EU:n ulkopuolinen työvoima

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tosi_huolestunut, 02.11.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Jos oikeasti olet yrittäjä niin ymmärrät kyllä. Kapitalismi hoitaa kyllä hinnat jokaisessa portaassa kohdalleen, kunhan sitä ei mennä sekoittamaan. Tässä tapauksessa 'kiinalaisilla'.
   
 2. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Just. Edelleen mielikuvasi tuntuu olevan vahvasti, että yrityksen kassa on pohjaton ja kyse vain päätöksistä.
   
 3. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Toki, todellinen resurssin puute on myrkkyä taloudelle. En vain näillä luvuilla (työttömiä maassa 170 000) usko että meillä on todellista resurssipulaa. En ainakaan sillä todisteella että mol.fi palvelussa on tuhat lähinnä hyvin epämääräistä osa-aikaista siivoojaa ilmoitusta.
   
 4. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Yrityksen perustoimintaa on pistää kate kulujen päälle.
   
 5. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Taidan lopetella tähän tämän ketjun ruokkimisen. Toivot työntekijälle jotain kymmenien prosenttien palkankorotuksia, mutta samaan aikaan yritys laskee ykkösprosenttien tarkkuudella tarjouksiaan. Liian paljon ymmärtämättömyyttä ja ideologisia toiveita maailmasta, jossa kaikilla olisi isot liksat ja mukavaa elämää.

  Puolipäiväiselle työntekijälle voi olla tarve, eikä siitä koskaan tarvitse tulla kenellekään täydellinen elintaso. Aamut käyt siivoamassa, iltavuorossa pyörittelet burgereita pussiin tai pussitat kalaa kalatehtaalla. Esimerkkisi viikonlopun keikat hyvä lisäliksa monelle, en epäile hetkeäkään etteikö joku ota nuo jos tavoite saada lisätienestejä.
   
 6. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  No ei muutu. Orjatyöstä ei saa liksaa, tuosta saa ihan TESsin mukaista liksaa.

  Niin kenen elinkustannukset? Minun elinkustannukset ovat erilaiset kuin naapurin yksinhuoltajan. Perustetaanko joku elinkustannuskomitea, joka suuressa viisaudessaan määrittelee ihmisten elinkustannukset? Ilmeisesti sijnä tai joku komitea tietää paremmin kuin henkilö itse, kannattaako sinne duuniin mennä vai ei?

  Kokonaan toinen ongelma on se, että ei yksikään edes vähän älyä omaava ala maksamaan jengille liksaa elinkustannusten perusteella. Tämähän johtaisi siihen, että se suurimmilla elinkustanuksilla oleva saisi eniten liksaa vaikka olisikin aivan paska työntekijä.

  Kaikkein hirveintä tässä, varsinkin vasemmiston haikailemassa, "liksalla on elettävä" -argumentaatiossa on se, että toteutuessaan se tarkottaisi vammaisten, osatyökykyisten, kuntoutuksessa olevien ja muiden jo muutenkin heikossa työmarkkina-asemassa olevien jäämistä täysin ulos työmarkkinoilta.

  No miksi ihmeessä ei voida ottaa sitä "kiinalaista" jos hän katsoo, että homma kelpaa niillä ehdoilla, mitä on tarjottu?

  Päätäs nyt, että vastustatko markkinoiden toimintaa vai kannatatko sitä.
   
 7. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  En minä usko että meidän ideologioiden välillä suurta rotkoa on. Minusta sinä vain ajattelet tätä keskustelun sisältöä kovin kirjaimellisesti ja minä yritän piirtää vähän suurempaa kuvaa aihekokonaisuudesta saatavuusharkinta, asiantuntija, halpatyö, 'kiinalainen'. Ja eksyttiin vähän etäälle ytimestä.

  Minusta on erinomaista jos jossakin tarvitaan aamuisin siivousapua, ja opiskelija hoitaa homman korvausta vastaan. Oikea kysymyshän tässä keskustelussa kuului mihin sitä 'kiinalaista' tarvitaan. Ja että todistaako 1000 avointa siivousalan työpaikkailmoitusta 'kiinalaisten' kontrolloimattoman maahantulon tarpeen.

  En ole ihan varma onko meillä tästäkää erimielisyyttä, mutta omasta kannastani olen varma ;-)
   
 8. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Ei se valitettavasti mene ihan näin. Jos teet kuukauden TES mukaisella 10e/h korvauksella töitä siten että työtunteja on 40 saat 400e. Jos teet 160h saat 1600e. Noissa summissa on kovasti eroja. Valtion mielestä kuitenkin molemmissa tapauksissa olet töissä

  Maailmassa on ainakin 4 miljardia ihmistä jotka olisivat valmiit tekemään Suomessa 1e/h palkalla töihin jos samalla pääsevät suomalaisen sosiaaliturvan piiriin. Tämä tekee asiasta monimutkaisen, kovin monimutkaisen. Kun tosiasiallinen maksaja ei olekaan se yritys vaan yhteiskunta.

  Minä kannatan demokraattisen valtion valvomaa kapitalismia. Meistä todella harva pärjäisi aidossa puhtaassa kapitalismissa. Sanoisin että pitäisi kuulua varakkaimpaan 1% kastiin. Suomihan on tällainen demokraattisesti valvottu kapitalismi. Koska puhutaan suljetusta hiekkalaatikosta, niin vaikka hiekkalaatikolla pelataan kapitalismin säännöillä, ei hiekkalaatikkoa voi avata kaikille tai lelut loppuu. Valitettavasti, ideologina mieluusti näkisin kaikilla maailman ihmisillä meidän elinolot.
   
 9. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Eli Jussi saa mennä halutessaan siivoamaan viikonloppuisin, mutta Li ei, vaikka Jussi ei suostuisi. Li on kiltisti sivussa ja työnantaja kohentaa palkkaa niin kauan, kunnes Jussi sanoo et okei, mä tuun nyt töihin.

  Pieni olettamus, mutta se kiinalainen osaa etsiä useamman duunin ja tekee +40h viikkoja, jotta saa leveän leivän ja vaikka vähän sukulaisillekin avustusta. Jussi sen sijaan istuu työkkärin listoilla ja kirjoittaa muroon, että kyllä se nyt niin on, että 20 tunnin työviikolla pitäisi saada leivän päälle muutakin kuin ylähuuli.
   
 10. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Jos kääntää esimerkkisi todellisuuteen niin Jussi pitää muuttaa jussiksi. Ja vasta siinä vaiheessa kun jussia ei todellisuudessa löydy paikkaa täyttämään niin kutsutaan li apuun. Tätä nykyinen saatavuusharkinta tarkoittaa, ja näin se toimii. Minusta perusteltu järjestelmä.

  Ihan mielenkiinnosta. Moni tiukka kapitalisti pitää USA:ta monella tapaa mallimaana. Mistä luulet heidän tiukan työlupamenettelyn johtuvan?
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2018
 11. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Hmm. Siis virasto voi oikeutetusti mielestäsi kieltää yritystä hankkimasta ulkomailta tekijän, koska paikkakunnan "jussi" on olemassa? Sua ei siis kiinnosta se, että saako yritys sitä jussia töihin vai ei.
   
 12. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Meillä on ongelma nimenomaan sosiaaliturvajärjestelmässä, jos on kannattavampaa jäädä sohvalle kuin tehdä siivoojan töitä 50% tuntimäärällä. Kannustinloukut, joille vasemmisto ei halua tehdä mitään. Tukijärjestelmän pitäisi olla sellainen että puolipäivätyön vastaanottaminen parantaa oleellisesti tuloja.

  Mitä tulee satavuusharkintaan, niin sen poistoa puoltavat taloustieteilijät, yrittäjät, ja työntekijöistä Akava ja STTK. Ainoastaan SAK haraa vastaan.

  Karu totuus on että meillä alkaa olla työvoimapulaa hiljalleen myös alle 3000e/kk-paikoista. Siellä.on hyvin paljon muutakin kuin osa-aikaisia siivoojia. Esim. rakennusala ja terveydenhuolto.
   
 13. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  No enhän minä noin sanonut
   
 14. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Kannustinloukkojen poistamista ei varmaan vastusta kukaan (isossa kuvassa). Mutta järkevien keinojen löytäminen on ollut vaikeaa. Jopa 4 vuotta hallinneelle Suomen lähihistorian oikeistolaisimmalle hallitukselle. Suomi ei voi tappaa ketään kylmään, nälkään tai tauteihin. Ja tämä tekee takalaudan jota vasten voi heittäytyä. Se ei ole kannustinloukuksi tehty, mutta sellaiseksi kuitenkin vääjäämättä muodostuu. Pelkkä hengissä pitäminen vaatii Suomessa vähintään 600e/kk sijoituksen ihmiseen.

  Olisi hauska nähdä mielipidetiedustelu kansan mielipiteestä. Uskoisin että kansan mielipide on fifty-sixty.

  Niin ja ulkomaalaisia tätä pulaa helpottamassa. Jos olet huomannut. Nythän ei puhuta siitä pitääkö tämä sallia, vaan siitä pitääkö sääntely sen ympäriltä poistaa. Ja muistaa että kyseessä ei ole yksin palkkaavan yrityksen rahat vaan isosti veronmaksajien pennit sosiaaliturvan kautta.
   
 15. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Kyllä se nyt menee ihan juuri niin.

  Ajatella, että töissä olemalla myös valtio on sitä mieltä, että töissä on oltu.

  Vaikka olisi 7 miljardia, niin sillä ei ole tämän asian kannalta mitään väliä. 1€/h liksa on täysin sinun mielikuvitukseen perustuva argumentti, jota ei voisi edes maksaa työsopimuslain perusteella.
   
 16. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Itse asiassa voidaan maksaa. Provisiopalkkaiset puhelinmyyntihommat, anyone?
   
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Tuo on sitä halla-aholaista populismia ja hyvin on uponnut, kun täällä opetuslapset levittää ilosanomaa euron työläisistä tulvimassa suomen työmarkkinoille ja syrjäyttämässä suomalaiset perheenisät (ja äidit).
   
 18. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Jätit muuten kertomatta omaa näkemystäsi miksi USA:ssa on tiukka työlupakäytäntö?
   
 19. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 444
  Olet siis sitä mieltä että Suomen hintatasolla 400e/kk tulot ei vastaa tosiasiallista orjuutta?
   
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Hetkinen. Jos tekee kerran viikossa portsarina neljä tuntia, niin sun mielestä on orjuutta jos tienaa 25€/h eli 400€ kuukaudessa? Olisiko mitään tekemistä sillä, että äijä tekee 36 tuntia vähemmän duunia joka viikko, mitä normaalisti oletusarvoisesti, kun puhutaan työnteosta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2018
 21. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Meinasin laittaa jotain sillä oletuksella, että en ole perehtynyt asiaan, mutta ajattelin jättää mutuilun pois. Se olisi lähinnä liittynyt työmarkkinoihin ja sääntelyyn eli siellä ei ehkä ammattiliittoja ja työehtosopimuksia samalla tavalla, joten riski "orjatöistä" aiheellinen.
   
 22. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Pitäisi kyllä jättää nämä elämän kallujen ja merkonomien keskustelut väliin.Sanottakoon nyt kuitenkin, että työvoiman sisäinen muuttoliikenne helpoittuisi oleellisesti kun kaupunkien ja kuntien kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarjoaminen lopetettaisiin ulkomailta tuleville ja alettaisiin jakaa niitä asuntoja työhön jostain muualta päin Suomea tuleville. Ei ole mitenkään järkevää vertailla pk-seudulle muuttanutta siivoojaa joka voi tehdä 1500e-2000e palkalla duunia koska saa kaupungin vuokra-asunnon hintaan 400e (samaan aikaa nostaa kenties kenen kämpässä kirjoilla olevan ja ulkomailla asuvan sukulaisen/kaverin nimissä vielä asumistukia) ja Kainuusta tänne samaan hommaan muuttavaa joka joutuu vuokraamaan markkinoilta saman kämpän 900-1000e hintaan. Jopa elämän kallun pitäisi tuo tajuta, varsinkin jos on toiminut yrittäjänä.:kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018
 23. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 027
  Nyt Suomella olisi hyvä tilaisuus paikata työvoimapulaa.
  Tuolla toisessa ketjussa juttua, voitaisiin heti ottaa vastaan Kroatiasta 20000, vissiin lihanleikkaajaa kun on omat työkalutkin mukana.

  " Bosnian ja Kroatian rajalla Velika Kladušan kohdalla odottaa ”vähintään 20 000 hengen” kärsimätön joukko. Joukko on tietojen mukaan aseistautunut läpimurtoa varten.
  ”He ovat aseistautuneita ja melkein kaikilla on puukko”
   
 24. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Ja missä tuo tieto luettavissa, että ne kaupungin kämpät korvamerkitty ulkomaalaisille? Toinen mitä unohdit, niin asumista tuetaan miljardeilla tässä maassa, ihan meille kantiksille(kin).
   
 25. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Näin ne menevät, ulkomaalaiset etunenässä ennen kainuusta muuttavia(Kainuussa olevalla jo kämppä, hän pysyköön Kainuussa kämpässä työttömänä, ulkomaalaisella ei kämppää, hän kiirellinen asunnontarvitsija). Koska suomalaisille maksetaan asumistukia, niin sitten on ihan OK, että maksetaan jollekkin haamulle joka on kirjoilla jossain kämpässä, mutta asuu Virossa tai Bagdadissa?
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti