EU:ssa halutaan kodinkonekusetuksen loppuvan!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Griffin, 16.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ihmemies

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2002
  Viestejä:
  1 364
  Ennen vanhaan tehtailla mm. oli omat pesulat. Henkilökunta sai viedä sinne pyykit, ja takaisin tuli pestyinä ja silitettyinä. Siihen aikaan tehtaalla oli kyllä paljon muutakin etuja, esim. omat saunat jossa oli pesijät pesees sun selkää jne.
   
 2. SloBo

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2000
  Viestejä:
  1 029
  Tiiviissä kaupunkiympäristössä aika moni. On niitä näköjään Suomessakin yli 10, USA:ssa yli 30000. Tällaisen perustamisen ongelmana on kovat aloituskustannukset. Jos on fiksaatio kaiken omistamisesta ja rakastaa harvakseen asuttuja pientalolähiöitä, niin sitten tuskin kuuluu potentiaaliseen asiakaskuntaan. Ensimmäinen on toki vain asenneongelma ja korjattavissa. Ulkomailla näitä käytetään mm. siksi, että koteihin ei saa pesukoneita asennettua - ei ole esim. kunnon kostean tilan eristystä, tai ylipäänsä tilaa.

  Jos ihan taloudellisista aspekteista lähdetään niin pesukoneen alalla säästää n. neliön talon pinta-alasta, eli vähän kaupungista riippuen 1000-4500 euroa tavallisen asunnon hinnasta. Jo sillä kuittaa siis n. 2-8 ihan OK pyykinpesukonetta, tai 3 superluksus-konetta. Sähköä ja vettä säästää myös vähäsen, kun kone ei pyöri kotona.

  Se on sitten jokaisen oma-asia, laskeeko minkä muun asian eduksi. Itse ainakin arvostan pyykkituvan nopeutta, varsinkin kun pistää tosiaan muutaman koneen yhtä aikaa pyörimään, niin asiaa tarvitsee miettiä ehkä kahden tai kolmen viikon välein. Jos kävelymatka pesutuvalle on luokkaa 100-200m, niin sillä ei ole mitään käytännön merkitystä - saapahan vähän happea, ja sen voi yhdistää ostoksilla käymiseen.

  Ja jos tosiaan olisi lähellä bisnes, josta saisi kauluspaidat oikein pestynä ja nätisti silitettynä, niin voisin harkita, toki hinnasta riippuen.
   
 3. Ihmemies

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2002
  Viestejä:
  1 364
  Nykyään tosin on ihan sama, kun on nää invavessamääräykset jollon huussikin maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Mitä vanhempi kämppä, sitä vähemmän hukkatilaa wc:ssä & suihkussa on.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti