Erikoisoluet / oluen harrastajia?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja fuc, 08.01.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  http://people.uta.fi/~markku.konttinen/SOPP_Tre16.pdf

  Tuolla tapahtuman kattaus. Ipa ja apaa piisaa. Laskin myös, että saisoneita on se seitsemän.
   
 2. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Suomalaista olutfestarihistoriaa tehtiin sikäli, että ensimmäistä kertaa on tarjolla desin hana-annoskoot sekä myös lasinostopisteen vasemmanpuoleisesta kojusta vitosella myytävät Danske Ølentusiaster -malliset desin vetoiset SOPP-lasit. Kaikki panimot eivät tosin jostain syystä suostu laskemaan niitä desin annoksia niihin normituoppeihin, ehkäpä siitä syystä, ettei niissä ole desin rajaa merkattuna - mikä on hieman nurinkurista sikälikin, että eilen myytiin kahden desin ostoksetkin monella ständillä lähemmäs kolmen desin kokoisina...

  Tapahtuman tärpit:

  Hiisi Nikulator
  Teerenpeli Panimon Erikoinen Nro 3 (pullo)
  Pyynikin Imperial Stout
  Lammin Ruisrääkkä Barrel Aged (erittäin rajattu saatavuus)
  Bryggeri Helsinki Sofia Rhum Barrel Aged, perus-Sofia sekä Supernova 3rd Edition
  Lapin Voiman Kullervo Tumma Ruissahti sekä Vehnäsahti
  Maistilan Musta Jaska, Moood, Kaira sekä Wax Off
  Hollolan Hirven Kivisahti
  Beer Hunter's Mufloni Suklaa Kaura Stout, Mufloni Kilibocki sekä Mufloni KIWIPA
  Ruosniemen Koodari sekä Vuorineuvos
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Voisiko yrittää ajatella positiivisesti ja miettiä, mitä hyvää rajan nostamisessa (edes) 5,5% saakka on?

  Ainakin saksalaisten, tsekkiläisten ja jossain määrin brittioluiden potentiaalinen tarjonta kasvaa olennaisesti. Etenkin saksalaiset oluet ovat olleet melkoisia väliinputoajia tähän saakka: juuri hiukan keskiolutta vahvempia mutta eivät kunnolla edes A-olutta. Nyt voisi olettaa, että niitäkin saa jatkossa ruokakaupasta. Samoin britti-aleja on paljon juuri 5% molemmin puolin.
   
 5. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Maistila oli positiivisin yllätys. Koko SOPPin pienin koju, ja panimo mistä en ole kuullut, mutta pieneen tilaan olivat saaneet paljon makuja, ja mielestäni kaikki (mitä pystyin/ehdin kokeilemaan) erinomaisia. Panimokin perustettu kuulemma alle vuosi sitten, todella hyvää työtä ja tuotekehitystä kun ovat siinä ajassa saaneet ainakin SOPPin 8 täysin erilaista olutta noin hyvin tehtyä! Monilla panimoilla on oma selvä "oma makunsa" kuten Malmgårdilla ja uudella Radbrewillä, joka paistaa kaikista tuotteista läpi (joka sekään ei ole toki suoran huono asia että on oma tatsinsa), mutta näillä kaikki oluet maistuivat vaihtelevilta ja erilaisilta. Mooood oli kevyt pehmeä stoutti, Kaira tavallista IPAa astetta raikkaampi ja hedelmäisempi, vähemän hapan, ja Jälkipeli oli aivan ykköstavaraa, appelsiini ja passionhedelmä loivat kevyestä makeankirpeän mutta kuitenkin tarpeeksi vahvan saisonin joka sopii erittäin hyvin lämpimille keleille.
   
 6. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ostin matkamuistoksi tuollaisen pikkutuopin, ja kyllä siinä on selvä 1dl raja. Paikanpäällä join isosta tuopista noita 1dl annoksia, ja ne melkein aina oli kyllä 1.5 tai lähes 2dl. Pikkutuoppiin ei taas mahdu enempää kuin se 1.2dl vaikka piripintaan laittaa, niin nurinkuristahan tuo on.
  En ymmärrä ihmisiä jotka ostaa tuolta isoja oluita :D, Tottakai niillä on oikeus tehdä niin, mutta kun oluita on 300+ erilaista, ja hinta sama ottaa pienen tai ison, niin mieluummin sitä nyt kokeilee niin montaa kuin voi! Hinta on varmaan todellisuudessa halvempikin pienillä anoksilla, koska puolikas on tosiaan usein lähes 3dl ja iso kuitenkin sen 5dl. No, kaikki toki tehkööt miten tykkää, ja jos joku on selvä lemppari niin sellaisen voi toki vikaksi sitten ottaa isona, kun ei pääse kuitenkaan helpolla välttämättä juomaan uudestaan.
   
 7. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Älä toki matkamuistoksi sitä unhoita hyllylle pölyttymään, eiköhän se ole jälleen validi anniskeluastia kesän muillakin SOPP-paikkakunnilla.
   
 8. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Kiitti vinkistä. Täytyy yrittää testailla näitä. Jälkipeli varsinkin kiinnostais.
   
 9. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Lisää tuli maisteltua, ja mieleenpainuvia oli esimerkiksi Lammin Barrel Aged Ruisrääkkä -joka olisi kyllä ehkä parempaa kotona juotuna yhtenä lasillisena, kuin kaiken muun keskellä juotuna.
  Hoppimg Bresters Grimr, jotain aivan omalaatuista, ja pakkomaistettavaa. Vaikea sanoa että mitä se oli, mutta hajujen, makujen ja suutuntuman harmonia oli seikkailua, mitä kannataa maistaa -ei kuitenkaan isossa tuopissa! Maistilalta lisää, Albiinokin oli hyvää, ja oli pakko ottaa uusi Jälkipeli kun siihen tykästyin. On se jälkipeli hyvää omaan makuun, täyden kympin terassiolut hellepäivälle. Muuten kyllä vähän alkoi tuntumaan, että vaikka näiden tuotteista pidinkin, niin ehkä tietty "särmä" puuttuu, ja tosi voimakkaiden oluiden ystäville nämä kaikki ovat vähän liian "helppojuotavia", vaikka kaikki hyvältä suuhuni maistuvat.
  Isoin pettymys oli, että Lammin Sahdilla ei ollut tällä kertaa erinomaista siideriä, joka on Suomen siiderien suvereenisti paras siideri, ja melkein maailmassakin. Se oli äärimmäisen hapanta, sakeaa, kirpeää, voimakasta siideriä joka maistui lokakuulta, aivan päheä tuote jota odotin vuoden että sais lisää. :( Toinen pettymys oli Hollolan Hirven Golden Ale, joka oli kenties virheellisestä tynnyristä tai jotain, sillä mitä lasiini sain, oli puoliksi käynyttä, mautonta ja taskulämmintä pirkka-lageria, joka teki mieli kaataa pois lasinpesupisteeseen. En kehdannut mennä sanomaan ja tuotteet vaikuttivat muuten hyviltä, joten uskon että oli vaan huono tynnyri, joka vielä jäi viilentämättä, sillä taskulämmin mauton olut ei voinut olla sitä mitä he itse halusivat tarjota.
   
 10. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Itelle SOPPin parhaat oli Hopping Brewstersin Grimr, Hiiden Hasselhopp ja Radbrewn Together In The Dark. Pahin pettymys tais olla Muflonin Vadelma sour.
   
 11. freekevin

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  1 300
  Tänään pikkulintuun maistelemaan oluita. Onko suosituksia tai sellaisia joita "pakko" maistaa?
   
 12. Pekkala02

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2013
  Viestejä:
  78
  Viime viikolla kun kävin niin mieleen jäi Lervigin Brett Dog ja Atomin Isotope.
   
 13. Huuhaa-setä

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2013
  Viestejä:
  131
  Koffin keppana.
   
 14. splosh

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  2 126
  Raportoikaas Jyväskylän olutsatamasta miten on homma järjestetty, hyvät ja huonot puolet.
   
 15. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Jätin tapahtuman väliin kolean sään vuoksi, mutta ei myöskään kiinnosta maksaa taikureista ja turhaksi jäävästä maistelulasista 12 euroa... mutta mielelläni kuulisin itsekin kommentteja Panimo Honkavuoren ja Tornion Panimon ensiesiintymisistä.

  Ai niin, huonona puolena eivät julkaisseet tuotelistoja, koska ne voisivat muuttua vielä viimeisinä päivinäkin...
   
 16. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Vakka-Suomen Pekoniolut oli aika mitäänsanomaton esitys, vaikka yleensä kaikki mitä Vakka-Suomelta tulee on mielestäni herkkua. Etiketissä lukee että on tehty yhteistyössä HK:n pekoniasiantuntijan kanssa, josta kyllä tuli mieleen että HK:n tasoista eineskaljaahan tämä onkin... eivätkö sitten uskaltaneet kunnolla revitellä vaan yrittivät tehdä kokokansan kesähitin joka ei sitten saa olla liian hurja ja maukas?
   
 17. humPah

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  190
  Itse ainakin pidin tapahtuman järjestelyitä oikein onnistuneena, ei hirveästi negatiivista sanottavaa. Tilaa oli liikkua, jonotusajat pahimmille tiskeille, vessaan tms. olivat max. 5 minuuttia, vaihtoehtoja oli paljon yms. Jos nyt huonoja puolia haluaa pakosta etsiä, niin olutlistat olisi voinut olla jaossa ennakkoon, hinnasta voi toki mussuttaa, penkkejä ja pöytiä olisi voinut olla avoimissa tiloissa jonkin verran enemmän, ja juomavettä olisi voinut saada hanasta (maksoi nyt 2€ / 2 x 0,5l plo). Sääkään ei toki satamassa ollut kovin suosiollinen.
   
 18. Zvona

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  1 112
  Ehdin jo tätä purnata FB:ssäkin aikoinaan. Kerroin, että haluan "isotopen", sain "ison stoben". Siinä hetken mietin, että eipä näytä peruskeisari Isotopelta, mutta sitten selvisi tämä "lost in translation". Ja sitten naurettiin ja ryypättiin.

  Mutta hyvä olut, suosittelen. Se olkoon tämän vastauksen ydinajatus.
   
 19. splosh

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  2 126
  Olutsatamasta vielä, minkä verran nuo maistiaiset sitten maksoivat? Sen verran sivusto paljasti että 2e arvoinen on yksi 'valuuttalipuke', mitä sillä saa?
   
 20. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Kuten kerrottua, sillä sai sen desin annoksen ja kahdella lipukkeella kaksi ja kolmella lipukkeella neljä desiä.
   
 21. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 020
  Karjala on kans yksi hyvä lager olut, 0.80e tölkki prismassa. On muuten halvempi, kun LIDL!
  Kyllä mielummin sijoitan bitcoin, kun ryyppään rahat. Viikonlopuksi kans olen etsinyt hommia, rahat riitä mihinkään. Syksyllä alkaa vasta PALKALLISET hommat.
   
 22. SSG1

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  496
  Mitäs kivaa Alkosta saa juhannukseksi? Jotain alea voisi napata. Ei kehtaisi aina samoja tuttuja juoda. Pitää silti ainankin pullo tai pari Anchor Liberty alea napata.
   
 23. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
  Itse poimin tänään hieman juhannusta silmällä pitäen Muflonin CCCCC:tä ja Saison De Randonneuria sekä Nögnen IPA:a ja Great Dividen Yetiä.
   
 24. 3vissam

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2013
  Viestejä:
  94
  Jos vaan Polyannan Lexical Gapia saattuu hyllystä löytymään, niin kannattaa ehdottomasti maistaa. Eipä taida Alkon valikoimassa tällä hetkellä parempaa ipaa olla.
   
 25. Ogram

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2000
  Viestejä:
  957
  Ääni myös Lexicalille täältä, yksi parhoista ipoista mitä on tullut maistettua. Tosin tuntuu että yksi neljästä mitä olen noita juonut oli jotenkin erimakuinen kuin muut.
   
 26. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
  Lexical on kyllä hyvää tavaraa, ja tuosta on vielä saapunut Alkoon aivan tuoretta erää.

  Ainut huono puoli tuossa tosiaan on, että löytyy aikas harvoista myymälöistä eikä tilauksella enää juhannukseksi kerkeä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti