Genelec F one + 2kpl G onea, kytkeminen?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja badderikomu, 04.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  On siinä laitteessa DAC. Teet jotain väärin. Ei nuo pre-outit ole mitään ihmeellistä ja mystistä, ne ovat niiden tavan kaiutinliitäntöjen perässä, siellä on vain vastukset välissä.

  Mitä jos työnnät sille vahvistimelle ääntä optisella ja laitat siihen ihan tavan kaiuttimet perään, etkä mitään toista vahvistinta?
   
 2. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  Tottahan toki se niin toimii.
   
 3. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  No ei helkkari! Myönnän, olen todellakin oikea hifi mies!

  Aikasemmin en millään saanu toimiin ja nyt se PRE OUT sitte toimiikin niikuin pitää.

  Kiitti Resetor. Meinasin jo luovuttaa.. ongelma ohi. Hyvin ne PRE OUT:tit toimii ja hyvin muuntaa digiä :)

  Sori
   
 4. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Noniin, ei sitten muuta kuin Genet kiinni pre-outeihin. En tiedä mitä teet tuon toisen vahvistimen kanssa pelatessa väärin. Maran ohjeessakaan ei suoraan sanottu, että pre-outteja tarvisi laittaa mistään erikseen päälle.

  Se toinen vahvistin siinä perässä pitäisi toimia kun vedät Maran pre-out left ja right rca:sta sen toisen vahvistimen vaikka aux in rca:han. Volymea pitää toki olla kummastakin käännettynä ja outputit valikoista oikein.
   
 5. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  Kyselempähän jo valmiiksi tämmösiä:

  Tarviiko/kannattaako F2:seen (jos sen ostan) liittää PRE OUT:sta sub linjaa?
  Vai pelittääkö järjestelmä pelkällä L+R?

  Ja kuis volumen kanssa, säädänkö sitä vahvarilta vai F2:sta? Kumpi parempi?
  Eihän PRE OUT:lla voi käräyttää genejä jos vahvarilta pistää liikaa volaa?
   
 6. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Näköjään olet jo päättänyt heittää rahat kankkulan kaivoon ni kerro nyt edes et mikä siinä hillopurkissa noin viehättää? :rolleyes:
   
 7. Juuvipi

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2012
  Viestejä:
  30
  Kiitokset molemmille nopeista vastauksista omasta puolestani ja pahoittelut badderikomulle ketjuun tunkeutumisesta kysyjänä. Oma käyttöni kokoonpanolle olisi lähinnä musiikin kuuntelua mutta myös leffoja. Monipuolisuutta siis vaaditaan.

  Apeaapinan ehdottama SVS PB-1000 vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja ainakin paperilla genen subiräpellyksiä paremmalta. Genelecin G2:t aion kaiutinpariksi hommata, mutta luuletteko että esim. Tubemagic D1 plus -dacilla ja vaikkapa tuolla SVS:n subilla täydentäen voisi saada järkevän kokonaisuuden - vai olenko käsittänyt laitteiden yhteensovittelusta jotain väärin? Tuon esimerkkisubin liitäntöjen luulisi olevan ok tähän kokonaisuuteen?

  DACin ja subin yhteisbudjetti ei saisi mielellään ylittää noiden kahden ehdokkaan muoodostamaa 700 euroa.
   
 8. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  Ei mitään, seuraan mielelläni tätäkin aihetta, enhän kuitenkaan vielä ole sitä "räpellystä" hakenut :)

  No, se "räpellys" on vaan niin nätti <3 Ja mä olen hieman perfektionisti kuitenkin ja uskon että Genelecillä on oikeasti mietitty tuo F2 noille G malleille "täydelliseksi" kumppaniksi. Mä myönnän että tässä piilee sisustuksellisen harmonian löytyminen kanssa, siis ei pelkästään emäntäni takia vaan itsenikin. Monihan maksaa taulustakin aika paljon, tai jostain lampusta.

  Enkä minä pitänyt F2:sen ääntä huonona, hittolainen nehän soi siellä kaupassa G3:sien kanssa niin että meinas herkistyä :) kuuntelin kahdessakin eri hifi liikkeessä, joissa oli akustointi erilainen.

  Joku tykkää äidistä, joku äidin tyttärestä.
  (Saatte ite päätellä kumpi toi F2 on:)
   
 9. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 357
  Ne on pienet ja valkoiset. :smoke:
   
 10. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 357
  Noita SVS:n subbareita pidetään yleisesti hintaluokkansa parhaina laitteina. Harmi vaan, että pitää Norjasta asti tilata ja päälle tulee viidenkympin toimituskulut. Jos itse olisin subbaria laittamassa, niin valinta osuisi ehdottomasti tuohon tynnyriin.
   
 11. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Free shipping

  Omaan silmään noi tynnyrit on ihan hirveen näkösiä, vähän niinku noi Genelecin ylihintaset hillopurkitkin :D Äänipuoli on kyllä vähän eri luokkaa ;)
   
 12. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Olet kertonut oman näkemyksesi Genelecin subbareista jo useampaan kertaan tässä keskusteluketjussa, joten miksi jatkat typerää oman mielipiteesi tyrkyttämistä lapsellisin termein kuten "rahat kankkulan kaivoon" tai "hillopurkki"?
  Jos haluat tuoda keskusteluun jotain järkevää sisältöä, voit vaikkapa esitellä sopivia vaihtoehtoja inhoamiesi subbarien tilalle. Voisit myös avata näkemyksiäsi siitä, missä tilanteissa F2 ei mielestäsi toimi tai miksi sinun mielestäsi 2 x G3 sekä F2 eivät tuota äänenlaadullisesti hyvää tulosta.

  Jos joku harkitsee Genelecin F2:sta, luonnollisia syitä ovat mm. pieni koko, G-sarjan kaiuttimien kanssa toimiva ulkonäkö (mm. sama väri) sekä helppo yhteensovitettavuus G-sarjan kaiuttimien kanssa.

  Ja tarjoavathan 2 x G3 + F2 monen mielestä myös erinomaista äänenlaatua, kuten esim. seuraavasta arviosta voi todeta:
  Genelec G One, G Two, G Three ja G Four -aktiivikaiuttimet sekä F One ja F Two -subwooferit testissä | AudioVideo.fi
  Jokaiselle lienee selvää, että Genelecin F2:n hankintaa harkitseva ei ole tekemässä valintaa hinnan perusteella.
   
 13. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 357
  No tämä on kyllä perkeleen selvää. 1200 euroa lelusta. Mutta ainakin se on valkoinen ja sopii sisustukseen.
   
 14. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Tietämyksesi äänentoistosta on melkoisen heikko, jos kuvittelet, että F2 on vain "lelu". Tässä kohtaa herääkin kysymys, että osaatko edes käydä keskustelua, jossa vertailisit eri subbareita ja niiden ominaisuuksia järkevästi?

  Etkö tosiaan ymmärrä, että moni sijoittaa sisustukseen suuria summia rahaa, jolloin luonnollisesti esimerkiksi kaiuttimien ja subbarin valinta tehdään äänenlaadun lisäksi myös sisustuksen ehdoilla?
   
 15. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Taidat omistaa F2:sen? :) Miks ne on lapsellisia termejä?

  Mielestäni yhtä monta kertaa sanoin myös, että ainoa järkevä syy tollasen ostoon on ne liitännät. Nojoo, ehkä pieni koko myös, mut pieni harvemmin on äänen kannalta taas hyvä asia subbariosastolla. Jos ainoa paikka on vaikka tv-tason alla pienessä huoneessa niin ehkä sitten.
  Onko ne nyt sitten ulkonäön kannalta samanlaiset jos toinen on pyöreä ja toisessa hitusen pyöristetyt kulmat? :)
  Kyllä subbarin kun subbarin saa sovitettua noiden Genejen kanssa samalla tavalla, ainoostaan sillä erolla et päästään huomattavasti alemmas voimalla ja huomattavasti halvemmalla kuin F2, erottelevuuden yms. kuitenkin pysyessä samalla tasolla.

  Enkä nyt siis tarkota että se on ihan paska, kokoisekseen ihmeenkin hyvä, mut halvemmalla saa selvästi parempaa imo.

  Niitä parempia vaihtoehtoja on tässäkin ketjussa tullut esiin pilvin pimein.

  Mut onhan se Genelec, herättää tunteita :p
   
 16. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 357
  En ymmärrä.
   
 17. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 357
  Genelec on vähän kuin Mac. Ostetaan statuksen takia, hinnasta viis.
   
 18. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Kuvittelitko tekeväsi ovelankin vastavedon?
  On melkoisen typerää kuvitella, että jos joku lausuu muutaman positiivisen näkökohdan jostain vieroksumastasi tuotteesta, tarkoittaisi se heti sitä, että kyseinen henkilö omistaa ko. tuotteen.

  Miksi yleensä kuvittelet, että minun juuri tällä hetkellä omistamillani subbareilla olisi merkitystä?

  Mainittakoon kuitenkin, että omistan useita subbareita, jotka on valittu eri tilojen ja käyttötarpeiden mukaan. Valikoimista löytyy tälläkin hetkellä mm. yksi SVS:n subbari, joka on kieltämättä hinta/laatusuhteeltaan erinomainen.

  Mietippä sitä?

  Samojen termien jankuttaminen usean viestin voimin ei ole millään tavalla järkevää. Ymmärrätkö, että parin termin jankuttamisen sijaan mielipiteen perustelu voisi tuoda keskusteluun huomattavasti mielekkäämpää sisältöä?

  Ja lopulta voisit yrittää ymmärtää, että jokaisella on omat mieltymykset niin sisustuksen kuin äänenlaadunkin suhteen. Myös esimerkiksi käytön painottuminen tietyntyyppiseen musiikkiin saattaa vaikuttaa siihen, mikä kokoonpano miellyttää kunkin korvaa eniten. Siksi oman mielipiteesi esittely ainoana oikeana totuutena ei ole millään tavalla järkevää.

  Tottakai subbarin kuin subbarin saa sovitettua.
  Helppoudestahan tuossa mainitsin. F2:sen kohdallahan homma on todella helppoa, kun yksinkertaisimmillaan riiittää, että stereosignaali viedään F2:n kautta G3:sille, jolloin F2 hoitaa sopivan taajuisen signaalin jakamisen subbarille ja kaiuttimille. Erilliselle (esi)vahvistimelle tai vahvistimen säätämiselle ei ole edes välttämättä tarvetta.

  Jos ulkonäöllä ja koolla ei ole merkitystä, niin jokaiselle lienee selvää, että monet halvemmat vaihtoehdot tarjoavat parempaa hinta/laatusuhdetta.

  Miksi sinulla on palava tarve päättää muiden puolesta mikä on paras tai parempi vaihtoehto?

  Miksi Genelec herättää juuri sinussa niin voimakkaita tunteita, että jaksat jankata Genelecin hankintaa vastaan useiden viestien voimin?

  Itse näen Genelecin yhtenä hyvänä vaihtoehtona muiden joukossa. On täysin jokaisen omista painotuksista ja tarpeista kiinni, mikä vaihtoehto on lopulta paras.
   
 19. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973

  Joo miettisin tuntikausia tota "ovelaa vastavetoa", ei saakeli :D Mut löit sit luun kurkkuun tolla "mietippä sitä" heitolla, en pärjänny.

  Mä olen perustellut mielipiteeni jo helvetin monta kertaa, pistätkö vaikka osottees mulle ni väännän rautalangan kohdilleen ja lähetän sen sulle ni voit sit ihan fyysisesti tutkailla sitä jos sit menis jakeluun.

  Pahottelut jos sulle tuli paha mieli noista hurjista hillopurkki yms. heitoista, oliskohan sulle tullu noin paha mieli jos kyseessä olis ollu vaikka Audio Pro?

  Mun puolesta jokanen voi ostaa ihan mitä haluaa, jos nyt yritän äänentoiston kannalta neuvoa et halvemmalla saa huomattavasti parempaa niin miks se syö sua niin paljon?

  Sisustukseenkin samalla tavalla sopivia, pieniä ja samassa hintaluokassa olevia subbareita löytyy mitkä ovat toisotasoltaan parempia.

  Kertaakaan en ole haukkunut Genelecciä merkkinä, vaan noita niiden subbareita. Kaiuttimet ovat helvetin hyviä, joskin ei kovin halpoja mutta halvallahan ei hyvää saa. Noiden kahden Genen subbarin osalta tilanne on toinen.

  Tää on kyllä aina yhtä huvittavaa kun joku kehtaa Genelecin tuotetta mollata niin joku nostaa heti hirveen haloon pystyyn :D
   
 20. The Slasher

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2000
  Viestejä:
  610
  Genelec on lahko, laitteet hyviä käyttötarkoitukseensa (ei kylläkään nämä "hillopurkit"), mutta se asiakaskunta, joilla näitä on väärinkäytettyinä olkkareissaan on aivan kuvottavaa.
   
 21. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  Ainut kone minkä kanssa ei ole tarvinnut tapella ikinä.

  Olen omistanut elämäni aikana monta normi PC:tä, joiden kanssa olen menettänyt hyvin monet hermot.

  Mut nyt EI lähdetä tietokone keskusteluun!
  Oli vaan pakko jo sanoo jotain tähän :)

  Niinpä :)

  Valaisimet verkkokaupasta

  Heh, seuraava tuote itse Harri Koskiselta :D

  http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-kirjahyllyt-shelfsystem-matala-p-4050.html

  Löytyy varmaan kalliimpiakin ;)
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2014
 22. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  OK. Ongelmasi on siis se, että kuvittelet perustelleesi. "Musta tuntuu" on aika surkea tapa perustella, kun voisit ottaa kantaa laitteiden eroihin eri tyyppistä sisältöä toistettaessa sekä yleensäkkin nostaa esille verrokkilaitteita.

  Noilla perustelutaidoilla ei kannata yrittää vääntää rautalangasta... ;)

  Lapselliset ja typerät ilmaisut eivät muuksi muutu, vaikka käyttäisit niitä Audio Pro:sta...

  :rolleyes:
  Etkö vieläkään ymmärrä, että nyt keskusteltiin valinnasta, johon vaikuttaa muukin kuin pelkkä äänentoisto?
  Kuinka monta kertaa sinulle on väännettävä rautalangasta, että esim. SVS tarjoaa monessa tapauksessa hinta/laatusuhteeltaan parhaan vaihtoehdon, jos ei oteta huomioon kokoa ja ulkonäköä?

  No listaa nyt hyvä ihminen edes muutama noista mystisistä subbareista, niin tuot omalta osaltasikin edes jotain sisältöä keskusteluun. Tässä ketjussa sinun suosittelemasi subbarit ovat aika vähissä... ;)

  Ei Genelecin kaiuttimiaakaan ole järkeä suositella sokeasti muille toteamalla, että ne ovat "helvetin hyviä". Kyllä kaiuttimiakin valitessa tulee ottaa esim. kuuntelutila, hinta ja myös kunkin yksilöllinen maku huomioon. Kaikkia Genelecin tuottama äänimaailma ei miellytä. Ja tiedänpä monia, joiden mielestä Genelecin muotoilu on aivan kauhea, minkä vuoksi Genelec ei edes ole vaihtoehto. Jos esim. ulkonäkö ei miellytä, niin turha siinä on jankata, että Genelec "on helvetin hyvä". Muitakin hyviä vaihtoehtoja kun on tarjolla vaikka kuinka paljon.

  Ei kova hinta myöskään tee tuotteista automaattisesti huonoja. Vaikka halvemmalla saisi saman äänenlaadun, joku laskee esimerkiksi laitteen koolle, värille ja muotoilulle niin paljon arvoa, että on valmis maksamaan korkeamman hinnan.

  Kaikki on lopulta suhteellista ja riippuu käyttökohteesta ja siitä, mitä tuotteen ominaisuuksia painotetaan valintaa tehdessä.

  Tää on kyllä huvittavaa, kun joku aina yrittää tyrkyttää omaa totuuttaan kaikille muille kelpaavana ainoana oikeana vaihtoehtona.

  Kuvitteletko tosiaan tietäväsi muita paremmin mikä vaihtoehto on kullekin se paras mahdollinen?

  Osaisitko kuvitella sellaista vaihtoehtoa, että kerrot muille oman mielipiteesi perusteluineen jostain laitteesta ja annat kunkin päättää aivan itse mikä laite on juuri hänen käyttötarpeisiinsa paras mahdollinen?
   
 23. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  Huomaatteko muuten mitä ootte saaneet aikaan mun budjetissa tän viestiketjun aikana!

  hitto se on puolet isompi ny!

  Mut joo, kiitos kaikille jotka tuomitsi ne pikku genet ja tako mulle järkee.
  Kyllä sitä mielummin sijoittaa johonkin toimivaan (ja nättiin) ratkaisuun vaikka enemmän kuin että joutuu sit katumaan.

  Mut sen F2:sen kanssa ette taida enää saada mun mieltä käännettyy, sori :)
   
 24. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 357
  Joo hohhoijaa taas miksi edes vaivaudun näihin keskusteluihin.
   
 25. badderikomu

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2014
  Viestejä:
  30
  Katoitko muuten aamulla tv1:sen luontodokkarin? Taitaa se tulla lauantai iltanakin.

  Heh, siinä oli piereskeleviä apinoita! :D :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti