Evoluutio, maailmankatsomus & sivuavat aiheet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Dissident, 01.10.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mavericc

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2000
  Viestejä:
  1 586
  No näinhän se on. Kun ihminen on tarpeeksi älykäs hyväksyäkseen tieteellisen maailmankuvan, mutta haluaa silti pysyä kiinni uskossaan, niin jumala nähdään joka tapauksessa taustavaikuttajana selittämässä asioita, joihin ei (vielä) ole muuta selitystä.

  No tästäkin on teorisioitu mm. Dark Flow:n yhteydessä, että gravitaatio saattaa olla ainut voima, jonka vaikutus ei rajoitu ainoastaan yhden universumin sisälle.
   
 2. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 074
  Itseasiassa jos puhutaan tieteellisestä teoriasta hologrammiuniversumi ei ole teoria, alkuräjähdys on. Ole hyvä ja älä sekoita tieteellistä teoriaa ja arkikielen teoria sanaa, niillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Tieteessä kun puhutaan teoriasta se tarkoittaa testattua ja yleisesti hyväksyttyä mallia jonka tiedeyhteisö hyväksyy malliksi todellisuudesta.


  Vapaasta tahdosta, saati kuoleman jälkeisistä kokemuksista ei ole olemassa mitään luotettavia todisteita. Joten olisi kovin tyhmää uskoa minkään kuolemanjälkeisen elämän olemassaoloon, varsinkin kun tiedämme että mieli koostuu verkosta aivosoluja jotka lakkaavat toimimasta kuolemassa, jolloin sinua ei enää ole olemassa jatkamaan elämää missään. Todennäköisyydet ovat edelleen täysin irrelevantteja kahdesta syystä:
  a) Meillä ei ole läheskään tarpeeksi tietoa jotta voisimme laskea mitään järkeviä todennäköisyyksiä asioiden olemassaololle
  b) Se että jokin on epätodennäköistä ei tee siitä mahdotonta, ja se että jokin on todennäköistä ei tee siitä varmaa.


  No siinätapauksessa osoita ne kädenjäljet äläkä jaarittele tyhjänpäväisyyksiä vailla todisteita.
  Itseasiassa massastasi juuri mitään ei muutu energiaksi kuoleman jälkeen. Toki hautaustavasta riippuen kehosi molekyylit hajoavat enemmän tai vähemmän vapauttaen sidoksiinsa varastoitua energiaa, mutta mitään kuolemanhetkellä tapahtuvaa energiapurkausta ei todistetusti tapahdu, eli koko ideasi on pelkkää huuhaata.

  Vähemmän yllättäen tästäkään ei ole mitään todisteita, ja yllättäen säännönmukaisesti ihmiset kohtaavat aina oman jumalansa näistä kokemuksista kertoessaan. Eli pitäisikö tästä päätellä että kaikki jumalat ovat olemassa? Huomattavasti helpompi selitys on aivojen toiminnan häiriöt jotka ovat tuollaisessa tilanteessa aivan ymmärrettäviä, ja voivat varmasti aiheuttaa erinäisiä kokemuksia.  Oho, nyt löysit ongelman jota kukaan tiedemies ei ikinä ole keksinyt, pitää kai ilmoittaa Hawkingille ettei hänen teoriansa toimikkaan...
  ps. Kukas sen jumalan paikalle toi, pakkohan hänenkin jostain on tulla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2012
 3. Hetukkam

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  1 228
  Eikait noin eksoottiseen selitykseen asti tarvitse tuon Dark Flown tapauksessa mennä? Virtahan voi olla vain seurausta siitä, kun painovoima erkani muista perusvoimista ennen inflaation loppua, ja tuo virta on ammoisten vuorovaikutusten nykyään näkyvä jäänne.

  Tosin siitähän sitten taas uusia vielä perustavanlaatuisempia hämmennyksenaiheuttajia aukeaisi. Esimerkiksi se, ettei maailmankaikkeus olekaan homogeeninen.
   
 4. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  311
  Tuo "pelkkä" -sana on teorian yhteydessä hiukan kummallinen koska ihmiskunta ei tunne teoriaa vahvistetumpaa tietoa.

  Tieteessä teoria on sellainen selitys ilmiölle joka on kokeellisesti todettu erittäin vahvasti paikkansa pitäväksi.
   
 5. täällä on kerrottu jo moneen kertaan näille hihhuleille nää asiat. alkaa ketju toistaan itseään kun heillä loppuu omasta mielestään hyvät argumentit...
   
 6. ramu2000

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2003
  Viestejä:
  61
  Itse äänestän Eva Biauden pressavaaleissa (ainoa ateisti?), joka myöntää ettei usko satuolentoihin. Koska siinä naisessa on munaa niin uskon hänen pärjäävän pressana.

  Ja hihhuleille tiedoks että hänkin on tehnyt kirkon kanssa yhteistyötä, joten hirveen paha ihminen hän ei ole :).

  Tosin tämä meni offtopikille, mutta niinkuin edellinen sanoi että ketju toistaa itseään, joten en näe niin pahana asiana.
   
 7. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Jottei mene offtopikiksi:

  Miksiköhän evoluutiovideoissa ei näytetä todisteita, vaan ainoastaan selostetaan mitä ja miten on asiat tapahtuneet? Jos näkisin esim tällaisen videon, niin ehkä voisin ajatella, ettei tuo kaveri puhu aivan puutaheinää. Kannattaa katsoa tuon käyttäjän kanavalta muitakin pätkiä. Pistää kyllä miettimään, että mitähän soopaa siellä kouluissa ja telkkarissa oikein soitetaan? Jos kaikki voisivat nähdä todisteet itse, niin ehkä he voisivat tehdä oman johtopäätöksensä, eikä vain seurata muiden mielipiteitä niin kuin lampaat teurastamoon.
   
 8. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 330
  Niin, monesti näissä dokumenteissa oletetaan jonkinlaista yleistietoa. Mutta näinhän se on, että osan kohdalla se on liikaa vaadittu. Etenkin, jos kuvittelee, että dinosaurukset elivät yhtä aikaa ihmisen kanssa...
   
 9. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 115
  Kenties katsomasi videot on tehty peruspulliaisille, joita kiinnostaa enemmän 400 000 vuotta vanhan fossiilin ikä itsessään, eikä vähääkään ne varmasti todella mielenkiintoiset matemaattiset kaavat ja hiukkasfysiikan periaatteet, joilla siihen ikään on päädytty.

  Kun edes sinä et jaksa paria minuuttia käyttää todisteiden etsimiseen netistä, niin miksi ne muitakaan kiinnostaisivat?
   
 10. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  No tässä vaikkapa yksi video jossa johtava (uskovainen) biologi evoluution saralta hyvin selkeästi esittää kiistattomia todisteita mihin intelligent design liikkeen puolesta puhuvilla ei ollut mitään sanottavaa koska faktoja vastaan on vaikea keksiä mitään.

  Ken Miller on Human Evolution - YouTube
   
 11. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 115
  Ilmankos olet pihalla kuin käki, kun tuollaista sontaa katsot. Kokeilepa tehdä niin, että kun höpöhöpö-videoltasi kuulet älyttömältä kuulostavan väitteen, niin laita se googleen ja tarkista sen paikkansa pitävyys. Tai no, sinun tapauksessasi homma toimii tietysti niin, että kun kuulet minkä tahansa väitteen, niin oleta sen olevan älytön, koska et ilmeisesti itse kykene sellaista havaitsemaan. Ja kreationistin videosta kun on kyse, niin tuskin siellä on muita kuin älyttömiä väitteitä muutenkaan, joten ei siinä metsään mene.
   
 12. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Odotan mielenkiinnolla mitä Molexi sanoo tuosta.
   
 13. molexi ku nyt on tääl ni vois vastata tuohon että miten se saatana oli jo siellä tiedon puussa paratiisissa?
  eikö jumala ollutkaan alussa yksin ja eikö saatana ollutkaan fallen angel? jos saatana oli jo aluksi siel ni eikö saatana ollut sitten jumalan luoma? jos ei niin mistä se tuli kun alussa oli vain jumala?
  :confused:

  sulla varmaan vastaus tuohon on ku oot jumalan tavannut.
   
 14. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Eikö noi enkelit olleet saman avaruusaluksen miehistöä, mutta sitten osa porukasta riitaantui lentokapteenin kanssa ja alkoi sabotoimaan geenimanipulaatiota ja apinan ihmistämistä? Näin ainakin järki sanoo tapahtuneen, "jumala" oli vain noitten apinoitten keksimä juttu, jolla ne selitti itselleen, mistä noi tyypit tuli.

  Aatami ja Eevakin sai lapsia, jotka sitten naiskenteli villien jalostamattomien apinoitten kanssa. Näin sanotaan raamatussakin. Kyllä se siis totta on.
   
 15. sumatra

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2011
  Viestejä:
  16
  Video todistaa että jos ihmiset ja apinat ovat niin läheisiä apinoiden pitäisi olla tähänpäivään kehittynyeet eteenpäin. Ne eivät ole kehittyneet lainkaan eteenpäin, ei missään suhteessa. Edelleen apinat ovat siellä kivikauden tasolla eivät osaa puhua ja osaa vain käyttää yksinkertaisia työvälineitä ilman vapaata tahtoa ja selkeää ajattelua. Ihminen on olemassa eli ajattelee, ihminen kehittyy, ihmisellä on sielu ja vapaa tahto.

  Ennenkuin joku viisastelija tulee sanomaan että vapaata tahtoa ei ole olemassa. Ihmisellä on maapallon lajeista eniten käytettävissä vapaata tahtoa.
   
 16. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 330
  Miten niin apinat eivät ole kehittyneet? Miten joku voi olla noin pihalla? Ihmiset eivät ole kehittyneet nykyisistä apinoista, vaan nykyisillä apinoilla ja ihmisillä on yhteinen esi-isä.
   
 17. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 249
  Ja kun katsoo sun ja molexin tekstejä, niin vaikuttaa että tekään ette kauhean kehittyneitä ole. Epäilen että teillä voi olla sama esi isä kuin meillä järkevillä ihmisillä ja apinoilla, mutta jossain kohtaa teidän haara lähti vikasuuntaan.:smoke:
   
 18. MSM

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  1 115
  Kuka väittää, että lajin pitäisi kehittyä "eteenpäin" ja mitä ihmettä edes on "eteenpäin"?

  Simpanssi ja bonobo ovat nykyään kaksi eri lajia ja tämä eriytyminen tapahtui sen jälkeen, kun ihminen jo kyseisestä linjasta erkani, joten aivan selkeästi evoluutiota on niilläkin tapahtunut. Evoluutiolla ei kuitenkaan ole suuntaa, eikä ole ainuttakaan syytä sille, miksi simpanssien pitäisi kehittyä samaan suuntaan kuin ihmisten tai muutenkaan kehittää ainuttakaan samaa attribuuttia.

  Löytyy varmaan erittäin hyvät perustelut näille väittämille? Todista nyt vaikka samalla, että sulta löytyy vapaa tahto ja selkeä ajattelu.
   
 19. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 074
  Ihminen ei ole kehittynyt mistään nykyään olemassaolevasta apinalajista, vaan apinoilla ja ihmisillä on yhteinen kantalaji lähihistoriassa (kaikella elämällä on yhteinen kantalaji jos mennään tarpeeksi taaksepäin). Ja apinathan ovat kehittyneet valtavasti, se että ihmisten kilpailuvaltti on suuri äly ei tee siitä mitenkään universaalisti parasta strategiaa ja tavoitetta kaikille lajeille. Jos sinut heitettäisiin alasti keskelle viidakkoa, pärjäisit siellä todennäköisesti paljon huonommin kuin natiivit apinat. Eikä se toki ole edes poissuljettua että jossain vaiheessa jostain muustakin apinalajista kehittyy älyllisesti ihmisen veroisia.

  Ole hyvä ja todista sekä sielu että vapaa tahto. Kummastakaan kun ei mitään näyttöä ole.
   
 20. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  311
  Ihminen ja apina ovat täsmälleen yhtä kehittyneitä lajeina?!?

  Kehittyneisyys on sitä, että selviää elinympäristössään ja apinathan selkeästi niin tekevät.

  Ei kehittyneisyyttä voi mitata jollain satunnaisesti valitulla ominaisuudella ja väittää sitten, että muut eläimet eivät ole kehittyneitä vaikka niillä on täsmälleen yhtä pitkä kehityshistoria takana kuin ihmisellä.

  Väitteesi on samankaltainen kuin jos mittaisi kehittyneisyyttä pyrstön komeudella ja toteaisi, että ainoastaan riikinkukko on kehittynyt laji planeetalla.
   
 21. Hunajamuro85

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  887
  >_< Ja sinähän tiedät millainen tämä esiapina oli kyvyiltään ja ulkonäöltään? Se parin prosentin ero DNA:ssa johtuu osaltaan myös simpansseissa tapahtuneista muutoksista, ei pelkästään ihmisen DNA:n mutatoitumisesta. Eli evoluutio on muokannut simpanssejakin.

  Tosin missään säännöissä ei sanota, että kaikkien eläinten ja kasvien pitäisi muuttua saman verran samassa ajanjaksossa. Ihmisilla on vähemmän yhteisiä ominaisuuksia sen alkuapinan kanssa, kuin simpansseilla, koska meihin on kohdistunut suurempi valintapaine.

  Simpanssit ovat pysytelleet samalla alueella, ja näin luonnonvalinta karsii niiden joukosta pois yksilöt, jotka eivät tuolla elinalueella selviä. Eli simpanssit pysyvät hyvin samanlaisena sukupolvesta toiseen, koska ne ovat optimaalisesti kehittyneet selviämään omassa ympäristössään. Mutta evoluutiota on silti tapahtunut simpanssienkin parissa.

  Esimerkki apinoissa tapahtuneesta evoluutiosta, sen jälkeen kun ihmisen esi-isä erkani omaksi lajikseen, on simpanssien lajiutuminen simpansseiksi ja bonoboiksi (kääpiösimpanssi). Ja sattumalta bonoboilla on jossain määrin ihmismäisiä piirteitä, verrattuna simpanssiin. Ne kulkevat kahdella jalalla, surevat huomattavasti kuolleita lajitovereitaan, harrastavat seksiä huvikseen ja ovat vähemmän aggressiivisia kuin simpanssit.

  Ihminen on sen sijaan levittäytynyt hyvin kuivien alueiden kautta kohti yhä kylmempiä alueita, ja valintapaine on ollut hyvin kova. Ihminen on myös ollut sukupuuton partaalla monesti, jolloin myös sattuma on vaikuttanut asiaan: millaisia geenejä sattuivat kantamaan ne ihmiset, jotka onnen kaupalla selvisivät kun populaatio romahti.

  On olemassa monia lajeja, jotka eivät ole muuttuneet vuosituhansien aikana juuri mitenkään, esimerkiksi hait, simpukat, erilaiset madot ja alkueläimet. Ne eivät ole muuttuneet, koska niiden ei ole tarvinnut. Niiden elinympäristö ei ole muuttunut, tai ne ovat muuttaneet suotuisille alueille sitä mukaa kun vanha elinympäristö on muuttunut. Meri on pysynyt hyvin samanlaisena hyvin pitkään, ja siellä muuttaminen on hyvin helppoa. Siksi meressä evoluutio on hitaampaa kuin maalla, jossa olosuhteet vaihtuvat jatkuvasti. Ei ole sattumaa, että useimmat elävät fossiilit ovat vesieläimiä. Mutta hidas evoluutio on mahdollista maallakin, jos vain asuinalue on tarpeeksi laaja ja muuttumaton.
   
 22. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Kyllähän tässä nyt trollataan aika selkeästi, kaikki vanhat kliseet ("only a theory", "miksi apinat eivät ole kehittyneet ihmiseksi", "todennäköisyydet tukevat jumalan olemassaoloa" jne.) ovat käytössä vaikka ne on jo useasti tässäkin triidissä korjattu.
   
 23. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 074
  Onko tällä sitten joskus ollut ei trolli uskis vai?
   
 24. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 249
  Tässä kuvia molexille ja sumatralle joita voitte miettiä, miksi saatananne näyttää olevan loppupeleissä se parempi jätkä ihmekaksosistanne.

  Good Guy Lucifer Meme
   
 25. mannerhaim

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2010
  Viestejä:
  245
  Tämä todistaa, että jotkut ihmiset ovat lähempänä apinoita kuin toiset.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti