen saaneen melkoisen määrän vaurautta noista projekteista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2016
 14. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Nykykäsityksen mukaanhan pyramideja eivät rakentaneet orjat vaan arvostetut ammattilaiset.

  Silti... rakennelmien huima koko, uskomaton logistiikka joka tarvittiin kivien louhimiseen ja siirtämiseen sekä kivien ja rakennelman tarkka sijoitus monellakin tavalla, ovat hämmästyttäviä saavutuksia.

  Pelkkä taloudellisen ajattelun puute ei tuota arkkitehtuuri-saavutusta selitä. Myös joissain jättimäisissä patsaissa on uskomaton symmetrian taso kun ottaa huomioon, että ne on naputeltu käsin taltoilla.
   
 15. Varis tori

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2015
  Viestejä:
  1 162
  Tiesittehän sen että pyramidin muotoisen jutun sisällä tietyssä kohdassa veitset teroittuvat itsekseen. :cool:
   
 16. iki-moto

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2016
  Viestejä:
  78
  Tämä on varmasti naurettavin ja typerin teoria...

  Egyptissä on kuluvana vuonna tehty erinäisiä tutkimuksia tuntemattomien sisärakenteiden selvittämiseksi, mikä voisi mahdollisesti todistaa ainakin yhden teorian paikkansa pitävyyden, mutta voihan aina käydäkin niin, että pyramidi säilyttää vielä salaisuutensa...
   
 17. finnleo

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2009
  Viestejä:
  664
  Miksi pyramidit jätettiin niin helpoiksi kohteiksi haudanryöstäjille? Jos tunneli pyramidin keskelle olisi tukittu oikein kunnolla niin siinä olisi ollut 100 metriä murkulaa kaivettavana ja tuskin kukaan tähän päivään asti olisi sisällä käynyt.
   
 18. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
  Sehän kaivettiin eri kohdasta siihen käytävään, en tiedä mistä tiesivät oikean käytävän sijainnin. Sekin on erikoista kun kerrotaan että kuninkaankammio oli jo ryöstetty, niin onko siis ryöstäjät tulpanneet kaivamansa tunnelin uudestaan, enpä usko.
   
 19. Wulfgraf

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2013
  Viestejä:
  191
  Goa'Uldit rakensi ne.
   
 20. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Orjatyöllä ei ole koskaan saatu aikaan mitään vaativaa. Lähinnä poimittu sato plantaasilta tai roudattu tavaraa paikasta toiseen. Jossain kulttureissa orjat eivät olleet "orjia" varsinaisessa merkityksessään (kuten orjat plantaasilla tai laivassa soutamassa) vaan suht vapaita ihmisiä, joilla vain oli omistaja pomona. Nämä "orjat" ovat ehkä saaneet jotain vähän taidokkaampia tekeleitä aikaiseksi.

  Eli kyllä siellä ovat olleet ammattilaiset asialla. Ufoja todennäköisempää on kuitenkin että ovat älynneet käyttää hevosia tai norsuja kivien siirrossa. Todennäköisesti työmenetelmät ovat olleet luultua paljon kehittyneempiä ja sen aikakauden "liikesalaisuuksia", joita eivät ole siis dokumentoineet seinille jälkipolville.
   
 21. Se on jännä miten joillekkin on todennäkösempää, että alienit olis rakentanu sen, kuin että ihmiset on sen saanu aikaseks. :D
   
 22. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Tulkintaa havainnoille ei kannata ilman todisteita harrastaa, mutta pyramidit ovat pelkkänä havaintona mielenkiintoinen anomalia. Vastaavan rakennelman kasaaminen nykyteknologialla olisi kova saavutus - ainakin siinä ajassa mikä Egyptissä työhön käytettiin. On huimaa, että 4000 vuotta sitten pystyttiin johonkin, mihin nykyajan koneilla ja tieto-taidolla olisi erittäin vaikea yltää.

  Kolme tonnia painavien kivien asettaminen täsmälleen paikoilleen joka viides minuutti 23 vuoden ajan on huikea projektinhallinnallinen saavutus. Etenkin kun ottaa huomioon, että vain hyvin harva osasi lukea tai laskea. Töitä tehtiin siis tuolla tahdilla yötä päivää ilman kunnon valaistusta. Loppuvaiheessa kivet asetettiin tuolla tahdilla 100-150 metrin korkeuteen - ilmeisesti myös sysimustassa yön pimeydessä.

  Lähistöllä tietenkin louhittiin 3 miljoonaa kiveä - yksi joka viides minuutti vuosikymmenien ajan. Myös tätä tehtiin soihtujen valossa öisin. Soihtuja kului hirvittävä määrä. Samoin tietenkin työkaluja, jotka hajosivat tämän tästä. Rautaa ei vielä ollut käytössä. Jos yksi ihminen louhisi tuollaisen kiven sen aikaisilla työkaluilla, puhuttaisiin kuukausien työstä helposti - vähintäänkin menisi viikkoja.

  Jossain oli valtavat käsityötehtaat jotka toimittivat työkaluja, köysiä ja ynnä muita varusteita lähes loputtomasti. Ruokaa ja vettä kului holtittomat määrät.

  Kivien roudaus toimi katkeamattomasti 20 vuotta - myös ylös yli sadan metrin korkeuteen.

  Jos kuvitellaan, että nuo kolme miljoonaa kiveä olisivat pakettiautoja joita voidaan ajaa, niin niiden parkkeeraaminen valtavalle parkkialueelle viiden minuutin välein olisi hyvä saavutus. Tuokin vaatisi todella tarkkaa suunnittelutyötä onnistuakseen.

  Mitään isompaa ongelmaa ei projektissa 20 vuoden aikana ilmaantunut... Kaikki kivet saatiin täsmälleen oikeaan paikkaan muutaman sentin tarkkuudella ja täsmälleen suunniteltuun suuntaan tähdistöjen mukaisesti. Noin tarkasti osataan rakentaa vasta nykyään. Jotenkin joku kommunikoi suunnitelman kymmenilletuhansille tekijöille joista juuri kukaan ei osannut lukea ja kirjoittaa. Vaikka pyramideja oli rakennettu aiemminkin, niin niitä tehtiin niin harvakseen, että harvalla oli oikeaa kokemusta työstä.

  Steve Jobs ei ollut johtajana mitään verrattuna siihen kaveriin joka tuon teki.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2016
 23. Mä ite uskon, että pyramidit on rakennettu näin miten tää ranskalainen arkkitehti selittää


  Tosta on jossain youtubessa parempikin dokkari missä kerrotaan tarkemmin.
   
 24. MorganKane_

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  2 433
  Luulisi, että isolle pohjapinta-alalle voidaan kasata samanaikaisesti aika monessa kohdassa useita ramppeja pitkin, ettei tarvitse miettiä mitään yhtä ramppia, josta kiviä kulkee ohi 5 minuutin välein. Samoin en usko että 3 miljoonan pakettiauton parkkeeraus vie 23 vuotta - vaikka sisääntuloja olisi vain yksi.

  Orjat luonnollisesti tekivät yksinkertaisimpia hommia, kokeneet orjat vähän vaativampia ja johtivat ryhmiä, palkatut osaavat työntekijät rakennusmestareina jne.

  Luulisi sukupolvien kumuloitunut tieto rakentamisesta ilman koneita myös jonkin verran auttavan.

  Mutta ehkä sitten ei, ja ufot ne tekivät.
   
 25. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Näin voi tehdä alussa, mutta kun edetään korkeammalle, yhdestäkin rampista tulee jättimäinen rakennelma - suurempi kuin pyramidi itsessään. Jos työ tehtiin noin, niin rampin tai ramppien rakentaminen ja purkaminenkin pitää vielä lisätä työmäärään.

  Perustusten rakentamista ei vielä ole mainittu lainkaan, joka sekin itsessään on ollut merkittävä työ.

  Siinä on heitetty yksi jos toinenkin lapiollinen hiekkaa...

  Ja vaikka oletettaisiin, että rampit voitaisiin kasata vaivattomasti ja niitä olisi ollut yksi joka sivulla, niin silti kivien louhiminen ja kuljettaminen on ollut käsittämätön saavutus. Rampit muuttavat tilannetta hiukan ainoastaan noston osalta.

  Ei niin, jos parkkeeraaminen on huolellisesti suunniteltu, alueella on valtavasti suunnitelman osaavia ohjaajia ja kuskit tietävät mitä tehdä, autot eivät hajoa, eikä kriittisiin liikenteen solmukohtiin tule mitään isompia ongelmia. Jos kuitenkin pienehkökin ryhmä kääntyy väärään paikkaan, ruuhkautuu prosessi hyvin nopeasti. Veikkaisin, että tuohon menisi paljon kauemmin kuin arvataankaan.


  Luulisi sitten, että osaisimme tuollaisen tehdä kädenkäänteessä?
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti