Frisbeegolf/Disc golf

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Rapsutin, 18.05.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rapsutin

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  118
  Mitä merkkiä suositte?
  Missä käytte heittelemässä?
  Kuinka kauan olet harrastanut?
  jne.

  Yleistä keskustelua tästä lajista.  Itse olen harrastanut muutaman vuoden.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2011
 2. röntsö

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  20
  Oisko 7 vuosi itellä menossa. Oulun kentillä tulee eniten heitettyä mutta Ylivieskan, Sievin Kalajoen ja Tampereen kentillä on kanssa tullut aika ahkerasti kierrettyä. Ihan kiva lajihan tää on, varsinkin kun ei ota liian tosissaan :P
   
 3. Partizan

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  2 967
  Kolmas kausi lähtee käyntiin itsellä. Ja täysin koukussa olen kyllä lajiin. :)

  Kiekkoja löytyy:

  draiverit:
  - Discraft Z-Flick (pitkät antihyzer foret)
  - Discraft ESP Cyclone (pitkät backhand draivit ja suorat foret)
  - Innova Star Destroyer (thumberit)
  - Innova Champion Eagle (taittuvat tarkat foret)

  midarit:
  - Innova Star&Champion Coyote (suorat tarkat bh:t)
  - Innova Star Shark (antihyzer bh lähestymiset ja pitkät putit)

  putterit:
  - Innova Aero

  Muita kiekkoja:
  - Innova: Teebird, SL, Starfire yms.
  - Aerobie: Epic
  - Discmania: CD S-line

  Heittelen Rovaniemellä ja Oulussa pääosin. Tosin kohta olisi työmatka edessä Vaasan seudulle ja siellä olisi tarkoitus käydä tsekkaamassa pari rataa.

  edit: Destroyerilla tuli heitety viime kaudella yksi hole in one.
   
 4. äyräpää

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2006
  Viestejä:
  254
  Tähän lajiin verrattuna käsipallokin on miehekästä kuin painonnosto vankilassa.
   
 5. smato

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  4 049
  Itsellä alkaa kolmas kesä, on kyllä koukuttava laji mennä pussikaljat kourassa pitkin pöpelikköjä.

  Talissa ja meilahdessa pääosin pyörimässä, mutta ajottain muualla ja silloin tällöin nummelassa.

  Kiekkoja löytyy vähän liikaakin jo mutta pääosin käytössä:
  Innovan driverit eagle, roadrunner, valkyrie
  Puren approach ja putteri
  + jotain muita satunnaisia esim. helppo z glide midrange
   
 6. leluauto

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2002
  Viestejä:
  142
  Itselläni toinen kesä menossa, todella hyvin koukuttaa :)

  Oulussa ja Kalajoella lähinnä tullut heiteltyä, tarkotus olisi kesällä katsastaa ratoja ympäri Suomen.

  Tällä hetkellä draivit lähtee lähinnä seuraavilla kiekoilla:

  -Innova Champion Boss
  -Innova Star Teerex (forehandit)
  -Innova Champion Wraith

  Midrangena toimii vanha luotettava Innovan Roc ja putterina Innovan Rhyno.
   
 7. Ize

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2000
  Viestejä:
  1 169
  Mukava laji, avausheittojen kanssa vain ongelmia ... ei oikein lähde, heikkokätinenkö lie. Tosin todennäköisesti en ole heikkokätinen, on varmaan vain tekniikassa vikaa kun putterit, midarit ja draiverit lentää sen saman 80 metriä rystyltä. :o Tuonko saisi n. tuplattua niin hyvä olisi ...

  No, kämmeneltä lähtee n. 100m ja melko tarkasti oikeaan paikkaankin, joten koetetaan edetä omilla vahvuuksilla. :)
   
 8. Jiiii

  Rekisteröitynyt:
  09.02.2006
  Viestejä:
  134
  Minkäslainen lätty ois hyvä aloittelijan all-in-one, onko sellaista?
   
 9. Tässä kanssa toinen heikkokätinen avauksille. Onneksi jostain syystä kämmenheitot on lähtenyt heti ekasta päivästä lähtien, joten sillä pystyy paikkaamaan.

  Discmanian Power Driver on oma luottokiekkoni avauksille (toimii nääs hyvin molemmilta puolilta) ja lempiputterina semmoinen lätky, Discraftin Soft Magnet. Muita harvemmin tulee edes nakeltua. Joskus toki tarvii kelluvaa ja tuulisessa säässä putterikin vaihtuu jäykempään.
   
 10. Ize

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2000
  Viestejä:
  1 169
  Oma vasta-aloittaneen mielipide olisi, että kaksi kiekkoa tarvitset ainakin eli yksi midari (keskipitkän matkan kiekko) ja yksi putteri. Ja sitten kun tuntuu siltä että midarin rajat pituusmitoissa tulevat vastaan ja jos alkaa tuntumaan siltä, että harrastus on itselle mieluinen, niin voisi hankkia draiverin ja lisäksi sitten erilailla käyttäytyviä kiekkoja ja esimerkiksi kelluvia kiekkoja vesiesteiden ylitykseen. Kiekot eivät onneksi paljoa maksa ja kenttien käyttö on ilmaista, joten melko alkuvaiheessa käynee ilmi uudelle harrastelijalle, että useampaakin kiekkoa tarvitaan.

  Omat esitykset midariksi olisivat Innovan Skeeter tai Discraftin Buzzz, itse ainakin aloittelijana saan nuo lentämään mukavasti suoraan. Puttereita on sitten montaa sortimenttia, itsellä käytössä Innovan Rhyno ja kelluva R-Pro Hydra, mutta en osaa kommentoida noiden hyvyyttä. Liian vähän kokemuksia muista.
   
 11. Enrique

  Rekisteröitynyt:
  28.07.1999
  Viestejä:
  191
  3 vuosi menossa ja vieläkin aika amatöörin tasolla. tekniikka jotenkuten hallussa että saa kiekkoon edes jotain spinniä (50-70m) midareilla. Driveriä jos heitän niin lentää saman matkan, jos yritän laittaa enemmän voimaa niin olkapää pamahtaa ja pelit on viikon katkolla.

  Kiekkoja on joku 20 erilaista, turhana lojuu kaikennäköstä mitä on tullu meikussa ja talissa pyörivältä "mattokauppiaalta" ostettua.

  Lähinnä heitän 180grammast rocia, putterina soft magnet. peukku-upseja tulee joskus heiteltyä, siihen käyttäny champion t-birdiä.

  Ratoina tulee heitettyä meikku,tali,veikkola ja nummela. Meikusta vissiin +5 ennätys, 16 reikäsenä, mandoilla. Muissa radoissa jotain epämäärästä +20 tjsp. Veikkolasta en tiedä kun ei tiedä niitä pareja.

  Aloittelijalle suosittelisin että ostaa 3-4 rocia ja harjoittelee niillä heittämään. Mielestäni on täysin typerää että porukka ostelee kiekkoja joiden lento-ominaisuuksilla on vaikutusta 100m lennon jälkeen ja heittelevät näillä 30-40m heittoja.
   
 12. Jopz

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2006
  Viestejä:
  264
  8-10 kertaa kesässä tulee käytyä munkassa/talissa viskomassa kiekkoa.

  Pari kertaa miettinyt useamman kiekon hankkimista mutta mitä turhaan. Harrastus jota pelataan kavereiden kanssa joten se on ihan sama millaisella discillä sitä pelailee. Vähän sama kuin olisi monta eri golfpalloa bägissä ja valitsisi sitten aina tuulen ja matkan mukaan sopivan.

  Toki ymmärrän jos kisataan ihan tosissaan, mutta tavalliselle pelaajalle kuten minä on aivan se ja sama mikä draiveri/midranger siitä lapasesta lähtee, ei se tulos ole siitä kiinni.
   
 13. Partizan

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  2 967
  Innova Star Coyote on loistava kiekko aloitelijalle. Tai sitten Discraftin ESP Cyclone. Cyclonea voi heittää jopa forelta erittäin hyvin. Coyote on vaan backhandeihin ja putteihin pääasiassa.

  Korjasin. :)
   
 14. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 038
  Käyn melko aktiivisesti varmaan keskiarvoisesti pari kertaa viikossa. Just tulin siltamäestä paiskomasta. Kivaa on, vaikka ei tässä mikään kummallinen peluri olekkaan. Oikeastaan viime kesänä starttasi "vakavammin" eli ostin omia kiekkoja ja kävin aktiivisesti paiskomassa. Hauskaa puuhaa toi on, siitä ei pääse mihinkään. Ihan parasta ajanvietettä/ulkona olemista. Mä jaksan istua noin 15min paikallani nauttien kauniista kelistä, mutta fribaillessa tulee oltua ulkona ihan vahingossa :).

  Jopa näin vähällä kokemuksella voin sanoa, että kyllä sillä kiekolla on merkitystä. Varsinkin kun sille ekaa kertaa heittämässä olevalle annetaan joku helvetin vaikee draiveri käteen. Ei tule mitään (kuten ei tule mulla vieläkään) :D. Midarilla kyllä pärjää koko kierroksen alussa, mutta ei sitä kauaa tartte heitellä kun alkaa löytämään kiekkoihin eroja.

  Samaa vikaa löytyy mitä jo joku muu kertoi. Draivit ei lähe tarpeeks kaukaksi (max n.70m). Frendi joka on enemmän heittänyt kattoi mun tekniikkaa eikä mitään räikeää virhettä siitä löytänyt. Lopun "repäisy"/saatto on ilmeisesti se missä tökkii. Eiköhän se siitä sitten harjoittelemalla.

  Niin ja onko tuo miehekästä vai ei? onko sillä jotain vitun väliä? Hauskaa se on ja mä voisin vaikka tanssia balettia, jos kokisin sen mielenkiintoiseksi. Lauantaina pieni jengi kasaan, jokunen bisse laukkuun ja leikkimielinen kisa pystyyn. N. 100 kertaa parempi vaihtoehto kuin istua jossain luukussa ja murottaa porukalla kaljaa juoden.
   
 15. Nblsvg42

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  41
  Nokialla ja Tampereella, yleensä heitän ekan minkä tulee kassista käteen, draivit beastilla ja muut rocilla, aina menee koriin. Parin kesän jälkeen sitä luuli jo hieman osaavansa heittää, mutta totuus valkeni kolmantena. Liian vaikea laji.
   
 16. Tukkeuma

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  1 020
  Mulle ehkä vaikeinta on heittää sellanen pitkä putti (15-30m). Jos heittää normi rystyheitolla kovan suoraan niin on se riski että lentää ohi ja toinen yhtä pitkä putti edessä. Jos taas yrittää puttaustyylillä heittää niin ei meinaa kantaa, heitto on tosi mutkainen ja vaikea osua. Yleensä sitä sitten tyytyy vain heittämään lähelle koria että seuraava putti on sitten varma.
   
 17. Buubi

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2005
  Viestejä:
  191
 18. Tukkeuma

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  1 020
  Ite ottasin ton Innova DX setin. Nuo shark ja aviar on kovasti kehuttuja kiekkoja muistaakseni. Aviar on itellänikin ja tuntuu lentävän helposti suoraan vaikka en ole mikään kokenut pelaaja.
   
 19. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Saako heitettävää kiekkoa vaihtaa kesken väylän?
   
 20. ANITA HIRVOSEN HELEÄ LAULUÄÄNI

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  244
  Kyllä.
   
 21. Rapsutin

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  118
  Erittäin suositeltavaa vaihtaa.
  Kiekkoja saa myös olla mukana rajaton määrä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2010
 22. Jopz

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2006
  Viestejä:
  264
  Tarkoitukseni ei ole torpedoida tätä keskustelua koska kyseessä on todella hauska laji joka on parhaimmillaan kuumana kesäpäivänä kylmän oluen kanssa. Mutta siitä huolimatta, olisi hauska nähdä video jossa heitettäisiin vaikkapa kaikki discmanian 20+ kiekkoa tasan samalla tavalla ja katsottaisiin mikä on ero lentoradassa/etäisyydessä. Melkoinen taitolajihan tuo on että voi väittää tarvitsevansa yli 2-3 kiekkoa pelaamiseen :)
   
 23. Partizan

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  2 967
  Se olisi juuri sellainen kuin niissä on suunniteltu. On alivakaita ja on ylivakaita, on suuria eroja loppukaarissa. Se, että tekeekö niillä tiedoilla kaikki perusjannut mitään: ei tee. Mutta niinhän se on kaikissa lajeissa. Vaikkapa golfissa. Jos on paska pelaaja, niin ei ole kauheasti väliä millä mailalla lyö, niin samalla tavalla se pallo lentää.
   
 24. Rapsutin

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  118
  Kiekoilla on kyllä hyvin erilaiset luonteenpiirteet.
   
 25. ZuM

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2002
  Viestejä:
  105
  Tuuli vaikuttaa todella paljon kiekon lentorataan. Tuulelle avoin väylä ja heitto pituuden ollessa +100 metriä on ihan hyvä valita sopivaa kiekkoa. Vastatuuleen on mukavampi heittää vakaampaa kiekkoa, kun taas myötätuuleen alivakaampi kiekko antaa lisää pituutta.
  Itseltä löytyy moneen tilanteeseen sopivaa kiekkoa. Ei tarvitse stressata niin paljoa lähtökulmia. Throw what you know. Know what you throw.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti