Evoluutio, maailmankatsomus & sivuavat aiheet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Dissident, 01.10.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  311
  Hyvä ja mielenkiintoinen huomio. Jos autistilta puuttuu ylemmät tasot symbolihierarkiassa, vapautuvat nuokin aivoalueet alemman tason datan käsittelyyn ja tuo selittäisi nuo kyvyt käsitellä tuollaista yksityiskohtaista dataa.
   
 2. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Ok, kuolinvuoteellani peloissani otan Jumalan sydämeeni ja sattuu vielä, että luterilainen uskonto on se juuri oikea tie ikuisuiteen. Taivaassa kysyisin Jumalalta, minkä helvetin takia sen piti piilottaa itsensä niin huolella. Saattaisin olla jonkin aikaa katkera.
   
 3. Urpo Normaali

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2009
  Viestejä:
  311
  Kannattaa epämääräisesti uskoa kaikkeen ennen viimeistä henkäystä, niin taivaspaikka on varma. Tai dementoitua niin, että lapsenmielisenä pystyy uskomaan tyhmimpiinkin väitteisiin.

  Tuokin taitaa olla jumalan sadistinen pila, että jos dementoidut sopivasti saatat pelastua helpommin kuin säilyttämällä kyvyn rationaaliseen ajatteluun loppuun saakka.

  Tosin miljardien vuosien viettäminen dementikkona ei välttämättä täytä kaikkien mielestä taivaan vaatimuksia.
   
 4. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  1. Korinttilaisille 3:18, 19:

  Älköön vain kukaan pettäkö itseään. Jos joku teistä on olevinaan viisas tässä maailmassa, hänestä täytyy ensin tulla hullu, jotta hänestä tulisi viisas. Tämän maailman viisaus on näet Jumalan silmissä hulluutta. Onhan kirjoitettu:
  -- Hän vangitsee viisaat heidän omaan viekkauteensa.

  Mitä ilmeisimmin Jumala on antanut ihmiselle rationaaliset kyvyt ihan vain siksi, että tämä voisi uhrata ne Jumalalle.
   
 5. Excessus

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  575
  En oikein usko että autistisenkaan henkilön silmä olisi rakenteellisesti merkittävästi tarkempi kuin normaalin ihmisen. Autisti varmasti käy vain hirveän nopeasti koko kuva-alueen läpi, omaten hyvin ison 'näköpuskurin' ja helvetin hyvän muistin. Esimerkiksi jonkun maiseman maalaaminen vikaisusta on helpompaa kuin siteerata vaikka sivullinen tekstiä sanasta sanaan pelkällä vilkaisulla. Voisin kuvitella että normaali kuuppa tuollaiset ihmesilmät saadessaan aika nopeasti rupeaisi sulkemaan ylimääräistä aluetta pois, korjaten "virhetilan". Tai sitten sitä tulisi hulluksi.

  Tosi kämäisen muistin omaavana henkilönä toivoisinkin että tulevaisuudessa olisi mahdollista saada jotain suoraan aivoihin kytkettäviä muistiapuvälineitä, koska tuskin tämä muisti nyt ainakaan tästä vanhemmiten paraneekaan. Paremmat silmätkään ei haittaisi :)
   
 6. 18is9

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2011
  Viestejä:
  120
  En ole mikään asiantuntija joten tämä nyt on vain käsitys jonka olen saanut muutaman asiaa sivuavan artikkelin lukemalla. En myöskään ole käsittänyt että autisteilla tai "idiot savanteilla" olisi yhtään mitään poikkeavaa muistissa tai esim. silmien fysiologiassa. Meillä kaikilla menee se sama info silmistä hermoratoja pitkin aivoihin, noin yksinkertaistettuna. Siinä missä tavallinen henkilö luokittelee asiat että "pöytä" ja "tuoli" ja tuhoaa saman tien lopun "turhan" informaation, ei poikkeuksellinen kaveri tee tätä abstraktointia vaan tallentaa koko kuvan semmoisenaan muistiin. Koska muisti ja aivojen laskentakapasiteetti täyttyy nyt isolta osin kuvadatan yksityiskohdista, voi esim. vasta huoneeseen tulleen kaverin nimen muistaminen tuottaa vaikeuksia. Eli siis samat silmät, ja sama kuva, mutta kuitenkin aivan toisella lailla prosessoituna ja tallennettuna muistiin.
   
 7. mika

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  287
  Itsehän olen kysynyt uskovaisilta ystäviltäni että

  a) onko jumala oikeudenmukainen
  b) onko teidän mielestänne oikeudenmukaista että tuomiopäivän jälkeen soittelette harppua taivaan ikuisessa autuudessa kuolinvuoteellaan jeesuksen löytäneen pedofiilimurhaajaraiskaajan kanssa joka on pilannut teoilllaan kymmenien lasten elämän ja osalta vienyt uskon jumalaan, samalla kun minä palan ja kärsin ikuisesti helvetissä sen takia että sama jumala on luonut minulle skeptisen luonteen?
  c) onko jumala oikeudenmukainen
   
 8. krumpah

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2009
  Viestejä:
  9
 9. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Tuli mieleen Matteuksesta 20:1-16 vertaus viinitarhan työmiehistä. Eli ehkä voisi myös kysyä, että jos murhaaja luottaa jumalaan, niin olisiko oikeudenmukaista jumalalta pettää tämän luottamus?

  Onko täysin oikeudenmukaista jumalalta olla pelastamatta niitä ihmisiä jotka pyytävät jumalalta pelastusta? Jos luulet niin, niin mielestäsi sitten jumalan pitää tuomita kaikki ihmiset helvettiin vailla mitään mahdollisuutta pelastua siltä kohtalolta. Jumala on monessa kohtaa sanonut pelastavansa ne, jotka sitä häneltä pyytävät. Monessa kohdassa Jeesus sanoo tulleensa pelastamaan kadotettuja (murhaajia, porttoja ym).

  Jos todella olet skeptikko, niin miksi et sitten myös kyseenalaista ateismiuskoasi? (Ateismi ja evoluutio ovat uskonto, vai etkö tiennyt? Oppilaitokset ovat sen kirkkoja, tiedemiehet sen pappeja, televisio sen profeetta ja sielusi on uhrattu sen alttarilla.)

  Tässä 15 kysymystä evoluutiouskovaisille: 15 questions for evolutionists (Huom, lopussa on linkit ateistien turhiin vastausyrityksiin.) Oletko absoluuttisen varma, että haluat uskoa johonkin joka ei perustu todellisuuteen, vaan toiveajatteluun? Itse en todellakaan haluaisi uskoa mitään tyhmiä satuja tietämättäni, että ne ovatkin vain satuja, varsinkin jos niistä aiheutuisi suunnatonta vahinkoa itselleni.
   
 10. NiFa-san

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  321
  Voisit jo Molexi lopettaa tuon saarnaamisen ja alkaa vastaamaan niihin muiden esittämiin kysymyksiin, joita on monta sivullista odottamassa vastauksia.
   
 11. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Alkaa Molexi, taas lipsua saarnaamiseksi. Tämän jälkeen en enää varoita, vaan se on seuraavaksi suoraan ikibanni.

  Keskustelemaan opettelun lomassa voit sivistää itseäsi vaikka lukemalla tämän. Samallahan saat perusteelliset vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Jos jää vielä jotain epäselvää, voimme keskustella siitä porukalla.
   
 12. maarek

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  1 691
  Tosi paljon joo... Toisella noista väitteistä ei ole mitään tekemistä evoluution kanssa. Ja eikä kyllä toisellakaan.

  Increase in Genetic Information
   
 13. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 328
  Itse siis uskot Hanumaniin? Vai oletko sen suhteen ateisti?

  Huomasit varmaan, että näille ihmisillä mikään todistusaineisto ei kelpaa, mikäli se ei ole raamatun mukaista. Näinkö mielestäsi tiedettä pitäisi tehdä?

  By definition, no apparent, perceived or claimed evidence in any field, including history and chronology, can be valid if it contradicts the Scriptural record.
   
 14. NenäHerne

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  220
  Olen skeptikko ja vahva ateisti.
  Mitä minun pitää kyseenalaistaa kun minulta puuttuu usko jumalolentoihin (ja vahvana ateistina sanon ettei niitä ole)? :confused:
   
 15. mika

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  287
  Olisi oikeudenmukaista ettei vähemmän pahat ihmiset joutuisi helvettiin epäilevän luonteensa vuoksi.

  Kyllä tiesin, siksi en sanonutkaan olevani skeptikko vaan omaavani skeptisen luonteen mihin kuuluu pieni epäillys kaikkea kohtaan, jumalalle se ei vain sovi, siitä huolimatta vaikka itse loikin minut kaikkine ominaisuuksineni.
   
 16. SuperstarSupernova

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2003
  Viestejä:
  31
  No mitä vittua nyt taas!? Montako kertaa sulle pitää selittää, että ateismi ei yksinkertaisesti voi olla uskonto. Ateismi tarkoittaa sitä, että EI USKO jumaliin. Se on uskon puutetta, käsitätkö? Ja evoluutio on yhtä paljon uskonto siinä määrin kuin vaikkapa painovoima.
   
 17. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 249
  Väittämällä että ateismi on uskonto, molexi voisi väittää että jalkapallon pelaamattomuus on urheilulaji.
   
 18. Nakkilokki

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2009
  Viestejä:
  177
  Nyt on kyllä aika vanhaa ja monasti läpikäytyä tavaraa :D

  Listatkaa nyt sitten joku ateismista pari uskonnon pääpiirrettä. Mitä kuuluu ateismiin?
   
 19. Eternality

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  1 074
  Tottakai olisi. Vai onko mielestäsi epäoikeudenmukaista jos oikeudessa tuomari pettää pedofiilipapin luottamuksen ja tuomitsee tämän linnaan?

  Ahaa, eli nyt siis pelastetaankin kaikki jotka pyytävät, olivat he ateisteja, muslimeja tai kristittyjä? Jumalahan ei nimenomaan pelasta kaikkia jotka pyytävät, vaan pelastaa ne jotka tottelevat sokeasti homeista vanhaa kirjaa vailla mitään itsenäistä ajattelua.

  Jos kerran ateismi on uskonto, sinulla ei liene mitään ongelmaa kertoa mitkä ovat ateismin oppijärjestelmän, maailmankuvan ja ennenkaikkea mihin siinä uskotaan?


  Evoluutiosta on todisteet, uskoa ei tarvita. Tuo viimeinen lause on ironialtaan niin osuvaa että voisi epäillä sinun olevan trolli. Mutta, jos vertaillaan uskonnon ja evoluution vaikutuksia elämään ja niiden aiheuttamaa vahinkoa:
  Evoluutio: Ei mitään. Evoluutio ei anna mitään määräyksiä elämästäsi eikä sen falsifioituminen vaikuttaisi käytännössä ollenkaan ateistin elämään.
  Uskonto: N+1 eri sääntöä jotka pilaavat ihmisen elämän parhaimmillaan alusta loppuun, rajoittavat vapauksia ja mahdollisesti johtavat lukuisiin moraalittomiin tai muuten vääriin tekoihin jotka haittaavat koko yhteiskuntaa, eivätkä vain hihhulia itseään.
   
 20. Meteora

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2009
  Viestejä:
  75
  Molexilla taitaa mennä muutama elinikä vastata kaikkiin tässä threadissa hänelle osoitettuihin kysymyksiin. Jos nyt aikoo vastata. Mielenkiinnolla odotan
   
 21. Sanguine

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2001
  Viestejä:
  171
  Turha pidättää hengitystä: ei se niihin osaa vastata, vaan saapi kohta saarnaamisesta ikibannin.
   
 22. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Mitä todisteita sitten on?

  Nyt sinulla on mahdollisuus esittää vedenpitävät todisteet siitä, että tyhjästä(ei mistään) räjähti maailmankaikkeus, joka rakensi itse itsensä ja elottomasta materiasta rakentui sattumalta "elollisia" eläimiä, jotka kykenevät itsenäisesti liikkumaan, kommunikoimaan ja korjaamaan itse itseään monimutkaisten nanokokoisten koneistojen avulla. Lisääntyessään nämä eläimet sitten siirtävät seuraavalle sukupolvelle massiivisen informaatiovaraston, joka on välttämätön seuraavan sukupolven rakentamiselle ja joista tulee samanlaisia eläimiä. Kaikki eläimet ovat vieläpä järjestäytyneet erillisiksi lajeiksi ja vain saman lajin edustajat voivat lisääntyä niin, että vielä näiden jälkeläisetkin pystyvät lisäänymään. Kaikki tämä omituinen materian käyttäytyminen on kuitenkin täysin turhaa ja tarpeetonta, sillä sillä ei ole mitään merkitystä. Lopulta on jäljellä vain hiukan lämpösäteilyä, joka haihtuu olemattomiin. Ai niin, jossain välissä ilmaantui myös eläin joka ymmärsi tämän, mutta eipä sillä ollut mitään merkitystä. Omituista, miksi sellaista kummallisuutta pienen hetken tapahtui, tapahtuiko se lopulta ollenkaan?

  Onneksi porsaat ovat olleet toistaiseksi joka joulu porsaita, että saa kinkun.:) Onneksi myös sairaaloissa ei toistaiseksi ole itsestään syntynyt desinfioituihin leikkausvälineisiin haitallisia bakteereita, jotka olisivat niin desinfektioresistenttejä ettei niitä voisikaan tappaa. Säilykepurkitkin ovat varmaan vaarallisia, kun niihin voikin mahdollisesti ilmaantua bakteereja itsestään ilman syytä.

  Varmastihan tämä on todistettu vedenpitävästi, jos uskoa ei tarvita. Anna tulla ne kokeellisesti todistetut todisteet, eikä mitään saarnoja sitten, ne on säännöissä kielletty.

  (ps. Onko yllä oleva tarina oikeasti järkevä? Vaikuttaa täysin hullulta ja mielipuoliselta keksinnöltä, räjähdys sai aikaan järjestystä, hih. Oikeesti hei, nyt joku juksaa.:D)
   
 23. pete0

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2000
  Viestejä:
  22
  Jaahas, pulu ilmaantunu taas laudalle paskomaan.
   
 24. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 328
  Sinulle eivät kehälajit ole ilmeisesti tuttuja. Siis lajit, joissa populaation ääripäät eivät voi lisääntyä keskenään, mutta niiden välillä on katkeamaton sarja lisääntymiskykyisiä populaatioita. Missä mielestäsi tuossa menee lajin raja?

  Kyllä, todisteita on valtava määrä.

  Huomaa muuten sitten, että evoluutio ei ota sinällään kantaa elämän syntyyn, vaan kuvaa eliöiden kehittymisen mekanismeja.
   
 25. Eeks

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2006
  Viestejä:
  71
  Sairaalavälineet steriloidaan. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sterilointi_(mikrobiologia)

  Tuntuu muutenkin, että todistelusi on tätä tasoa. Origin of species - Science Fail - YouTube
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti