Fractal Design esitteli mallistollisen uusia kompakteja Define C -koteloita

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 04.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. Laquel

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  5 696
  Arvostelusta lainattua: "Fractal suggests a $79.99 price tag for the non-windowed Define C and a $84.99 sticker for the windowed version we're reviewing today." Vastaavasti mini c on 75 ja 80 USD ikkunattomalla ja ikkunallisella versiolla. Eli varmaan jotain Define S luokkaa hinta. Jimms mainitsi saatavuudesta ketjussaan että joulukuulle menis varmaa.
   
 3. BOT

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  2 753
  Todella kiinnostavia koteloita, varsinkin MATX versio. Kuten tuotesivun kuvaus kertookin, moni ATX-kotelo heittää tilaa hukkaan vaihtoehdoilla, joita käyttäjä saattaa käyttää tai jättää käyttämättä, kuten kovalevytelakka. Olen ihmetellyt miksi niin useassa kotelossa tuhlataan tilaa eri tavoilla kovalevypaikoille, kun keskivertokäyttäjällä on useimmiten kaksi levyä: yksi SSD ja yksi HDD. Niillä jotka omistavat todella monta levyä ei ole valinnanvarasta puutetta, mutta sillä joka haluaa vain tuon pari levyä ja hukkatilan hyötykäyttöön on.

  Vielä ei täysin päästä irti HDD-telakoista kun isommat SSD:t ovat liian kalliita. Sitten kun terasen saa 150 € pintaan niin monesta kotelosta lähtee tuokin osa. Onneksi jos tulevaisuudessa on kertynyt varastoon useampia SSD-asemia, voi niitä laittaa myös noihin HDD-paikkoihin paíkalleen. Omassa koneessani on jo nyt yksi 128 GB levy ja yksi 256 GB levy, kun tulee ostettua isompaa aina hinnan laskiessa. Pienempää ei kuitenkaan mielellään myy tai heitä pois kun kaikki SSD:t ovat niin hyödyllisiä, eivät vie virtaa nimeksikään, ovat äänettömiä, eivät tuota käytännössä lämpöäkään ja SATA-liittimiä emolevyissä riittää. Seuraavaksi ostan lisätilaksi yhden 500 GB SSD:n jostain tarjouksesta, sitten varmaan terasen.

  SSD-paikat koteloissa eivät kuitenkaan periaatteessa lopu kesken, koska SSD:itä voi kiinnittää vaikka miten ja mihin ilman sen kummempia riskejä, kun ei pienet kolhutkaan niitä helpolla vahingoita, vaikkapa karhuntarralla seinämään jos ei muuta löydy.
   
 4. Sirinäsiika

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2016
  Viestejä:
  19
  Ihan hyviä uudistuksi. Itse jään toivomaan Node 804:n päivitystä.
   
 5. AakeKaake Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  706
  Ne ovat varmaankin "laajennettavuudella" helppo myydä, koska keskivertokäyttäjällä voi olla vaikeuksia mitoittaa omia tarpeitaan koneen käyttöiän aikana sopivilla määrillä / mitoilla komponentteja ja mahdollisuus helposta Plug & Play -tyylisestä laajennettavuudesta houkuttaa, olkoonkin, että se mahdollisuus jää herkästi käyttämättä. "Laitetaan hieman extraa kaiken varalta". Nuo kotelot myös sopivat laajemmalle kohderyhmälle (workstationeista peli-PC:iin asti), ja Fractal sanoikin jo, C -mallit nimenomaan ovat kapeammalle käyttäjäryhmälle speksattuja. Jokatapauksessa mukava, että Fractalin tuotteet jatkavat rinnakkaiseloa.

  Kiinnostaa kovasti, miltä kotelot alkavat näyttää 5-10 vuotta eteenpäin, kun todennäköisesti SSD-levyjen € / Gb alkaa luultavasti olla jo hyvin siedettävällä tasolla >1Tb kapasiteettiluokassa.
   
 6. Nushi

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2011
  Viestejä:
  576
  Tämä olisi alkuvuodesta ollut ajankohtainen hankinta, kun piti saada kone TV-tasolle. Jouduin vaihtamaan Define R5:n Silverstoneen. Totisesti olen itsekin ihmetellyt mihin niitä kaikkia kiintoevypaikkoja tarvitsee.
   
 7. unholy_walrus

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  400
  Edelleen saa odotella sitä lasikylkeä. Voi kun saisi sellaisen omaan Define S:ään. Ikävä kyllä omat taidot tai tiedot eivät riitä sellaisen duunaamiseen eikä FD:stä ole juuri apua.
   
 8. Later

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  65
  Hyvä suuntaus, mutta Ministä voisi tehdä selvästi kompaktimman. Valmistajien pitäisi tajuta, että mATX-emolevyn valitsevat ne, jotka haluavat pienemmän kokoonpanon. Ei mATX-koteloon kannata kasata kahden näytönohjaimen kokoonpanoa. Tämän vuoksi jäähdytysoptioista voidaan tinkiä huomattavasti. Kahden näytönohjaimen käyttö taas on yleensä ainoa syy valita ATX-emolevy, joten isommassa versiossa mahdollisuus mittaviin jäähdytysratkaisuihin on perusteltu.

  Siis: Pois viides viides laajennuskorttipaikka. Poweriksi SFX-formaatin mukainen, entä onko tuosta omasta kammiosta jotain hyötyä muka? Jäähy/tuuletinpaikat pois ylhäältä, katto alkamaan emolevyn yläreunan tuntumasta. Syvyyttä pois niin, että etutuuletin on emolevyn reunan kohdalla. Leveydestä voisi myös ottaa pari senttiä, ei taakse tarvitse mahtua 120 mm tuuletinta, 92 mm riittäisi. Periaatteessa tällaisen kotelon jäähdytys saattaisi toimia jopa ilman kotelotuulettimia, jos prossujäähyssä olisi kaksi tuuletinta niin, että etummainen imisi raikasta ilmaa sisään ja takimmainen puhaltaisi lämmenneen ilman ulos.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti