eSports

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Kilpikonna 09, 09.08.2015.

 1. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Ei minulla ole sitä vastaan mitään jos on hyvä jossain ja saa vielä rahaakin siitä.

   
 2. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Nyt täällä taidetaan syöttää trollia.
   
 3. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  On totta että huippufutarit kuten Neymar, ovat painaneet duunia 2-3-vuotiaasta, leikin ehdoin, mutta se että saa palkka / sponsori tulot, viikossa yli 1,000,000 € ... huom! Viikossa. Se on aivan liikaa. Tuosta 222 miljoonan euron siirtosummasta pelaaja saa usein 10 %. Tämän lisäksi kaveri saa mm oman lentokoneen käyttöönsä (ei mikään Finnair) ja ilmeisesti 5 % Dubain hotellien tuloista, tämä tietty firma.

  E-urheilijat saavat minusta aika mukavasti rahaa. Toivon että tulevaisuudessa he voisivat kerätä sievoisen summan loppu elämää varten. Taso toki nuosee vuosi vuodelta. Onko sitten urheilua, niin tätä tullaan käymään läpi vielä vuosia.
   
 4. P701

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  245
  Perse-Laakkonen, suosittelisin hyvin vahvasti harkitsemaan alkamista kilpa-pelaajaksi jos se ei vaadi mitään erityistä harjoittelemista ja käy tuosta vain, kuka vaan voi. Hommaat sen DOTA 2, käyt hakemassa pari miltsiä, niin ei tarvii nostella enää sossutukiakaan!

  E: tää laakkonen onkin tää kaveri joka möläytellyt vähän aiemminkin. "esim 30fps on riittävä" https://murobbs.muropaketti.com/threads/mafia-iii.866347/page-17#post-1717961193
  Eli tyyppi arvostelee pelejä/pelaajia, vaikka ei itse taida kyseisetä asiasta paremmin perillä olla, voin myös veikata ettei varmaan mikään kova pelaaja olekaan, ehkä siksi katkera kaikkeen pelaamiseen liittyvään? Ottaa varmaan aina pataan joka (yksin)pelissä (easy-modella).

  Juu, forumoissakin voisi ajaa kuka vaan. Osaahan kaikki nyt autoa ajaa?!

  Vastasin nyt, vaikka trollille menikin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2017
 5. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  No moi. Ei ollut tarkoitus disautella mitenkään pahantahtoisesti. Mutta minusta maailmassa on jokin pielessä, jos joku tienaa miljoonia tietsikkapelaamisella. Miettikää nyt itsekin ihan hetki. Pelaat pumpum-peliä. Painat hiiren vasenta näppäintä sekunnin kymmenesmiljoonasosan nopeammin kuin vastustaja. Tai kone päättää antaa vähän handicappia ja sen takia voitat vaikka toinen oli oikeasti parempi. Näinhän käy joskus änärissä. Ja sitten oletkin miljonääri. Mielestäni noin ei kuuluisi käydä vaan rahat pitäisi antaa niille jotka tekevät jotakin järkevää ja ihmiskuntaa hyödyttävää.

  En sinällään väheksy sitä harjoituksen määrää, mitä parhaaksi pääseminen edellyttää, mutta halusin vain osoittaa, että kyseessä ei missään nimessä ole urheilu. Koska mielestäni urheilu vaatii sen fyysisen elementin ja sen pitää olla jossakin määrin ratkaisevassa roolissa kun ratkotaan voittaja. Samasta syystä en pidä myöskään vormuloita, golfia tai jousiammuntaa urheiluna.

  En muuten ole katkera mihinkään pelaamiseen liittyvästä ja totta on että pelaan lähinnä yksinpelejä koska ei kiinnosta pelata jotain jonneja vastaan koska immersio kärsii. Nautin tunnelmasta.

  Ja mitä tulee vormuloihin niin oikeilla jäljillä olet. Totta on ettei niitä nyt kuka vaan voi menestyksekkäästi ajaa, mutta toisaalta 99% ihmisistä ei saa edes mahdollisuutta näyttää kykyjään koska raha. Eli en nyt pidä jotain pottasia tai suzukia oikein minään.

  Oikeastaan maailman paras urheilulaji on juoksu. Sitä voi harrastaa kuka tahansa eikä maksa mitään. Se ketä on nopein voittaa. Voiko rehdimpää, reilumpaa ja oikeudenmukaisempaa olla?

  Ja sori että tuli taas vähän sekavaa tajunnanvirtaa mutta kun olen kännissä kuten aina. Jotenka ei mahra mittään.
   
 6. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Mää mesoamassa internet voorumeilla pumpum-peleistä ja kertomassa että en ole katkera.

  :rofl:
   
 7. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  En mesonnut mitään, vaan heitin erinomaiset argumentit pöytään ja ainakaan sinä jukinappi et pystynyt niitä kumoamaan eli näin ollen minä olin oikeassa.
   
 8. Gurifax

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2013
  Viestejä:
  205
  Niin... sport on vaan englannin kielessä mediaseksikkäämpi sana kuin competition ja kun suomi pojat aina haluaa vääntää kaiken suoraan suomen kielestä saadaan tämä sana tappelu taas aikaan ihan turhasta. Mutta joillekkin kilpailla ja urheilla on sama asia vaikka eri asioita ovatkin.
   
 9. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  No kun viestissäsi ei ollut argumentteja niin paha niitä on kumota. Selitit jotain mielipiteistäsi joka ei liity mitenkään aiheeseen. :think:
   
 10. amecess

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  37
  • 5.1 MuroBBS on tarkoitettu yksityisille käyttäjille ja kaikki mainostaminen ja kaupallinen toiminta on kiellettyä. Kaupalliselle toiminnalle on oma alueensa.
  E-urheilu on jatkuvasti nostamassa päätään ympäri maailmaa ja sitä aletaan tyrkyttämään myös entistä enemmän perinteisen urheilun territorioon. Tämän hetken uutisten mukaan e-urheilu on mukana vuoden 2022 Kiinassa järjestettävässä "Aasian Peleissä", joka on olympialaisten jälkeen toiseksi suurin moniurheilutapahtuma. E-urheilua on mietitty myös osaksi olympialaisia, mutta siihen asti ei olla vielä tultu. Pitäisikö e-urheilua edes rinnastaa urheiluun?

  Lukekaa täältä perusteltu näkemykseni asiasta. :)
  Linkki pois T:Mode
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 05.09.2017
 11. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Miksi et kirjoita tänne vaan mainostat omaa sivustoasi?
   
 12. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Urheilu sanan käyttäminen on loppukädessä vajaa termi. Oikeammin se olisi elektroninen kilpa pelaaminen.

  Urheilu on yhteisnimitys fyysisen kunnon ylläpitämiseksi, virkistykseksi taisääntöjen mukaisena kilpailuna harjoitettaville liikuntamuodoille. Siihen kuuluvat myös huvi- tai kilpailumielessä harrastetut suoritukset, joissa mekaanisten laitteiden tai eläinten osuus on merkittävä.[1] Kilpaurheilun näkyvin osa on huippu-urheilu.

  Liikunta on tarkoituksellista fyysistä aktiivisuutta, jonka tarkoituksena on esimerkiksi kunnon kohottaminen, terveyden parantaminen tai pelkästään liikunnan tuottama ilo ja nautinto. Liikunnassa ei ole sisällytetty huippu-urheilua. Harvoin myöskään säännöt liikunnalle.

  Kilpailu on tapahtuma, jossa kukin osanottaja pyrkii suoriutumaan jostain tehtävästä tai tavoitteesta paremmin kuin toiset osanottajat.

  Muutenkin topicin voisi lukita..

   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2017
 13. amecess

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  37
  Koska mainostan sivuani ja haluan herättää kuitenkin keskustelua myös täällä. Turha minun on kirjoittaa tekstiäni uudestaan, koska se on jo jäsenneltynä tuolla.

  Namke, Miksi topic pitäisi lukita?
   
 14. amecess

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  37
  Urheilu nimenomaan on puhekielessä synonyymi liikunnalle, jota se ei sanan perimmäisessä merkityksessä ole. Vaikka liikkuisit kuinka, niin et välttämättä ole lainkaan urheilullinen. Et harrasta urheilua, vaikka kävisit juoksemassa joka päivä. Urheiluun liittyy paljon muutakin kuin liikuntaa.
   
 15. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Et välttämättä ole urheilullinen vaan liikunnallinen. Tietokonepelien ammattilainen ei ole urheilullinen vaan kilpailullinen. Urheilu on liikuntaa sääntöjen puitteissa.
  Samaa voi kyseenalaistaa että onko moottoriurheilu urheilua vai kilpa-ajoa.
   
 16. amecess

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  37
  Tai Shakki? Ne kuitenkin on luokiteltu jo entuudestaan urheiluksi. Ja sillä logiikalla, jolla moottoriurheilu ja esimerkkini Shakki on aikoinaan luokiteltu urheiluksi pätee myös e-urheiluun.
   
 17. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Urheilulajin määritelmä on se, että siihen sisältyy kilpailu ja kuka tahansa terve ihminen ei osaa tehdä siinä vaadittavaa fyysistä, konkreettista suoritetta ilman harjoittelua. Tämä siksi, että urheilun ydin on kilpailu paremmuudesta ja se on perusluonteeltaan fyysistä tekemistä. Shakkia ja tietokonepelejä kuka vaan voi pelata.
  Se että shakki on syystä tai toisesta luokiteltu urheiluksi vuonna nakki ja kivi, ei pidä olla mihin kiinnitetään huomiota nykyään.
  Tietokonepelaamisen luokitteleminen urheiluksi on sohvaperunoiden tapa saada hyvä syy "urheilla".
   
 18. amecess

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  37
  Eli mielestäsi urheilulajien luokittelu tai urheiluksi nimittäminen on alunperinkin pohjautunut vääriin perusteisiin. OK, se on reilu argumentti. Minä puhun kuitenkin nykyisestä tilanteesta ja luokittelusta, jossa elämme tänä päivänä. Jos urheilulajien luokittelu muuttuu tai hyväksymisperiaatteet muuttuvat niin palataan asiaan.

  Ja mitä tulee videopelaamisen itsetunnon pönkittämiseen tai tuohon mainitsemaasi "sohvaperunoiden tapaan saada syy urheilla" on vähän niin ja näin. Mielestäni kyseessä on pikemminkin perinteisen kansan vastarinnasta uutta ja omituista vastaan, koska eihän jokin niin nörttimäinen asia kuin videopelien pelaaminen voi olla varteenotettavaa toimintaa. Urheiluluokittelu toisi kilpapelaamiselle paljon hyvää: enemmän näkyvyyttä, uskottavuutta ja kasvua. Ei sillä, etteikö e-urheilu kasvaisi ilman ihmisten hyväksyntääkin, mutta onhan tämä hölmöä hommaa. Kilpapelaaminen on tullut jäädäkseen, kiisteltiin me siitä tai ei.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2017
 19. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Tottakai kilpapelaaminen on tullut jäädäkseen. Kilpa pelaaminen kun ei ole mikään 2010-luvun uusi ilmiö. En siis missään vaiheessa ole sitä vastaan, mutta en luokittelisi sitä urheiluksi.

  Toinen argumenttisi on täysin perustelematon, tottakai jos jotain on aikaisemmin tehty väärin tai väärillä perusteilla ei sitä kannata suhteuttaa nykypäivään. Urheilulajien luokitus ei ole muuttunut, vaan esimerkkinäsi käytetty shakki on perusteltu väärin lautapelistä urheiluksi. Tässä kohtaa tulee konservatiivisuus esiin eikä shakkia tulla sivuuttamaan enää urheilusta, samalla kun monopolia ei tulla luokitella urheiluksi.

  Kun taas esim. jalkapallo on peli mikä on liikuntamuoto jossa voit urheilla ja josta löytyy erilaisia kilpa-urheilun tasoja. Siihen en ota kantaa onko sana urheilu käytetty väärin useissa termeissä, kuten esim moottoriurheilu, josta taisitkin mainita.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2017
 20. amecess

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  37
  Urheilun määritelmä nimenomaan muuttuu itsessään ajan myötä.

  En nyt ala tekemään mitään tieteellistä tutkimusta tästä aiheesta, mutta esimerkkinä: se mikä ei ollut sata vuotta sitten urheilua, on tänä päivänä olympialaji. Vaikka vihaan konseptia sosiaalinen konstruktio, niin urheilu on juurikin sitä. Ihmiset ja instituutiot antavat urheilutermille merkityksen ja se merkitys muuttuu lukuisien vaikutusten seurauksena. Urheilutermin kehityksestä voidaan sitten olla montaa eri mieltä. Olisiko Shakin tai jonkun muun pitänyt koskaan saada kyseistä statusta, on hyvä kysymys. Tämän hetken urheilumääritelmän mukaan e-urheilu voisi mielestäni yhtä hyvin olla pelkkää urheilua.
   
 21. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Miksi ihmeessä?

  Vaikka Suomi ei millään tavalla osallistuisi elektroniseen urheiluun niin muu maailma kyllä osallistuu. Käsittämätön kommentti. Esports täyttää urheilun kriteerit ja siksi puhutaan yleisesti elektronisesta urheilusta. Tätähän opetetaan jo kouluissa ja armeijakin ottanut homman tosissaan. Laahaat nyt pahasti perässä...
   
 22. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Moderaattorit siirsivät tähän topicciin, koska löytyi jo tämä kyseinen. Kommentti ei ollut siis Esportia vastaan, vaan sitä uutta topiccia.

  Tottakai se on hyvä juttu että koulu ja armeija kehittyy ja uusiutuu, en ole missään vaiheessa ollut tätä vastaan. Ainoat kommentit ovat olleet että Esport ei täytä Urheilun kuvausta.

  Edit: Modet voisivat ilmoittaa kun keskustelu siirretään ettei tällaisia väärinkäsityksia tapahdu jatkossa. :)
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2017
 23. KonE.

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  394
  Samalla tapaa pelaaminen ja elektroninen urheilu eroaa toisistaan, kuten urheilu ja liikunta.
   
 24. kuosikasikuus

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2014
  Viestejä:
  295
  Nii ajattele keihäänheittoa kaks huippuvireessä olevaa heittäjää ja se hiton tuuli voi arpoo sen kymmenen senttin eron toiselle ja se on voittaja.
  Samoin pituushyppy sun muut.
  Ajattele jääkiekkoo kun tulee vapaa paikka ja hiton lagi kiekko arpoo sen että kiekko jääkin jäähän kiinni ku on sohjoo.
  Prkl ku peruselementitkin arpoo.
  Mutta entäs sitten laneilla pelaaminen eikö siellä ole pelaajilla sitten sama lähtöarvo kun kanssa pelaajilla ;) ?
  Voin sanoo että täällä ei monen kunto kestä istuu edes yhtä f1 kisaa ratin takana.
  Ammupa 50 nuolta edes on meinaan pikkusen raskas nii tai en tiiä mitä inkkari nuolta sä oot ampunu (sori)
   
 25. Namke

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  223
  Kerrotko lisää tästä?
  Pelaaminen ja elektroninen kilpapelaaminen kyllä, en edelleenkään pysty luokittelemaan esportia urheiluksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti