Formula 1 -kausi 2017

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja j1m2, 02.12.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 464
 2. Vision

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  699
  Jos ferrari kusee tämän kisan, saavat katsoa kyllä peiliin kun eivät ole päästäneet nopeampaa ferrari-kuskia edelle ..
   
 3. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 147
  Hamiltonille respectiä, että päästi vielä Valtterin ohi. Ja Alonso osoitti, että kyytiä riittää kunhan auto vain on yhtään kilpailukykyinen :)
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2017
 4. jipii

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 257
  Hamille kyllä iso peukku ja Kimi ansaitusti päivän kuski. Tiedä olisko oikeasti Hami antanu aivan omaa hyvyyttä vai mitä.
  Harmi ettei voittoa tullu mutta onneksi rallista sentään.
   
 5. fixaaja

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  1 887
  Nopein tuli toiseksi kun ei saanut ohittaa, toiseksi nopein jäi neljänneksi kun hidalgolle käskettiin tilaa antamaan.
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  559
  Ihmeellinen päätös oli käskyttää Hamiltonia antamaan sija takaisin Bottasille. Jos Bottasin renkaat olisivat sulaneet alle ennen Hamiltonin ns. ohitusta, niin talli olisi vain sanonut Bottasille, että Hamilton on päästettävä ohi, jottei Verstappen tule molempien kantaan. Eroa Mersu-kaksikon välissä oli kuusi sekuntia siinä vaiheessa, kun Hamilton luovutti ajojahdin ja alkoi hidastaa, joten hän olisi podiumin ansainnut.

  Ferrarin temput olivat mielestäni siinä hämärän rajamailla. Kimi olisi mennyt helposti Vettelin ohi pidemmällä avausstintillä ja talli kutsui hänet sisään juuri siitä syystä. Toisaalta sen jälkeen oli arpapeliä, olisiko Kimi pitänyt päästää Vettelin edelle varmistamaan tallille osakilpailuvoiton. Kimin voitolla Vettel olisi hävinnyt vähemmän pisteitä Hamiltonille kuin siten, että Hamilton olisi tullut molemmista ohi ja voittanut kisan. Nyt pelattiin upporikasta ja rutiköyhää ja se veto sattui osumaan kohdilleen.

  Ferrari tallina ei ole enää suurempi kuin yksikään kuljettaja, se on ainakin varmaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2017
 7. Atlantean

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  99
  Hamilton antoi varmasti omasta tahdostaan sijan takaisin, kuten lupasi. Tiimihenkeä kyllä nostaa ja korostaa tämmöinen sanansa pitäminen, olisi Hämis voinnut tehdä Vettelit ja vähät välittää moisesta. Vettel on muuten ruvennut vaikuttamaan yhdeltä gridin ärsyttävimmistä kuskeista, ja puolestaan Hamiltonista olen ruvennut pitämään. Youtubesta löytyy hyviä pätkiä missä Hamiltonia ja Bottasta seurataan motorhomessa jne, huomaa, että fiilis on mersulla nyt hyvä vs kun Nico oli. Totohan sanoi, että Nico myrkytti koko tiimin hengen, koska "puukotti" Hamiltonia aina kun pystyi.

  Harmi, että Kimi ei saanut paalua, silloin olisi ajellut helppoon voittoon, sekä tuskin olisi Ferrari viitsinyt vaihdattaa paikkoja, varsinkin koska tod näköisesti niin Bottas kuin Hamiltonin olisi tullut Vettelistä ohi kisassa.

  Silly season 2018: Mersulla on kyllä toimivin pari kuskeina, aivan päivän selvää, että jatkavat Valen sopimusta. Olisi silkkaa hulluutta olla jatkamatta, koska samalla Hamiltonin halu tehdä uutta sopimusta voisi heikentyä radikaalisti. Hamilton ja Vettel olisi tuhoontuomittu idea, Alonsoa Mersu ei halunnut, Verstappen on liian hasardi, eikä edes vapaana...

  Alonso siirtyy Indyyn ensi kaudella + ajaa Lemansin. Palaa 2019 takaisin MacLarenille, kun pelit rupee taas kulkemaan.

  Ferrarilla jatkaa Vettel ja Kimi myös ensikaudella.

  Williamsilla Stroll + Wherlein tai Ocon.

  Red Bull Vertappen + Ricciardo

  Sauberille menee se Ferrarin junnu, joka loistanut tällä kaudella gp2:ssa. Leclerc tjms, en jaksa googlaa :)

  Rellulle Kubica!

  Toro rossolla jatkaa samat kaverit, tosin jos Honda "kaappaa" tallin voi tulla joku Jaappanialainen toiseksi ja Kyat saapi lähteä.

  Haasilla myös samat.

  MacLaren Vandoorne ja ??

  Force Onella jatkaa samat kuskit kun Force Indialla tällä kaudella.

  Olikos vielä jotain tallei :)
   
 8. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  559
  En ole itse ollenkaan varma siitä etteikö Ferrari olisi jotenkin nussinut Kimiä, vaikka Räkä olisikin johtanut kisaa ennen varikkostoppeja. Vaikeaa se olisi ollut, koska Kimi oli nopeampi niin uusilla kuin käytetyilläkin renkailla. Vetteliä ei oltaisi saatu kärkeen edes undercutilla. Toisaalta, Monacossakin Ferrari löysi Räikköselle ruuhkaisen välin ja sitä kautta Vettel pelattiin kärkeen. Olisi se varmasti onnistunut Unkarissakin.

  Massa jatkaa Williamsilla tai hänen tilalleen hommataan toinen kokenut kuski. Wehrleinilla tai kellään muullakaan Mersu-junnulla ei ole sinne asiaa, sillä talli tarvitsee pääsponsorinsa viinamainontaa varten yli 26-vuotiaan mainoskasvon. Markkinoilla ei taida olla ollenkaan tuota "iäkkäämpää" polvea tarjolla, joten Massan jatkosopimus lienee aika helppo veto. Kubica olisi ainoa vaihtoehto, jos hän kykenee formulaa ajamaan eikä pääse Renault'n kanssa sopimukseen. Se on kuitenkin kysymysmerkki, onko hänelläkään riittävästi kokemusta luotsaamaan Williamsin tallia ja ottamaan myös testivastuuta. Myös Pérez on riittävän vanha mutta hän tuskin ottaa Force Indialta sivuaskelta toiseen keskikastin talliin.

  Ja millään en usko siihen, että jos Alonso nyt lähtee McLarenilta, niin hän voisi jotenkin palata sinne vuotta myöhemmin. Tallinkin täytyy siirtyä eteenpäin, jos Alonso haluaa lähteä pois.

  Ferrarilla tulee olemaan dilemma sen suhteen, että pitäisikö Sauberille työntää Giovinazzia vai potentiaalista superlahjakkuutta Leclerciä. Itsekin kallistun sen puolelle, että Gioville jää mustapekka käteen siitä huolimatta, että hän on tällä kaudella saanut muutamia tilaisuuksia. Kieltämättä hän on myös heittänyt ne tilaisuudet hukkaan olemalla erittäin virheherkkä.

  Toro Rosson ja Hondan mahdollinen yhteistyö on kyllä mielenkiintoinen konsepti. Perinteisesti Red Bullin organisaatiossa nimetään kuljettajat itse eikä sinne oteta mitään moottoritoimittajan lellikkejä. Hondalla ei varsinaisesti ole edes ketään F1-kelpoista junnua, joten RB ehkä väistää luodin sillä. Tosiasiallisestihan Toro Rosso olisi testipenkki Hondan moottoreille ja jos homma alkaa toimia, niin Red Bull voisi ottaa kopin tehdastallisopparista, mikäli McLaren haluaa siitä eroon. Emo-organisaatiolle on ihan yksi hailee, kuinka hyvin Toro Rosson autot menestyvät, joten he voisivat odotella parikin kautta moottoreiden kehittymistä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2017
 9. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 353
  Onnistuihan se Unkarissa. No, teknisesti ottaen Räikkönen ei johtanut missään vaiheessa mutta olisi johtanut jos olisi saanut kierroksen-pari tyhjällä radalla ajaa lisää ennen stoppia. Eli tarkkaan ajoitettu oli sekin stoppi, kaksoisvoittoa ajatellen mahdollisimman paras stintti mutta juuri oikeaan aikaan sisään ettei pääse Vettelin eteen varikolta.
   
 10. hopsuttelija

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2012
  Viestejä:
  24
  Hieman offtopiccia, mutta olisiko formuloita seuraavilla murolaisilla kiinnostusta pistää sarjaa pystyyn tällaiseen formula manageripeliin kuin iGPManager: https://igpmanager.com/

  Melko simppeli managerointipeli, jossa pääset kuitenkin livenä vaikuttamaan kisasuoritukseen tallin managerina.
   
 11. MrSavulohi

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  413
 12. Atlantean

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  99
  Vettel jatkaa myös Ferrarilla kolmivuotisella sopparilla. Seuraavaksi voidaan odottaa Valen Mersu sopparia, uskoisin että Valtteri saa myös kolmivuotisen sopimuksen. Valtterin ei tarvii tyytyä vuoden sopparii, koska ei Mersulla ole ketään yhtä hyvää vaihtoehtoa kuskiksi kuin Valtteri, joten Vale pystyy hieman tässä varmaa vääntää sopparista, eikä pakko tyytyä mitä sanotaan.
   
 13. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
 14. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 353
  Joo ilmeisesti kai Bottasilla joku tieto sopimuksesta on kun vauhti hiipunut viime kisoissa ja etenkin aika-ajoissa selvästi. Puristus puuttuu. Mutta joo, eipä Mersulla parempaakaan vaihtoehtoa ole kakkoskuskiksi etenkin kun Hamiltonin sana painaa eikä hän varmasti hyväksy talliin todellista kilpailijaa.
   
 15. Atlantean

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2017
  Viestejä:
  99
  Ööö siis mitä :D Bottas vs Hämis aika-ajo vertailu menee aika fifti-sixti, kisoissa mennyt myös aikalailla fifti-sixti, tämähän on todella hyvin kun otetaan huomioon että vertailu tapahtuu gridin nopeimpaan kuskiin tällä hetkellä. Itseasiassa Bottas on on eniten pisteitä ottanut kuski viimeisessä 6 kisassa.

  Nyt spassa ei kulkenut harkoissa ja aika-ajoissa ihan täysii, mutta joka vkl ei osu kenellekään koskaan. Mä neän että Bottas on tehnyt enemmän kuin hyvää työtä Mersulla, itseasiassa aikalailla täydellistä, kukaan ei ole varmasti odottanut näin hyviä tuloksia häneltä. Toisekseen, jos Kimi ei olisi jeesinyt Vetteliä olisi Vale ollut helposti toisena aika-ajoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2017
 16. Bunder

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  244
  Kaasu pohjaan Räikkönen!
   
 17. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 446
  Mutta välillä voisi noudattaa niitä sääntöjä ja höllätä kaasua.
   
 18. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 029
  Kimille 10 s stop and go KELTAISTEN MISSAAMISESTA! Eli kovemmat sakot kuin Vettelille törmäilystä viimeksi. :D

  Jos joku vielä väittää, että F1:n tuomarityöskentelyssä on mitään linjaa, niin nauran räkäisesti! Ei tässä lajissa ole mitään järkeä.
   
 19. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 029
  Alonso on kyllä päivän kuski ihan selkeästi. :D
  Samurailla on asiaa!
   
 20. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 029
  Tällä kertaa Seb malttoi olla kilkkaamatta Lewisia, hatunnoston arvoista itsehillintää! Selkeästi softit keltakumit ei nyt pärjää, molemmat mersut vaikeuksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2017
 21. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Ohoh..Bottas tipahti 5:nneksi!?
   
 22. Creed

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  132
  on kyllä hiljasta täällä sillon kun Hamilton alistaa :) Mutt onhan tuo käsittämätön kuski. 2,2sek nopeampi kuin tallikaveri, yli sekuntia nopeempaa kuin kukaan muu ! Sadekelin maestroja on ollu 80-luvulta lähtien mielestäni 3: Senna, Schumi ja Hämis. Nämä kolme ovat myös kautta aikojen parhaaat kuskit top kolmosessani.
  Oisko niin että sateella mitataan oikesti sitä kuka osaa ajaa ja kuka ei?
   
 23. arzib

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2013
  Viestejä:
  411
 24. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Bottas toinen Monzassa!Ei vieläkään suomalaisen voittoa Italian maaperällä..
   
 25. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 464

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti