Finnkino ja lippujen hinnat

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 15.06.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  No niin. Tuli testattua. Ei tarvitse toistamiseen mennä. Penkit ei ole sen paremmat kuin muuallakaan ja muut uudistuksetkaan ei niin järisyttäviä ole, että viitsisi maksaa 3€ extraa. Jatkossa katson siis leffat muissa saleissa.
   
 2. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  "Uutena tilaajana saat nyt myös Tennispalatsin uuden upean Scape-salin näytöslipuista 30 % alennuksen 30.6.-7.7.näytöksiin. Edun saat VAIN verkkokaupassa käyttämällä koodia SCAPE."

  Tuollainen tuli kun pakkotilasi jonkun uutiskirjeen.
   
 3. JanneHir

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  163
  Hifistelijän vikaa kun löytyy, niin olihan se Scape mentävä testaamaan.

  Monesta muusta kirjoittajasta huolimatta uskallan väittää että kuvanlaadussa oli kyllä selvä ero. 3D-leffoista tutut ongelmat olivat lähes kokonaan poissa: 3d-laseista huolimatta kuva oli kirkas ja väritoisto hyvä. 3D-leffoille ominainen surkea liikkeentoisto ja haamukuvat olivat äärimmäisen vähäisiä. Kuvanlaatu periaatteessa vastasi 2D-leffojen laatua. Jos joku leffa täytyy mennä katsomaan 3D:nä, niin Scape on kyllä jatkossa ainoa vaihtoehto. Toisaalta 3D formaattina ei mielestäni oikein toimi elokuvakerronnassa ja toivonkin, että saliin tulee paljon 2D-leffoja 4k versioina.

  Dolpy Athmos oli vaikuttava demossa enne elokuvaa. Itse leffassa ero oli pienempi. Jäi vähän fiilis, että lD:n äänisuunnittelua ei ole tehty Athmosta ajatellen. Ainoa mitä huomasi oli laajempi äänimaailma pään yläpuolella. (istuin keskellä salia)

  Penkeistä sen verran, että kyllä leffan loppupäässä niitä hengittäviä kangaspenkkejä alkoi kaipaamaan. Suurin hyöty oli vähän isommasta jalkatilasta: omalle paikalleen pääsi kävelemään mukavemmin kuin perinteisissä saleissa.
   
 4. SweeneyTodd

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  1 072
  Olihan siinä ero. En minäkään toista väittänyt. Sanoin vain, ettei ero ollut niin järisyttävä, että viitsisin maksaa 3€:n lisämaksua. Jos hinta olisi sama, niin valitsisin varmasti scape-salin 3d-leffan katseluun.
   
 5. rikun

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2008
  Viestejä:
  79
  Jaahas, vuoden alusta vissiin Finnkino muuttanut Plussa-tarjoustaan, eipä tarvitse enää sitten käydä ikinä leffassa noilla hinnoilla.

  Ennen siis pääsi sillä plussa-setelillä keskiviiikkoisin ilmaiseksi mihin tahansa leffaan (setelin arvo femman kaupassa), nyt saa ainoastaan Plussa-kortilla -20% alea keskiviikkoisin.
   
 6. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Eipä tule käytyä enää leffateatterissa, paitsi jos meinaa jäädä firman etuseteleitä käyttämättä. Miellyttävämmän kokemuksen saa omasta kotiteatterista. Viimeksi kun kävin katsomassa Batman vs Supermanin, istui vieressä lauma teinejä jotka räpläsivät kännyköitään koko elokuvan ajan ja elokuvan lopussa keskustelivatkin kovaäänisesti, häiriten koko takanurkkausta. Ei tätä, kiitos.
   
 7. -Dist

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  4 835
  Voit olla vittumainen ja soittaa elokuvan aikana vahtimestarin paikalle (se numero on siinä leffateatterin ovessa) ja väittää että häiriköivät niin ettei elokuvaan voi keskittyä :think:

  Pari kertaa itsellä ollu samoja kokemuksia .. Yleensä muiden seurassa niin ei oo viittiny alottaa siinä mitään mutta normaalisti jos maksan yli kympin siitä, että saan katsoa leffan niin ei liene liikaa pyydetty että takana istuvat teinit eivät tunge haisevia jalkojansa istuimeni päälle tai potki istuinta koko leffan aikana? :mad: :mad: .. Puhumattakaan sitten kännykällä pelaamisesta/näpräilystä tai muuten vaan erittäin kovaäänisestä keskustelusta .. En ymmärrä kuka maksaa kympin ja tulee leffaan näpräämään puhelinta?
   
 8. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Leffateatterissa käyjiä on kahdenlaisia. Niitä jotka menee katsomaan leffaa ja niitä jotka menee tekemään sinne... no ilmeisesti kaikkea muuta kuin katsomaan leffaa eli ts. itse käynti on joku sosiaalien tapahtuma.

  Tämän takia parasta mennä useampi viikko ensi-illan jälkeen, niin salissa on vain muutama jotka osaa olla hiljaa tai parhaassa tapauksessa olet siellä yksin. Ainakin helppoa minulle, kun itsellä ei ole sitä pakkomiellettä yrittää olla internetin ensimmäinen joka on nähnyt jonkun leffan, ei edes sellaisten "pakko nähdä" (esim. James Bond ja Star Wars) kohdalla. Itse asiassa suurin intressi mennä katsomaan mahdollisimman pian olisi välttyä toisenlaisten ääliöiden spoilereilta.
   
 9. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Itse olen huomannut, että kannattaa mennä aina ensi-iltaan. Tällöin on sali täynnä sellaisia, joita leffa oikeasti kiinnostaa. Ja tuinnelma on ihan toista kuin olla tyhjässä katsomossa. Ylöisö on kuitenkin osa sitä koko elokuvafiilistä.
   
 10. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Ensi-illalla tarkoitat Ihan ensimmäistä näytöstä siis? Hieman rajoittaa aikataulua kun se on vaan yhden kerran, ja istumapaikkakin voi olla huono. Sinänsä hyvä pointti, sen varsinaisen ensi-iltanäytöksen jälkeiset 1-2 viikonloppua varmaan pahimmat näiden puhelimen räplääjien katsojien osalta. Mahtavatkohan edes näistä pahimmat tietää ulko-ovesta sisään kävellessä että mitä edes tulevat katsomaan.

  En katso teatterissa asti komedioita, joten yhdessä nauramisella ei väliä.
   
 11. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Aina kun olen halunnut mennä jonkin elokuvan katsomaan ensi-iltapäivänä niin olen saanut hyvät paikat. Käytännössä samat mitkä aina muutenkin otan. Tärkeintä on se, että tekee varauksen ajoissa.
   
 12. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Yleisö tosiaan luo fiilistä. Huonoa sellaista. Mielummin istun yksin tyhjässä salissa, nauttien siitä elokuvasta mitä olen mennyt katsomaan. En ole mennyt hakemaan sosiaalista yhteyttä muihiin ihmisiin, vaan katsomaan elokuvaa.
   
 13. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Finnkinon puhallus jatkuu ja ovat näköjään muuttaneet kaikista halvimman sarjalippuluokan, arkipäivän lipun, viiden kappaleen paketiksi. Pari vuotta sitten niitä myytiin neljän kappaleen satseissa ja vielä muutama kuukausi sitten kolmen pakettina, mutta tuo viisi menee jo mun kannalta typeräksi. Samalla kappalehintaa on pompsautettu 50 snt ylöspäin. Nykyajan leffatarjonta à la reboot/remake/jatko-osa ei tarjoa mitään näkemisen arvoista ja teatteriin kiinnostaa lähteä hyvin vähän katsomaan mitään. Tuskin kävisin yhtään sen useammin vaikka liput maksaisivat euron.
   
 14. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Finnkinon puhallus? Ei hyvää päivää tätä menoa taas. Miten se on Finnkinon vika, jos sinä et halua ostaa lippuja heidän näytöksiin sellaisilla hinnoilla tai sellaisissa paketeissa, jotka ovat heidän toimintansa kannalta järkevimpia ja todennäköisesti myös tuottavimpia?

  Ymmärtäisin nämä kusetus/puhallus/vedätysjorinat jos kyse olisi jostakin verovaroin tuotetusta palvelusta, mutta kun ei ole. Jokainen voi äänestää lompakollaan ihan vapaasti, mutta tuollainen asenne ahdistaa.
   
 15. mkt8

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2012
  Viestejä:
  600
  -
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 16. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Viaton kokeileminen ja selvä riistäminen ovat kaksi niin erilaista asiaa. Viiden lipun paketti ei esimerkiksi tuo kuluttajalle mitään etua, koska yhtä hyvin vanhaan aikaan olisi voinut ostaa kolmen lipun paketin ja ne käytettyään toiset kolme. Paitsi että silloin ei ole pelkoa lippujen vanhenemisesta taskun pohjalle, kun voi pitää taukoa kolmannen leffan jälkeen.

  Rahan tekemiseen on kaksi tapaa: korkea volyymi ja korkea yksikköhinta. Omasta mielestäni elokuvateattereiden ja viihdealan yleensäkin pitäisi unohtaa korkea yksikköhinta ja pyrkiä tuomaan viihde koko kansalle, mutta mistäpä minä mitään tietäisin. Omaa oksaansa sahaavat. Tosin aika usein yksikköhinnan hilaaminen naurettaviin sfääreihin kertoo suurista ongelmista yleisön houkuttelemisessa.
   
 17. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Sitten se on enemmänkin äänestämättä jättämistä, koska useimmilla paikkakunnilla ei ole kilpailevaa teatteria.
   
 18. Rautaneito

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2014
  Viestejä:
  76
  Paitsi että noita etuuksia ei voi yhdistää, eli se on jokotai. En kyllä itsekkään enää tuohon arki sarjapäivä lippupakettiin koske, tuo 5kpl on kyllä liikaa. se 3kpl oli ihan sopiva ja siinä oli hintakin kohdillaan. Toivottavasti joskus nämä hinnat putoaisivatkin.. eikä vain kokoajan nousisi. Taisi viime vuoden kaikkien aikojen plussatulos sekoittaa johdon päät kunnolla. Viime vuonna vain sattui olemaan paljon franchise elokuvia, kuten Star Wars, Bond, Jurassic, Marvel yms.

  Mutta enää tuota arkipäivän lippua ei voi sanoa halvaksi. Tuossakin tultu jo hetkessä huimasti ylöspäin. 8 lipun paketissakin lippuhinta 9.95€ huhhuh! Tämä on kyllä jo käsittämätöntä ryöstöä!
   
 19. AIK

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2001
  Viestejä:
  66
  Viikon verran on vielä voimassa https://kesa.fazer.fi/ sivuston tarjous jossa ostamalla 3 tiettyä Fazerin karkkipussia saa ilmaisen leffalipun Finnkinoon.
  Ainakin äsken näytti olevan vielä reilut 200 lippua jäljellä.
   
 20. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Itsehän boikotoin leffateattereita, koska hinnat ovat nousseet aivan naurettaviksi. Siinähän rakentavat superduplexmegamultiplexsejään, mutta en tosiaan maksa keskinkertaisesta lyhyestä viihteestä noita hintoja, koska ne eivät ole missään järkevässä suhteessa esim. pelien hintoihin. 5 € olisi ihan sopiva. 7 € maksimissaan.
   
 21. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  No jaa, en nyt tiedä ryöstöstä, kun ei niitä lippuja ole edelleenkään mikään pakko ostaa. Kyllä ne hinnat tulevat sitten taas alaspäin, jos ei porukka suostu niistä maksamaan, mutta ihan hyvin siellä käy vilinä edelleen.

  Onhan se selvä, että inflaation ja juoksevien kulujen kasvamisen lisäksi myös kilpailun puute nostaa hintoja, mutta ei se ole Finnkinon vika ettei kilpailua ole, tai että muut teatterit ovat niin laaduttomia kyhäelmiä.

  Edit. typo
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2016
 22. mkt8

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2012
  Viestejä:
  600
  -
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 23. Rautaneito

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2014
  Viestejä:
  76
  No jos haluaa valkokankaalla leffoja nähdä, niin pakko se on maksaa kun finnkino monessa paikassa se ainut tapa nähdä noita isoimpia leffoja. Ja muut teatterit kyllä yrittää, mutta jos jollakin firmalla on monopoli niin vaikea siinä on tuulimyllyjä vastaan taistella. Finnkino kun on nuo pahimmat kilpailijat ostanut alta pois, mutta ainiin, eihän se finnkinon vika ole.. kaikkea sitä saakin lukea.

  Sinäkö olet siis tyytyväinen nykyiseen hinnoitteluun, missä normaaliliput maksaa sen 11-13 euroa ja kalleimmillaan yksi piletti on sen 18.5€? Tuohan on jo työssä käyvällekkin aika korkea hinta yhdestä pari tuntisesta.
   
 24. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Tossa mennään jo sitten aika syvälle siihen miten vapaata markkinatalouden pitäisi olla. On siinä varmaan syynsä miksi Finnkino ne pystyi ostamaan, joten voi miettiä mikä meni vikaan ostetussa ketjussa. Sandrew Metronomen (teatterit Helsingissä ja Turussa?) kohdalla olisi kilpailuviranomainen ehkä voinut puuttua asiaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2016
 25. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Kyllä minä olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei Finnkinoa pidä syyttää lippujen korkeista hinnoista tai monopolista. Mielipide saattaisi olla toinen, jos kyse olisi jostakin yhteiskunnallisesta verovaroilla toimivasta tahosta, mutta kun ei ole.

  Vika on jossakin ihan muualla, että on ylipäätään annettu yhden yrittäjän päästä tällaiseen asemaan. Joko joku ei ollut tehtäviensä tasalla, tai sitten Finnkino vain on kehittynyt kokonaisuutena niin paljon paremmaksi, että muut paikoillaan junnaavat puljut joutivat kuolla pois.

  En ole ottanut tässä kantaa siihen mitä mieltä olen lippujen hinnoista, mutta kun kerran kysytään niin normaalilippujen hinnat ovat kipurajalla ja nämä överiksi vedetyt scape-liput sitten jo sen verran ylihintaisia vastineeseen nähden että niistä en viitsi normihintaa maksaa.

  Irtolippuja en kuitenkaan osta koskaan, vaan ostan aina sarjalippuja ja nekin useimmiten ainakin puoliksi kulttuuriseteleillä. Sarjalippujenkin hinnat ovat nousseet, mutta mielestäni ollaan vielä ihan kohtuullisissa lukemissa.

  Tykkään edelleen käydä teatterissa katsomassa leffoja isolta screenilta hyvillä äänillä jne, mutta leffan aikana höpöttäville ja puhelimiaan räplääville urpoille pitäisi ehdottomasti tehdä jotain.
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti