Fritz!box 6490 Telian kaapeliverkossa

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Avekkis, 04.01.2019.

  1. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Moi.
    Vaihdoin vanhan pätkivän Ciscon modeemin uuteen fritzboxin modeemiin, jonka ostin verkkokaupasta. Kaupan arvosteluissa kehuskeltiinkin jo valmiiksi kuinka on lähtenyt hyvin toimimaan ilmoittamalla uusi MAC osoite Telian asiakaspalveluun.
    Mulla tuo modeemi ei ole nyt millään löytänyt kaapeliyhteyttä, eli se junnaa paikallaan "searching for downstream" osiossa. Olen ollut yhteydessä Telian tekniseen tukeen jo muutamia kertoja, ja heidän mukaan tuo ei tosiaan ole ollut heidän reitittimessä missään vaiheessa kiinni.
    Vaihdoin jo kerran verkkokaupassa tuon samanlaiseen vastaavaan, mutta siinä on ihan sama tilanne, MAC ilmoitettu ja vaihdettu, mutta ei löydä kaapelisignaalia. Vanha ciscon modeemi kyllä löytää signaalin ja toimii yhtä "hyvin" kuin ennenkin.
    Mitähän tässä nyt voi oikein tehdä, onkohan tää joku operaattorikohtainen firmware-juttu vai mikä? Teknisen tuen mukaan meidän alueen telian routterissa on kyllä kiinni muita AVN fritzboxeja.

    Joutuuko nöyrtymään ja tilaamaan Telialta uuden modeemin, ja sitte sieltä tulee joku yhtä mainio Cisco kun edellinen...
     
  2. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Ilmoitithan tuosta uudesta modeemista varmasti oikean MAC-osoitteen? Pitäisi löytyä pohjasta nimellä CM MAC. Outoa kuitenkin, että tuo vanha modeemi vielä toimii. Vaikuttaisi, että eivät oikeasti ole vaihtaneet MAC-osoitetta tai sitten ovat vain lisänneet sinne tuon uuden.
     
  3. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Ilmoitin joo uuden mac osoitteen. Kysyin itsekkin sitä, miksi se vanha toimii. Kuulemma sinne tulee vaan uusi valtuutus listaan, ja vanhat poistuvat käytännössä vain silloin, jos se valtuutetaan johonkin muualle käyttöön.
    Mielenkiitoista myös se, että minkähän takia windows näyttää sekä ohjauspaneelin verkkoasetuksissa sekä cmd ikkunassa modeemin mac osoitteen erilaisena kuin mitä tarrassa ja modeemin asetuksissa näkyy? Ja ainoastaan viimeinen merkki on eri, ilmoitin tuonkin mac osoitteen telialle ja ei edelleenkään löydä signaalia.

    tarrassa siis xx:xx:xx:xx:xx:3a

    ja ohjauspaneelissa xx:xx:xx:xx:xx:3d
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  4. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Kaapelimodeemissa on eri MAC-osoitteita eri tarkoituksiin. CM MAC, Eli Cable Modem MAC on kuitenkin se mikä operaattorille pitää ilmoittaa. Löytyy siitä modeemin tarrasta.

    Muita MAC-osoitteita voi olla MTA MAC, WAN MAC ja LAN MAC.
    Näissä saattaa olla erona vain viimeiset kaksi hexadesimaalia, kuten huomasitkin.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  5. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Okei, selvä homma. Operaattorille on kuitenkin siis ilmoitettu tuo nykyinen cm mac, eikä toimi sillä
     
  6. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Kauan olet pitänyt tuota modeemia kiinni seinässä ja käynnissä? Joskus voi mennä parikin tuntia, että löytää taajuudet.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  7. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Molempia modeemeja on pidetty yli vuorokausi päällä. Asetuksissa kun katsoo tuota kaapeliyhteyden muodostamista, vaihtuu tila ajoittain "downstream frequency found", ja sitten alkaa taas etsiä sitä taajuutta.
     
  8. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Oletko kokeillut palauttaa tuota tehdasasetuksille? Joskus saattaa tämäkin auttaa.
     
  9. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Olen edellisellä kokeillut, kokeillaanpa tälläkin
     
  10. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  11. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Olen vaihtanut chatin kautta, itse kun vaihdoin sen alunperin tuota kautta niin se ei ikinä päivittynyt. Tällä hetkellä Telian omilla sivuilla näkyy se cm mac mikä kuuluukin olla.

    Pitäisköhän pyytää että poistavat kaikki vanhat ja lisäisi vaan tuon uuden osoitteen?
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  12. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Katselin tuossa, niin ainakin yhdellä muulla on ollut sama ongelma tuon modeemin kanssa: https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiintea...RITZ-Box-6490-Cable-kaapelimodeem/td-p/157997
    Itse en nyt tähän muuta vinkkiä keksi, ellei sitten jollain toisella Murolla ole tuohon ratkaisua. Olisin vielä Teliaan päin yhteyksissä, jos niillä olisi tuohon joku ratkaisu.

    Edit:
    Sen verran vielä, että onko seinässä kiinni T-liitin? Jos on, niin tuota modeemia voisi kokeilla suoraan seinään ilman T-liitintä. Tarkastaisin myös, että kaapeli on varmasti kunnolla kiinni modeemin päässä.

    Edit2:
    Täällä kanssa vastaava ongelma: https://bbs.io-tech.fi/threads/fritz-box-6590-kaapelimodeemi-ei-toimi.143282/
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2019
  13. leatherm0nkey

    Rekisteröitynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    2 585
    Mulla oli joskus seinän kaapeliliittimessä häikkää, siis siinä kiinteässä boksissa seinässä missä on naarasliitin. Tietty jos toinen modeemi toimii, ei välttämättä ole kyse siitä. Operaattoripää on todennäköisempi. Onko toista kaapeliliitintä kämpässä missä voisi kokeilla? Operaattorin päässä on muitakin asetuksia CM MACin lisäksi joiden pitää olla konffattuna oikein, voisivat niitä säätää jos ei muuten meinaa alkaa funkata.
     
  14. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Mulla tulee autotallin lattiasta kaapeli, joka menee jakajaan/mikälie, josta se jakautuu telkkaria ja nettiä varten (-16dB). Netille menevässä lukee lisäksi muistaakseni 5-1000MHz tai jotain sellaista, joka taitaa ollakkin se lähtö joka kuuluu modeemille mennäkkin. Signaali kulkee modeemilta sitten rj45:lla lexcom home systeemin piuhoja pitkin tietokoneelle sisälle, mutta sillähän nyt ei ole enää mitään tekemistä tuon signaalin löytymisen kanssa kun se modeemi on ennen mitään lexcomia.
    On kokeiltu kahdella eri kaapelilla tuosta jakajasta. Kokeilin suoraan kaapeliinkin ilman tuota vaimennusta, ei auta. Telian vikapalvelusta kateltiin ne signaalin voimakkuudet vanhan boxin kiinni ollessa, olivat kuulemma hyvät.
    Noita operaattorin pään asetuksia miekin aloin miettimään, katotaan kun sieltä ilmeisesti joku päivä verkkopuolelta joku soittaa mulle että onko sillä mitään eväitä asiaan.
     
  15. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    2 669
    Toisella foorumilla ehdotettiin muuttamaan modeemin hallinnasta alueeksi Suomi. Tämä kannattaa kokeilla jos ei tuo jo ole.

    System > Region and Language > Regional options
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2019
  16. Avekkis

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2012
    Viestejä:
    18
    Taisi tuo olla muistaakseni vaihdettuna. Alistuin, ja tilasin Telian tarjoaman modeemin. Tuli halvemmaksi, ja toistaiseksi toimikin.
    Kiitokset avusta kuitenkin!
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti