F1 lähetykset kaudelle 2014 - 2015 - 2016

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Khauron, 01.03.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. miikkis_

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2016
  Viestejä:
  162
  Joo ei näytä no viime vuosi oli sen 150e nyt 175. Ehkäe on kuitenkin ok meillä tuota juniori tarjontaa tulee käytettyä kuitenkin.
   
 2. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Eiköhän noilla pärjää enemmän kuin hyvin.

  RTL kanavan lähetyksessä ei ole juuri muuta vikaa kuin se, että ääniraita on vain saksaksi ja kaikki mahdollinen dubataan saksaksi. Kanava on kuitenkin Saksan, Itävallan ja Sveitsin suosituimpia kanavia niin pakkohan se on satsata laatuun rahaa että sadan miljoonan katsojan yleisö pysyy tyytyväisenä.

  Kuvanlaatu on RTL:n sd-kanavalla hyvä kun formuloiden aikaan pukkaavat lähetyksen jollakin 7 Mbit/s kaistalla. Mainoskatkoja on, mutta pakkohan se on jollakin maksuttoman kanavan lähetyksensä rahoittaa tai pian se on konkurssissa.

  Joskus 1990-luvulla kun tv-lähetykset olivat vielä analogisia niin Saksan RTL kanava järjesti omat kuvayhteydet Japaniin ja Brasialiaan F1-kisoista kun sieltä tullut kansainvälinen kuvasignaali ei ollut riittävän laadukasta RTL kanavalle.

  Viime vuosina en ole itse kuvanlaadussa hoksannut juuri eroa kun olen vaihdellut eri kanaville joilta tulee livenä sama kisa. "Sky Sport 1 HD" hd-kanavalla (1080i @ 14-18 Mbit/s) se laatu on ehkä aavistuksen parempi kuin vaikkapa "MTV Maxilla" (720p @ n. 8 Mbit/s) tai "RTL HD" kanavalla (720p @ n. 12 Mbit/s). Laatu on kaikilla niillä kuitenkin sen verran hyvä että eroja on mahdoton minun erottaa ellei niitä tarkoituksella keskity katsomaan ja vaihtele eri kanavien välillä.

  Tällä kaudella Saksan ja Englannin Sky Sport näyttävät kaikki F1-kisat UltraHD-kanavillaan 4k-laadulla. Valitettavasti oma telkkari, boksi eikä tilaus taivu Skyn 4k-kanaviin. Epäilemättä olisi näyttävän näköistä katsoa kisat kotona jostakin 85 tuuman ruudulta 4k-tarkkuudella. Toki paremman puutteessa käy kyllä RTL:n sd-kuvakin tai vaikka joku VHS-tasoa oleva nettistreami kunhan se ei pätki.
   
 3. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Onko tietoa pääseekö 4k kuvasta nauttimaan netin yli millään hinnalla?
   
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Epäilen että ei pääse kun "Sky Go" palvelun kauttakin tähän saakka 720p laatuinen reilusti pakattu kuva on ollut parasta luokkaa.

  Toki se 4k sillä tavalla onnistuisi netin yli kun hommaisi Skyn tilauksen 4k-optiolla ja hommaisi sen Skyn satelliittiboksin joka tulee 4k-lähetystä ja pistäisi pihalle ISON lautasantennin pystyyn. (Sky Saksan 4k kanava näkyy jo 80 sentin lautasella Suomessa, mutta Sky Sport UK kanava vaatii Astra 2F satelliitissa Suomessa luokkaa 3 metrin lautasantennin:

  [​IMG]


  Sitten vain sopivilla hdmi-aparaatilla poistaisi ne turhat suojaukset signaalista ja kaappaisi sen jollakin tietokoneella ja näytönohjaimella. Sitten vain pakkaisi sen uudelleen vaikka HEVC-koodekilla 4k-resoluutiolla ja pistäisi nettiin menemään. Tosin Sky operaattori ja se omistaja Rupert Murdoch voisi repiä pelihousunsa jos sen pistäisi isoon jakoon vaikka Acestreaminä. :cool:

  Skyn 4k-kanavat vaativat näkyäkseen "Sky Q Silver" merkkisen satelliittidigiboksin. Hinta £299. Lisäksi Skyn kanavapaketti Sky Sport ja leffakanavilla maksaa sen £80+ kuussa ja vaatii 1-2 vuoden määräaikaisen sopimuksen. Koska Sky ei myy pakettejaan suoraan Suomeen niin tilaus pitää hoitaa jonkun Briteissä asuvan kaverin kautta tai sitten tilata bulvaanifirmalta. Muistaakseni se hintataso niille bulvaanifirmoille on noin 350-400 euroa vuodessa jonka ottavat välistä itselleen jos Suomeen tilaa vaikka Skyn tilauksen ja boksin. Toki ne bulvaanifirmat veloittavat myös sen Skyn veloittaman hinnan siihen päälle. Maksu hoituu ihan luottokortilla bulvaanifirmoille.

  Jotain 150 euroa maksaa muistaakseni hdmi-aparaatti joka poistaa hdmi-signaalista sen hdcp 2.2 suojauksen jota ne käyttävät 4k-maksukanavien suojaamiseen ja uusissa UltraHD-bluray-soittimissa. Varmaan 4k kuvan kaappaava tietokone ja näytönohjainkin maksaa oman hintansa varsinkin jos sen pitää pystyä pakkaamaan lennosta se takaisin myös HEVC koodekilla ja 4K-resoluutiolla.

  Noilla em. laitteilla ja hinnoilla siitä Skyn 4k F1-lähetyksestä pääsee nauttimaan netin yli ja pääsee vielä katsomaan sitä samaan hintaan myös suoraan satelliittin kautta omasta televisiosta. Samalla toki näkee muutkin ohjelmat "Sky Sports F1 UHD" kanavalla.

  Jos saksan kielinen ääniraita riittää niin Saksan Skyn tilauksen saa puolet halvemmalla hinnalla ja riittää pieni lautanenkin vastaanottoon.
   
 5. Bunder

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  244
  Eikö se ole helpompi tilata se maikkarin paketti kuin tonnilla ostaa Satelliitteja, digibokseja ja kymmeniä eri johdon pätkiä, jotta saa katsottua Saksan kielellä kisat :confused::rolleyes:
   
 6. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Selostuskielellä ei ole itselleni väliä. Kuvanlaadulla sen sijaan on. Plussaa toki jos ei tarvitse salon paskanjauhantaa kuunnella. Maikkarin 720p ja haastatteluiden sd on hieman puuroa isolta ruudulta. Voisin helposti maksaa vaikka 100€ kuussa kunnon lähetyksistä.
  Vuosi 2017 eikä gigan verkkoyhteydelläkään saa mistään kuninkuusluokan kisoja tämän päivän tarkkuudella.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017
 7. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 207
  HD- ja varsinkin 4k-kuvan lähettämisessä netissä vähintään sadoilletuhansille katsojille samanaikaisesti on jo vähän teknistäkin haastetta. Kai sitä kapasiteettia rahalla saisi, mutta löytyisikö ostaija 4k-kuvalle tarpeeksi, jne...
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017
 8. samsung942

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  1 799
  Tyhmä kysymys, mutta mikä nyt olisi kaapeliverkon asiakkaalle järkevin tapa saada formulat näkyviin?

  Onko muita vaihtoehtoja, kuin ottaa Elisa Viihde 20 € + 25 € / kk?
   
 9. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Jos raha ei ole ongelma ja oman pienen satelliittilautasen saat parvekkeelle tai seinään tai katolle (tms.) asennettua siihen suuntaan josta aurinko paistaa siinä yhden aikaan iltapäivällä alle 20 asteen suunnasta, niin ongelmaa ei silloin ole. Varsinkaan jos ei haittaa jos saksaksi selostus kelpaa tai ääniraita jossa on vain taustaäänet.

  Tarvitset silloin 80+ senttisen satelliittilautasen:

  http://www.satshop.fi/satellite-sets/satellite-sets-for-home.html

  (E-Suomessa 80 senttinen riittää, Vaasan korkeudella 110 cm on taatusti riittävä ja Rovaniemen korkeudelta tarvii jo vähintään 125 senttisen). Lisäksi joku seinäteline tms. johon lautasen saa kiinni.

  Lisäksi tarvii Sky Saksan tilauksen. Esimerkiksi tuo firma myy Saksan Skyn tilauksia myös Suomeen. Hinnat on tuolla yli tuplaten kovemmat kuin Saksan Skyltä suoraan tilattaessa, mutta Saksan Sky ei myy pakettejaan Suomeen:

  http://www.creativesatellite.co.uk/contents/pl/d359_Pay_TV_Subscriptions.html

  Hinta näyttäisi olevan ilmeisesti 100 puntaa kuussa.

  Vastaavia bulvaanifirmoja löytyy muitakin netistä kunhan etsii vain. Toki jos Saksassa on joku kaveri niin tilauksen voi mahdollisesti hoitaa hänen nimiinsäkkin.

  Lisäksi 4k-lähetykset vaativat Saksan Sky-operaattorille "Sky+ Pro UHD" boksin. Saksan eBaystä lähtee noin 120 euron hintaan.

  Samalla siinä saa muutkin Saksan Skyn maksuteeveekanavat näkyviin.

  http://www.sky.de/

  Koko Saksan Skyn:n kanavalistat ja tarjolla olevat ääniraidat:

  http://en.kingofsat.net/pack-skygermany.php

  Leffakanavissa on yleensä englannin kielinen ääniraita, samoin esimerkiksi 13th Street HD kanavassa, Discoveryissä ja Sport1 US kanavalta jolta tulee jenkkifutista, NBA korista ja NHL jääkiekkoa alkuperäisellä ääniraidalla ja NCAA yliopistosarjoja. Samoin eurooppalaista jalkapalloa tulee PALJON.

  Eli ei se ongelma ole jos raha polttelee taskussa ja 4k-versiona haluaa formulat katsoa. Brittien Sky Sportit saa näkyviin samalla tavalla. Tosin vaatii Suomessa se noin kolmi metrisen lautasantennin jollaista ei esimerkiksi kerrostalossa juuri koskaan ole mahdollista asentaa ja käytetty digiboksimalli on eri. Samalla siinä saa ne Brittien Skyn muutkin kanavat joista lähes kaikki ovat englanninkielisiä. Pois luettuna ne Aasia ja Intia pakettien kanavat. Brittien Skyn kortin ja boksin voi tilata itselleen Suomeen vaikka tuolta firmasta:

  http://www.skyeurope.tv
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Elisan kaapeluteevee on?


  https://elisa.fi/viihde/sisallot/

  " Picnic
  Picnic-paketti tarjoaa laatuohjelmia niin saksaksi, ranskaksi, italiaksi kuin espanjaksikin. Picnic on ehdoton valinta kielistä ja kulttuurista kiinnostuneille.
  Toistaiseksi voimassa oleva
  9,90 €/kk
  1kk minimitilausjakso."​

  Mukaan tulee 8 kpl kanavia jossa mukana on Saksan RTL (sd versio).

  Lisäksi älykortista Elisa haluaa 42 euroa vuodessa eikä maksukanavien tilaus onnistu ilman sen maksamista.

  Tai sitten jos nettiyhteys toimii riittävän nopeasti niin esimerkiksi Maxivisionin iptv-palvelu hintaan 6 euroa kuussa perusmaksu ja 5 euroa kuussa paketti josta tulee RTL kanava:

  https://my.maxivision.fi/p/kanavapaketit

  Sopiva boksi maksaa uutena 150 euroa. Käytettynä Torista joskus saa muutamalla kympillä.
   
 11. kribu

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2013
  Viestejä:
  35
  Tota vois kokeilla ja viihde kun on niin korttia ei tarvitse.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Kieli on sitten RTL kanavalla pelkästään saksa. Jopa kuljettajien haastattelut simultaanitulkki samantien kääntää saksaksi eikä siitä englannista tai muusta kielestä alta tahdo saada mitään selvää kun on todella hiljaiseksi vaimennettu. Tiimiradioita eivät ainakaan aiemmilla kausilla ole simultaanitulkanneet. Samoin välillä tulee mainoskatkoja. Onneksi mainoskatkoja on aika maltillinen määrä ja usein kisatapahtumat näkyvät senkin aikaa pikkuruudulla mainosten sivussa.

  Em. rajoitteita lukuunottamatta on todella laadukkaasti tehty lähetys. Kuvanlaatu on suunnilleen parasta mitä sd-kanavilla on tarjolla. Kommentaattorina ja haastattelijana ennen kisaa on Niki Lauda. Varikolla on myös iso tuotantotiimi ja saavat kuljettajien haastattelut yleensä ensimmäisinä Sky Sportin kanssa jos joku vaikka keskeyttää tai muuta mielenkiintoista haastateltavaa haluavat.

  Myös aika-ajot näkyvät suorana RTL kanavalta.

  Saksassakin useampi miljoona katsojaa katsoo F1-kisat RTL (sd) kanavalta. HD-versio kanavasta on maksullinen Saksassakin ja suurimmalla osalla saksalaisista se ei sen vuoksi näy.

  Formula-lähetysten aikataulut Saksan tv-kanavilla löytyvät vaikka tuolta nettisivulta:

  http://www.tvtoday.de/tv-programm/

  Hakukenttään (Suche) vain termiksi "Formel 1" niin se näyttää lähetysajat. Aikaan pitää lisätä aina tunti Suomessa kun on eri aikavyöhyke.
   
 13. Harkki

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2010
  Viestejä:
  56
  RTL:n tilaamista olen itsekin harkinnut, mutta monessa paikassa tullut vastaan maininta että olisi ainakin joskus blokattu fykköset kaapeli-rtl:ssä. DNA:lta kysyin jo muutama viikko sitten että pitääkö paikkansa, mutta eivät osanneet vastata, eivätkä ole sen jälkeen ottaneet yhteyttä vaikka lupasivat...
   
 14. WJMJH

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2009
  Viestejä:
  101
  Kaapeleista.

  SatShop sivulla lukee "Pidemmiksi satelliittikaapeleiksi suosittelemme RG-6, RG-7 ja RG-11 kaapeleita."

  Kävisikö tämä CTV75-MU kaapeli: http://www.vekoy.com/product_info.php?cPath=79_696&products_id=17513.
  Tuossa ei ole mitään RG-6...mainintaa. Eikä noista määritteistä ole minulla käsitystä.
  Olisi helppo hakea paikkakunnan liikkeestä.
  Kaapeli kulkee myös ilmassa n. 6-7 m ja jatkaa edelleen sisätilassa n. 15 m.
  Laitan mieluummin mustan.
  "vinklubrulez" mainitsi hyvänä aidon ilmakaapelin, mutta saa jäädä, on kovin kallista lähetyskuluineen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 15. hkihki

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  40
  Mä kyllä hämmästelen näitä muron F1 asiantuntijoita jotka mollaa Saloa, suomesta ei löydy parempaa/kokeneempaa f1-asiantuntijaa jolla on vielä kohtalasen hyvä ulosanti,mutta kai siitä saa kokea olevansa guru kun haukkuu suomalaista. Eipä brundle ny oon niin kummonen verrattuna saloon.Ainut mikä itseä vituttaa noissa maikkarin/operaattorin touhuissa ettei saa ostettua yhtä kanavaa kohtuu hinnalla aina pitää ottaa sitä täytepasketta mukaan.
   
 16. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Saattaa tietysti olla että katsovat studiossa maikkarin sd kuvaa ja ovat siksi niin pihalla radan tapahtumista. Salo kertoo esimerkiksi miten ajettiin herrasmiesmäisesti rengas rengasta vasten ettei kumpaankaan satu ja todellisuudessa ajetaan sisäkurvista etupyörä toisen ponttoonia päin niin että toiselta hajoaa ripustus. Tämä nyt vain yksi esimerkki. Eniten harmittaa se ylimielinen asenne, jossa asia on aina niin kuin hän sanoo vaikka hidastuksesta näkyy muuta.
   
 17. RaiseRaise

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2015
  Viestejä:
  30
  Kai tuon CMore.fin voisi testata alkukaudesta testata kun hankkivat MotoGP. Motogp.com näyttää veloittavan 140€/kausi. Jos yltää Viaplayn laatuun Chromecastilla niin ihan riittävä
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2017
 18. JanneJL

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  10
  Pystyykö Sky Sportsin netti streamia ostamaan jostakin? Jos ei niin onko tietoa tuleeko Henno-tasoisia streameja tälläkin kaudella?
   
 19. jack1982

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2006
  Viestejä:
  410
  Aivan varmasti tulee.
   
 20. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 012
  Sky:n nettipalvelut on rajoitettu vain ja ainoastaan broadband-asiakkaille. Aktivointia varten tarvitset asiakastunnuksen.
   
 21. Mortalomena

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2013
  Viestejä:
  71
  On tämä kyllä säälittävää herran vuonna 2017 kun ei saa formuloita näkymään muuten kuin kikkailulla tai myymällä sielunsa maikkarille.
   
 22. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 207
  Öh, määrittele kikkailu? Onhan tässä lueteltu jo monta tapaa formuloiden katsomiseen...

  Eihän meininki ole varsinaisesti tästä poikennut moneen vuoteen. MTV:n hinnat ovat vaan olleet halvempia.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017
 23. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  6 072
  Katselin omaa tilaushistoriaa. Niin tosiaan 2012 oli 45€/Koko F1-kausi, 2009 oli 49€/kausi. Eli ei montaa euroa per kisa. Tuon 2012 jälkeen ei tainnut enää saada pelkkiä formuloita?
  Aika kauas on tultu noista ajoista.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Hyvin tuollainen kaapeli käy. Suunnilleen mikä tahansa tv-antennikaapeli toimii satelliittiantennin kanssa sinne 50 metrin pituuteen saakka.

  Jos antennikaapeli tulee vastaanottominen ja lautasenantennin väliin joku 50-100 metriä niin sitten pitänee alkaa katselemaan laadukkaampaa kaapelia kuin peruskaapelit ovat.

  Jos pidempiä vetoja tarvii niin sitten valokuituliitännällä oleva mikropää lautasantenniin. Valokuidulla signaali kulkee vaikka kilometrejä ongelmitta.

  Pistä vain joku kaapeli siihen lautasantennilta tulemaan asuntoon. Sen voi myöhemmin vaihtaa paremmaksi jos alkaa esimerkiksi auringon paisteessa vuosien myötä haurastua.
   
 25. Jukgi

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2008
  Viestejä:
  206
  Edelleenkin perseestä että C Moren nettipalvelua ei pysty katsomaan kahdesta osoitteesta yhtäaikaa, toisinkuin Viaplayssä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti