Evoluutio, maailmankatsomus & sivuavat aiheet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Dissident, 01.10.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. NenäHerne

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  220
  Just.
  Miksi fossiilit ovat jakautuneet eri aikakausien kerroksiin?

  Jos globaali vedenpaisumus tappoi lyhyessä ajassa kaikki ne eläimet (ja ihmiset), jotka eivät olleet arkissa, niin miksi me emme löydä kaikkia fossiileja samasta kerroksesta? Miksi emme löydä esim. kambrikauden jänisfossiilia, tuollaiset kun kaivat esiin voit todistaa evoluution olevan väärässä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että jumala olisi tai ei olisi olemassa. Se vain tarkoittaisi että evoluutio on väärässä.

  Tosin sinulle asioiden selittäminen on turhaa työtä, koska sinulla on premissi että jumala loi kaiken kuudessa päivässä. Evoluutiobiologiassa ei ole premissejä, vaikka kuinka niin hokisit. Siinä tutkitaan luonnollisia prosesseja ja selitetään ne parhaalla mahdollisella tavalla saatujen tutkimustulosten todisteiden perusteella. Teoriaa eli selitystä tarkennetaan ja korjataan jos todisteet osoittavat jotain muuta. Sinulle on vaikea selittää mitään kun et voi uusien todisteiden valossa muuttaa mieltäsi. Siinä syy miksi kutsun sinua, molexi, dorkaksi.
   
 2. NenäHerne

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  220
  Jos suunnittelija olisi yhtään älykäs niin ihmisten lisääntymiselimet tuskin sijaitsisivat pakoputken ja katalysaattorin yhteydessä, eikä hengitys ja polttoaine kulkisi samassa kanavassa ja tuskin ihmisillä olisi näkövikojakaan sekä näkisimme spektrin kokonaan ultravioletista infrapunaan, samoin silmiin olisi rakennettu teleskooppi jolla näkee kaukaisimmatkin tähdet kuin postikortissa ehkä myös korjaus ilmakehän aiheuttamiin valon vääristymiin olisi paikallaan... :rolleyes:
   
 3. mannerhaim

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2010
  Viestejä:
  245
  Jumala loi fossiilit koetellakseen uskoamme.
   
 4. Karhukainen

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  666
  Itse asiassa on, avaruuteen ilmestyy jatkuvasti hiukkasia tyhjästä jotka saman tien sitten katoavat. Tästä on kerrottu esim. uusimmassa Tiede-lehdessä sivulla 8. Sinunkin kannattaisi lukea Tiede-lehteä. Samoin suosittelen Discovery Channelin Curiosity-sarjan jaksoa jossa Stephen Hawking kertoo miksi hänen mielestään jumalia ei tarvita selittämään maailmankaikkeuden olemassaoloa: Curiosity with Stephen Hawking, Did God Create the Universe? - YouTube
   
 5. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  311
  Ihmisillä on vain kaksi selitystä asioiden olemassaololle - jumala tai asioiden ilmaantuminen itsestään.

  Tuo on pelkkää ihmisen mielikuvituksettomuutta ja tiedon puuteetta.

  Emme tiedä mitä on aika. Emme tiedä mitä on materia ja olemassaoleminen.

  Miten kukaan voi edes kuvitella, että joku tietäisi mistä ne ovat peräisin?

  On silkkaa ihmisen typeryyttä ajattella, että nuo ovat ainoat mahdollisuudet.

  Toivottavasti alienit eivät koskaan löydä tänne - häpeäisin silmät päästäni kun heille valkenee, että ihminen on nimennyt itsensä "viisaaksi ihmiseksi".
   
 6. tankki

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2008
  Viestejä:
  386
  Kiinnostaisi myös molexin näkemys siitä, miten kalat reagoivat vedenpaisumukseen
   
 7. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Ai makean ja suolaisen veden kalat?
   
 8. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 388
  Oli asiat sitten miten tahansa, ihminen on kuitenkin rakentunut niin kuin on rakentunut ja itseäni ehkä askarruttaa enemmän, miksi ihminen on sellainen kuin on. Mistä kukaan lopulta tietää, onko se selviytyminen mahdollisimman hyvin edes mitenkään merkityksellinen. Hassua, että osa materiasta muotoutuisi järjettömästi. Jospa millään ei ole mitään väliä?
   
 9. Nimimerkki37

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  17
  Samaa olen arvellut jo pitkään. :smoke:
   
 10. tankki

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2008
  Viestejä:
  386
  Juu tätä lähinnä ajattelin
   
 11. N0b0ru

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2004
  Viestejä:
  191
  On, mutta lähdetään ensin perusteista.

  Mutaatio ? Wikipedia
  Tiedosto:Mutaatiotyypit.png ? Wikipedia

  Selkeästi tunnetut mutaatiotyypit mahdollistavat uuden informaation syntymisen geeniperimään.

  Suurimmalla osalla mutaatioista ei ole vaikutusta perimän toimintoon, koska mutaatio tapahtuu paikassa, jolla ei ole merkitystä geenin toiminnan kannalta, tai geeni ei ole käytössä. Tämä puolestaan mahdollistaa mutaatioiden kasautumisen ilman haittaa eliölle. Sopiva siirtymä kromosomissa voi ottaa käyttöön paljonkin aikojen saatossa kertynyttä uutta informaatiota.
   
 12. taivaanlahja

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  0
  Minusta tämä evoluutiokäsite on jotenkin ymmärretty molemmissä leireissä väärin, mikä aiheuttaa aivan turhaan ristiriitoja.

  Esimerkiksi minulla uskovaisena ei ole mitään sitä vastaan että kaikki kehittyy. Kehittymiskäsitehän on olennainen osa ihmiselämää aina siitä lähtien kun ihminen kehittyy munasolusta. Me ihmiset saamme suurta iloa siitä kun pystymme kehittymään ihmisenä ja kehittämään uusia asioita, jotka muuttavat ja rikastuttavat meidän elämää. Tässä mielessä evoluutiokäsite on minulle aivan tosiasia.

  Mutta se missä se suurin ongelmakohta ilmenee on kaiken lähtökohta. Uskovaisena näen että jokin älykäs loi tietyn lähtökohdan, todellisuuden, jossa on valmiit rakennuspalikat, mekanismit ja koneistot, jotka pystyvät kehittymään ja joita pystyy kehittämään sen sijaan että kaikki olisi tehty jo kerralla valmiiksi ilman mahdollisuutta jatkokehitykselle.

  Elämä olisi aika tylsää jos mikään ei koskaan muuttuisi ja jos kaikki olisi jo tutkittu ja keksitty. Niinpä näen tässä uskovaisena Jumalan rakkauden luomakuntaansa kohtaan kun hän on antanut kaikelle mahdollisuuden kehittyä niin että elämä pysyy aina mielenkiintoisena ja aina löytyy jotain uutta ja ihmeellistä tutkittavaa.

  Nykyisen elämän mysteerit kuten kärsimys, kuolema ja maailmankaikkeuden näennäinen välinpitämättömyys ruokkivat ateismia ja vihaa kaikenlaisia Jumala-käsitteitä kohtaan, mutta uskovaisena näen että kaikella silti on tarkoitus, jos vain tajuaa että meidän todellisuus on täynnä vihjeitä ja johtolankoja siitä, mistä kaikessa on kysymys. Sen sijaan että kaiken takana oleva äly olisi pamauttanut speksit pöytään ja selvittänyt kaiken juurta jaksaen ihmisille hän on kutsunut kaikki tutkimusmatkalle etsimään vastauksia ja kehittymään näin ihmisenä. Vastauksia voi löytää pyhistä kirjoituksista, tutkimalla todellisuuttamme ja tieteen kautta. Tieteen ongelma on vain se että sillä saattaa olla rajansa, niin että lopullisia vastauksia ei koskaan löydy sitä kautta.

  Jos pystyt laittamaan sivuun hetkeksi nykyisen elämämme epäkohdat ja mysteerit niin pysähdypä miettimään muutamia asioita. Seuraavan kerran kun nautit silmilläsi kauniista auringonlaskusta, haju- ja makuaistejasi hivelevästä mieliruoasta, rakkaan ihmisen halauksesta, tai uudesta Blu-ray-soittimesta niin kysy itseltäsi, mistä nämä kaikki ovat tulleet? Jostakin alkumerestä vai jonkin älykkään mielestä?
   
 13. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Korjaako Jumala myös tietokoneita?:rolleyes:
   
 14. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 074
  Kyllä se väärinymmärrys on puhtaasti siellä hihhulien puolella.

  Käytät tässä nyt n+1 eri merkitystä kehitykselle täysin sekaisin. Lajin kehittyminen evoluutioprosessin kautta on täysin eri asia kuin hedelmöittyneen munasolun kasvaminen ihmiseksi.

  Kuten jo sanoin, väärinymmärrys on puhtaasti sinun. Evoluutio ei edelleenkään sano mitään elämän saati maailman synnystä. Tätä käsittelevät täysin eri teoriat, esimerkiksi abiogeneesi, ja big-bang teoria.

  Ja mitkäköhän todisteet ovat saaneet sinut päätymään tähän lopputulokseen? Se on kyllä totta että muutos tekee elämästä mielenkiintoista.

  Tieteen raja on toki todellisuus, joka tietysti on tiukempi kuin teidän hihhuleiden mielikuvitusmaailman rajat, mutta lopullisen vastauksen löytämistä se ei rajoita. Mutta jos kerran sinulla ne vastaukset on, kerro ne toki meille muillekkin. Sinänsä mielenkiintoista että vastaukset ovat olemassa, mutta kukaan ei ole niitä tähänmennessä saattanut yleiseen tietoon?

  Blu-ray soitin on tullut ihmisen mielestä, auringonlasku on fysiikan lakien aikaansaama. Mitäs tällä ajatusketjulla nyt piti saavuttaa?

  ps. Miksi piti luoda uusi altteri tätävarten?
   
 15. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Ei ole, kyllä tiedeyhteisö on ymmärtänyt sen ihan oikein.

  Yllä esitetty ei kuvaa evoluutiota, nähtävästi sinä olet käsittänyt evoluution väärin.

  Tälle ei löydy todisteita ja se on se ratkaiseva tekijä.

  Ei, täydellinen todisteiden puute on se mikä ruokkii minun ateismiani.

  Blu-ray on tullut toki älykkäästä mielestä ja ruokakin jos sitä ei käsitetä vain raaka-aineina.
   
 16. taivaanlahja

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  0
  Ei toki :) vaan Blu-ray-soitin on esimerkki älykkään mielen tuotoksesta kuten ihmissilmät tai auringonlasku voivat olla.
   
 17. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Ei,blu ray on esimerkki älykkään mielen tuotoksesta koska me tiedämme että se on älykkään mielen tuotos, meillä ei ole yhtään esimerkkiä blu ray soittimesta joka olisi syntynyt ilman älykästä mieltä.
  Se miten ihmissilmä (tai mikä tahansa vastaava silmä) on kehittynyt nykyiseen muotoonsa ilman älykästä suunnittelua on sen sijaan meillä hyvin tiedossa.
  Samoin se miksi auringonlasku saattaa joskus näyttää hyvinkin kauniilta ja miksi aurinko "laskee".
  Lisäksi jos silmä olisi suunniteltu, ei suunnittelija olisi kovinkaan älykäs, koska se on varsin huonosti suunniteltu.
   
 18. taivaanlahja

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  0
  Minusta perusongelma teillä ei-uskovilla on se että kun teidän mittareissa ei näy tällä hetkellä mitään merkkiä Jumalan osallisuudesta niin te silloin kieltäydytte näkemästä mitään muuta. Mutta jos esim. kahden vuoden päästä tiedemiehet löytävät todisteen Jumalan osallisuudesta niin silloin te vasta uskotte.

  Olen näin uskovaisena miettinyt pitkään sitä valtavaa kuilua joka ei-uskovaisten ja uskovaisten välillä on. Miksi ei-uskovat uskovat vasta sitten kun mittarissa näkyy jotakin? Miksi he eivät näe edes vihjeitä luojasta kun he tutkivat luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta? Miksi he löytävät vain vikoja ja puutteita ja ovat aina valittamassa? Esim. kun minä kävelen luonnossa ja näen että jokin varis tuijottaa minua velmusti niin minä tajuan heti että Jumala on olemassa ja tämä kaikki tulee itsestään ilman että minun täytyy pakottaa itseni siihen. Usko on yksi elämän suurista mysteereistä.
   
 19. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Siksi, että Jumalaa tai Vihreää Menninkäistä ei tarvita niitä selittämään. Occamin partaveitsi.

  Miksi itse näet noissa vihjeitä Jahvesta etkä Brahmanista tai vaikka Atumista?
   
 20. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Sitä kutsutaan rationaaliseksi ajatteluksi.
  Ei ole mitään järkeä uskoa jonkun asian olevan totta jos sitä ei tue todisteet.
  Lisäksi minä en kieltäydy näkemästä mitään muuta, minä en näe mitään muuta koska ei ole mitään mitä nähdä (todisteet puuttuvat).
  Jos esim. itse henk. koht. näkisin/kokisin ihmeen niin voisin ajatella toisin, mutta en kuitenkaan odottaisi että jonkun toisen pitäisi uskoa sen perusteella mitä minä henk. koht. olen kokenut.
   
 21. taivaanlahja

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  0
  Itse näen vihjeitä jostakin älykkäästä persoonasta, jolla on tunteet ja huumorintajua. Vai miltä sinusta tuntuu kun katselet leikkiviä koiranpentuja? Tai kun norsut tekevät kaikkensa pelastaakseen hukkuvan poikasen?

  Baby Elephant rescue - YouTube

  Jokin kaiken takana oleva äly, luoja tai Jumala on ihan hyvä vaihtoehto selitykseksi ilman että se täytyy poissulkea kokonaan. Mutta jos ei löydy avomielisyyttä ja ajatellaan että "me tiedetään kaikesta jo kaikki" niin silloin ei varmaan löydy sijaa millekään luojalle.

  Toivon vaan että koko ihmiskunnasta tulisi joku päivä yksimielinen eikä olisi enää näitä rasittavia juupas eipäs -väittelyitä uskovien ja ei-uskovien välillä.
   
 22. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Eihän sitä ole poissuljettukaan kokonaan. Se vain ei ole mukana koska sitä ei tue yksikään todiste. Ilman muuta se tulee mukaan jos sitä tukevia todisteita löytyy.
  Ei se riitä että keksii jonkun vaihtoehdon selitykseksi, sille vaihtoehdolle pitää löytyä myös näyttöä.

  Kuka noin väittää että me tiedämme jo kaikesta kaiken ?
  Luojalle löytyy sijaa tasan sitten kun siihen löytyy todisteita.

  Musta tuntuu ei nyt vain riitä, varsinkaan kun minusta itsestä ei tunnu siltä.
  Kun näen norsun pelastavan poikastaa niin näen ihan normaalia luonnollista toimintaa jossa emo/ryhmä yrittää pelastaa jälkikasvuaan ja kun näen koiranpennun leikkivän,näen eläimen joka tekee lajinomaista toimintaa, ei sen kummempaa.

  Et muuten vastannut egon kysymykseen miksi se älykäs jumala on sinun mielestäsi juuri se jumala mihin uskot eikä joku toinen jumala ?
   
 23. taivaanlahja

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  0
  Tästä päästäänkin ehkä siihen mikä on uskon merkitys ja vaikutus. Jos sinä et ole koskaan tullut uskoon ja kokenut minkälaista on olla uskossa niin silloin sinä et todennäköisesti näe todisteita missään ja uskovaisten jutut tuntuvat aivan järjettömiltä. Voi olla että jos minä en olisi uskossa niin ajattelisin varmaan ihan samalla tavoin kuin sinä.

  Usko on vähän sellaista että sinulle on annettu sisäinen ja selittämätön ennakkovakuus siitä, mikä on totta vaikka sinä et näe sitä. Kun sinä olet uskossa niin koko elämä näyttäytyy sinulle aivan toisessa valossa ja alat nähdä todisteita Jumalasta joka paikassa, olipa se sitten rakkaan ihmisen hymy tai kimalteleva lumihanki talviyönä. Sitä on vaikea kuvailla sanoin millaista on olla uskossa, mutta se on ainakin varmaa että ulkopuolisista koko touhu näyttää järjettömältä. Voit kuskata uskovaiselle vaikka rekkalastittain tieteen viimeisimpiä tuloksia, jotka todistaa että Jumalaa ei ole olemassa ja silti uskovainen vain hymyilee sinulle. :)
   
 24. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Valitettavasti.
   
 25. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 295
  Tälle on ymmärtääkseni olemassa ihan kliininenkin nimitys.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti