Finnkino ja lippujen hinnat

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 15.06.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Onko sinulle kautium vaikeuksia ymmärtää määräävää markkina-asemaa (ääritapauksessa monopoli kuten Finnkino) ja sen tuomaa suhteetonta valtaa? Tai et kenties ymmärrä, miten se nostaa hintoja? Jos nämä yksinkertaiset asiat tuottavat ymmärtämisongelmia, suosittelen etsimään kansantaloustieteen perusoppikirjan käsiin. Vai oletko Finnkinon palveluksessa? Muuten en ymmärrä, mistä tuollainen kuluttajanvastaisuus ja tyhmyys kumpuaa. Vaikka monopolia ei ole onnistuttu estämään, ei se ole mikään "vapaudu vankilasta" -kortti yritykselle veloittaa palveluistaan mitä ikinä tahtoo. Se, että sinua ei henkilökohtaisesti haittaa nykyinen hinnoittelu ei liity asiaan millään tavalla.

  Ihan rohkeasti voit myöntää, jos et ymmärrä länsimaisen markkinatalouden perusasioita.
   
 2. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Ei ole vaikeuksia ymmärtää yhtään mitään. Kilpailuvirasto on ainoa taho, joka voi tilanteeseen puuttua jos katsoo aiheelliseksi, vaan eipä ole katsonut. Uliuli, kiristys ja kusetus jne.

  Ja ei, en todellakaan ole Finnkinon palveluksessa. Ärsyttää vaan ajatellakin, että jos olisi itse yrittäjänä vastaavassa tilanteessa ja ulkopuoliset alkaisivat sanelemaan ehtoja toiminnalle ja palveluiden hinnoittelulle ja syyttämään ties mistä sillä verukkeella, että eivät satu pitämään strategiasta tai esim. juuri hinnoista.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Strategia = monopolin hankkiminen

  Nyt oikeasti. Perehdy markkinatalouden historiaan ja toimintaan ennen kuin erehdyt puhumaan noin tyhmiä. Tuo ei ole strategia. Tuo on kilpailun rajoittamista ja siihen pyrkimistä. Sama kuin sanoisi, että jos poliisi ei saa kiinni ylinopeudesta on sen ajaminen eettisesti täysin kestävää ja sittenhän on lupa kaasutella päiväkodin edessä 200 km/h.

  Ymmärrätkö nyt mistä tässä keskustelussa puhutaan? Jos olisi edelleen olemassa kilpailua elokuvateatteritoiminnassa esim. pk-seudulla tilanne olisi täysin eri. Finnkino saisi silloin tehdä ihan mitä haluaa. Nyt ei ole kilpailua. Vaikea ymmärtää? Kukaan ei sanele mitään, mutta kyllähän sen nyt yksinkertaisinkin ihminen ymmärtää, mitä se monopoli aiheuttaa, vai ymmärtääkö? Eli jos monopolia ei ole kyetty estämään niin sitten monopoli saa tehdä täysin mitä haluaa? Ihan hieno ajatus noin teoriassa, mutta käytännön etiikan kannalta on aika vitun paskaa argumentaatiota.

  Oletko kenties yrittäjä, joka haaveilee monopolitoiminnasta, jossa asiakkailla ei olisi vaihtoehtoja ja toiminta olisi mukavan helppoa?
   
 5. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Ei se ole Finnkinon vika, että heillä on käytännössä monopoli omalla alallaan Suomessa. Ja se on ihan sama mitä mieltä kukakin on Finnkinon hinnoittelusta ja strategiasta, minun pointtini kuitenkin on, että yrittäjän pitää saada päättää omasta liiketoiminnastaan. En minä halua korkeita hintoja, vaan yrittäjälle vapautta päättää omasta liiketoiminnastaan, ilman että syytetään kusettajaksi/kiristäjäksi.

  Viranomaiset tietenkin valvovat ja säätelevät toimintaa omalta taholtaan ja liiketoimintaa pitää harjoittaa lakien puitteissa, mutta muuten yrityksellä pitää mielestäni saada olla vapaat kädet. Toki ymmärrän että joidenkin mielestä mm. Kiinan ja Pohjois-Korean harrastama malli on fiksumpi, mutta minä olen toista mieltä.

  Vai meinaako joku, että Finnkinon pitäisi ilmoittaa, että "hitsiläinen, nythän me hokattiin, ettei meillä ole enää kilpailua ja sen vuoksi lasketaan jatkossa lippujen hintoja puolella ja jos vieläkin murofoorumilla jotakuta ahdistaa, niin jaetaan koko firma osiin ihan vaan solidaarisuusmielessä, jotta tulee sitä kilpailua".
   
 6. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Tätä keskustelua on turha jatkaa, jos sinulle ei vain mene jakeluun. Rautalangasta on väännetty niin monen monta kertaa. Ehkä joku muu jaksaa vielä selittää asiat kertaalleen sinulle.
   
 7. maarek

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  1 691
  Valitettavasti tuo johtaa siihen, että Finnkinon kanssa ei käytännössä voi kilpailla kuin joku toinen iso konglomeraatti. Finnkinon omistaa sijoitusyhtiö. Aiemminhan firma ajoi kilpailijoita pois mm. vuokraamalla isompaan hintaan edellisten omistajien paikat alta. Siihen ei pienempi yrittäjä pysty vastaamaan mitenkään.
   
 8. Paukku125

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2004
  Viestejä:
  160
  Täällä oulussa ainakin on toinenkin elokuvateatteri ja se ei ole mikään monikansallinen yhtiö joka riistää kaikkia. Starin taitaa omistaa joku oululainen perhe joka on pyörittänyt teatteria aikas kauan. Kannattaa jonkun sinne isolle kirkollekkin laittaa teatteri pystyyn kun tuntuu olevan niin hyvää bisnestä.
   
 9. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Kuopiossakin oli joskus kalakukkojen aikaan Star ja Finnkinon teatteri. En tosin ole varma, oliko tämä Star sukua tuolle oululaiselle firmalle. Lopulta kävi niin, että Finnkino muutti Starin tiloihin ja Kuopioon jäi vain yksi Hollywood-rainoille omistautunut teatteri.
   
 10. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Jyväskylässä toimi 70/80-luvulla peräti 5 eri teatteria (Adams, Maxim, Picnic, Elohuvi ja Fantasia), sekä lisäksi yliopiston oppilaskunnan Kampus-Kino. 90-luvulla Finnkino rakennutti silloin uuteen Jyväskeskukseen kuuden salin kompleksin, jonka myötä kaikki muut teatterit vähitellen katosivat. Tai no, Kampus-Kino taitaa edelleen pyöritellä jotain näytöksiä.

  Monet olivat tuosta muutoksesta aikoinaan kovin murtuneita, mutta minun on ollut vaikea nähdä mitään suurta ongelmaa, kun asiakkaan kannalta tilanne muuttui monin osin vain paremmaksi. Salit ovat kuitenkin saman katon alla rakennuksessa, jossa on myös lämmin parkkihalli ja vähän kaikenlaista ravintolaa ja herkkutarjontaa jne. Liput voi ostaa yhdeltä tiskiltä irtokarkkien ja popcornien kanssa, tai sitten etukäteen verkkopalvelusta.

  Tunnelma on kuitenkin toisenlainen ja ymmärrän että se sapettaa niitä, jotka haluavat hämyisen pikkuteatterin amatöörifiilistä, mutta muualta niitä miinuksia on aika vaikea hakea (+ ne hinnat varauksella).
   
 11. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Puolassa kävin leffassa, maksoiko lie kolme vai neljä vai viisi euroa. Projektori oli ilmeisesti joku full hd -reson perustykki, ja ruudulla oli vielä keskellä kuvaa kuolleita pikseleitä. Eipä tuo minua siihen hintaan paljoa häirinnyt. Joskus olisi kiva käydä katsomassa 4k-leffoja teatterissa, mutta niitä ei taida edes koko Suomen alueella vielä pahemmin olla. Espoossa olisi jokin teatteri 4k-varustelulla mutta näytöksiä ei ole.
   
 12. Mr.Wizard

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  2 513
  Sellossa on ainakin 4K tykki, uusimman bondin lisäksi ei hirveän montaa 4K leffaa kyllä ole näkynyt pyörimässä.
   
 13. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
 14. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Törmäsin netissä Finnkinon lippujen hintojen päivittelyyn. Joku kertoi katsoneensa Speed-elokuvan vuonna 1994 ja maksaneensa lipusta 30mk. Nykyrahassa 30mk olisi 7 euroa. Finnkino on siis toisin sanoen pumpannut elokuvalippujen hinnat melkein kaksinkertaisiksi - inflaatio huomioonottaen.
   
 15. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Ei kukaan ole väittänyt etteivätkö hinnat olisi nousseet, mutta niin on tapahtunut kaikkien muidenkin kulutushyödykkeiden kohdalla, eikä elokuvalippu poikkea niistä mitenkään. Vuodesta 1994 on kuitenkin kulunut 22 vuotta ja maailma on kovin erilainen ja samaten erilaiset ovat ihmisten tulotkin tuohon aikaan verrattuna.

  Normaalit arkipäivänäytökset eivät muuten maksa ainakaan Jyväskylässä 14 euroa, vaan 7-12€ elokuvasta ja esitysajankohdasta riippuen. Toki asian saa näyttämään pahemmalta kun vertaa peruslipun hintaa johonkin 3D-version viikonloppu-ensi-iltaan.

  Tässä muuten Bio-Rexin hinnat vertailun vuoksi:
  http://www.biorex.fi/Hameenlinna/InfoHameenlinna/PriceMapsHameenlinna

  Aika samalta näyttää, vaikka teattereita on pienemmillä paikkakunnilla ja muutenkin pelkistetyimmillä olosuhteilla.
   
 16. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Yllättävän samalta näyttää, vaikkei sentään ihan Helsingin 14,5e/15,5e/18,5e viikonloppuhintoihin päästäkään. En sitten tiedä onko myös Hämeenlinnassa huono kilpailutilanne elokuvateattereissa. Siinä olet väärässä, että "kaikki" olisi kallistunut. Esim. pelien hinnat ovat tippuneet reaalisesti puoleen. Noin yksioikoisesti tilannetta ei voi tulkita ja pääsääntöisesti inflaation tasalla olevat hintojen korotukset ovat ymmärrettäviä.
   
 17. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  http://www.marmai.fi/uutiskommentti/kommentti-onko-finnkino-uusi-caruna-6594775

  Jatkuu tuosta vielä, mutta typerällä vertauksella Carunaan (sähköyhtiö).
   
 18. Matthi

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  852
  Miksi siis joku ostaa edelleen noita ylihintaisia lippuja? Sarjalippuja saa netistä ja ihan Finnkinon tiskiltäkin alle kympillä.
   
 19. Mr.Wizard

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  2 513
  Halvimmat sarjaliput näyttää nykyään olevan 8 sarjalipun paketti ~80e (9,95e/kpl) et ei toikaan nyt varsinaisesti oo ku karvan verran alle kympin. 4 sarjalipun paketti 47e onkin sit jo melkeen 12e per lippu. Näköjään 1.8. on nostaneet lippujen hintoja.
   
 20. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Noissa sarjalipuissahan on vain se ongelma, että niitä leffoja pitäisi sitten käydä katsomassa aika usein.
   
 21. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  No jaa, nehän ovat hieman lipputyypistä riippuen voimassa noin vuoden, joten en sanoisi että siinä ajassa 8 lipun kuluttaminen vaatii mitään erityistä ponnistelua keneltäkään.
   
 22. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 223
  Ja eihän niitä nyt yksin tarvitse käyttää. Jos on kavereita, niin ostakaa puoliksi.
   
 23. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Kuinkahan iso osa lippujen myynnistä on näitä kulttuurisetelihommia? Muijallakin on jatkuvasti toistasataa euroa tossa mobiiliappsissa hynkkyä. Tulee katsottua vähän huonompiakin leffoja kun pitää saada rahat käytettyä pois.
   
 24. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  En tosiaan kävisi mitään leffoja katsomassa teatterissa enää, jos ei näitä kulttuuriseteleitä olisi. Kotona saa paremman nautinnon, kun on panostanut omaan kotiteatteriin. Eikä tarvitse kuunnella teinien kovaäänistä jutteluja kesken leffan tai karkkipussien rapistelua. Tai ylipäätään nähdä vaivaa lähteä keskustaan. 20min sinne, 20min takaisin + bensat ja parkkimaksut 7€. Eli todellakin mielummin kotona katsoo leffat.
   
 25. Henkilö X

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2001
  Viestejä:
  590
  No jaa... Edellisen kerran käynyt leffan katsomassa puoli vuotta sitten. Jos tätä ei lasketa niin kävin viimeksi leffan katsomassa 4.5v sitten. Tämän tiedän, koska olen huvikseni kerännyt noita leffa lippuja. Ihan hirveet noi hinnat. Järkytyin itseasiassa kun menin tuon edellisen kerran katsomaan. En ole menossa enää ikinä ellei hinnat laske.

  Eli siis saattaa olla vuosia ennekun tulee joku katsomisen arvoinen leffa. Nyt noilla hinnoilla ei todellakaan ole sen arvoista yksikään.
   
 26. ikuhappy

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  816
  On näköjään tullut vielä joku extra special luokka leffahinnoitteluun (http://www.finnkino.fi/tickets/ticket_prices/). Löytyy siis Classicin (pienet taideleffat), normaalin (Hollywoodin leffat) ja Specialin (isot Hollywood leffat) lisäksi "erikoishinnoitellyt elokuvat" (kattanee isoimmat Blockbusterit), joista saa pulittaa vielä euron lisää.

  Ajattelin käydä kaverin kanssa viikonloppuna Star Warsin katsomassa ja oluella, mutta todettiin, että 16,5 eurolla (19,5 Scapessa!) saadaan kolme kaljaa enemmän mieheen, joten jää väliin leffa.

  Vuosikymmenen alussa Sveitsissä kauhistelin paikallisia hintoja (silloin n. 18 eur), mutta nyt tsekkasin huvikseni heidän hinnat ja 3D maksaa enää n. 2 euroa Suomea enemmän - ja tuo heidän hinnannousu on käytännössä täysin frangin vaihtokurssin muutoksesta, muutoin olisivat Suomen hinnoissa. Ostovoima toki tuolla n. kaksinkertainen.
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti