F1 2015 - Malesian GP

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Yak-, 25.03.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. nojaa

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2015
  Viestejä:
  599
  Renkaat saisivat kestää paremmin etusiiven kosketuksen.
  Järkyttävät helposti Bottas ja Nasr rikkoivat edellämenneen renkaan niin etteivät itse kärsineet ollenkaan.
  Ja toisaalta, miksi kilpa-ajo tilanteista taas rangaistiin kun nämä renkaan rikkojat tekivät kuitenkin huomattavasti enemmän tuhoa ollen yhtä syyllisä..
   
 2. rjussi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2001
  Viestejä:
  533
  Hyvältä näyttää Ferrarilla. Allison sanoi tuossa BBC:n haastattelussa, että auto ajettavuus on kohdallaan ja downforcen ja tehojen lisäys on huomattavasti helpompaa kauden aikana, kuin ajettavuuden viilaaminen.
   
 3. 2xmw

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2011
  Viestejä:
  2 295
  Joo Bottaksen huono startti pilasi Kimin lähdön. Ärräpäät lenteli ensimmäisen kierroksen lopussa kun toinen suomalainen nilkuttaa koko kierroksen pelkällä vanteella ja toinen ajaa jonossä pisteiden ulkopuolella. Onneksi karma iski Sauberiin samantien ja saatiin turva-auto radalle. Kimi teki minkä pystyi ja ei voi kyllä oikein miestä syyttää taas mistään, uskomattoman huonoa tuuria jatkuvasti. Bottas myös jauhoi perushyvän suorituksen ja kruununa Massan päänahka. Kaiken kaikkiaan kisa oli erinomaisen viihdyttävä. Ohituksia ja taisteluita riitti ja vihdoinkin saatiin myös todellinen voittotaistelu eri tallien välille. Tätä lisää.

  Mitä tallien voimasuhteisiin tulee, niin en itse usko, että Ferrari on joka paikassa tuolla tasolla muihin nähden. Eiköhän Kiinassa palata jo normaalimpaan päiväjärjestykseen eli mersut selvästi muita edellä ja Williams ja ferkut suht tasoissa. Hamilton vie Nicoa, Bottas Massaa ja veikkaisin Kimin olevan Sebiä nopeampi kisamatkalla (jos vain saisi ehjän viikonlopun aikaiseksi).
   
 4. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Grosjean taisi voittaa Räkän aika-ajoissa, tai ainakin hyvin lähellä on tilastot. Alonsohan nyt vei lähes jokaisessa. Vettel vienyt tähän asti molemmat ja uskon että sama kaava jatkuu. Yllätyn kyllä jos Räkä veisi Vetteliä aika-ajoissa.

  Se on nyt vain aika selvä että Kimi ei ole parhaimmillaan aika-ajoissa joka on iso miinus.
   
 5. 2xmw

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2011
  Viestejä:
  2 295
  Ei tästä kaudesta oikein voi vielä sanoa mitään. Melbournessa pieni virhe vei kolmoslähtöruudun ja Malesiassa jäätiin ruuhkaan. Sateella olisi voinut tapahtua mitä vaan.

  Kaikkien harjoitusten ja muiden perusteella näyttää siltä, että Kimi ja Vettel on todella tasavertaisia nopeuden suhteen. Kevyellä Seb on ehkä hieman edellä mutta kisavauhdissa Kimi taitaa olla nopeampi. Valitettavasti usein on niin, ettei Kimi pääse hyödyntämään kisavauhtiaan huonomman lähtöruudun takia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2015
 6. Ohjeah

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2008
  Viestejä:
  892
  Noita samoja pieniä virheitähän se on aika-ajojen ratkaisupaikoissa tehnyt tasaiseen tahtiin käytännössä koko ajan comebackinsa jälkeen. Taisi Lotus-vuosinakin olla useimmiten niin että veti q3:ssa heikomman ajan kuin q2:ssa.

  Malesiassa ei lähtökohta ollut paras mahdollinen, mutta järkevämmällä/paremmalla ajolla olisi jatkoon ollut ihan hyvät saumat, niin kuin muut samassa ruuhkassa ajelleet osoitti.

  Kyllähän se on selvä, että aika-ajot on Räikköselle todella heikko kohta, johon pitäisi saada parannusta nopeasti, että pystyisi Vettelin haastamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2015
 7. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  No mihin Sä olisit sen Bottasin auton siitä ajanut? Oliko ihan kauheasti edessä tilaa sun mielestäsi?
   
 8. 2xmw

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2011
  Viestejä:
  2 295
  Kieltämättä itsellänikin on muodostunut sellainen kuva Kimistä, että suoritusvarmuus aika-ajoissa ei ole samalla tasolla huippunimien (lähinnä Hamilton, Vettel ja Alonso) kanssa.

  Kimillä oli juuri se hankalin paikka siinä ruuhkassa muihin verrattuna. Eihän se ruuhka Erikssonia haitannut mitenkään ja Hamilton pystyi jättämään Kimiin rakoa.
   
 9. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Ihan perusteetonta paskapuhetta täällä lentelee varsin surutta. Onko teidän mielestänne mutu-läpällä jokin pointti, vai miksi pitää heitellä lööperiä ilman että tarkistetaan faktat? En minä vaan kehtaisi.

  Keksitkö omasta päästäsi tuon aivopierun? Ei nimittäin pidä paikkaansa. Jos lasketaan mukaan myös ne aika-ajot, joissa kaikki kuskit ajoivat Q3:ssa hitaammin (esim. sade tms syy), silti suhdeluku on 19/12.

  Keksitkö omasta päästäsi tuon aivopierun? Ei nimittäin pidä paikkaansa. Kimi vei Romainia aika-ajoissa 20-16. Tässä ei ole mukana se Grosjeanin ajokieltokisa, kun se oli kolaroinut itselleen rangaistuksen ulos Italian GP:stä.
   
 10. JP.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2009
  Viestejä:
  295
  *foliohattu* Vaikka ei varmasti pidä paikkaansa muualla kuin mun hieman darraisessa mielikuvituksessa, niin väkisinkin tuli mieleen että Mersu säästeli vauhtiaan jotta näyttäisi siltä että voimasuhteet olisi vähän tasoittuneet. :p Siitä kun on sopivasti ollut juuri aika paljon älämölöä ja pohdittu että miten sarjan saisi tasaisemmaksi / miten Mersujen vauhtia voisi hillitä kun muut ei pysy kehityksessä mukana.

  Annetaan muille vähän siimaa, tiputetaan tehot 80% ja äimistellään kun Ferrari on yhtäkkiä niin nopea. Kuitenkin jos mm-pistetilanne edes etäisesti kiristyy niin laitetaan kaasu taas pohjaan ja jätetään muut sinne 40 sekunnin päähän. Täydellistä sarjan kontrollointia siis. *foliohattu*

  Tässä vielä näitä ettei tarvitse ottaa tosissaan: ;):p:rolleyes::)
  Vaikka sitten taas toisaalta...;)
   
 11. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Ei Mersun ongelma ollut tehoissa vaan auton alle sulavissa renkaissa
   
 12. Iceman

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2000
  Viestejä:
  441
  Samaa mieltä, että Mersu ei ottanut paketistaan kaikkea irti. Vaan kauden mittaanpa tämä selviää.
   
 13. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Kuten sanoin niin aika tasoihin meni. Vuonna 2012 Grosjean oli parempi aika-ajoissa ja 2013 Kimi sitten muutaman kerran parempi.

  http://grandprixrankings.com/compare/2013-f1/raikkonen-versus-grosjean/
  http://grandprixrankings.com/compare/2012-f1/raikkonen-versus-grosjean/

  Sen kyllä huomaa että average start oli aina heikompi kuin average finish. Ja selvästi. Se kyllä kertoo että Räkä ei ole kyllä mikään virtuoosi aika-ajoissa sanot sä nyt mitä sanot.
   
 14. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Muistelin vuotta 2013 huonommaksi kuin se olikaan. Puolet ajamistaan kisoista palkintopallilla. Ei ihan huono saavutus. :)
   
 15. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  http://www.iltalehti.fi/formulat/2015032819437100_fo.shtml

  Tämä oli jo täällä mutta jatkanpa silti.

  Ericcsonhan ei ohittanut Kimiä vaan heidän varikkonsa on Ferrarin jälkeen joten he pystyivät menemään väliin. Joten kyse on miksi talli ei päästänyt Kimiä samalla aikaa kuin Vettelin?

  Hamilton puolestaan tietääkseni ohitti Kimi vasta nopean kierroksen päätteeksi samalla kun Kimi ohitti Ericcsonin? Vai saiko Hamilton paremman aikansa vasta sillä kierroksella?

  Tämä on minusta hieman hälyttävää jos Arrivabene alkaa Kimin niskaan nostaa näitä. Se edellisen kisan varikkosählinki oli Kimin syy ja minusta hyvä että kumpikin sen myönsi mutta tässä nyt Arrivabeneltä hieman faktat hukassa. Ja senhän tiedetään että kun italialaisella on faktat hukassa niin sitten toimitaan tunteella. Olisi aivan toinen juttu ollut jos Arrivabene olisi sanonut että varikoltalähtö oli Kimin oma päätös.

  Ja Vettel sanoo että vetää päänsä täyteen ja sitä hyssytellään että saako niin sanoa. Kyllä on pitkä matka kuljettu formuloiden alkuajoista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2015
 16. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Erinomainen esimerkki siitä, mikä nettikeskustelussa on vikana. Heität jonkun väitteen, et tarkista onko se totta vai ei, ja repäiset siitä sitten jonkin ihan perustelemattoman johtopäätöksen: jos A, niin B, vaikka asioilla ei ole mitään järkevää yhteyttä.

  Asialla ei ole minulle erityistä merkitystä eikä minulla ole siinä penniäkään kiinni, mutta en silti tykkää siitä kun keskustelussa käytetään väärää tietoa. Nimittäin noissa linkkaamissasi kahdessa "vertailussa" ei ole verrattu aika-ajon tuloksia, vaan lähtöruutuja. Katsopa itse, niin näet: esim. Malesia 2012, USA 2012, Kanada 2013 ja Abu Dhabi 2013: siellä on väärät aika-ajotulokset.

  Jos jollakulla kisassa lähtöruutu on heikompi kuin loppusijoitus, niin miten se kertoo nimenomaan aika-ajosta? Ei se kerro mitään aika-ajosta, vaan se kertoo kisasta sen että sijoitus on keskimäärin parempi kuin lähtöruutu. Aika-ajo kertoo aika-ajosta ja kisapäivä kertoo kisasta. Mielestäni tuollainen faktojen sekoitus on melko kummallista ajatuksenjuoksua, "sanot nyt mitä sanot..."

  Ja tilastoista voi aina poimia juuri sen haluamansa ja viitata siihen: "Kaudella 2012 huhtikuun loppupuolelta heinäkuun alkuun Grosjean voitti Kimin aika-ajoissa 5-0 ja tämä todistaa varmasti jotakin!" Mennäänkö tässä sitten uskonnollisen inttämisen puolelle, ja jos niin miksi?
   
 17. immppa

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  269
  Täältä löytyy aika-ajo kierros, hamiltonin incar kuvasta käsin.. Hyvin näkee miten räikkönen on sauberin perässä koko kierroksen. Kunpa olisi päässyt ohi heti lähtösuoralla, kuten yritti.

  http://indavideo.hu/video/Kimi_beragadt
   
 18. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 209
  Red Bullin kakkostalli ownasi sitten ykkösen. :smoke:
   
 19. ts.

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2011
  Viestejä:
  1 360
  Jooh, mutta tuo on helpommin sanottu kuin tehty. Pienenä korjauksena muistuttaisin, että Sauber teki kyllä ylimääräisen pysähdyksen Nasrin etusiiven rikkoutumisen vuoksi.
   
 20. Tää on kyl aika mielenkiintonen skenaario. Mitähän jos näin tapahtuu jatkossakin? MTV:n lähetyksessä sanottiin, että jos toro rosso keksi jonkun jutun autoon, ni red bull omi sen ja kielsi(?) sen toro rossolta.
   
 21. Gemmi

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  537
  Miten hamilttonin kasetti kestää jos ens kisassa räikkönen voittaa, Tuntu nyttenkin vähän hajoilevan :D ..
   
 22. toveri bätmän Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2014
  Viestejä:
  73
  näköjään räikkönen yritti ohi jo pääsuoralla nopealle lähdettyään mutta sauber kuski peitteli
   
 23. satakieli

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  172
  Ei tässä ole mitään hälyttävää. Hienoa vain, että puhutaan asioista sellaisina kuin ne ovat. Kimi kaipaa herättelyjä ja joutaa ottamaan sen pään pois perseestä ja alkaa ajamaan. Huono aika-ajo johtaa ongelmiin lähdössä jne. = ongelmat kasaantuvat, kerääntyvät ja sitteen nostellaan olkapäitä ja sanotaan, että huonoa tuuria. Kimiä pitäisi läimäistä kunnolla raipalla ennenkuin lähtee aika-ajo kierrokselle :)
   
 24. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Olen samaa mieltä, että aika-ajot on ollut ongelma kimille, mutta tällä kertaa ei kyllä voi kimiä syyttää. Tuon Hamiltonin in-carista kun katsoi, niin vaikea siinä oli mitään tehdä kun ei voinut himmata, mutta ei kuitenkaan ohikaan päässyt.
   
 25. patteli

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  14 582
  Ainoa vain että paska aika-ajo ei ollu Kimin syytä ja lisäksi arrivabenen "Päästi Hamiltonin edelle oli Kimin pehmeyttä ja huonoutta" -heitto oli täyttä hevon paskaa. Hamilton meni Kimistä edelle vasta kun nopeat kierrokset oli jo ajettu.

  Haluaisin esittää Mauriziolle kysymyksen että miks Kimi ei lähteny heti Vettelin perään aika-ajossa. HETI perään ja siinä radalla saa sitten sen muutaman sekunnin kaulan jätettyä tallikaveriin ja olis tyhjä rata ollu alla. Ei muttakun odotellaan varikolla että pääsee muita paskoja siihen väliin kruisailemaan :confused:

  Maken järki.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti