Etsitkö koodaajaa?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja adois, 16.11.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. adois

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  109
  Tällä alueella näyttää joku vähän väliä etsivän koodaajaa johonkin pieneen projektiin. Murossa on myös varmasti iso joukko varsin päteviä harrastelijakoodareita, jotka ilomielin koodaavat pienehköjä sovelluksia muutaman kympin/satasen korvausta vastaan.

  Joten ajattelinpa suuressa viisaudessani luoda tälläisen topicin, johon projekteista kiinnostuneet koodarit voivat kertoa taitonsa, palkkatoiveensa ja sähköpostiosoitteensa, mihin voi halutessaan ottaa yhteyttä. :) Ideana ei siis toki ole olla ammattikoodareiden "haetaan töitä"-topic tuhansien eurojen kuukausipalkkavaatimuksella.

  Aloitanpa itselläni: Olen koodaillut muutamia vuosia eri kielillä, parhaiten kuitenkin hallitsen Pythonin. Osaan myös HTML, CSS ja myös MySQL ja PHP. Myös kokemusta Linuxista löytyy. Teen kaikenlaisia hommia mielelläni muutamankin kympin palkalla, hommasta riippuen. :) Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

  Sitten vaan kaikki muutkin tuottoisaa tekemistä kaipaavat koodarit kertomaan taitonsa.
   
 2. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  897
  Siinähän olisi koodarille työnäytettä alkuunsa luoda suomenkielinen palvelu tyylin rent a coder. Varmasti olisi käyttäjiä. Itselläni ainakin tyssää ulkomaalaisten koodarien haku yleensä kielimuuriin, vaikka luettu ja kirjoitettu englanti on hyvää luokkaa. Teknisten termien ja muiden halujen ilmaisussa on kuitenkin runsaasti ongelmia monellakin muuten hyvin englantia puhuvalla ihmisellä.
  [signature][url="http://www.videot.org]Videot[/url][/signature]
   
 3. A1A

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2000
  Viestejä:
  221
  Vaikuttaisi kyllä kiinnostavalta projektilta, ja aikaakin olis... mutta rahaa ei. Jos lähtis jostain ihan pienestä liikkeelle, niin vois onnistua vaikka opintojen projektityönä tms, jos vaan löytys joku muukin tekemään. Oliskohan tollaselle oikeesti kysyntää? Tuo rent-a-coder taitaa olla aika monipuolinen/raskas, ja painotettu luotettavuutta ja sääntöjä.
   
 4. immoT

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  1 094
  http://www.koodiorja.fi tai http://www.vuokraanörtti.fi näyttävät olevan vapaana.

  Noiden tekemisessä tulee ongelmaksi juuri tuo "pimeän työn välittäminen", onko laissa sanottu asiasta jotain? Ja tietoturvan taso, joka ei ole enää harrastelijoiden mutua. Tuon tekeminen ja ylläpito riittävällä tasolla vaatisi jo rahaakin. Ja Suomen oloissa tuollainen ei välttämättä tuota mitään vaikka menestyisikin.

  Toisaalta tuon voisi tehdä vain hyvin yksinkertaiseksi ilmoitustauluksi, joka yhdistää työnantajia ja tekijöitä. Eli käytännössä treffipalvelu, joka välittää eri osapuolten viestejä. Itseasiassa olen joskus ollut tekemässä tuollaista treffipalvelua, joka ei sitten kauhean hyvin menestynyt. Kaikenlaisia moderoitavia kuvia sinne kyllä upittiin. ;)
   
 5. A1A

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2000
  Viestejä:
  221
  koodiorja.fi tuli itelläkin ekana mieleen :)

  Tällasella vois olla ihan hyvä lähteä liikkeelle. Eli ei välitetä töitä, pelkkiä työilmoituksia, ja vähän avitetaan yhteydenpitoa, jotain arviointimekanismeja päälle jne...
   
 6. adois

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  109
  Haha. Eiköhän aleta koodaamaan :-D

  EDIT: Eikä tuollainen ilmoitustaulu juuri rahallista panosta vaatisi edes. Webhotelli vain jostain :)
   
 7. A1A

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2000
  Viestejä:
  221
  No jos alkaa tekemään niin tekee mielummin kunnolla. Toki jonkun "lisää tänne ilmoituksesi" -wikin väsää varmaan muutamassa tunnissa, ja sellasellekin varmaan löytyis käyttäjiä jos vaan löytyis käyttäjiä, mutta eihän sellasta olis yhtään hauska tehä :)
   
 8. adois

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  109
  Niin, jos ihan rent-a-coder -kloonia meinasit? Näköjään tuo firma hoitaa kaiken rahaliikenteenkin. Veikkaanpa et Suomessa tulee vastaan tuo pimeän työn teettäminen enkä usko käyttäjiä muutenkaan löytyvän niin paljon että homma oikeasti olisi taloudellisesti kannattavaa, mut eikai tässä sitä kai haettukaan?
   
 9. A1A

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2000
  Viestejä:
  221
  Juu siis kevyempää kun rent-a-coder, selvästikin, mutta kumminkin ihan tarkoitusta varten tehty palvelu eikä pelkkä ilmoitustaulu. Ei kuitenkaan minusta missään tapauksessa rahaliikennettä.
   
 10. adois

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  109
  No joo en mä nyt ihan mitään vieraskirjasoftaa itsekään kaavaillut :) Kyllähän tämä mielenkiintoinen projekti olisi.
   
 11. hakkis

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  50
  Vuosia kokemusta ohjelmistoprojektien eri alueita. Sujuupi C++ (Windows/Symbian), Java ja assembly. 50e/h.
   
 12. Jackal von ÖRF

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2001
  Viestejä:
  583
  Tuohan vaikuttaa mainiolta idealta! Tiedättekö, että onko vastaavaa suomenkielistä palvelua vielä missään? Sellaisiahan on vaikka kuinka, mihin työnantajat laittavat ilmoituksiaan, mutta työntekijöiden ilmoituspalstaa ei taida olla.

  Joitakin heittoja järjestelmän vaatimuksiksi:

  - Työntekijöiden lajitteluperusteita*, joiden perusteella työnantajat voivat etsiä haluamiaan henkilöitä: osaamisalueet (esim. koodaus, vaatimusmäärittely, testaus, projektinjohto, käytettävyys), eri tekniikoiden osaaminen (esim. kielet, frameworkit), eri menetelmien osaaminen (esim. TDD), lisäksi erityisosaamisalueet erikseen mainittuna (sanallinen kuvaus).
  - Kustakin yllä olevasta kokemus ilmoitettuna vuosissa tai muulla luokitteluperusteella (esim. alkeet, kokenut, erittäin kokenut)
  - Työntekijän toiveet, että millaista työtä hän etsii, millä palkalla ja montako tuntia viikossa
  - Mahdollisuus uppia/linkittää CV ja työnäytteitä
  - Yhteydenotto jotenkin fiksusti, ettei tule spämmiä sähköpostiin

  * Lajitteluperusteiden lisäys pitää mennä jotenkin fiksusti, ettei järjestelmän esim. tarvitse tietää kaikkia maailman frameworkejä, vaan ilmoituksen kirjoittaja voi lisätä järjestelmään itse uuden frameworkin, jos sitä ei vielä ole järjestelmässä. Jos jokin framework tms. lisätään järjestelmään kahteen kertaan, niin moderaattorien pitää pystyä yhdistämään duplikaatit, tai hakutoimintojen pitää olla niin fiksuja, etteivät duplikaatit ja pienet erot kirjoitusasussa haittaa (esim. haku "tomcat" löytää "Apache Tomcat" ja "Tomcat").

  [signature]Koneitteni speksit[/signature]
   
 13. A1A

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2000
  Viestejä:
  221
  Tuohon duplikaattien yhdistämiseen voinee valjastaa ennemmin yhteisön kun ylläpitäjän, joita ei todennäköisesti montaa varmaan ole. Esim. käyttäjät voi merkata "nää on samoja", ja ylläpito vaikka sitten vaan klikkailee listalta OK (kaksi kertaa, ilman äänestyskortin irrottamista koneesta) tai "no eikä oo".

  Toinen ongelma on luokittelu. On varmasti aika monta mielipidettä esim. siitä, onko UML osaamisalue, menetelmä, tekniikka vai mikä... enkä näkisi välttämättömäksi edes erotella sitä onko kyse nyt menetelmästä vai mistä, sillä jos työnantaja etsii SQL-osaajaa niin ei sitä kiinnosta onko joku SQL-menetelmän vai SQL-kielen osaaja, kunhan SQL sujuu.
   
 14. adois

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  109
  Eikö tollanen toimi nyt ihan tagityylillä. Käyttäjä erottaa taitonsa pilkulla (toki jonkinlaisen selkokielisen selostuksen lisäksi)
   
 15. seatech

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  355
  En rent-a-coderia kummemmin tunne, mutta toisinaan tulee kyttäiltyä http://finitec.fi/paikat.php jos jotain mielenkiintoista ja osaamiseen sattuvaa näkyisi. Onhan tuo toki enimmäkseen duunarivuokrafirma, joista en niin diggaa. Luultavasti ainakin onnistunut rekrytointi maksaa sievoisesti työnantajalle. Tunnen yhden ihmisen, joka on tuota kautta työllistynyt vakinaiseksi.
  [signature]+++ath0[/signature]
   
 16. SusiPasi

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  94
  http://www.jobcontactor.com/
  [signature]Intel Core Duo 2 E6600, DFI 975X/G, OCZ DDR2 4GB PC2-6400 Platinum Dual Channel, ATI Radeon X1950XTX.[/signature]
   
 17. adois

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  109
  Mitä, eikö murossa enempää köyhiä koodareita ole? :D Itsekin sain tämän ilmoituksen avulla tuottoisaa koodausta. Öh, no, "uppaan" sitten vaikka omaa myynti-ilmoitustani. Kai tämä kuuluisi myynti-osastolle. "Myydään koodia".
   
 18. niempi2

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2003
  Viestejä:
  195
  No pistetään nyt omatkin tiedot tänne. Eli C# .net ja C++-alustalla onnistuu ihan työpöytäsovellusten tekeminen. Devexpressiin kirjasto on tuttu winforms- komponenttien ja xpo:n osalta.
  Alan työkokemusta on yksi vuosi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2009
 19. eq

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2001
  Viestejä:
  130
  No tarjotaan nyt sitten itseäkin...

  .NET kielet (C# mielellään) / C++ (Ollut tosin hyllyllä muutaman vuoden) onnistuu. Näiden lisäksi onnistunee MSSQL ja ASP.net. Normaalisti työskentelen ohjelmoinnin osalta ison inhouse testaussovelluksen parissa, johon liittyy kenttäväyliä, tietokantoja etä i/o ohjauksia jne... teollisuus tauhkaa.

  Harrastuksia ohjelmoinnin puolelta löytyy sitten lähinnä 3d grafiikan / fysiikan / raytracerin merkeissä. (Tarjouksia otetaan vastaan osoitteessa jsaaristoATgmail.com)
  [signature]You are braking my balls![/signature]
   
 20. Bnaut

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  272
  .NET(C#) asp.net/ windows forms/ sql server 2000 ja 2005 / Sharepoint ympäristössä tultu tauhkottua .net:in alkuajoista lähtien. Tullut tehtyä jos jonkinnäköistä sovellusta ja isompakin projektia suunniteltua/koodattua/muuten vaan roikuttuna mukana, sekä asiakkaan, että toimittajan roolissa. Mikkisoftan legacy tekniikoidenkin kanssa on tullut hakattua päätä seinään ihan tarpeeksi. Sulareille tullut myös väännettyä koodia ja Javallakin olen jotain ulostanut(MS maailma nyt kuitenkin pääasiassa kiinnostaa). Koulutuksena dippatyötä vajaa DI ja yleisestikin ottaen helvetin kova jätä. En varsinaisesti ole edes töitä vailla mutta, jos jollakin on jotain mielenkiintoista esitää niin saatan olla kiinnostunut. Pelkäksi "koodaajaksi" suosittelen jotain edellisistä vastaajista. Juu ja en lukenut aloitusviestiä :-)
   
 21. Joopa

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  566
  Aika sama tausta kuin Bnautilla. ASP.NET väkerrystä .NET eka betasta lähtien ja sitä ennen aspilla. Nyt oman softafirman pyöritystä maailman nurjalla puolella. Töitä riittää sen verran ettei taida edes joulun viettoon ehtiä, joten ei sinällään ihan mitään hirmu urakoita just nyt kärsi ottaa.

  [signature]CAUTION: Before engaging the mouth make sure that the brain is in gear.[/signature]
   
 22. Juustooo

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  577
  Harrastuspohjaista kokemusta C++-kielestä löytyy kohta kahdeksan vuoden edestä. Lähinnä työpöytäsoftien vääntämistä wxWidgets-kirjastolla (muita tuttuja kirjastoja on mm. SQLite3/wxSQLite3, Boost, LuaBind). Töiden takia ei ole viime aikoina juuri ollut aikaa tehdä mitään ohjelmointiin liittyvää, joten ainoana "työnäytteenä" on Colligere.

  Muista kielistä Lua sekä Ruby taitaa olla parhaiten hanskassa. Kotisivujakin on tullut tehtyä omaan käyttöön, joten (X)HTML+CSS(+pienellä viiveellä JS) luonnistuu sujuvasti.

  Työkokemusta ohjelmoinnista ei ole kerennyt kertyä kuin noin 9kk pituisen Ruby On Rails projektin verran.

  juustooo at gmail dot com
  [signature]Koti | Colligere | Naamat | Huuto.Net[/signature]
   
 23. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  897
  Vois melkeen muroon tehdä oman aihealueen koodaushommista, jos ei pääaiheeksi niin tämän ohjelmointi -kategorian alle. Muuten tämäkin hukkuu kuukauden kahden sisään johonkin netin syövereihin. Ja kun kerran tietokoneisiin, rautaan, peleihin ja käyttöjärjestelmiin liittyvä foorumi kerran on niin ehdottomasti tämmöinen palsta tulisi olla.

  Esim. Taitava apache servujen ja mysql:n konffaaja sekä php:n osaaja kiinnostaisi itseäni suunnattomasti. Valitettavasti kokopäiväiseen työntekijään ei ole varaa, joten tilaustyönä tämä olisi mitä näppärin hoitaa, ilman välikäsiä.[signature]Ilmaiset kotisivut[/signature]
   
 24. A1A

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2000
  Viestejä:
  221
  Meinasin jo vastailla, että eipä näille tekijöille tunnu töitä juuri täältä löytyvän, mutta tarjositkin itse ilmeisesti sellaista :)

  Tarjoudun ehdokkaaksi, apache ja mysql tuttuja ja php:stä työ-, harrastus- ja opiskeluaiheista kokemusta kertynyt. Mailiosote profiilissa, vähän huonoja kokemuksia tähän mennessä niin en itse jaksa enää edes vaivautua yhteydenottoihin...

   
 25. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 305
  Ja tuon aihealueen sisältö olisi periaatteessa tämä topicci? :-)

  Tietäen murobbs:n toimivuuden niin voisi helpompi ratkaisu olla pistää tämä topicci vain stickyksi tuonne ylös jotta se ei tippuisi aina alas näkymättömiin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2011

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti