F1 2015 - Malesian GP

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Yak-, 25.03.2015.

 1. Narpa

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2011
  Viestejä:
  813
  Tämä kisa sopi hyvin Ferrarille. Jatkossa Mersu on taas kärjessä. Ainakin siihen saakka kunnessa Ferrarille tulee paranneltu mylly.
   
 2. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Juu, Hamiltoni ei ollut parhaimmillaan kun kisa ei mennytkään niinkuin "aina ennen". Ferraria ei saatukaan kiinni 1.5-2 sekkaa kiekalla ja meinas tulla hätä. Mesen ei ole myöskään vuoteen tarvinnut olla liian tarkka varikkotaktiikoiden kanssa (on ollut ihan sama koska tullaan sisään,sillä ei ole vaikutusta kaksoisvoittoon), nyt selkeästi hävittiin ferrarille myös sillä saralla,esim. Kimin ensimmäinen varikkokäynti oli täydellisesti ajoitettu ja strategisesti nappi päätös.
  Oma huomautukseni koski vain sitä, että vaikka Vettel voittikin selkeästi, ei "oikea" ero ollut noin suuri. Vettel olisi ehkä voittanut vaikka meset olisivat olleet persiissä koko kisan,mutta olisi joutunut paljon kovemmalle. Tämä suht iisi voitto antoi epärealistisen kuvan ferrarista (ainakin näin luulen) suhteessa meseen.
  Se on kuitenkin selvää että ferrari on aivan varmasti tällä hetkellä lähtöruudukon toiseksi paras talli selkeällä marginaalilla, ja ainoa joka pystyy uhkaamaan meseä ihan puhtaasti kisaamalla (ilman että mesellä tulee olla epäonnea).
  Mikäli 30+ hepan tehot epsanjaan pitävät kutinsa, voi olla herkullinen kesä tiedossa.
   
 3. patteli

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  14 582
  Nojaa. Kimi hävis jonku 30 sekkaa Hamiltonille vaikka ajoi yhden täyden kierroksen kolmella renkaalla. Mielestäni Ferrari oli nopein auto tuolla.

  Tuntuu jopa sinänsä hyvältä että nyt voidaan saada huikea kausi mestaruustaisteluunkin. Siellä jos Kimilläkin paska tuuri ois nyt vaikka ohi niin mestaruudesta taistelis 4(3) kuskia, en kyllä pikkukekelle anna siinä kisassa mitään saumoja mutta ei sitä tiedä vaikka yllättäiskin.
   
 4. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Näin se ikävä kyllä taitaa olla. En voi käsittää miksi Räkä on niin perhanan paska aika-ajoissa. Siis viimeiset kaudet mennyt poikkeuksetta kaikki pieleen ja tallikaveri vienyt 100-0. Kisassa sitten aina ollut vauhti ihan ok mutta ei se riitä jos joka kerta lähtee paljon perästä.
   
 5. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 377
  Eihän se toki yhtä hyvä ole aika-ajoissa kuin kisassa, mutta ei se nyt millään mittarilla paskakaan ole. Viime vuoden ferkun ongelmat tietää kaikki, niistä on turha puhua, mutta esim tämän viikonlopun aika-ajo pissi olosuhteiden pakosta enemmän kuin Kimin itsensä vuoksi, vaikka pieni mokakin mukaan mahtui jolla olisi saattanut, ehkä, päästä kympin sakkiin
   
 6. komendantti

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2009
  Viestejä:
  1 141
 7. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Onhan tässä aikojen saatossa nähty kimillä miten käy kun tulee se ongelmaton viikonloppu.

  Nyt vaan peukalot ja varpaat ristiin että tulee jo seuraavassa kisassa.
   
 8. Samaani-man

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2010
  Viestejä:
  805
  Räikkönen taistelee tuolla Ferrarilla voitosta ihan siinä missä Vettelkin, kunhan päästäisiin vaan lähtemään väh. ruuduista 1-3. Jos lähdetään tuolta keskikastista, niin eka kierros on pelkästään suunnistamista etsien tilaa. Omasta mielestä kritiikki Räikkösen "varovaisuudesta" on naurettavaa, kun kaveri oikeasti ajaa järkevästi ja tietää, että ainut keino lähteä rakentamaan hyvää kisaa on varoa noita kamikaze-kuskeja parhaansa mukaan - harmi vaan että kun niistä on kerran päässyt ohi, niin puhkovat sitten renkaat takaapäin. Ja kyllähän siinä lähdössä Räikkönenkin parhaansa mukaan etsi tilaa ja teki ihan hienon peliliikkeen mutkassa 4. Sky:lla Bruno Senna totesi videomatskua kertaillen että alkutohinoissa Räikkönen osoitti, miksi on maailmanmestari.

  Kiinaan Mersulle vähän epäonnea ja Räikköselle nappisuoritus aika-ajoihin, niin johan on taas kelpaa seurata.
   
 9. abish

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  810
  Ja joku vielä jaksaa trollailla Kimin huonoudesta. Kierros kolmella pyörällä pohjan toimiessa rataraastimena ja siitä neljänneksi. Eihän se paljon paremmin voi mennä, kun 1kk sitten oli konsensus se, että Mersu vie ja muut vikisee, jos suinkaan ehtivät.
   
 10. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Juu, Kimin kisassa ei ollut vikaa. Se meni vaan siinä aika-ajossa jo persiilleen. Kun tuolta keskijoukosta aloittaa, niin niitä autoja on ekoilla kierroksilla joka puolella ja sitten joku Sauberi puhkoo renkaan. Jos aloittaisi sieltä top-4/5 edes niin se vaan olisi helpompaa.
   
 11. patteli

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  14 582
  Malesiassa olis ollu helposti qualissa top5 jos talli olis ollu edes etäisesti hereillä.
  Nyt mulla on jo luotto siihen että vaikeudet on takana päin. Kiinassa nähdään Ferrari 1-2 kisassa :)
   
 12. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Niin, kimi oli kuitenkin huomattavasti vähemmän hamiltonia jäljessä turva-auton poistuessa radalta kun lopussa maaliin tullessaan.
  Ferrari toki oli nopein talli (auto+kuski+taktiikka) tänään, sitä ei käy kiistäminen.
   
 13. Kenen perässä se Kimi ajo turva-auton aikana? Joko se on kertonu minkä takia se ei ottanu kiinni letkaa? Eikö siinä saa ajaa letkaa kiinni vai miks se jättäyty niin kauas?
   
 14. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Nasr kokemattomuuttaan ei tainnut oikein hanskata hommaa eli ottaa sitä kiinni.
   
 15. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Tohon pitäis tulla kyllä joku sääntö että saa ohittaa jos siellä on joku puusilmä joka ei tajua ottaa letkaa kiinni. Kimi menetti melkein 10 sekkaa pelkästään tuon takia.
  Toivottavasti ferrari informoi Fiaa ja asian tiimoilta tehdään jonkinlainen päätös tulevaisuutta ajatellen.
  Tuo on niin iso porsaanreikä että sitä voi vielä joku käyttää taktisesti hyödyksi ja aiheuttaa kakkoskuskilla toisen tallin ykköskuskille 10 sekan ylimääräistä kirittävää.
   
 16. Kimi hidasti joku vuosi sitte spassa(?) varikkosuoralla, niin et tallikaveri ehti vaihtaa renkaat ja ite pääsi sit siihe hyvin. Siihen tuli joku sääntö sitte ettei niin saa tehä. Sillonki taidettiin ajaa turva-auton takana.

  Olikohan se sääntö vaan varikkosuoralla hidasteluun vai laajemmin, muistaako joku?
   
 17. abish

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  810
  En muista tilannetta, mutta järki sanoo, että tuskin siellä pakko on ajaa täysillä, kunhan ei mitään kaasu-jarru-kaasu-jarru-tyyliä käytä.
   
 18. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 030
  Turva-auton tarkoitus on niputtaa kaikki autot samaan letkaan. Ehtii sitten ratahenkilöstö siivota rataa sen aikana, kun se letka on toisella puolella rataa. Menee aika tavalla kokonaan turva-autosta funktio, jos joku valopää jättää tahallaan rakoa siihen letkaan.
   
 19. patteli

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  14 582
  Niin tosiaan. No (ainakin lievästi, pohja)vaurioitunut auto ja joutui ajelemaan ruuhkassa kun Hamiltonilla oli pitkälti tyhjä baana edessä kokoajan. Vauhti oli hyvää jokatapauksessa.
   
 20. immppa

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  269
  Räikkösen lähtö, incarista

   
 21. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Tuossa lopussahan tuntui että kimi jäi aika paljon kärkikolmikosta, mutta luultavasti siinäkin oli jos säästömoodi päällä kun ei enää olisi kiinni saanut ja takana ei ollut uhkaa. Kaiken kaikkiaan antaisin ihan hyvän arvosanan Kimille. Hienoa nähdä että Ferrari kulkee taas.

  Pieni harmitus on siinä että Vettel on saanut vähän ilmaiseksi ison kaulan näissä kisoissa niin sitten taas loppukaudesta Kimi joutuu päästämään edelle. Jotenkin ei kuitenkaan harmita Vettelin menestys samalla tavalla kuin Alonson.
   
 22. ts.

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2011
  Viestejä:
  1 360
  Jos loppukaudesta ollaan siinä tilanteessa, että Vettelin pisteiden maksimoiminen on relevanttia, niin kyllä tästä kelpo kausi Kimillekin tulee – auton on pakko olla nopea monessa kisassa, ja niihin mahtunee myös niitä hyviä kisoja.
   
 23. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Joo, kyllä tuossa säästeltiin lopussa jo kun ei uhkaa oikein ollut. Eiköhän niitä huonoja kisoja tule Sebille ja muillekkin vielä niin saadaan eroa kurottua.

  Ja tuosta incarista kun kahtoo niin mitäpä Kimi ois tuossa eri tavalla voinut tehdä, täältä ruudun takaa on aika helppo jälkiviisastella.
   
 24. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Sauberin perään eikä keskelle. No onhan se helppoa näin katsella. Varsinkin kun Bottas(!) jäi järkyttäväksi tulpaksi tuohon eteen.
   
 25. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Muistelisin, että viimeisten stoppien jälkeen eteenpäin oli matkaa >22 sekkaa ja taakse >15 sekkaa. Ei siinä voi oikeastaan kuin hävitä sijoituksensa liikaa repimällä. Aika hyvin Kimi kuitenkin kärjen tahtia ennen sitä ajeli.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti