EU:n ulkopuolinen työvoima

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tosi_huolestunut, 02.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 960
  Asunto ja muutto ongelma on, mutta ongelman ratkaisu ei ole maalittaa jotain ulkomaalaisia.

  Asumistuki on merkittävä ongelma, ja siinä myöskään ogelman syys ei ole maahanmuuttajat.

  Jos asumistuki on merkittävä ongelma, niin se on eria asia kun asumistuen sisäiset ongelmat, esim jos joku nostaa niitä väärinperustein.

  Kainuu ketjussa mainittu pariin kertaan, josta tulee mieleen ns ulkomaalaiset poimijat, niissä tapauksissa ei ilmeisesti kyse huippuosaajista, siinä ei ole viety suomalaisilta työpaikkoja siinä mielessä miten ketjussa muuten peloteltu, vaikka siinä rahaa mm palkkojen osalta valuu ulkomaille, niin kokkonaisuutta miettien sitä osuutta tuskin harmiteltu. (tässä en nyt kommentoinut niitä vedättäjiä joita ilmeisesti alalla myös ollut)

  Tietenkin tuostakin siivusta voisi jäädä enemmän Suomeen, ja moni toki touhuun pienimuitoisesti osallistuu.

  Osa suomalaisista duunareista on jo vuosikausia kilpaillut kansainvälisesti, ei se ole mikään uusi juttu, mutta on aloja jotka ovat olleet siltä suojassa ja niillä aloilla tilanne tietenkin pelottaa. Ja on ihan normaalia että omaa työtä halutaan suojella, samaan aikaan että itse kilpailuttaa omat ostonsa kansainvälisesti, hankkia esim hyödykkeitä joissa työ on kilpailutettu mailmanlaajuisesti, ja joita ehkä tehty senttiluoka tuntitaksoilla, samaan aikaan kun samanalan puolisi ilman työtä.
   
 2. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Hallitus on ehdottomasti saanut jotain aikaa, vaikka AY-syöpä muutoksia yrittääkin torpata. Esim. ansiosidonnaisen lyhentäminen on ollut hyvä askel. Hallitus on myös leikannut työmarkkinatukea, peruspäivärahaa ja lasten kotihoidon tukea. Perustulo yhdessä muun tukiviidakon harvennuksen kanssa voisi olla myös hyvä suunta. Hyppäyksittäin katoavat etuudet ovat pahimpia estämään työntekoa.

  Kansalla on keskimäärin surkea ymmärryksen taso kansantaloustieteestä tai lainsäädännöstä. Ensin voisi kysyä, ymmärtääkö vastaaja, miten saatavuusharkinta toimii, mihin se vaikuttaa ja millaisen esteen se aiheuttaa tällä hetkellä työllistämiselle. Sitten voisi alkaa kysellä niitä mielipiteitä, jos sitä ymmärrystä on edes hitusen. (Ei ole.)

  Kyllä, usean ammattijärjestön, taloustieteilijän ja yrittäjän mielestä pitää poistaa. Ja olen samaa mieltä näiden kanssa, ja eri mieltä SAK:n kanssa. Jos byrokratia heikentää työnvoiman saatavuutta, pitää sitä vähentää. Ei täällä kaivata suunnitelmataloutta, eikä suunnitelmatyöllistämistä. (Paitsi vasemmiston mielestä).
   
 3. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Ainakin rehellisesti vedetty yhteen.

  Onneksi sinä ymmärrät heitä paremmin.

  Annatko pari esimerkkiä länsimaista joissa ulkoisen työvoiman maahantuloa ei säädellä?
   
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Vielä sen verran apuja säätelemättömien länsimaiden metsästykseen että hakusana "labour immigration" on hyvä hakusana. Ja Ruotsin tilanne on selvä.
   
 5. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Mihin tuo nyt liittyy? Eikö me puhutakaan Suomesta? Joka tapauksessa, koko EUn työvoima saa liikkua vapaasti ilman saatavuusharkintaa maasta toiseen ja nyt samaa ehdotetaan myös EUn ulkopuolisille. Vaikutus olisi pieni ja lähinnä positiivinen.
   
 6. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Kai se aika tavallista päätöksenteossa on hakea kokemuksia muualta. Ja yleensä ei kannata lähteä ensimmäiseksi kokeilijaksi. Kai siihen jokin syy on että kaikki muut maat kontrolloivat eu:n ulkopuolista työvoimaa? Ja USA + Kanada kaikkea ulkomaista työvoimaa. Vai onko ne yhtä tyhmiä kuin Suomen kansa (sinun määritelmä yllä)?
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 7. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Sairasta juttua.
  Ilmaistyöntekijöitä lisää, joiden todelliset tulot maksaa Kela toimeentulotuesta ja asumistuesta, eli täysin samaa mieletöntä kustannusta, mitä laittomat maassaolijat kustantavat veronmaksajille.
  Lisäksi taas kasvava valtava rikollisuus, väkivälta ja taudit, mikä on nähty rajojen avaamisessa.

  Pitäiskö Paapaa kaikkien tulijoiden olla vielä muslimeja?
   
 8. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Yritys tarvitsee siivoojan ja maksaa sille tesin mukaista palkkaa. Jos siihen ei lähde suomalainen, niin parempi se on jos sitä tekee ulkomaalainen sitten. Ei kaikesta työstä voi maksaa insinöörin liksaa ja aina tulee olemaan ns paskaduuneja.

  Et tunnu valittavan siitä, että tulonsiirrot koskevat aika montaa nykyistä suomalaista työntekijää. Olet varmaan tietoinen, että se palkkaraja on suht korkealla.
  Ymmärtäisin tuon valittamisen jos itse olisi todella kovapalkkainen, mutta tiedätkö mitä. Juuri he ovat eniten suvaitsevaisia, avoimia maahanmuutolle ja valmiita maksamaan kaiken. Valittajat taas... No antaapa olla :)
   
 9. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Haluan vielä sanoa että olet hyvinkin oikeassa siinä että tes (siivousalan yleissitovuus) toimii tässä hyvänä turvavyönä. Mutta ne tahot jotka haluavat eroon saatavuusharkinnasta ovat pitkälti samoja jotka haluavat eroon yleissitovuudesta (tes). Ja se on pelottavaa. Kumman sinä lopettaisit, jos saisit valita toisen?
   
 10. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Älä ala siirtelemään liiaksi tolppia, kun itse taisit tämän ketjun aloittaa aiheesta EU:n ulkopuolinen työvoima ja saatavuusharkinta. Sääntelyä voi olla monella tapaa ja yksi hyvä on tessit.

  Kuulostat välillä Veikkauksen varatoimitusjohtajalta, joka perustelee monopolia "kaikkialla rahapelaamista säädellään, ei ole olemassa vapaata maata tämän osalta". Samaan aikaan suljetaan korvat ja silmät siltä, että sääntelyä voi olla vaikka valtio ei toimeenpanisi yhtään rahapeliä itse.

  Työvoimaa, sen palkkausta, työoloja ja sopimuksia kaikkinensa voidaan säädellä ja säädellään ilman saatavuusharkintaa. Saatavuusharkinta on mulle yhtä mieluisa idea kuin se, että työkkärissä jaetaan työttömät eri kategorioihin ja saat alennusta sen mukaan kenet palkkaat. Pisimpään työtön, niin eniten tukiaisia firmalle.. Jippii!
   
 11. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Olen utelias henkilö, ja minua aidosti kiinnostaa miksi hyväksyt tes sääntelyn. Se on kuitenkin monelle 'tosi porvarille' kirosana. Tiedän että aika on rajattua, mutta oikeasti arvostaisin jos parilla rivillä ehtisit avaamaan.
   
 12. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kaikki yrittäjät maksaa osaajille yli tes suosituksen. Niin teen itsekin, enkä todellakaan valita.
   
 13. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Hienoa olkiukkoilua... TES ei katoa mihinkään. Uskonnollisesta suuntauksesta en puhunut mitään. Laittomasti maahan tulemisesta en puhunut mitään vaan tänne työhön otettavista. Yritäpäs opetella keskustelemaan aiheesta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 14. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kun se halla-ahon masinointi tainnut upota. Sehän tuota syöttää seuraajilleen, että tänne raahataan "euron työntekijöitä" ja kulueriä valtiolle. Seuraajat sitten jatkaa samaa laulua, eivätkä kuuntele yhtään yritysmaailman vastakkaisia näkemyksiä tai kohtaa realiteetteja. Jonkun ne meidän hotellit on siivottava, jotta turistit käy jatkossakin katsomassa revontulia. Turha niitä työpaikkoja halla-ahon korvamerkitä omilleen, kun ei ne(kään) lähde tekemään.
  Kovasti kyllä kielletään et kiinalainen ei saa tulla tekemään, mutta eipä mennä itsekään. Loogista..
   
 15. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 872
  Osaajat eivät siis saa työlupaa mutta nk moniosaajia työllistetään vaikka eivät mitään osaa. Eivät kieltä eikä työtä.
   
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Mietipä sitä. Duunipaikka jenkillä valmiina, mutta tahallaan hankaloitetaan. Sitten taas voi talsia rajan yli tänne kyselemään et jos löytyis töitä tai jeesiä..
   
 18. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Joku tässä caustissa tuoksahtaa. Kai Mäkelähän on massit tehnyt ilmaisjakelulehtien jakobisneksessä. Koska 3000e/kk asiantuntijat pääsee suoraan töihin on tässä kait kyseessä alle 3000e ei-asiantuntija? Olisi hauska kuulla taustat
   
 19. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Mitä sitten jos tänne olisi tulossa alle 3k kuukausipalkalla oleva?
   
 20. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  No katsos kun jos tienaa vain 2999e/kk, ei ole Asiantuntija, ja ei olekaan enää paskankaan väliä kun firma ei saa tarvitsemaansa työntekijää sääntelyn takia. Lällällää. Mitäs sen väliä, että näin jää verotulot saamatta niin siltä työntekijältä, että firmalta, jää hyvinvointi tuottamatta ja mahdollinen kasvu toteutumatta. SAK taas paskoo tätä maata ja hyödylliset idiootit auttavat :facepalm:
   
 21. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Ja koska jossain saattaa olla suomalainen tai vähintään eurooppalainen tekijä. Kukaan ei vain tiedä kuka ja missä, mutta joku varmasti yhtä hyvä! Aivan kuten tuossa twiitissäkin työkkärin seinälle neuvottu laittamaan ilmoitus. Mitään takeita ei ole, että kukaan vastaa ja jos vastaakin, että se olisi etsitty työntekijä. Samaan aikaan näytetään persettä firman itse löytämälleen tekijälle. Hieno systeemi!
   
 22. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Itse ajattelen Suomen ja suomalaisten hyvinvointi edellä, ilman mitään omaa henkilökohtaista agendaa. Suomalaisten vuoksi, en halua tänne ulkomailta työvoimaa polkemaan suomalaisten palkkoja ja työehtoja. Ymmärrän kyllä, että omaa etuaan ajavat yrittäjät haluavat saada tänne työvoimaa joka polkee palkkoja ja työntekijöiden työehtoja. Sitä taas en ymmärrä jos suomalainen palkansaaja haluaa tänne heitä.
   
 23. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Kärjistän tarkoituksella, eikä totuus ole näin suoraviivainen, mutta karkeasti kaikki alle 3000e/kk työtehtävät ovat meidän kansantaloudellelle tappiollista toimintaa. Johtuen ilmaisista teistä, terveydenhuollosta, koulutuksesta ja sosiaaliturvasta jne...

  Jos sitä tointa tekee suomalainen niin asiassa on täysi järki. Mutta jos sitä tekee ulkomaalainen, on kyseessä vain piilotettu yritystuki veronmaksajilta palkkaajalle. Eli parempi jättää tekemättä.

  Eihän tämä ideaali tilanne ole, mutta noin se matematiikka taitaa mennä.
   
 24. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
 25. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Ihan markkinataloutta aidoimmillaan. Sulkekaapa silmänne ja kuvitelkaa itsenne yrittäjäksi. Toimialasi on pizzojen kujettaminen asiakkaille. Pitäisi saada auto. Sinun laskelmasi osoittavat että kilpailijan "Peran home kuljetus Ay" hintoihin pääsisi jos saisi auton tonnilla. Kipität kauppaan. Kädessäsi on tuhat euroa rahaa ja halvin kottero maksaa kymppitonnin. Vaikka kuinka syytät myyjää laiskaksi ja tyhmäksi ei hän myy sitä halvintakaan sinulle tonnilla. Ei vaikka haukut rasistiksi.

  Tämän jälkeen on sitten aika siirtyä keskustelupalstojen avaraan maailmaan kertomaan miten kommunistisessa Suomessa on mahdoton kuljettaa pizzoja. Autot ovat nimittäin loppuneet Suomesta. Autoja ei kerta, ja korostan kerta, kaikkiaan ole.

  Jos joku typerää kansanosaa edustava ihminen erehtyy mainitsemaan että hän viime viikolla näki jopa Kainuussa pari autoa, on väite vain osoitus rasistisesta ja Halla-aholaisesta propagnadasta jossa aletaan näkemään autoja joka puolella. Jopa Kainuussa.

  Sen sijaan kiinalaisessa nettiportaalissa näkyy autoja jopa 100e hinnalla. Muutamalla 100e kiinalaisella autolla saisi jopa alitettua Peran home kuljetus Ay:n hinnat ja valloitettua markkinat. Ongelmana on kaikki tolkuttomat tullit, byrokratia, autojen turvallisuussädökset ja ALV joiden johdosta 100e kiinalaisen auton saaminen Suomeen vie 6kk, maksaa 5000e ja voi lopulta osoittautua monien vallitsevien säädösten vastaiseksi.

  Ei ole helppoa ei.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti