eSports

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Kilpikonna 09, 09.08.2015.

 1. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Kysymys ei ollut minulle mutta kuten yllä urheilun määrittelyssä oli:"Siihen kuuluvat myös huvi- tai kilpailumielessä harrastetut suoritukset, joissa mekaanisten laitteiden osuus on merkittävä."

  Esportsissa et saletisti pärjää jos fyysiset reaktio nopeudet ei ole huippuluokkaa sekä sormien/käsien koordinaatio. Tässä nyt sattuu olemaan vain se että mekaaniset laitteet (inputti näppis/hiiri) ja niiden osuus suorituksesta on merkittävä. Jos urheilun ainoa määritelmä on että pitää olla isot lihakset ja räjähtävää voimaa paljon niin urheilu listalta tippuu kaikki pois alkaen moottoriurheilusta ja välillä napataan pois curlingit, jousipyssypelleilyt, ammunta, golf, ynnä muut.

  Se että onko henkilön X mielestä joku asia urheilua ei kuulu tähän keskusteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 2. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Missään vaiheessa ei ole kukaan maininnut isot lihakset ja räjähtävä voima. Ja jos ei kenelläkään saa olla mielipiteitä niin kannattaa kuopata kaikki keskustelupalstat. Meinaat kuitenkin että esim Dotassa tai lolissa tarvitsee millisekuntien reaktioajat muuten et pärjää? Et ole kyseisiä pelejä ikinä pelannut? Jokainen osaa painaa hiiren vasenta ja oikeata näppäintä, mutta jokainen ei pysty ajamaan moottoripyörällä radan ympäri.
   
 3. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 076
  Pienet lapsetki osaa juosta, poistetaan kilpajuoksu olympialaisista?
   
 4. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Juokseminen kuitenkin täyttää urheilun fyysisen määritelmän. Oliko tässä nyt tarkoitus kiistellä onko muut lajit urheilua vai luokitellaanko esport urheiluksi? Ymmärrän että joillekin provosointi ja tarkoituksella luetun ymmärtäminen on keskustelupalstalla parasta, yritä kuitenkin pysyä aiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 5. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Et pärjää jos ei ole reaktioajat ja koordinaatio kunnossa. 3500 tuntia dotaa takana joten tein arvion sen perusteella.

  Kuka tahansa voi juosta, hyppiä, ajaa moottoripyörällä tai pelata dotaa. Moottoripyörän ajaminen ei vaadi mitään urheilullisuutta, koska sittenhän päästä vähän hitaat ja kuolettavasti lihavat ihmiset ei voisi moottoripyörällä ajaa. Silti tien päällä näkee niin läskejä ihmisiä että niiden on vaikea pitää ratista/pyöränsarvista kiinni niillä nakkisormilla.

   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 6. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 076
  Otin vain kantaa tuohon 'jokainen osaa' argumenttiin (yhtä) kärjistetyllä esimerkillä. Harkitsin kyllä kävelemistä esimerkiksi.
   
 7. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Mikä lasketaan pärjäämiseksi? Itsellä noin 1500h csgo:ta takana, pärjään mutten ole ammattilainen taikka kilpa-pelaaja. En kuitenkaan koe sitä urheilusuoritukseksi.

  Unohdit boldata tämän. Urheilu on yhteisnimitys fyysisen kunnon ylläpitämiseksi, virkistykseksi taisääntöjenmukaisena kilpailuna harjoitettaville liikuntamuodoille

  Ilari Sahamies on myös huippu urheilija?
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 8. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  En unohtanut boldata koska painotin sinulle tätä: Siihen kuuluvat myös huvi- tai kilpailumielessä harrastetut suoritukset, joissa mekaanisten laitteiden tai eläinten osuus on merkittävä.

  Selkeästi et ole muistanut tai halunnut lukea määritelmän jälkeistä osaa. Eli urheilua on tuon määritelmän mukaan kaikki jossa kilpaillaan suorituksista. Myös Curling, ammunta, golf, keilaus on urheilua niin valitettavaa kuin se onkin
   
 9. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Jokaisessa mainitsemassasi lajissa kuitenkin fyysinen liikunta. Oletkohan ikinä käynyt golffaamassa 18 reikää? 4 tuntia kävelyä, seisomista sekä lyömistä. ~10km pelkkää kävelyä.

  Tiedät myös varmasti että ampuma-ase on mekaaninen väline.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 10. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Eh... todistit juuri väitteeni oikeaksi että myös esports on urheilua, mutta silti viestisi vaikutta jotenkin siltä että väität mielestäsi vastaan.

  esports on urheilua koska: Hiiri/näppis = mekaaninen väline. Koordinaatio+refleksit = fyysisyys.

  Ammunta on urheilua koska: pyssy = mekaaninen väline. Koordinaatio+refleksit = fyysisyys.

  Golf on urheilua koska: keppi+pallo = mekaaninen väline. koordinaatio+reflexit+kävely golf-cartille = fyysisyys.

  Voiko tämä enää yksinkertaisemmaksi mennä? Lisätään päälle vielä kilpailutilanne:
  MOT.

  :think:
   
 11. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Hyvin kierretty että ammunnassa ja golfissa on ainoastaan koordinaatio sekä refleksit fyysisessä toiminnassa. Esim jokaisella golfradalla ei ole kyseisiä autoja, eikä niitä ole alkuunkaan ollut käytössä. Tuolla logiikalla jokainen päivittäinen teko on urheilua, koska jokaisessa tarvitset koordinaatiota.

  Vedetään mutkat suoriksi kun kerran aloitettiin. Hatunnosto kuitenkin aasinsillalle.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 12. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  No väännä mulle rautalangasta että mikä siinä ammunnan ja golffin suorituksessa on se merkittävä fyysinen toiminta joka tekee siitä urheilua kilpailutilanteessa? Meinaatko että kävely suorituspaikalle on niin merkittävässä roolissa että suorituksesta tietty prosentuaalinen osa tulee siitä ja sille tehdään omat treenisuunnitelmat? Sitä sitten viilataan tässä urheilusuorituksessa koska kävely suorituspaikalle on 5%, 10%, 50% koko suorituksen pisteytyksestä/fyysisestä rasitteesta? Eihän nyt helvetti siirtymiä voida laskea mukaan itse suoritukseen. Menee ihan helvetinmoiseksi vääntämiseksi tämmöinen saivartelu. Vedänpä itsekkin lekkerihatun päähän ja väitän että dota pelaajat joutuvat koko ajan kävelemään suorituspaikan ja pukukoppien välillä tehden siitä todella fyysistä niin lihaksistolle kuin hermostolle.

  Ei ne istu kolmea päivää putkeen tuolilla vaan tiimit vaihtuu ja vuorot vaihtuu ja jätkät kävelee paikasta toiseen... aivan kuten curlingissa, ammunnassa, golffissa, esteratsastuksessa, moottoripyöräilyssä, jne jne jne.

  Taitaapa olla turha vääntää asennevammaiselle mitään jatkossa. Kiitos mukavista nauruista.
   
 13. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Voidaan siirtymisen jättää golfista pois, mutta itse väylällä liikkuminen jalan on kyllä itse suoritusta. Kuten myös esim, keskivartalon lihasten harjoittelu sekä lyönnin harjoittelu. Nyt kuitenkin keskustellaan kilpaa urheilusta, eikö vain? Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkuin alkaa niistä julkisesti avautumaan. Parempi vain että pysyt pelituolillasi :)
   
 14. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Et kumonnut koko keskustelun aikana yhtäkään argumenttiani, joten lähden voittajana kohti auringonlaskua. Kiitos tästä ja muista lajinomainen harjoittelu golffissa eli rauhallinen kävely ja tietenkin se keskivartalo... esportsissa kun pärjää kun ei harjoittele mitään ja menee vain ja hakee miljoonat kotiin. :kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 15. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Jos argumentit ovat tasoa esport on urheilua koska koordinaatio ja golf niin annan mielelläni voiton. Fyysisempi harjoittelu golfissa on verrattuna esportiin. Taidat vertailla esportin kilpa-pelaajaa satunnaisen 70v golfpelaajaan.
  Missään vaiheessa en ole vähätellyt esportiin vaikeutta vaan laitat sanoja suuhuni. Mielestäni on hienoa että jotkut ovat niin taitavia siinä kun ovat kun vertaa omaan räpellykseen pelien parissa. Urheilua se ei ole.
   
 16. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Minusta alkaa tuntumaan että pidät golffia oikeasti oikeana urheilulajina (tai yleensäkkin liikuntana). Minun argumenttini perustui enemmän sille faktalle että jos mainitsemani kyseiset lajit ovat urheilua niin silloin myös määriltelmän: Fyysinen elementti + mekaaniset apuvälineet -nojalla esports on urheilua.

  Jos aikuisten rehellisesti lähdetään miettimään mikä on OIKEAA vanhan mallin mukaista urheilua niin sitä ei ole golf eikä esports. Olen tosin sitä mieltä että nykyään urheilu on muutakin kuin painonnostoa.
   
 17. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Aivan totta, että nykyinen urheilun määritelmä alkaa ehkä tiensä päässä. Kuitenkin pitäisi rukata määritelmiä enemmän kun lajeja mitkä ovat urheilua mitkä ei. Esport voisi hyvin olla tulevaisuudessa, mutta nykyään se ei sitä ole koska ei täytä urheilun määritelmiä kuten ei myöskään pokeri. Aikaisemmin esiin nousseen shakin määrittely urheiluksi toki hyvin kyseenalaista. Tässä vertailussa esport enemmän urheilua kuin shakki, mutta vähemmän kuin golf.
   
 18. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Parempi määritelmä koko hommalle olisi ehkä seuraava:

  Urheilu ja kilpa-urheilu:
  • Telinevoimistelu
  • Yleisurheilu
  • Painonnosto
  • Jääkiekko
  • Vastaavat lajit
  Kilpalajit ja kilpaileminen
  • Golf
  • e-urheilu ja muut tietokoneella tehtävät pelailut
  • Ammunta (jouset, ruutiaseet)
  • Curling
  • Taitoluistelu
  • Vastaavat lajit
   
 19. kuosikasikuus

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2014
  Viestejä:
  295
  Miks aivan päivän selvästä asiasta pitää vääntää.
  Jos joku sanoo pökälettä pissaksi nii antaa sen elää siinä uskossa sitten
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 20. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  @Juginabi Kelpo ehdotus kyllä. Helpotein melkein jos vaan kutsuu sitä elektroniseksi urheiluksi. Ihan oma juttu, jossa se ei ole urheilua mutta ei myöskään pelkkää ajanvietettä tai muutakaan. Varsinkin tulevaisuudessa tullaan varmasti tulemaan takaisin tähän keskusteluun koska virtuaalitodellisuus antaa niin paljon uusia ulottuvuuksia. Silloin tämä tulee taas aiheuttamaan närää ihmisissä.

  Suurin syyhän näihin väittelyihin on konservatiivisuus ja vanhoihin muotteihin jääminen. Hyvää keskustelua tästä saa jota voi vääntää ikuisuuden. Itse sillä kannalla että jäänee omana tyylilajina.

  Kertooko @kuosikasikuus mikä on päivän selvää?
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 21. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Ensin väännät sivutolkulla sen puolesta että e-urheilu on urheilua ja sitten itse ehdotat että e-urheilu ei olekaan urheilua? :confused:

  Tässä muuten HIFK:n uudet vahvistukset:

  [​IMG]

  Mistä voin ostaa Oukerin fanipaidan?
   
 22. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Itse en pelaa golffia, mutta firsbeegolffia tulee harrastettua vapaa-ajalla. Idea on kuitenkin sama pl. normi golffi vaatii varmasti helvetisti enemmän taitoa. Mutta lyödään/heitetään -> kävellään sinne mihin pallo/kiekko lensi -> lyödään/heitetään uudestaan jne ja yleensä kilsoja tulee sen 5-10 verran riippuen missä heittelee. Jos vertaan sitä ja tietokoneella pelaamista, niin enemmän melkein hiki tulee jälkimmäisessä, sykkeestä puhumattakaan :D

  Mutta itselleni on ihan sama miksi mikäkin asia määritellään, mielenkiintoista väittelyä tosin. :D
   
 23. Roth

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  128
  Turnauksiin pakollisiksi seisoma-asentoon jumitetut pöydät, jotka mieluiten liikkuvat koko ajan vähän eteenpäin, niin kaikki ovat tyytyväisiä, ja urheilustatus on saavutettu useamman silmissä.

  Tuo urheilu vai ei -väittely on todennäköisesti loputon aihepiiri. Vertaa vaikka moottoriurheiluun, joka on ollut olemassa kauemmin, ja silti on ihmisiä, jotka eivät pidä sitä urheiluna. Eihän se ole fyysisesti raskasta sen perusteella, kun kerran on käyty duunipaikan virkistysillassa sisäradalla ajamassa 30km/h.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 24. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Tämän vuoksi se onkin vaikea määritellä mikä on urheilua. Voin ajaa tältä istumalta vaikka 120km/h autolla tuntikausia ja se on niin löysää touhua että nukahdan todennäköisesti tähän aikaan illasta rattiin. Autolla ajo on siis niin rentouttavaa ja nukuttavaa että miten sitä voi sanoa urheiluksi? Sama homma tietokonepelaamisella. Napsutellaan nappulaa pari kolme tuntia ja kohta nukahdetaan... mitä urheilua se semmoinen on?

  Onko näillä esimerkeillä jotain pohjaa vai täytyykö myöntää että ehkä autourheilu on täysin eri asia kuin priuksella suoran tien ajo ja ehkä ESports tietokonepelaaminen on täysin eri asia kuin civilizationin naksutus kotona kalsareissa.
   
 25. KonE.

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  394
  Asian ytimessä.

  Mä en niin ymmärrä miten ihmiset ei tajua, että esim. moottoriurheilu vaatii fyysistä kuntoa. Jumalauta 40 kierrosta putkeen karttingiakin tuntuu jo rääkiltä. Ja nekin pikkukirput kulkee "vaan" 60km/h.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti