Flashipiirien korruptiohelvetti?

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja Griffin, 11.03.2017.

 1. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 155
  Onko muista alkanut tuntumaan, että yleinen flashipiirien paskuus on käynyt näkymään tuotteissa.
  Esim monien samsungin "smart" TVeiden boottilooppihan johtuu monasti IC1302:n korruptoitumisesta. Samoin philipsin tietyt TV:t korruptoivat flashiä ja muutenkin laitteita, joissa on flashipiirejä vain mystisesti nykyään tuntuisi kuolevan /sekoavan (nettiil liittämättäkin) entistä enemmän, ehkä vika voi olla yleisempi, kun tajutaankaan..
  Onko muilla kokemuksia samaan / eri suuntaan?

  Johtuneeko tuo, että siltä kirjoitetaan alue hajalle vai käytetäänkä noissa jotain MLC / TLC ripulia, joka korruptoituu omaan mahdottomuuteensa muutamassa vuodessa luotettavasti?

  Mites muuten USB tikkujen ja kamerakorttien datansäilytyskyky?
  Niitähän käytetään paljon varmuuskopiointiinkin onko niiden säilymisestä ?/- kokemuksia?
  Onko kukaan kuu törmännyt alle vuodessa useaan SD tms korttiin, jotka on seonneet, kun ovat vain olleet hyllyssä, vetelehtimässä?
   
 2. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 244
  Asiaan paljonkin liittyen, meni hermot joskus viime kesänä walliuksen huollon kanssa; kerroin TIG:in tyypin ja kyselin, että saisiko molemmille korteille ohjelmoidut piirit. Sanoi, että on tuossa yht. viisi romukorttia, joten hänpä lähettää kaksi ja kaksi. Lisäksi sanoi, että moisista ranskanihmeistä (Walliusta saattaisi kuvitella suomalaiseksikin) ovat luopuneet, lieneekö nykyiset sitten kiinasta... Piireistä ei halunnut edes postimaksua.

  No kirjettä ei tullut useampaan viikkoon ja soittelin sitten sinne, että posti vissiin hävittänyt. Hän kyllä vakuutti lähettäneensä ne samana päivänä, kun soitin ja että laittaapa sitten reklamaatoita postille. Sanoi että kortteja on enää yksi, ja että siinä on jostain syystä juotettu yksi pinni mikrokontrollerista holkkikantaansa. Sanoi, että juottaa sen irti ja laittaa tulemaan. Ei koskaan tullut. Joko puhui paskaa, oletus kun ranskanpaskaakin myyvät "ylväällä" merkillä. Tai sitten joku kesäposteljooni laittoi molemmat taskuun, kun arveli niissä olevan jotain arvokasta "by Wallius"...

  Ja siksi oletus sisällön seonneisuukseen jommallakummalla kortilla, että kys. mikrokontrolleri on ST:n, joka on varmaakin halvin ja paskin piirivalmistaja, jos umpikiinalaisia ei ota huomioon). Mitään viallista muuta kun en pitkällisen etsimisen aikana löytänyt. Kuin myös siksi, että ovat ns. "tehon äärellä" (josko magneettikenttä saa flashin/eepromin, en tutkinut että kumpaako on) olevat piirit sekoiavat helpommin.

  Huollon tyyppi sanoi että usein kys. leluissa on irronnut hybridintapaiselta IGBT+diodi -lätyskältä holkkeja, jos rakkine on kolhiintunut. No purin koko toisen piirilevyn pois ja vääntelin sormin niitä tappeja; kaikki ok.

  Joten Wälttäkää Walliusta ja yleensäkin softalla tehtyjä hitsausrojuja.


  Telkuissa sun muissa paskoissa, jotka kirjoittelevat mitä sattuu vähän väliä flashille, saattaa seota sisältö sopivankestoisesta sähkökatkostakin... Flashille kun pitää kirjoittaa koko blokki (mitä se koko milläkin flashilla sitten onkaan). Eepromiin voi vaihtaa vaikka vain yhden bitin (vai olikohan se 0123456789abcdef) kerrallaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 3. pienari

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2001
  Viestejä:
  1 489
  Samoin tekee nyky vhf/uhf/CB kiinan ratiot mistä löytyy paskoja eprommeja,saattaa vuodessa tulla mitta täyteen. :mad:
   
 4. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 244
  Eprommeja vielä jossain herran vuosituhantena nro. kaksi käytössä? Koppa maksaa, jos ovat uudelleenohjelmoitavissa. Koppa on siis silloin lasillinen keramiikkapalikka ja "nollaus" toimii uv-valolla. Kai näinä nykypäivän otsonittomina säinä myös muutama talvinen ja aurinkoinen päivä riittää. Voihan sen aina välillä kokeilla lukea ja jos ei mitään ole, niin varmuden vuoksi muutama päivä lisää...

  Epromeja näin viimeksi joissain PC:n 486 (tai olikoman vielä pentijumeissa) kiinaemoissa, tietenkin ilman oikeata koppaa, eli siis kertakäyttöisinä. Flashi tilalle, (tai historiallinen eprom, jos moisen sattui niin suurena tilavuutena jostain löytämään, 512, tai varsinkaan 256bit ei riittänyt) tilalle, jos biossin kanssa oli ongelmia. Joskus niille paskaemoille oli muistaakseni myös aika yleismuotoisia parempia biosseja.

  Onko kiinaration eeppoksen lähistöllä edes satananoista konkkaa? Jos siis radio varustettuna lähettemillä, niin oikein suojaamattomuus sotkenee sisällön. Se kun ei ole kiveen kirjoitettu...
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 5. pienari

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2001
  Viestejä:
  1 489
  Ei sotke lähetys.
  Illalla saattaa toimia oikein ja kun ration seuraavan kerran avaa on prommin tiedot sekaisin.
  Hauskinta näissä on se että jos ei ole kerinnyt asetuksia kaapata tietokoneelle talteen on peli menetetty koska kaikki lähettimen kalibrointi arvot yms on prommissa.

  Ilman prommin vaihtoa ei saa asetuksia palautettua kun prommi on korruptoinu ittensä eikä ota vastaan oikeeta bittiä.

  Välttäkää näitä kiinan soiroja ja pysykää vänhemmissa ratioissa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 6. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 089
  Epromithan korvattiin jo aikoja sitten Eepromeilla (sähköisesti tyhjennettävillä, ei tarvinnut sitä ikkunaa). Sinänsä Flashinkin voi laskea Eeprom -kategoriaan, mutta Eepromeja siis oli jo ennen flashia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti