EU tutkii Asuksen, Valven ja useamman pelijulkaisijan toiminnan laillisuutta

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 03.02.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  21 072
 2. Nakkivahvero

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2008
  Viestejä:
  1 832
  Hei,

  tämä uutinen häiritsi minua kirjoitusasultaan melko paljon. Lähdeteksti on kieltämättä melko hankalasti käännettävä ilman aiheen tuntemusta, mutta tämä tuntui jo aika hätiköidyltä. Tässä on muutama parannusehdotus:

  Tämä on aika huonolta kuulostava lause (josta puuttuu myös sana ne)

  Kartellit eivät estä hintakilpailua. Kartellit ovat määritelmällisesti sopimuksia, joissa useampi toimija sopii hinnan yhdessä kilpailun sijaan. Toisin sanoen kartelli ei estä hintakilpailua vaan kartelli on hintakilpailun lopettaminen. Hintoja ne yleensä pitävät kyllä korkeammalla kuin ilman kartellia. Lisäksi vaikka kartellit kieltämättä ovat laittomia EU-alueella, lause antaa ymmärtää että tämä olisi joku EU-alueen erityispiirre. Ei se ole. Kartellilainsäädäntöä löytynee kyllä lähes jokaiselta merkittävältä talousalueelta.

  Tämä on aika kömpelö lause. Kun otetaan konteksti huomioon, eikö tämä voisi olla vaikkapa "EU tutkii rikkooko tällainen kaupan rajoittaminen sen yhden markkina-alueen lainsäädäntöä"?

  Jos minulla olisi jonkin sortin uutismedia jonka haluaisin olevan edes jotenkin vakavasti otettava, jättäisin sanan grillattava käytön välistä ellen kirjoittaisi ruoanlaitosta.

  EDIT: Niin joo, Valve omistaa Steamin, ei toisin päin. Valve on myös pelijulkaisija joten sana muuta voisi olla paikallaan.


  Itse aihevalinta on kyllä minun mielestäni uutisoinnin arvoinen, joten kääntäkää ensi kerralla vaan vähän tarkemmin miettien. Enemmän pelkästä raudasta kiinnostuneet voi tosin olla toista mieltä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 3. flove

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  352
  Onko tämä robotin kirjoittama. Ei tästä ota selkoa sitten millään :think:
   
 4. Windowsilainen

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  315
  Johan on kumma minä sain hyvin selvää! Ei mitään ongelmaa:D:D:D:D
   
 5. J_onaz

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  70
  Mitä nämä kommentit nykyisin ovat? Eikö kielipoliisi voi laittaa viestiä suoraan toimitukseen? Nolaa vain itsensä avautumalla julkisesti artikkelin komenttikentässä asiasta mikä ei liity millään tavalla itse uutisen aiheeseen.
  Uutisen kirjoitusasu on kieltämättä hieman erikoinen, silti jokainen normaalilla lukutaidolla varustettu henkilö ymmärtää mistä puhutaan.
  Itse aiheeseen.
  Jos tästä joku valmistaja saa sakkoja, niin varmaa on ainostaan se, että suomalainen kuluttaja ei niitä rahoja näe.
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  533
  Kontekstiahan ei oikeastaan ole, koska mainittiin vain hinnoittelun säätely keinotekoisten maantieteellisten aluejakojen perusteella. Jos edellisessä virkkeessä täsmennettäisiin, että EU:n tutkinnan kohteena on EU-alueen sisällä tapahtuva eriarvoinen hinnoittelu, niin silloin riittäisi todeta seuraavassa virkkeessä, että EU tutkii sitä, onko käytäntö EU:n yhden kauppa-alueen säännön vastainen.

  Muro ei ole koskaan ollut täysin vakavamielinen media eikä sen mielestäni kannata esittääkään olevansa, koska kirjoittelijat ovat aina olleet enemmän tai vähemmän harrastelevia journalisteja.
   
 7. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Annatte vain mennä toisesta korvasta ulos. Ne on näitä Iotechin trolleja taas suurennuslasin kanssa etsimässä nöpötettävää. Hyvä saitti sekin, mutta käyttäjäkunta pistää kyllä melko noloon valoon.
   
 8. Smörf

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2015
  Viestejä:
  287
  Mikä ihmeen pointti tämä nyt oikein on? Pitäisikö Muropaketiinkin saada nämä samat nykypäivän Ammattilais-journalistit, eli maksetut valehtelijat jotka valehtelevat ja vääristelevät, klikkihuoraavat, käyttävät tarkoitushakuisia lähteitä ja asintuntijoita, sekä suoltavat 90% ajasta pelkkää propagandaa ja joiden touhulle älykäs lapsikin jo nauraa 5 minuutin jälkeen. Ei siinä mitään, siirry siitä katselemaan vaikka Maikkarin uutisia ja sitä kuinka "asiantuntija"-Professori väittää kirkkain silmin että infra-äänet eivät ole paineenvaihtelua.

  Mikään ammattilaisuus kesää tee, päinvastoin tässä tapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti