Formula 1 -kausi 2017

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja j1m2, 02.12.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Kimin kisainsinööri nuolee sitä oman palkanmaksajan persettä ja tekee juuri tismalleen niin kuin maksaja käskee.

  Sitä en tiedä kuka tai ketkä Ferrarilla päättävät siitä kuka on ykkös- ja kakkoskuski ja miten se käytännössä milloinkin näkyy toimissa mitä tekevät radalla.

  Vaikea nähdä tilannetta että Räikkönen voittaisi yhtään kisaa tällä kaudella niin että Vettel olisi toinen. Ainoa sauma siihen on siinä vaiheessa kautta kun maailmanestaruus on jo ratkennut. Sama koskee toki Bottasta ja Hamiltonia.

  Eihän peruskuskilla pysy sen enempää F1 kisa-auto kuin Ferrarin katutykki hanskassa jos yhtään innostuu hanaa antamaan. Olisihan se silti kokemuksena enemmän kuin hieno kun pääsisi ajamaan vaikka kaksi kierrosta radalla Ferrarin F1-autolla. Sama se sille vaikka oma vauhti olisi sellaista että minuutin jäisi ammattilaisille kierroksella. Sitä ei luonnollisesti taatusti tule koskaan tapahtumaan että itse pääsisin F1-kisa-auton rattiin edes kahden kierroksen testiin, mutta saahan sitä aina haaveilla. :D
   
 2. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 765
  Kimi vois lopettaa kauden kesken. Mitä tuolla ajelemaan jos ei saa voittaa.
   
 3. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Itsehän se on pärjännyt niin kehnosti alkukauden kisoissa, että on päätynyt selväksi kakkoskuskiksi (ja sama tilanne Bottasilla). Jos pistetilanne Vettelin ja Räikkösen välillä olisi Monacoon tullessa ollut käänteinen ja tilanne radalla vastaava, arvaa kumpaa kuskia Ferrari olisi suosinut.
   
 4. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 765
  Olen itsekkin sanonut ettei Kimin vauhti riitä Vettelia vastaan mutta mutta.....
  Vaikea Kimin on taistella tallikaveria vastaa kun kaikki tehdään Vettelin hyväksi. Ei tämä ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella kun Kimillä oli huonompi kisataktiikka kuin Vettelillä. Menee aika-ajo miten tahansa niin kisataktiikalla pidetään huoli siitä ettei Kimi voi voittaa Vetteliä.
   
 5. joni1986

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  161
  Monacon kritiikkiä tällä hetkellä en ihan ymmärrä, ehkä aiempi kausina ollut aiheellista, kun muilla radoilla on voinut ohittaa. Tällä kaudella vaikeaa jopa Tilken lentokentillä, niin eivät ne tuo mitään lisäarvoa. Ennemmin katsoo monacoa ja toivoo vaikka sadekuuroa, ja katsoo vaikka kimin paalupaikan kypäräkamerasta niin pitäisi jokaisen pystyä arvostamaan radan haastetta.
   
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Onhan se melkein mahdoton homma kun Vettel on kuitenkin todella hyvä kuski ja jos Räikkönen meinaa Vettelin voittaa niin hajurakoa pitää väliin jättää Vetteliin vähintään yksi toisen tallin auto.

  Käytännössä Kimin voitta edellyttää sitä että Vettel keskeyttää tekniseen vikaan tai muuten ajaa todella huonosti syystä tai toisesta päivänä jolloin Räikkösellä kulkee kovempaa kuin muilla talleilla. Tai sitten että Vettel loukkaantuu ja on sivussa kisoista ja Ferrarin toisen auton puikoissa on varakuski.

  Toki Ferrari saattaa hyvinkin nostaa Räikkösen ykköskuskiksi siinä vaiheessa kautta jos Vettel on varmistanut jo maailmanmestaruuden itselleen. Silloin yrittänevät nostaa Räikköstä Bottaksen ja Hamiltonin ohi.

  Pakko kuitenkin todeta että on niitä maailmassa varmaan paskempiakin duuneja ja vielä huonommin palkattujakin kuin toimia Ferrarin F1 tallin kakkoskuskina. :cool:

  Vettel tuo myös saksankielisenä saksalaisena kuljettajana varmaan runsaasti Ferrarille ja muutenkin F1 sirkuksella mainosrahaa ja sponsoreita. Kuitenkin on sata miljoonaa saksaa äidinkielenään puhuvaa asukasta Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä ja markkina-alue on todella tärkeä. Vettel puhuu vielä erinomaista englantia ja ilmeisesti italiaakin on opetellut, joten lienee kaveri melkoinen markkinamiesten unelma. En tiedä mikä siinä on Räikkösellä niin vaikeaa opetella vaikka ulkoa 50 eri lausetta italiaksi ja harjoitella ne lausumaankin niin että kuulustaa siltä että osaa paremminkin kieltä ja joskus sopivassa välissä käyttää niitä. Ainakin italialaiset tykkäisivät ja jatkosopimus olisi entistä lähempänä.

  Vaikka suomalaisena toivoo että Räikkönen ja Bottas keräisivät voittoja niin sen verran sympaattiselta vaikuttava kuski Vettel on ettei se niin harmita vaikka Vettel vie voiton eikä se jaksa naurataa jos Vettelin kone laukeaa tai muita ongelmia tulee. Syystä tai toisesta taas Hamiltonin epäonni tuo lähinnä hymyn naamalle. Kumpaakaan kuskia en tunne henkilökohtaisesti enkä koskaan edes ole nähnyt niin voihan se toki olla että todellisuudessa se mulkqvisti onkin se toinen mitä julkisuuden perusteella olen itse kuvitellut. Tosin eipä tuolla väliä ole kun viihdettä ja sirkusta koko homma.
   
 7. Beard

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2013
  Viestejä:
  597
  Olipa kyllä niin tylsä kisa, lähdön katsoin suorana ja onneksi loput nauhalta.
  Mitään ei tapahtunut missään vaiheessa, siinä sitten 16 kertaisella kuvakelauksella ja satunnaisesti pysäytellen normaalivauhtiin kisaa eteenpäin.

  Suuremmin en siis kommentoi tuota Ferrari hässäkkää, koska ei vaan pysty katsomaan sitä vaadittavaa 10 kierrosta kisaa ennen varikko stoppeja. Ainoa mikä osui korvaan oli selastajan huoli siitä, että kolmantena ajava (en muista edes kuka siinä vaiheessa oli 3:s :) saavuttaisi, eron pienentyessä jostain 8 sekasta 5 sekuntiin.
  Tiedä sitten oliko se hetki, jolloin Ferrari päätti, että kovempaa pitää ajaa, vai eikö ollut.

  Monacon kisan voisi kyllä poistaa, tai ajaa sen ihan omana käydään näyttäytymässä hässäkkänä. Maalin kuivumisen seuraaminen monta kertaa mielenkiintoisempaa, koska siihen kuitenkin on mahdollisuus lentää vaikka kärpäsen ja jäädä kiinni.

  No no no, mikään ei vituta niin paljon kuin hurreille lätkässä häviäminen.
  Sitten jos Kimi olisi hävinnyt eriksonille, voisi noin sanoa :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2017
 8. dude86

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  871
  Alonso, Vettel ja Hamilton on juurikin ne sarjan tekopyhät paskat, jotka ei näe omassa toiminnassa mitään vikaa ikinä!
   
 9. jvee

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2009
  Viestejä:
  44
  Kattelin huvikseni f1fanatic:in kierrosaikakäppyröitä. Niistä näkyy hyvin, että:

  1) Vettel sai kierroksilla 36-38 (eli juuri ennen omaa stoppiaan) ajamalla eroa varikolla käyneeseen Kimiin 0.7s. Tämä ei olisi riittänyt kärkipaikkaan, tarvittiin Kimille hitaampi stoppi ja ne kierroksella ohitettavat lisäksi.

  2) Ennen stoppia Kimiä ei ollut kukaan kauempana takana ollut ajamassa kiinni - Ricciardo oli nopeampi, mutta 7s päässä - eli tästä syystä ei ollut kiirettä tehdä varikkopysähdystä juuri tuohon väliin missä oli ne kierrosella ohitettavat tulossa eteen. Kierroksen tai kahden jälkeen olisi ollut tyhjä rata edessä.

  Tietysti ymmärrettävää Ferrarin kannalta tämmöinen ja sivistyneempi tapahan tuo oli hoitaa homma kuin komentaa Kimiä päästämään Vettel radalla ohi. Saas vaan nähdä mitä tämmöinen tekee Kimin motivaatiolle jatkossa. Ja kyrsiihän se itekin katsoa kisoja kun tiettää, että Kimi ei voi Vetteliä voittaa.
   
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  957
  Nyt se sanotaan jo aika suoraan, että McLaren on valmis jättämään Hondan, jos kehitystä ei tapahdu tämän kauden aikana.

  Vaikea vaan nähdä, että kenen kelkkaan talli voisi sitten vaihtaa. Mersu on jo kieltäytynyt toimittamasta McLarenille moottoreita ja Ferrarin asiakkuus on luultavasti yhtä mahdoton jo monesta muustakin syystä.

  Toisaalta Sauber vaihtaa Ferrarilta Hondalle eikä Ferkulla ole muita asiakkaita, niin FIA voisi siinä mielessä pakottaa Ferrarin ottamaan McLarenin asiakkaakseen. En nyt jaksa muistaa, että voisiko Ferrari halutessaan toimittaa vuoden vanhat koneet vai olisiko sen pakko antaa McLarenille uusimmat versiot käyttöön. Jotenkin en vaan näe silti McLareninkaan haluavan Ferrarin asiakkaaksi. Moottoreiden brändi olisi liian suuri tallin oman brändin ohessa.

  Renault on edelleen kahta muuta merkkiä perässä ja siihen vaihtaminen voi olla suurehko riski, jos vaihtoehtona on jatkaa Hondan kanssa ja toivoa heidän kehittyvän samalle tasolle.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2017
 11. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Eihän sitä tiedä vaikka McLaren pyöräyttäisi sen oman moottorin. Voihan siellä olla kaikessa hiljaisuudessa kehitteillä vaikka mitä.
   
 12. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  957
  Minä en kyllä usko tuohon, koska Ron Dennis oli vahvasti Honda-kumppanuuden kannalla vaikeista ajoista huolimatta. Hänet syrjäytettiin vasta puolisen vuotta sitten. Olisi muutenkin hullua lähteä tekemään omaa moottoria tyhjästä sen takia, että pitkät perinteet omaalla tehdaskumppanilla on ollut ongelmia jo vuosien ajan. Se osoittaa selvästi, ettei nykyisenlaisen liian monimutkaisen voimayksikön rakentaminen ole ollenkaan leikin asia.
   
 13. hatih

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2014
  Viestejä:
  928
  Ensi kaudeksi ei kannata omaa moottoria suunnitella kun säännöt muuttuu kolmen vuoden päästä. Kun uudet säännöt on lyöty lukkoon voikin sellaista alkaa miettimään, eli 2021 voidaan nähdä McLaren-McLaren.
   
 14. LKOR

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  40
  Löytyykö Kanadasta HD-tasoista kuvaa?
   
 15. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Eiköhän. Pidä silmällä esim tätä: https://www.reddit.com/r/motorsportsstreams/

  Etenkin Ace Stream -striimit voi olla hyvälaatuisia.
   
 16. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Räkä taas ihan lapanen.
   
 17. anttimonty

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  641
  Kappas Kimin autoon "vika"... Jaa taitaapi oikeasti olla "Vittu" :D
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2017
 18. Ritzenhoff

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  622
  Tän kisan jälkeen tuskin tarvii enää väitellä miks räkä on kakkoskuski. Vettel näytti miten ajetaan ja ohitetaan vaikka väkisin. Räikkönen vaa peesailee eikä sitä nappaa tai sit ei nopeus enää vanhuksella riitä.
   
 19. aimo_ii

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2001
  Viestejä:
  406
  Koska on jäljessä pisteissä..?

  Molemmat Ferrarit ilmeisesti puolikuntoisina ja lopussa Räikköseltä petti vielä jarrut joten ei voinut yrittää ohituksia Force indioista.
   
 20. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Kyllä on otettava hattu kouraan sen osalta, että ohittaminen on vaikeutunut tällä kaudella paljon enemmän mitä ennakoin.
   
 21. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Siksi että olisi Ferrarilta äärettömän typerää jos Räikkönen kisasta toiseen pidättelisi Vetteliä. Pitkässä juoksussa menetettäisiin monta sijaa tallipisteitä. Päästämällä Vettel heti ohi edellä ajavien kimppuun saavutetaan paljon enemmän. Räikkönen on jo näyttänyt ettei enää pääse ohi juuri kenestäkään. Aiemmin sitä sentään selitettiin loogisesti että "Mersu on kova" tai "Red Bull huipputalli nyt" tai jopa että "Williamsilla on kova suoranopeus jolloin ohitus on vaikeaa" tai muuta skeidaa mutta nyt selitykset loppuu kesken kun jää Force Indiatkin edelle vai oliko niillä kommentaattoreilla nyt jotain että "perässä ei voi ajaa" tai "liian lähelle ei saa mennä" mutta kas kummaa Vettel ei jääkään ajamaan sinne perään vaan menee lähes heti ohi. Suomalaistoimittajilta loppuu sanat kesken. Jos Kimi olisi vaikka italialainen hänet olisi dumattu joka kisassa hitaaksi eläkeläiseksi mutta nyt vaan hoetaan "voittaa pian tällä kaudella". :D
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2017
 22. aimo_ii

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2001
  Viestejä:
  406
  Paljonkos Kimi pääsi yrittämään lopussa FI:n ohitusta nopeammilla renkailla (joilla Vettel onnistui) ennen kuin jarrut suli alta?
   
 23. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 462
 24. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Huvittavia nää suomimedian hehkutukset jostain suomalaisten kärkiajoista harjoituksissa. Ikään kuin niillä olisi jotain ennusarvoa. Vettel ja Hamilton alkavat ajaa tosissaan vasta aika-ajoissa ja jättävät tallikaverinsa taakseen.

  Mersu kyttää selkeästi nopeaa Verstappenia ensi kaudelle hitaahkon Bottason tilalle.
   
 25. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Maikkarilla varmaan katsojamäärät alle tavoitetason, kun selostajalla sellaista tyhjän tynnyrin rummutusta ja hehkutusta joka vaiheessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti