Evoluutio, maailmankatsomus & sivuavat aiheet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Dissident, 01.10.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Mitä nyt on oppinut ja ymmärtänyt ihmisiltä jotka ovat jollain tapaa hengellisesti kypsyneimpiä - jotka ovat oppineet päästämään irti suurimmasta osasta halua, kaipuuta ja itsensä tyydyttämisen tarvetta - niin heille yhteistä on oman lyhen hetkellisyytensä ymmärtäminen ja hyväksyminen, asioista irti päästäminen, mielenrauha ja loppuviimein muiden auttaminen. Loppupeleissä on aika sama että onko tiedemies, buddhalainen tai kristitty - lopputuloksen pitäisi olla sama kunhan hädät, tuskat ja sekoilut saa sammumaan pääkopasta. Kun on päässyt tietylle "tasolle" sitä sitten haluaa jeesata muita jotka pyörii mielihalujensa perässä ja kärsimyksestä toiseen egonsa varjossa - toiset kirjoittaa tiedejulkaisuja, toiset hengellisiä opuksia ja jotkut saarnaa jumalan rakkaudesta hölmömmilleen.

  Olisikin jännä utopia sellainen jossa kaikki ihmiset olisivatkin saavuttaneet täydellisen altruistisen mielenrauhan, eikä autettavia idiootteja enää olisi... mitähän sitten tapahtuisi?
   
 2. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Tämä kuuluu evoluution piiriin. Ihmiset ovat oikeasti tyhmenemässä. Idiocracy elokuva osui omasta mielstäni naulan kantaan. Nyky-yhteiskunnassa mikään ei kannusta ihmistä älykkyyteen, päinvastoin. Kaikki merkit viittaavat tähän - voimakkaimmin media ja sen työkalut.
   
 3. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Ihan perusteltu kysymyshän se oli.
   
 4. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Mitä mieltä olette valaiden rantautumisista? Jos jopa satoja valaita kerrallaan rantautuu kuolemaan, minusta tämä on punainen lippu jota ei osata tulkita. Tämähän ei ole luonnollista käyttäytymistä. Sama kuin merestä löydettäisiin satoja ihmisiä hukkuneena - tätä varmasti tutkittaisiin.
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 155
  Valaiden Juhannus?
   
 6. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Valaiden rantautumisia tapahtuu suht vähän. Delfiinien yms paljon enemmän. Miksi ei olisi luonnollista? Monesti esim delfiinit pakenevat matalaan rantaan miekkavalaita ja vahingossa rantautuvat. Se että nykyisen informaatioyhteiskunnan takia näitä dokumentoidaan enemmän ei tarkoita, että kyseisiä tapahtumia ei olisi tapahtunut yhtä paljon myös ennen. Ennenkuin alkaa esittämään väitöksiä jostain epäluonnollisuudesta tai ihmisen vaikutuksesta niin pitäisi olla jotain näyttöä asiasta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018
 7. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Minusta aika tylsää, kun nostan esille jutun, josta haluaisin keskustelua, se lytätään samantien. Mitä ihmeen luonnollista joukkoitsemurhissa on? Valaat ovat miljoonien vuosien evoluution tuotosta - ei ne rantaudu minnekkään vahingossa. En puhunut myöskään ihmisen vaikutuksesta, mutta tämän kaltainen käyttäytyminen ei varmasti ole lajin selviytymisen kannalta suosiollista ja täten olisi evoluution vastaista.
   
 8. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
 9. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 336
  Ihminenkin on miljoonien vuosien evoluution tulos ja edelleen meille sattuu onnettomuuksia ja vahinkoja. Miten valaille ei sattuisi? Joku joskus kysyi luontoradiossa, että sattuuko eläimille onnettomuuksia luonnossa. Biologia vähän nauratti.

  Valaiden rantautumiseen ei ole vain yhtä syytä, vaan monta eri syytä. Niiden kutsuminen joukkoitsemurhiksi on kyllä aika outoa tulkintaa.
  https://cosmosmagazine.com/biology/why-do-whales-strand-themselves
   
 10. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Valaiden rantautumisella näyttäisi olevan tekemistä myös ihmisten toiminnalla. Syitä voi edelleen olla monia, mutta jotkin niistä kyllä ovat suoraa seurausta ihmisestä. : myrkyt, saasteet, merenpohjan räjäytykset, veneiden kaikuluotainjärjestelmät, laivojen moottorit jne. Täytyy pitää mielessä että jotkin merenelävät suunnistavat ja uivat luotauksen avulla joten tästä syystä kuulo on erittäin tarkka. Vedessä ääni kantaa paremmin kuin ilmassa.

  Koe: Kaikuluotaus muuttaa valaiden käyttäytymistä -natgeo.fi
  Atlantin rannikolle ajautuneiden valaiden arvoitus selvisi: syynä ihmisen toiminta -yle

  Why Do Whales Beach Themselves? -livescience
   
 11. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Olen viimeaikoina ajatellut ihmisiä alueelleen mukautuneina tyyppeinä.. Esim. suomalainen, joka on lähtöisin Afrikasta. Afrikassa ovat samat haasteet, leijonat, sarvikuonot, virtahevot yms... Asiat eivät ole muuttuneet tuhansiin vuosiin eivätkä samalla lailla haasteetkaan. Ajatellaan suomalaista, joka ympäristössään kohtaa uusia haasteita jatkuvasti - sudet, karhut, kylmyys, ongelmallinen ruoan hankinta. Eikö olisi loogista, että suomalaisen täytyisi kehittää uudenlaisia kykyjä ratkaista ongelmia, vrt. afrikkalaiseen, joka elää samoissa oloissa kaiken aikaa? Ehkä tuhansien vuosien saatossa, ihmisen aivot joutuisivat kehittymään olosuhteiden pakosta, jotta selviytyminen olisi mahdollista?
   
 12. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Suomalaisilla on varsin lyhyt historia takana pohjoisissa olosuhteissa. Omissa geenitesteissäni näkyy, että isälinjallani tapahtunut geenimuutos tapahtui Itä-Aasiassa muistaakseni noin 15 000 vuotta sitten. Kun jääkausi loppui, porukka ilmeisesti seurasi jäänreunaa länteen päin ja päätyi Suomeen noin tuhat vuotta sitten.

  10 000 vuotta on aika lyhyt aika merkittäville geenimuutoksille - etenkin jos puhutaan älykkyydestä. Ylipäätään nykyihminen on elänyt varsin lyhyen ajan Afrikan ulkopuolella oli kyse kenestä tahansa.
   
 13. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  633
  Jaa, että oikein afrikasta suomalaiset.
   
 14. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Totta kai?

  Näkyy jokaisen geenitesteissäkin.
   
 15. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  633
  Geeneissä näkyy afrikka? Tämä oli mulle uutta tietoa. Näkyykö ihan maat vai maanosa pelkästään?
   
 16. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Mitäpä jos ihan googlaisit asiaa. Saatat jopa yllättyä siitä, mitä saat vastaan. Vai meinaatko, että 2k vuotta sitten Jumala päätti, että tännehän tarvitaan myös ihmisiä, kablaum, siinä on valkoihoinen Eeva ja Aatami.
   
 17. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  633
  Kenelle tämä oli suunnattu? Jos minulle, mistä tuo jumala tähän revittiin ja miksi? Ja vitsillä kun googlasin, ei löytynyt mitään tietoa että afrikka on geeneistä luettavissa.
   
 18. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  No kyllä oli sinulle suunnattu. Yritä sitä googlea uudestaan. Sinun arvojasi/tarkoitusperiäsi on melko mahdoton arvioida, joten siitä vedetään ihan mitä vaan. Mistä oikein kuvittelet suomalaisten tulevan tai mistä ovat peräisin?
   
 19. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  633
  Google sanoi että esi-ihminen on peräisin euroopasta. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta tuo sun jumala kuulostaa epätodennäköisemmältä.
   
 20. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  No ainakin omissa tuloksissani esiteltiin kuinka isälinjan Y-kromosomimuutokset ovat tapahtuneet vuosituhansien aikana maantieteellisesti ja Afrikasta ne näkyivät liikkeelle lähteneen. Saman testin mukaan olen 100% suomalainen.
   
 21. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Ei pidä paikkaansa. Nykytieteen valossa ihminen (homo sapiens) on lähtöisin afrikasta ja levinnyt sieltä 500.000-200.000 vuotta sitten.
   
 22. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  633
  https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-y...llistumassa-ensimmainen-esi-ihminen-loytyikin

  TIEDE JA YMPÄRISTÖ
  Bulgariasta löytynyt 7,2 miljoonaa vuotta vanha hammas saattaa mullistaa käsityksen nykyihmisen kehitysvaiheista, Tekniikka&Talous kertoo.

  Kansainvälinen tutkijaryhmä uskoo, että sen Bulgariasta löytämä hammas on vanhin todiste hominineista. Ryhmään kuuluvat nykyihmiset, sukupuuttoon kuolleet Homo-suvun edustajat sekä vielä muinaisempia esivanhempia muun muassa Australopithecus-suvusta. Homininit ovat evolutiivinen kehityslinja, jossa ihmissuku on lopulta eronnut muista ihmisapinoista, viimeisimpänä simpanssien suvusta.

  Tutkijaryhmä väittää löydön tarkoittavan sitä, että nykyihmisen suku saikin alkunsa Euroopassa eikä Afrikassa. Aiemmin ihmisten kehityslinjan vanhimpia fossiileja on löydetty vain Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Bulgarian hammas ja Kreikasta löytynyt saman ikäinen alaleukafossiili, joiden molempien uskotaan olevan peräisin Graecopithecus freybergi –alalajilta, ovat kuitenkin satojatuhansia vuosia vanhempia kuin Afrikan-löydöistä vanhimmat.
  Reilut seitsemän miljoonaa vuotta sitten Välimerellä elettiin aikaa, jolloin merialue ja sitä myötä paikallinen ilmasto alkoi kuivua merkittävästi. Saharan aavikko oli myös todennäköisesti tuolloin jo muodostunut ja laajenemassa.

  Tutkijat esittävät, että seitsemän miljoonan vuoden takainen kuivuus Välimeren ympäristössä aiheutti voimakkaan evolutiivisen paineen, joka sai ihmisten ja simpanssien kehityslinjat eroamaan toisistaan.

  Graecopithecus-tutkimus julkaistiin PlosOne-lehdessä. Tutkimuksessa oli mukana tutkijoita Saksasta, Bulgariasta, Kreikasta, Kanadasta, Ranskasta ja Australiasta.

  Lähde: Tekniikka&Talous
   
 23. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 336
  Ihmisen alkuperästä tämä todistaa mielestäsi mitä. Aivan oikein, ei yhtään mitään. Ihmiset kehittyviät miljoonia vuosia myöhemmin kuin Graecopithecus, eikä hyvin vähäisestä todistusaineistosta voida päätellä asiasta oikeastaan yhtään mitään.
   
 24. Creator of Justice

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Viestejä:
  70
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2018
 25. kirnukka

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  469
  Toivottavasti sulla on joku läheinen joka estää sua pääsemästä käsiksi teräaseisiin tms.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti