EU:n ulkopuolinen työvoima

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tosi_huolestunut, 02.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 029
  Ei tietysti liity mihinkään.
  Tuo ruotsissa asuvan kommentti tuli kun keskusteltiin tässä lähellä olevan rakennustyömaalla olevien ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden kertomukseen palkoistaan 5€ tunnissa.
  Tuo olisi tosiaan hyvä jos työehtosopimuksia noudatettaisiin,mutta näyttää että sen valvominen aika vaikealta.
   
 2. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Onhan se jos sinäkin kirjoitat tänne, etkä laita verottajalle ilmoitusta työmaasta edes.
   
 3. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  luit lainauksen huolimattomasti. Siellä ei nyt operoi verokarhu tai poliisi, vaan ulkoparlamentaarinen AY-liike kiusaa yritysten vapautta hakea työvoimaa Kiinasta. Pahoin pelkään että tämä cheapworkerrental Inc toiminta on laillista.
   
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Kun rautalankakaan ei auta siirrytään ratakiskoon.

  Suomi on päättänyt tietyllä tasolla ja kustannuksella hoitaa ja kouluttaa lapsensa. Ja se maksaa jotakin.

  On aivan harhaista väittää että 35v ulkomaalaisen putkahtaminen työmarkkinoille säästäisi syntyneitä kustannuksia.

  JOS (korkealta kansaamme tältä suojelkoon) tehdään päätös säästä nuortemme koulutuksesta sillä perusteella että tarvittavat osaajat rahdataan valmiiksi koulutettuina ulkomailta, niin tällainen säästö vasta syntyisi.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2018
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kyllä se jossain määrin säästää: mitä todennäköisimmin tänne "putkahtanut" 35 vuotias ei ole käyttänyt Suomen yhteiskunnan varjoja koko lapsuuttansa&nuoruuttansa kouluttautumiseen täällä. Todennäköisesti hänestä ei ole Suomen valtio maksanut lapsilisiä koko lapsuuden aikaa. Todennäköisesti hän ei ole sairastellut koskaan Suomessa, ei lapsena eikä myöhemminkään ennen "putkahtamistaan" niin että olisi aiheuttanut kuluja Suomen valtiolle.

  Itseasiassa näin ajatellen nämä "putkahtajat" olisivat juuri sitä toivottua ihmismateriaalia Suomen valtiolle. Vielä parempi olisi jos "putkahtajat" löytäisivät vieläpä suomalaisen emännän ja sitoutuisivat kunnolla maksamaan myös veronsa Suomeen. Tenavia paljon :rolleyes:
   
 6. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Muualla kasvanut ja kouluttautunut kovapalkkainen työntekijä olisi lottovoitto, jos tekisi työnsä Suomessa ja menisi viettämään eläkeikänsä lopuksi muualle. Suomi ei maksaisi synnytystä, äidin äitiyslomaa, isän isyysvapaata, päivähoitoa, peruskoulua, lukiota, yliopistoa, nuoruuden terveydenhoitoa jne. Näitä lisää ja saatavuusharkinnan poisto on vain järkevä tapa vähentää kallista byrokratiaa.

  Kun työttömyys alkaa huidella 30 vuoden minimeissä, on päivänselvää, että työperäisen maahanmuuton tarve vain kasvaa tulevaisuudessa. Juuri julkaistu alleviivaa tukee tätä tarvetta voimakkaasti.
   
 7. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kolmekymppisenä kouluttautuneena duuniin tänne ja kuusikymppisenä lähtee takaisin kotiseudulle eläkkeelle. Kyllä nauttisin ja niin nauttisi jokainen muukin rahan päälle ymmärtävä.
  Ehkä joskus ymmärretään tuo etu ja panostetaan oikein urakalla työperäiseen maahanmuuttoon.
   
 8. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Tolkutonta tolloilua taas täällä. Ainoa maahanmuuttoon liittyvä asia josta kansa on 99% yksimielisiä on että 35v saapuva erikoisasiantuntija on taloudelle lottovoitto. Tietenkin se on.

  Mutta ei se mitään mystistä 300t säästöä tee. Lottovoitto on sen Suomessa suorittaman työn tuottama arvo.
   
 9. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 460
  Juu mikä mahtaa olla suhde näiden lottovoittojen ja tänne pullahtelevien lottovoiton hakijoiden välillä. Riittääkö lottovoitot kaikkien lottovoiton hakijoiden kustannusten kattamiseen?
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2018
 10. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tämän ketjun aihe on työvoima. Ehkä jätetään muu maahanmuuttokeskustelu toisiin ketjuihin?
   
 11. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Tarkoitat varmaan pakolaiskeskustelu? Koska maahanmuuttohan liittyy olennaisesti työvoiman värväykseen ulkomailta.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2018
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Kirjoitin 'muu maahanmuuttokeskustelu'. Ehket nähnyt sanaa 'muu'?
   
 13. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 460
  Toki... eli koetaanpa muistaa että esim turvapaikanhakija saa tehdä töitä kolmen kuukauden kuluttua Suomeen tulosta, jos hänellä on voimassa oleva passi. Passiton joutuu odottamaan puoli vuotta. Eli turvapaikanhakijat voidaan laskea työvoimaan 3 - 6 kk maahantulon jälkeen, toki aika harva heistä mihinkään töihin päätyy, eli lottovoitonhakijoita. ;)
   
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tämä olikin itselleni uusi tieto:

  https://yle.fi/uutiset/3-10157471

  ELY-keskukset voivat siis haistattaa pitkän paskan tälle SAK:n ja Persujen lempilapselle. Ja jos työvoimapulan aikana tämä idioottimainen byrokratia voidaan edes alakohtaisesti purkaa, niin hieno homma. Toki parempi olisi heivata kategorisesti koko harkinta mäkeen, mutta jos kerran vasemmisto haluaa maksaa turhasta byrokratiasta, niin tehdään se sitten ammatti kerrallaan?
   
 15. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  Toivottavasti venäläiset Miehet korvaavat suomalaiset duunarit ASAP. Saadaan oikeita miehiä tekemään oikeita töitä tähän maahan ja neekerivyöry loppumaan.

  Pahin tapaus ja oletettu tulos on tietysti, että tulijat on ei-valkoisista maista ja naisten viihdytykseen/työllistämiseen - kuten tähänkin mennessä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2018
 16. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Kun ketjun alussa olitte sitä mieltä että nykyään Suomeen ei saa edes Kaliforniasta koodaria, niin nyt huomaatte että jopa kiinalaisen siivoojan tuominen Uudellemaalle on suoraviivaista. Kuten olen sanonut niin kyllä tämä on itselle ollut rautalangasta vääntämistä.

  Alaa seuranneelle tämä(kin) on hyvin tiedossa. Ja osoittaa järjestelmän toimivuuden. Jos kerran jossakin maakunnassa pulaa on, niin miksi erikseen joka hakemusta tarkistamaan. Ja toisaalta jos pula loppuu (esimerkiksi rakennusteollisuus hyytyy) niin sitten taas tarkemmin.
   
 17. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  En ole kai missään puhunut kalifornialaisista koodareista? Ja kyllä, olemme siis samaa mieltä että työllistäminen helpottuu kummasti kun saatavuusharkinta poistetaan. Nyt täytyy vain toivoa, että ELY jatkaa ammattien lisäämistä poikkeuslistalle, jos kerran eduskunta ei saa byrokratiaa kumottua kerralla.

  Huvittavaa, että.mielestäsi saatavuusharkinta toimii, kun se aloittain kielletään :)
   
 18. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
  https://www.verkkouutiset.fi/elina-lepomaki-miksi-insinoori-mankeloi-itse-lakanansa/
  − HS kirjoittaa kotitaloustyön taakasta. Entä jos valittamisen sijaan Suomessa olisi ihmisen varaa käyttää palveluita? Ravintolailtaa varten ei pitäisi säästää eikä insinöörin kannattaisi mankeloida lakanoita itse. Palvelutalous myös ekologinen tapa nostaa tuottavuutta! #Perustili, Elina Lepomäki kirjoittaa Twitterissä.


  Ehdottomasti lisää työvoimaa tarvitaan. Eihä rikkaiden pidä tehdä joitain töitä kun olemassa muitakin ihmisiä.
   
 19. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 253
  Voi hyvä ihme, miten pihalla nämä kokkarit ovat.

  Siivoojia on kyllä Suomessa, jos työaika ja palkka on edes jotensakin järkevä. Problematiikka on siinä, että sillä korviaan myöten asuntoveloissa ja ajoittain YT-uhan alla olevalla insinöörillä ei ole varaa ottaa siivoojaa/kodinhoitajaa. Tämä siksi, koska palkkaaminen kaikkine sivukuluineen ja muine kuluineen on helvetin kallista.

  Työllistämisen kustannuksia pitäisi laskea. Tämä onnistuu vain valtion ja kuntien menoja karsimalla: kovapalkkaisia puoluekirjavirkamiehiä kilometritehtaalle, alihankintasopparit kaverien ja sukulaisten firmojen kanssa poikki, sosiaaliperäinen maahanmuutto stop, sosiaalituet alas, kaikki turha monumenttirakentaminen kuriin, jne jne. Ei vaan löydy Kokoomuksestakaan tahtoa ajaa näitä muutoksia. Itseasiassa Kok ohjaa laivaa täysin päinvastaiseen suuntaan.
   
 20. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Ystävällinen neuvo, lue koko ketju ajatuksella läpi. Ehkä opit jotakin uutta. Maailmasta, ihmisistä sekä itsestäsi. Hyvää Joulunodotusta!
   
 21. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Luin huolella läpi, enkä ole missään puhunut kalifornialaisista koodareista :think: Joten ehkä se oli osoitettu jollekin toiselle? Joulun lisäksi odottelen lisää hyviä päätöksiä ELY-keskuksilta :kahvi:
   
 22. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 029
  Taas on häiritty yrittäjää, annettaisi vaan vapaasti hommata työntekiöitä.

  " Uhrit ovat kotoisin ravintoloitsijan entisestä kotimaasta. Tämä oli värvännyt heidät sieltä ja kutsunut Suomeen ravintolaansa töihin. Kaksi kolmesta miehestä joutui maksamaan kynnysrahan työn saadakseen. Kynnysrahat olivat olleet euroissa noin 7600 ja 3800.

  Kuopiossa miehet tekivät 67–77 tunnin työviikkoja läpi vuoden. Viikonloppuja tai lomia ei ollut.

  Palkka oli noin 500 euroa kuussa. Se oli asuntoa ja muita välttämättömiä menoja varten. Palkka maksettiin joko käteisenä tai Danske Bankin tilille.

  Firma solmi työntekijöidensä kanssa kirjalliset työsopimukset, joiden mukaan kuukausipalkka olisi noin 1780 euroa kuussa. Tämä palkka maksettiin työntekijöiden nimissä olleille tileille Nordeaan.

  Nämä tilit olivat kuitenkin vain lumetta ja järjestely Suomen viranomaisten hämäämiseksi. Todellisuudessa noiden tilien käyttöoikeus oli ravintoloitsijalla ja hänen sukulaisillaan, ei työntekijöillä "

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/281c7589-6dfc-4ac2-ba8e-532601eefddf
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2018
 23. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Olipa hieno kommentti ja ketjun valinta. Ei liity saatavuusharkintaan mitenkään ja mistään yrittäjien kyttäämisestä ei ole kyse. Oli laki mikä tahansa niin aina voi perseillä. Vai eikö auto käynnisty jos ajokortti puuttuu?
   
 24. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 029
  " Ei liity saatavuusharkintaan mitenkään "
  Meinaatko jos saatavuusharkinta poistuisi, niin vastaavat tapaukset ei lisääntyisi.
   
 25. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Todellakin. Kuten sanoin, käynnistyykö auto ilman ajokorttia. Rikolliset eivät välitä laista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti