Esittele kotisivusi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Seppot, 20.03.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Näytä mulle vaikka hyvin tehty ja monipuolinen haku joka toimii ilman mitään skriptejä. Ei taida ihan pelkkä html+css taipua moiseen. Eikä ne skriptit sivua muutenkaan mitenkään riko, ihan käsittämätön ajattelutapa.

  Niin ja se haku on mun mielestä tollasissa arvosteluareenan kaltaisissa sivuissa todella tärkeä. Kuka jaksaa klikkailla jotain valikoita läpi jos etsii vaikka jonkun tietyn tuotteen arvostelua? Moinen olis ollut ihan ok ehkä 10 vuotta sitten, mutta ei enää.
   
 2. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Joo, tehdaan dynaamisia HTML sivuja pelkalla HTMLla ! hyva tulee !

  Eiku...

  Oliks se niin et HTML on niinku stattinen kuvaus kieli... :rolleyes:
   
 3. progo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  618
  Tarkoitin että dynamiikka lisätään sen JS:n turvin. Mutta homma pitäisi aina tehdä oikeaoppisesti, eli sisällön pitäisi olla luettavissa ilman JS-tukea. Navigoinnin pitäisi olla tehtävissä ilman JS-tukea.

  Perusnyrkkisääntö näissä kai on: Javascriptillä piilotetaan, ei näytetä elementtejä. Sisältö-esitys-dynamiikka. HTML-CSS-JS.
   
 4. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  756
  Skriptittömien käyttäjien tukeminen on nykypäivänä melkoisen haista paska touhua. Vähän sama on vielä yrittää tukea IE6:sta. Jos ei käyttäjällä ole mitään intressejä parantaa omaa webbikokemustaan, voi mun puolesta surffailla "rikkinäisiä" sivuja.
   
 5. progo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  618
  Kyllä ne sivut saa minun puolestani olla rikkinäisiä. (Ei sitä jokaista sivua jaksa erikseen panna whitelistalle noscriptistä) Kunhan se leipäteksti näkyisi. Uusi blogger-moottori ja mm. Twitter haistattaa pitkät kaikille fiksuille käytännöille.
   
 6. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Varmasti hyvä nyrkkisääntö sellaisille sivuille, joissa ei ole lähes reaaliajassa päivittyvää sisältöä, käyttäjän valintojen pohjalta muuttuvaa sisältöä tai mitään käytettävyyttä lisäävää toiminnallisuutta muutenkaan. Noin muuten vois kuvitella, että toi on "vähän" vanha ajattelutapa ja niitä nyrkkisääntöjä vois olla aiheellista päivittää tekniikan kehittymisen myötä.

  Esim. Twitterin osalla ymmärrän ihan hyvin, että niitä ei kiinnosta jotkut kivikaudelle jumittuneet käyttäjät noscripteineen. Se nyt vaan on aika merkittävä kehitysaskel, että sivulle voidaan tuoda sisältöä käyttäjän ja tämän valintojen pohjalta helposti, lataamatta koko sivua uudelleen tai että kaikkea sisältöä ei tarvitse edes ladata kerralla. Isommissa palveluissa säästää kivasti kaistaakin.
   
 7. njake

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  443
  Kaikki jotka käyttää NoScript laajennusta tietää hyvin tilanteen käyttäjän kannalta. Sitä ei edes ajattele toimimattomuutta, ennenkuin mikään ei toimi tai layout on täysin sekaisin skriptien ajamattomuuden takia. Suunta vaikuttaa olevan jälkimmäinen empiiristen kokemusten perusteella.
   
 8. Myrikles Kukulis

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2009
  Viestejä:
  562
  Myönnän että pienenä provona linkitin FinGenin sivut, mutta vakavasti puhuen, kyllä sivun sisältö on ehdottomasti tärkein ja vasta sitten grafiikat. Noilla sivuilla lukee heti alussa: "VARAVOIMALAITTEET - Dieselgeneraattorit tehoalueella 11-700kVA" Tietää heti mistä on kyse ja voi scrollata sivua alaspäin jos edelleen kiinnostaa.

  Otetaan toinen esimerkki, tällä kertaa "ammattimaisesti" tehdyt sivut. https://www.veikkaus.fi/fi Olet pelannut lottoa ja haluat tarkistaa numerosi, veikkauksen sivulle siis. Etusivu on täynnä mainoksia ja jotain jääkiekkoilijoiten kuvia. Pienen tuumailun jälkeen aivan sivun alareunasta löytyy "lotto" linkki, klikataanpa siitä. Seuraavalla sivulla taas mainoksia ja joku ihmeen "Kerro jokerille vitsi. Naurattaa. Ei naurata." No ei vitussa naurata, haluaisin vain nähdä ne lottonumerot. Sivun ylälaidassa on Tulokset -linkki, siitä painamalla ei tapahdu mitään, ei vieläkään näy lottonumeroita. Mene takaisin etusivulle ja löydä kevytkäyttöliittymä. *click-click-click* Lopultakin! 5 minuutin ja 50 hiirenklikkauksen jälkeen numerot todellakin löytyvät. Miksi ne ei voineet olla heti etusivulla näkyvillä? No tietysti siksi että saadaan hienoa grafiikkaa ja mainoksia ruutu täyteen, eihän siihen voi enää sisältöä tai mitään tietoa sopia.

  Lopuksi kokeilin sivua scriptien kanssa, että miltä sen pitäisi oikeasti näyttää. Sivun lataus hidastuu etanavauhdille ja animaatiot pomppii ja vilkkuu, silti lottonumeroiden löytäminen on työn ja tuskan takana. Yksi valituksen aihe vielä; jos menet veikkauksen mobiilisivulle, niin sieltäpä et palaakkaan takaisin alkuperäiselle etusivulle - linkkiä ei ole. Pitää pyyhkiä osoitetta lyhyemmäksi tai selaimella peruuttaa ties kuinka monta askelta taaksepäin.

  Tämä olkoon esimerkkinä nykyaikaisista sivuista, jotka ehkä näyttävät hienolta, mutta käytettävyys on kuin märällä rätillä lyötäisi kasvoille. Olenpa muuten nähnyt sellaisiakin foorumeita, joita pitää lukea lähdekoodia selaamalla kun ei mitenkään muuten saa sisältöä näkyville.

  Kyllä minä mieluummin käytän 90-luvun tyylisiä tai näköisiä nettisivuja, kunhan ne vain toimivat. Javascriptiä voi ja pitää käyttää silloin kun sille on todellista tarvetta, esim. nettikauppojen ostoskorit ja vastaavat interaktiiviset sovellukset. En vastusta kehitystä, mutta sitä vastustan että grafiikat menevät sisällön edelle.
   
 9. zeke

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2002
  Viestejä:
  969
  Tämä on kyllä turhankin tyypillistä monilla uusilla/uusituilla sivuilla. En tajua miksi pitää rikkoa toimivat sivut. Ulkoasua voi kyllä päivittää, mutta ei se tarkoita sitä, että toiminnot pitää laittaa kaikki uusiksi.
   
 10. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 496
  Valmis maa - Blogi, jonka keskeisin aihealue on suomalainen yhteiskunta, mutta saattaa toisinaan sivuta kansainvälisempiäkin yhteiskunnallisia teemoja.
   
 11. Kanapulla

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  1 670
  Kaikista tökeröintä Veikkauksen sivustossa oli se, että se oli täysin rikki ainakin Linuxin Firefoxilla monta kuukautta. Kaveri kertoi ongelmista myös OS X:llä. Joitain ihmeen JavaScript-popuppeja se heitteli ja kertoi ongelmista. Skriptit kun klikkasi pois käytöstä, niin koko saitti käytännössä pimeni täysin.
   
 12. stantweedle

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  155
  No en tiedä mistä niitä tuloksia yritit etsiä, mutta kyllä itse ainakin alle minuutissa löysin viimeisimmän kierroksen numerot. Ja tarvittiin yhteensä kolme klikkausta. En ole koskaan aiemmin noilta uusituilta Veikkauksen sivuilta käynyt loton tuloksia katsomassa. Muilla alasivuilla kylläkin olen vieraillut.

  Pitäisikö mielestä kaikkien pelien, pitkävedon jne, tulokset sinne etusivulle ahtaa sitten? Ei sillä, että tuo Veikkauksen sivun käytettävyyden riemuvoitto olisi, mutta ei tuon nyt niin paha ole.
   
 13. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  756
  Joopajoo. Mäkin selaan nettiä lynxillä ja ei perkele mikään toimi! Ja ei muuten oo mun syy vaan kaikkien muiden, nih!

  Todellisuudessa menee kolme sekuntia, eli kolme klikkausta niin saa veikkauksen sivuilta loton tulokset naaman eteen.
   
 14. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Toki sisältö on aina tärkein, mutta grafiikkaan panostaminen voi toimia (ja pitäisi toimia) nimenomaan sisällön korostamiseen, lukijan huomion kiinnittämiseen olennaisiin asioihin ja muutenkin hyvin suunnitellut grafiikat tukee sisältöä. Vaikka miten haluaisi käyttää yksinkertaisia sivuja, niin näin vuonna 2012 esim. tuo fingenin sivusto herättää enemmän epäluottamusta kuin luo ammattimaista mielikuvaa firmasta. Vaikka siinä yhdessä lauseessa kerrotaankin mistä on kyse, ja mahdollisesti tuo on jopa riittävä tietomäärä kohderyhmälle. Jos kohteena olis kuluttajat, niin en kyllä alottais sivua ihan noin. Lisäksi huvittaa toi täysin epäolennainen aaa-logo etusivulla.

  Veikkauksen sivut ovat toki lievästi epäonnistuneet myös mun mielestä. Siellä kun tuntuu olevan käytössä kaikki tekniikat flashista javaan, varmaan osittain sen takia, että kaikkea ei ole haluttu uudistaa kerralla. Flashin käyttöäkään en tuolla oikein koe tarpeelliseksi, mutta eipä se kyllä häiritsekään. Tosin, tuo esimerkki lottonumeroiden hakemisesta oli vähän huvittava, kuten täällä muutama jo totesikin. Itse en ole koskaan lottonumeroita hakenut tuolta ilman kirjautumista, ja nyt kun kokeilin niin menihän siihen tosiaan se pari sekuntia ja kolme klikkausta.

  Niitä numeroita ei ole mitään järkeä laittaa jo ennestään aavistuksen sekavalle etusivulle viemään tilaa, koska veikkauksen verkkopalvelussa on suhteellisen paljon jatkuvasti vaihtuvaa tietoa jotka on järkevä laittaa heti nähtäville. Lottonumerot ja muu tieto, jota haetaan säännöllisesti ja enimmäkseen tiettyinä päivinä, kannattaa pitää tietyssä paikassa josta ne löytyy helposti. Itse olisin ehkä laittanut ne korkeintaan kahden klikkauksen taakse kolmen sijaan, eli viimeisin tulos näkyviin oletuksena eikä vasta kierroksen valinnan jälkeen.
   
 15. JuhaK-

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  54
  Nyt näyttää olevan sen verran rankkaa arvostelua, että on pakko pistää oma (pienen porukan) perustama sivusto.

  Etusivu • GIMP Suomi
  GIMP Suomi, sivu on jo ollu kolmisen vuotta pystyssä. Aiheena käsitellään avoimen lähdekoodin kuvankäsittelyohjelmaa Gimp. Ja likimain samalla ulkoasulla mennään edelleen. Sivuston ulkoasu on hieman erilaisempi, mitä on totuttu näkemään, ja kuinka sen näkevät murot?
   
 16. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 565
  Melkoisen ysärihän tuo layout ja värimaailma on, mutta ihan selkeä ja toimiva.
   
 17. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Ei mielestäni mitään isompaa vikaa. Jo pelkän leipätekstin fontin vaihtamalla sais helposti nykyaikaisemman näköseksi.
   
 18. fromWinland

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2011
  Viestejä:
  41
  Tässä vähän aikaa sitten kattelin, että uutisoidaampa suomalaisilla mobiili/teknologia sivuilla huonosti tableteista, joten tämmöstä aloin väsäämään.

  Tabletti.fi - Uusimmat uutiset tableteista & taulutietokoneista

  Parannusehdotuksia otetaan ilomielin vastaan. Äidinkieli on mitä on ja se paranee vähitellen :P
   
 19. Pipanacansleri MMMIX

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  7 236
  Kiva sivusto. Selkeä, mikään ei häiritse. Mitä, jos lisäisit some-jakonappulat? Laita myös heti pystyyn oma Facebook-sivu ja siitä tykkäyslaatikko sivuston oikeaan palkkiin.

  Lisää myös logo. Mikäs tuo ylhäällä, sivuston sisällön yläpuolella ihan yläreunassa kiinni oleva viiru on?

  Mutta kannattaa oikeasti panostaa äidinkieleen. Netistä löytyy vaikka miten paljon erilaisia oppaita uutiskirjoittajille pikkuseikoista lähtien. Kukaan kieliopin hallitseva ei jaksa lukea huonolla suomella kirjoitettuja uutisia :)
   
 20. piitsi

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2003
  Viestejä:
  24
 21. NocandoTwo

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  970
 22. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 344
  [​IMG]

  Menu näyttää todella hölmöltä kun on pyöristetyt kulmat, mutta taustalla kulmikas valkoinen tausta.

  Kuten noista palloista huomaat on myös tasauksessa ongelmia. Alasvetovalikoiden vasen padding, onko sillä joku ajatus?

  Ihan hyvä aloitus, mutta paljon paljon viilattavaa ainakin mun silmään, varsinkin kun puhutaan yrityksestä eikä pekka pekkolan kotisivuista :)

  PS. Kulmat voi pyöristää näinkin yksinkertaisesti:
  -moz-border-radius: 10px;
  -webkit-border-radius: 10px;
  border-radius: 10px;

  PSS. <vali> tagia ei ole olemassa, käytä &nbsp; tai CSS:ssä word-spacing

  PSSS. Validoi sivut, esim etusivulla 39 virhettä, yksi warning.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2012
 23. tiskipöytä

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2008
  Viestejä:
  19
  Oletko kokeillut sellasta että kaikki jutut olisivat valmiiksi auki kun nopealla vilkaisulla postaukset eivät edes olleet avattuina kovinkaan pitkiä? Et muutama lause/kuva jää sinne etusivun taakse.

  Hirveän rasittavaa klikkailla niitä käsipelillä auki vaan selailumielessä, ja vaikea keksiä mitään järkiperusteita ratkaisulle... Miten itse perustelet sen?

  Eli muuten blogia voisikin harkita ihan seurattavaksi mutta ei tällasenaan.

  Plus, jonkinlainen graafinen logo mikä toistuisi faviconissa voisi tehdä hyvää myös
   
 24. Kanapulla

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  1 670
  Unohdit kokonaan tuon järkyttävän giffinä tallennetun logon, josta paistaa sahalaita silmään.
   
 25. Re@per

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2002
  Viestejä:
  109
  Ehkä vähän jotain väriä voisi tehosteena käyttää sivuilla? Nyt aika tylsän näköiset.. Tuossa Suffusionissahan on valmiina eri värivaihtoehtoja & tosi helppoa niitä ihan sieltä asetusten kautta vaihdella. Toinen juttu minkä voisit tehdä on kääntää nuo "No responses", "Posted by" ym. tekstit suomeksi? Pikkujuttu, mutta itselleni ainakin vähän pistää silmään, kun muuten kuitenkin suomenkielinen saitti...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti