Frisbeegolf/Disc golf

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Rapsutin, 18.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. EeppinenFailuri

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  273
  Onkos noissa Latituden muoveissa eroja vakauden suhteen? Ostin Opto Maulin ja nyt kiinnostaisi Riveristä vakain muovityyppi jos semmoista edes on?
   
 2. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Frostia on kehuttu vakaimmaksi, mutta itselläni ei ole niistä kokemusta. Opto -> Gold Line / Recycled -> basic-muovit on vakausjärjestys omien kokemusten perusteella, Opton ollessa vakain.
   
 3. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Nuin se menee omienkin kokemusten mukaan, toki poikkeuksiakin on. Joissakin moldeissa Gold Line on vakaampi ja esim puttereissa Zero Soft saattaa olla hieman vakaampi kuin premium-muovit.

  Vakain River mikä itselläni on ollut, oli hieman normaalia kuvukkaampi GL, mikä painoi 181g. Tuo nyt oli sellainen mutantti River, mutta Fluid saattaa olla se varmin vaihtoehto jos vakautta haluaa.
   
 4. EeppinenFailuri

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  273
  Maul kääntää aika rajusti jo harrastajanopeuksissa. Nyt kun Maul on hyvä kääntävä väylädraiveri bagissä niin onkohan River riittävän erilainen tai siis vakaa? Joku vakaa tai erittäin lievästi alivakaa väylädraiveri olisi hyvä olla bägissä. Niin ja draivit ei ole mitään mahtipituuksia vaan jotain 80m saattaa irrota.
  Maul:n 7,7,-2,1 ja Sidewinderin 9,5,-3,1 on vähän ristiriidassa omien kokemuksien perusteella. Maul:n turn vaikuttaisi isommalta, onhan noilla toki tota nopeuseroakin.
   
 5. EeppinenFailuri

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  273
  Riveriä Frost-muovilla voisi kokeilla.
  Heitin kaverin Discmanian FD:tä(7,6,-1,1) ja se oli ihan hyvä heittää joten se pääsee mukaan valintajoukkioon.
   
 6. EeppinenFailuri

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  273
  G-linen FD oli tarjouksessa innovastoressa joten se tulee vakaaksi/semivakaaksi väylädraiveriksi.

  Mutta vieläkö tässä ketjussa on näin syksyllä sen verran henkeä että voi kysyä puttereista?
  Pari Aviaria löytyy ja tilasin FD:n kylkiäisiksi Dartin mutta mikä olisi mahdollisimman pienifeidinen putteri pitkiin putteihin? Itse miettinyt lentoarvojen perusteella(3,3,-1,0) Tuonelan Joutsen 1 reborn sekä 2.
  Ei tulisi megaputteihin vaan 8-12 metrin putteihin josta haluaisin loppufeidiä pois verrattuna Aviar.
   
 7. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Jos Innovalta haluat jotain kokeilla, niin XD tai Wedge voisi olla hyvä vaihtoehto. Joutsenella (v2) puttailin useampi vuosi sitten ja muistaakseni se oli jonkin verran alivakaampi kuin Aviar. Toisaalta tuollaisille matkoille saattaa olla vaan parempi saada se putti lentämään suorempaan ja pidempään. Rentoutta ja terävyyttä siihen puttiin niin kyllä kaikki kiekot menee vähintään 10m pillisuoraan.
   
 8. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Vieläkös muron fribaajat käyvät pelaamassa? Itse olen tykästynyt näihin syksyn viileisiin mutta vähätuulisiin keleihin. Yleisesti ottaen maasto on todella kuivaa eikä kylmyys sinänsä häiritse kun pukeutuu oikein.

  Pitkään tuli kärvisteltyä ilman vakaata draiveria, joka ei liidä liikaa. Käytännössä vakaan Saintin ja Predatorin väliin kaipailin jotain - vakaa Saintti kesti pääsääntöisesti tuulet, mutta pienikin virhe johti käsittämättömiin liitelyihin esim. vasemmalle viettävässä mäessä. Predator taas on niin jäätävä jyrä ettei sitä oikein saa lentämään suoraan tarpeeksi pitkään. Prismassa sattui sitten olemaaan C-line PD hyvän värisenä ja 167 grammaisena joka tuntuu itselle olevan aikalailla sweet spotti painon suhteen draivereissa. On kyllä hyvä kiekko! Juuri sellainen että uskaltaa painaa aivan täysiä jopa pienessä antsakulmassa ja kiekko palauttaa vasemmalle - kiekko ei kuitenkaan ala heti feidaamaan vasemmalle vaan vasta selvästi hidastuttuaan.
   
 9. Jugger

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2007
  Viestejä:
  365
  Mahdollisimman pienifeidinen putteri on itsellä Prodiscuksen Sparta basic-muovilla. Suosittelen testaamaan. Muutenkin olen tykästynyt Prodiscuksen putterituotantoon. Premium Jokeri on mahtava ylivakaa heittoputteri ja Basic Jokeri on myös vakaa mutta ei läheskään yhtä kova loppufeidi. Kaksi käytettyä Basic Jokeria olen juuri ostanut ja ottanut bägiin käyttöön.
   
 10. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Ostin Firebirdin vakaaksi kiekoksi laukkuun. Nyt tänään kokeilin ekaa kertaa ajatuksella, että tällä kiskoo helposti saman verran mitä alivakaalla Valkyriella. Ei vaan toteutunut. Miten tuollaista pitäisi heittää? Eka vakaa draiveri laukussa.
   
 11. joni1986

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  161
  Firebirdillä tuskin saat millään tavalla heittämällä samoja pituuksia kuin valkyriella. Se on aivan muihin tarkotuksiin, esim todella tuulisiin keleihin ja hyssepommeihin mainio kiekko, kun lentorata on kuin kivellä. Forellakin hyvä kiekko.
   
 12. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Ok. Kannattaisiko laukussa olla ylipäätänsä vakaita draivereita avauksia varten? Mitä hyötyä noilla voisi saavuttaa? Olen heitellyt vain alivakailla Valkyrieilla tai Beastilla.

  Mitä tuolla hyssepommilla tarkoitetaan?
   
 13. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Totta kai niitä kannattaa olla, varsinkin jos pitää päästä varmasti vasemmalle tai tuulisella kelillä. Vakailla kiekoilla saat myös heitettyä sellaisia linjoja, mihin alivakaat kiekot eivät pysty, esim. flex-shotteja.

  Älä vielä kuitenkaan luovuta Firebirdin kanssa, sillä siitä saattaa hyvinkin tulla yks käytetyimmistä luottokiekoistasi. Omasta laukusta löytyy kaksi Firebirdiä ja niillä tulee heitettyä todella paljon erilaisia heittoja aina peukuista sormirollereihin.
   
 14. joni1986

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  161
  Yleensä korkea heitto, jolla kierretään/heitetään esteitten yli. Näisä on parasta käyttää vakaita kiekkoja, kun ne eivät suorista/flippaa koskaan jolloin heittona todella varma. Hukkaamani discraftin nuke os oli yksi suosikkikiekko bägistäni, ei sillä saanut pitkälle heitettyä, ehkä noin 70-80m mutta meni kuin kivi ja lentorata todella ennalta-arvattava. Nykyinen pd2 piti korvata, mutta pahus ei ole niin ylivakaa ja liitää välillä liikaa.
   
 15. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Kuten ylemmät kirjoittavat mainitsivat, eivät nuo superylivakaat kiekot todellakaan tule lentämään samoille mitoille "normaalien" kiekkojen kanssa. Itsellänikin on bägissä yksi Firebirdin kaltainen kiekko, Discraft Predator, ja kyllä tuolle vaan kummasti löytyy heittopaikkoja. Matalat skippiheitot, todella jyrkät hysset / jyrkät foreantsat ovat heittoja joihin tuon kaivan bägistä. Tiiltä tuota ei tule hirveästi heitettyä ainakaan paikallisilla väylillä.

  Jos sellaista ylivakaata käyttödraiveria haluaa, joka ei ole kuitenkaan Firebirdin tapainen tiiliskivi, niin kannattaa harkita Discmanian PD:tä. Itse työntelin bägiin tuollaisen hiljattain ja on kyllä osoittautunut yhdeksi monipuolisimmista kiekoista. On juuri sen verran ylivakaa että kestää tuulta, mutta ei kuitenkaan niin jyrä että alkaisi hyssettää heti irroituksesta vaan lentää suoraan pitkään ja tarjoaa vahvat loppufeidit flätillä irroituksella.
   
 16. EeppinenFailuri

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  273
  Vois testaa molemmat kun itseltä kunnon tuuliputterikin puuttuu. Tuonelanjoutsen on hyvän tuntunen omiin näppeihin mutta korilla en ole heittänyt, lyhyttä toki kotona vedelly sillä.

  On vaan hyvä että saa testattua monen valmistajan kiekkoja ja nyt on jo kuudelta valmistajalta kiekkoja ja kassi on jo täys. Kassien koko ei mun kohdalla korreloi taitoihin nähden mutta ei kai sen niin väliä, kivaahan noita on haalia...

  Itse olen käynyt pesiskentällä linkomassa draiveja, ei tarvitse niin välittää jos kiekko lähtee vähän väärään suuntaan ja kiekko löytyy heti. Yritän saada vähän snäppiä ja pituutta heittoon mutta kylmä ei rentoudelle tee hyvää, kuitenkin treeni on pituuteen auttanut näin musta tuntuu periaatteella.

  Jos ensi kesänä vetäisi ekan kunnon kauden.
   
 17. dani1000

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2013
  Viestejä:
  18
  Onko porukka käynnyt heittämässä talvella? Ite olen aina silloin tällöin.

  Ajan kuluks kerron bägin sisältöni.

  Putterit:
  3x Medium Dagger
  1x 400s Pa1
  1x Z flx Challenger
  1x XT Nova
  1x Esp Zone

  Midarit:
  1x Flx Drone
  1x Z Wasp
  2x Flx Buzzz

  Väylädraiverit:
  3x Predator (2x Flx ja 1x Z)
  2x Z Stalker

  Draiverit:
  4x Force (2x z ja 2x Esp)
  1x Esp Nuke
  1x Esp AvengerSS
   
 18. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Onhan tuota tullut käytyä harvakseltaan heittämässä koko talvi, tänään viimeksi :). Ainoa pidempi paussi oli pakkasjakson aikaan, mutta muuten noin kerran viikossa on kiekko lennellyt.

  Ihan eri hommaahan tuo on kuin kesällä tai syksyllä mutta mukavaa se on silti. Vaikka draivaaminen pitääkin opetella uusiksi keväällä niin pysyypähän tuntuma yllä lähipelissä ja putissa. Oikeastaan putti on ollut hämmentävän hyvää koko talven, melkeinpä parempaa kuin syksyllä.
   
 19. River4ever

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2016
  Viestejä:
  2
  Tervepäterve murolaiset! Huomaan aiheen kuolleen hieman lähikuukausien aikana, mutta yritetäämpä herätellä sitä hieman. Olen nykyään Helsingissä vaikuttava amatööri tason kiekkoilija joka kaipaa kokemuksia ja ajatuksia muilta samaan lajiin hurahtaneilta! Pelaan paljon Kivikossa, Talilla, heikkoina hetkinä jopa Munkkiniemessä(3.väylä toimimut draivin treenaamiseen) ja myös turunseudun radoilla. Kevät on eteläsuomeen tullut, toivottavasti jopa jäädäkseen, ja kiinnostaakin, josko murolaiset viskoo jo lättyä.
   
 20. River4ever

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2016
  Viestejä:
  2
  Talvipeleissä monella väylällä maasto tarjoaa vahtoehtoja kesänurmeen nähden. Skippien vaikutus lumella/jäällä.kasvaa ja "groundplay"n merkitys kasvaa. Itse kävin talven aikana mm. Tallinnassa heittämässä, jossa koin lumisen, jopa jäisen, maaperän helpottavaksi tekijäksi monissa vasemmalle käätyvissä metsäpilleissä(RHBH). Talvikiekkoilussa on vissi ero kesäpeleihin ja itselle se on osasyy miksi viskon aina kelien salliessa(toinen pääsyyhän on kelistä riippumaton kiekkokuume^^)
   
 21. kaarlos

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2004
  Viestejä:
  2 687
  Tullut käytyä viimeisenä parina viikonloppuna pari kierrosta kautta aloittelemassa. Täytyy myöntää että draivi on tuntuu hämmentävän hyvältä - ehkä jopa parhaalta ikinä. Todella rennosti lähtee kädestä eikä mitään OAT-ongelmia esiinny, toisin kuin muutamissa tauon jälkeen pelatuissa talven peleissä.

  Putti sen sijaan on erittäin epämääräistä. Tuntuu jotenkin todella vaikealta saada kiekko irtoamaan kädestä luonnollisesti. Ehkä se tästä alkaa taas kulkea kun saa lisää putteja alle kevään edetessä. Kiva hukkailla pirkot ylärautaan neljästä-viidestä metristä.
   
 22. lucas34

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2007
  Viestejä:
  137
  Onko kellään kokemusta Elixirin setistä, jossa draiveri 185gr, midari 160gr ja putteri 130gr? Olisi tarkoitus hankkia ensimmäiseksi setiksi, kun hintakin on alle 10e ja sitten myöhemmin, kun kokemusta ja taitoa kertyy hankkia lisää kiekkoja.
   
 23. varonen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  136
  Kokemusta ei kyseisestä setistä ole, mutta jos vähänkään tuntuu siltä, että kiekkoa tulee heitettyä tulevaisuudessakin niin jättäisin nuo ämpärimuovikiekot kaupan hyllylle ja ostaisin vaikkapa Innovan kolmen kiekon setin. Innovan (ja miksei myös jonkun muun tunnetun valmistajan) setissä on varmasti vastinetta rahalle ja niitä pystyt käyttämään myös silloin, kun taitoa ja lajitietämystä tulee lisää.
   
 24. Volmari

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  1 713
  Sen mitä olen nuita halpiskiekkoja heittänyt, niin sanoisin että jätä ne suosiolla ostamatta. Osa lentää ihan kohtuudella, mutta osa on jopa täysin heittokelvottomia. Sen lisäksi ne ovat usein hyvin heikkoa tavaraa oikeisiin fribakiekkoihin verrattuna, huonolla tuurilla menevät rikki jo ensimmäisestä kunnon puuosumasta.

  Laita mieluummin muutama euro enemmän ja osta joku mieluisa putteri tai midari.
   
 25. jarhu

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2002
  Viestejä:
  1 911
  Juu, nää noname-muovisetit kannattaa jättää yhden kerran kännireissuille. Parin käyttöpäivän jälkeen niissä on reunat säröillä ja niistä on ikävä pitää kiinni sekä kuten yllä jo mainittu niin näitähän löytyy pirstailena pitkin ratoja kesän lopulla kun ne hajoilee puuosumista.

  Ja jos aikoo yhtään useammin heitellä niin ei innostus lopu heti sen takia että kiekko lentää miten sattuu. :)
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti