Esittele kotisivusi

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Seppot, 20.03.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  923
  Uteliaisuuttani kysyn, että mikäs se edellinen sivu oli jonka täällä esittelit.
   
 2. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Ulkoasusta tulee mieleen 90-luku ja vasemmalla oleva valikko on kaikessa suuruudessaan hieman sekava. Uskon että sivustosta tulee toimiva jos saat tarpeeksi vankan kävijäjoukon kirjoittelemaan arvosteluja. Elokuvat ja musiikin olisin jättänyt suosiolla pois, näille riittää omia sivustoja joista löytyy jo kaikki tarpeellinen.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Kooderi

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2001
  Viestejä:
  107
  Ysärifiilis taitaa tulla tosta taustakuvatekstuurista ja sivun laatikkomaisuudesta vai mistä? Näin alkuvaiheessa en ole vielä kauheesti panostanut graffaan. Pitää varmaan jossain vaiheessa muuttaa sitä suuntaan tai toiseen jahka tarpeeksi monen mielipidettä on kuultu..

  Valikko on kyllä sikäli aika sekava mutta on noita aiheitakin jo vissiin luokkaa viitisen sataa. Niiden lajittelu järkevämmin on aika hankalaa hommaa enkä haluaisi ainakaan tehdä alikategorioihin vielä yhtiä kategorioita lisää tai luopua joistain kategorioista. Toinen ongelma on siinä että menu pomppaa ikävän nopeasti esiin vahingossa ja toisinpäin kun sitä ei haluisi esiin, mutta sitä ei nyt tunnu järkevällä tekniikalla saavan kuriin.

  Musiikille ja elokuville on toki omat sivunsa ja jos ne ovat hyviä siinä niin hyvä niin. Olkoon nämä sivut sen suhteen vain yhtenä vaihtoehtona niiden rinnalla. Kategorioita en kuitenkaan viitsi poistaa koska sivun ideana on kuitenkin arvostella ihan kaikkea mikäli vain tuntuu siltä.

  Käyttäjäkuntaa tämmöselle sivulle vaaditaankin että toimis kunnolla, mutta sehän on vain sitten melkeimpä tuurista kiinni miten käy.

  edelliselle kysyjälle, toiset sivut ovat siis aukioloajat.com
   
 5. ginkong

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2002
  Viestejä:
  756
  Kummatkin noista sivustoista on kyllä jäänyt designin puolesta sinne ysärin alkupuoliskolle. Käypäs nyt kurkkaamassa vaikka Web Creme | Web design inspiration ja katso minkänäköisiä sivustoja nykyään tehdään.

  Arvosteluareenan idea ei kyllä myy ihan ensinäkemältä, koska olisi helpompaa keskittyä muutamaan kategoriaan, mistä ihmiset eniten etsivät arvosteluja. Tekemällä liian laajan aloituksen, jää se helposti tyhjän oloiseksi.

  :)
   
 6. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 103
  Itseäni häiritsee vasemman yläkulman kello kun se ei käy.

  Netistä saa ilmaisia flashilla toteutettuja kelloja jotka näyttävät oikeaa aikaa esim. Flash Clock 48
   
 7. Kooderi

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2001
  Viestejä:
  107
  Oikeeta kelloo on jo toivottu varmaan kymmenen kertaa ja viimeksi olin jo toteuttamassa sitä, mutta kun lopulta sopiva kello löyty ja lisenssit luettiin läpi ja kaikki oli muuten kunnossa niin tajusin ettei siinä saanutkaan taustaa transparentiksi eikä aika perustunut serverin aikaan vaan koneen kelloon (ei hyvä). Hermot petti ja jumahtanut kello sai jäädä. Yritetään uudelleen ens vuonna ;)
   
 8. NocandoTwo

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  970
  + musiikki ja leffat ovat vaikempia arvosteltavia, toki myös sisäisesti nautittavaksi tarkoitetut aineet. Laitteiden ja palveluiden arvosteluun näkisin tuon toimivana.

  Vielä sisältöä ei kauheasti taida olla (alareunassahan se lukikin että paljonko), koska satunnaisella rupesi hyvin nopeasti tulemaan samat arvostelut vastaan.

  Ulkoasu voisi tarvita hieman pyöiristelyä, vähän pliisun näköinen on. Favicon puuttuu myös.
   
 9. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Täähän on vähän niinku Yelp, mutta suomalaisille. Tosin, yelpissä ei taida tuotteita olla, lähinnä vaan palveluita. Hyvä idea kuitenkin.

  Tosiaan, vaikka toi iso valikko saakin sivuston näyttämään hieman sekavalta, niin toimivan vaihtoehdon keksiminen tolle määrälle tietoa on todella haastavaa. Kuten voi vaikka Yelpin sivuilta huomata. Suosittu palvelu, mutta paljon sekavampi ei sivusto voisi olla. Vaikka tota taidetaankin käyttää pääasiassa puhelimien omista sovelluksista.

  Kun saat sivustolle lisää arvosteluja, niin ehkä valikon voisi tiivistää laittamalla näkyviin vain tietyn määrän suosituimpia aiheita, ja loput erillisen "näytä lisää aiheita" tai vastaavan valinnan taakse. Näin sulle jäis tilaa tuoda sitä oikeaa sisältöä paremmin esiin. Pelkästään hyvin toimiva ja monipuolinen haku automaattisella täydennyksellä helpottais paljon sisällön käytettävyyttä. Esimerkiksi eBay:n tuoteryhmät ja haku on toteutettu sisällön määrään nähden ihan fiksusti.

  Niin ja mullekin tuli vähän sellanen ysärifiilis grafiikoista. Pääasiassa juurikin tosta neliömäisyydestä ja valikosta. Etenkin valikkorivien taustaväristä, jotenkin ei toimi nykyään tollanen "nappimainen" liukuväri kun on tottunut siisteihin ja pelkistettyihin ulkoasuihin, mun mielestä siis. Paremmilla fonteillakin vois sivuun saada pienellä vaivalla lisää tyyliä.
   
 10. njake

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  443
  Canvas ominaisuutta joskus tutkiessa, eksyin tälläiseen. Ajan saa varmaan tähän palvelimelta, transparentista en tiedä.

  CoolClock - The Javascript Analog Clock
   
 11. iipponi

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2011
  Viestejä:
  130
 12. Re@per

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2002
  Viestejä:
  109
  En tiedä onko näitä pelisivustoja jo liikaakiin...tässä kuitenkin yksi lisää: Pelaamaan.net - Parhaat nettipelit, ilmaisia pelejä :) Lähinnä hauska taas vaihteeksi testailla, mitä Wordpressillä saa aikaiseksi. Vielä täytyy pientä hienosäätöä tehdä, lisäillä enemmän pelejä yms.
   
 13. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  194
  Miksi vaatii rekistöröitymisen jotta voi pelata enemmän?
   
 14. zepalus

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  11
  Oma sivuni oli jo pari kuukautta sitten täällä näytillä, mutta silloin ei tullut mitään kommenttia. Nyt ulkoasu on muuttunut täysin ja on hieman nätimmän näköinen. Aiheena on kiina-suomi sanakirja, jossa on tällä hetkellä käännettynä suomeksi noin 500 kiinalaista sanaa.
  Osoite on http://www.kiinasuomikiina.com
  Lisäilen sanoja sitä mukaan kun ehdin, eli joitakin kymmeniä on tullut nyt päivässä lisättyä. Käyttäjätkin voivat käännöksiä lisäillä, mutta ainakin toistaiseksi osallistuminen on ollut heikkoa.
   
 15. Re@per

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2002
  Viestejä:
  109
  Että saisi ihmiset rekisteröitymään?:) En tiedä, voi olla että otan tuon pois päältä jossain vaiheessa...Tai säädään että voi pelata vaikka kymmentä eri peliä ennen rekisteröintiä, katsellaan. Rekisteröinti nyt ei mikään iso homma ole, email & salasana, that's it. Saa sitten käyttöön pistetilastoja, avatarkuvan yms.
   
 16. Marbelou

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  194
  Itseni tuollainen saa vaan siirtymään jollekkin niistä miljoonasta sivusta jotka eivät vaadi rekistöröitymistä. Rekisteröitymisedut on ihan jees, mutta siihen pakottaminen työntää pois pelaajia.
   
 17. asdderbi123

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2009
  Viestejä:
  470
  Otan riskin ja esittelen vielä hieman vaiheessa olevat kotisivut vaikka yleensä täältä saa aika rankkaa palautetta :)

  Vanha versio sivusta alkoi tökkimään, päivittäminen oli hankalaa, ei toiminut kuin parilla resolutiolla yms... Nyt sitten koitin tehdä niin pelkistetyn version kuin vaan mahdollista.

  Sivut löytyvät todella hitaalta palvelimelta täältä: Kimmo Kaunela - online portfolio
   
 18. progo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  618
  Eipä tuo uusi versiokaan tunnu skaalautuvan, vaan oma selainikkuna (~1000x1000) näyttää puolet harmaata ja vierityspalkkia vääntämällä pitää kaivaa oikeanpuoleinen palsta esille.
   
 19. Pipanacansleri MMMIX

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  7 236
  Oma domain!
   
 20. Myrikles Kukulis

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2009
  Viestejä:
  562
  Sivu avautuu nopeasti ja on selkeän näköinen. Hyvä ensivaikutelma. Vasemman reunan valikosta voisi moni webbisivun tekijä ottaa mallia, kerrankin sellainen joka toimii nopeasti ilman animaatioita ja javascript-pelleilyjä. Näissä on nähty vaikka minkälaisia virityksiä mitkä pomppii ja hyppii ympäri näyttöä eikä millään saa valituksi linkkiä. Tässä sen sijaan voi alareunasta valita esim. TV-ohjelmat, siirtää hiiren tyhjän päälle ja valita rauhassa alivalikosta ilman että alkuperäinen valikko katoaa heti kun yhden pikselin verran hiirtä liikautat. Rockclap.gif.

  Myös arvostelujen kuvat saadaan näkyviin/suurennettua ilman javascriptiä. Tämä täytyy erikseen mainita, koska tällainen ei ole lainkaan itsestään selvää nykypäivänä. Eletään sentään vuotta 2011, mutta joillekin sivuntekijöille ei ole kerrottu että on olemassa img tagit joita voi käyttää koodissa kuvan esittämiseen.

  Sivu ei näköjään skaalaudu kovin kapeaksi, mutta se lienee hyvä koska muuten valikkorakennelma saattaisi hajota. Mobiilikäyttäjä voi olla asiasta erimieltä.

  Yllä olevat kommentit sen mukaan, että minä arvostan sivun toimivuutta ja nopeutta 90% ja ulkonäölle jää 10%. Jos jollekin sivustolle mennessä näkyviin tulee tyhjä musta tausta ja linkki adoben sivuille flash-playeriä lataamaan niin usein jää viimeiseksi vierailuksi sillä sivulla. Kokonaan eri asia on YouTubet ja flashpelisivut, niissä käytetään ymmärrettävistä syistä selaimen lisäosia esilletuomaan multimediahöpötyksiä mihin perus html-koodi ei taivu.

  Laitetaanpa tähän loppuun malliksi sivu, joka ei ehkä ulkonäöltään täytä tietyn seksuaalivähemmistön vaatimuksia, mutta toimii nopeasti ja on varsin selkeä. Yhteystiedot löytää sekunnissa jne.
  Varavoima FinGen
  En mainosta eikä minulla ei ole mitään osuutta tuohon sivustoon, esimerkin vuoksi vain linkkasin.
   
 21. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Joo, todella loistava valikko.

  Selaan sivua alaspain, valitsen TV-ohjelmat valikosta, raahaan sivun takaisin alkuun ja... ai se katos... no menen takaisin alas ja valitsen TV-ohjelmat valikosta, raahaan sivun alkuun ja... ai se katos... no menen takaisin alas ja valitsen TV-ohjelmat valikosta, raahaan sivun alkuun ja... ai se katos... no menen takaisin alas ja valitsen TV-ohjelmat valikosta, raahaan sivun alkuun ja... ai se katos... no menen takaisin alas ja valitsen TV-ohjelmat valikosta, raahaan sivun alkuun ja... ai se katos... no menen takaisin alas ja valitsen TV-ohjelmat valikosta, raahaan sivun alkuun ja...

  Ehka vaihdan taktiikkaa.

  Valitsen TV-ohjelmat valikosta, rullaan hiirella ylospain ja... olen musiikki valikossa... menen alas TV-ohjelmat osioon, rullaan hiirella ylospain ja... olen musiikki valikossa... menen alas TV-ohjelmat osioon, rullaan hiirella ylospain ja... olen musiikki valikossa... menen alas TV-ohjelmat osioon, rullaan hiirella ylospain ja... olen musiikki valikossa... menen alas TV-ohjelmat osioon, rullaan hiirella ylospain ja... olen musiikki valikossa...

  CTRL + F4

  Todella loistava valikko.

  Kuin suoraan 90 luvulta eli internetin helvetista.
   
 22. Kooderi

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2001
  Viestejä:
  107
  Valikko tosiaan jakaa mielipiteet vahvasti ja se olikin jo tiedossa. Jos tuntuu liian hankalalta liikuttaa hiiri alivalikkoon suorassa linjassa niin vaihtoehtona on klikata pääkategoriaa jolloin ladataan erikseen sivu josta voipi klikata alikategoriaa. Tosin siinäkin pitää siirtää hiiri ensin pois alivalikon päältä. Toki tuon alikategorian voisi siinä tapauksessa poistaa käytöstä.

  Tosin, tuli juuri ajatus siitä että jos toi valikko avautuiskin vasemmalle. Tällöin se olis aina poissa sisällön tieltä ja olis myös helpompi valita alikategoria. Haittapuolena sivu olis leveämpi ja käyttäjät eivät ole semmoseen valikkoon tottuneet mutta kokeilemisen arvoinen idea.

  Tykkään itsekin nopeasti toimivista sivuista ja sen takia valikkokin toimii noin. Ajatuksena tuossa oli että kaikki sadat kategoriat sais selattua kohtuuajassa läpi jotta löytää etsimänsä ilman erillistä kategoriahakua.
   
 23. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 103
  Miksi jokaisesta aiheesta pitää olla oma valikko, kun voisit toteuttaa vasemman reunan ns. päävalikkoina esim. tekniikan alla alivalikkoina voisi olla elektroniikka, internet, kamerat, kodinkoneet, kulkuneuvot, mobiiliohjelmistot, musiikkilaitteet, soittimet, tietotekniikka ja viihde-elektroniikka.

  Vasemman laidan "päävalikon" voisi näillä järjestelyillä siirtää kokonaan ylös ja ns. keskellä olevalle osiolle avautuisi nuo boldatut kohdat vaikka omina laatikkoinaan, joista sitten klikkaisi minnä ikinä haluaakaan mennä.
   
 24. Lifeless

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2000
  Viestejä:
  4 708
  Mielipiteilla ei ole sen kanssa paljoa tekemista, jos valikko ei yksinkertaisesti toimi.

  Esim tuosta jo mainitusta TV-ohelmien valikosta, alivalikon ensimmaisiin linkkeihin on mahdoton menna ilman kikkailua, koska sivua ei voi vierittaa ylos niin etta ne tulisivat nakyviin. Jos pidat hiiren paikaallaan ja vieritat rullalla tai nuolilla, niin kursori menee jonkun muun kategorian paalle. Jos koetat sivu palkista vierittaa niin valikko on sulkeutunut jo ennenkuin sinne ennatat.

  Kikkailemalla (liikuttamalla hiiren alivalikoiden paalle ensin ja vasta sitten rullaamalla, jos sattuu omistamaan rulla hiiren (muutoin on kusessa edelleen)) sen saa vieritettya ylos mutta itse en viitsi kikkailla kun alt+left ja seuraava linkki googlesta on paljon yksinkertaisempi ja toimiva ratkaisu.

  Kylla valikon oletuksena kuuluisi aueta niin etta sita on mahdollista kayttaa.
   
 25. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Pitää kuitenkin muistaa, että se ei suinkaan aina paranna sivuston käytettävyyttä jos näkyvissä on koko valikkorakenne kerralla. Itseasiassa, todella harvoin parantaa. Valikkojen jaottelu laajempiin pääryhmiin selkeyttää käyttöä huomattavasti. Lisäksi, ihmiset ovat tottuneet käyttämään jo erilaisia aktiivisia hakuja kun tietomäärät on usein suuria. Olis aika huvittavaa nähdä vaikka eBay, Amazon tai mikä tahansa laajan valikoiman omaava sivu ilman kategoriahakua. Ei ole mitään järkeä taistella käyttötottumuksia vastaan poikkeamalla toimivista ratkaisuista täysin.

  Mä en kyllä muutenkaan ymmärrä sitä ajatusmaailmaa, että sivuston rakenne pitää olla jotenkin erityisen yksinkertainen ja kaiken tiedon oltava heti näkyvillä sellaisena järkyttävänä tekstiseinänä, ja että grafiikat olis jotenkin toissijaisia. Usein tällasta ajatusmaailmaa on tullut vastaan enemmän ohjelmointiin panostavilla. Todellisuudessa tollanen "suunnittelu" karkoittaa osan käyttäjistä ihan suoraan. Vaikka just toi jonkun esimerkiksi laittama Varavoima FinGenin sivusto, joka oli olevinaan esimerkki toimviasta ja yksinkertaisesta sivusta. Mä taas olisin vahvasti eri mieltä asiasta, ja kyseinen sivu on surkea, sekava ja se olennainen tietokin häviää siihen sekavuuteen. Samalla jää vähän kyseenalainen mielikuva firmasta, enkä ite tilais moisesta mitään.

  Javascriptin / jQueryn, CSS:n ja vastaavien uusien tekniikoiden välttely ja suoranainen "vihaaminen" on myös vähän naurettavaa, mitä tossa joltain tuli jo ilmi. Itse en koe tarpeelliseksi edes toteuttaa mitään vaihtoehtoista toiminnallisuutta niille, joilla on jostain syystä JS kytketty pois päältä. Tosin, aina ne vaihtoehdot tulee tehtyä, kun joku kehityksen jarru vinkuu kuitenkin jos niitä ei tee. Käytännössä kaikki laitteet tukee noita tekniikoita jo, poislukien tietenkin Flash.
   
 26. progo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2005
  Viestejä:
  618
  Mitä vitun järkeä on tehdä tekniikka jollain jQueryllä jos saman toiminnan saa puhtaalla HTML:llä? Oletteko kaikki Tiedolla töissä? Jos se sivu tarvitsee dynamiikkaa, sen voi kyllä lisätä sinne ilman skriptittömän sivun rikkomista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti