Ensituntumat Samsung Galaxy Note 7:sta: “Ikonin paluu Euroopan markkinoille”

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Otavamedia, 04.08.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Otavamedia Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2016
  Viestejä:
  58
 2. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 843
  TaskuMuro jos matkustaa Lontooseen jotain puhelinta testaamaan ja juttua siitä kirjoittamaan, niin voisi ehkä mainita sellaisissa jutuissa sen kuka sen matkan maksoi. Välttämättä kaikille lukijoille ei heti tule mieleen että maksajana on ollut Samsung ja juttu kannattaa lukea se mielessä pitäen.

  Samanlaista markkinointia se on toki muillakin merkeillä ja ihan samanlaista se on myös autotesteissä ja vaikkapa kosmetiikka- ja vaatemallistojen lanseerauksissa.

  Suomessa ei ole montaa sanomalehteäkään joiden toimittajat kieltäyvät aina kaikista "näytelahjoista" ja matkalipuista vaan tekevät jutun muilla perusteilla jos tekevät ja maksavat sen tekemisen kustannukset itse.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Muropaketin/Taskumuron juttujen sisältöön ei ole koskaan vaikuttanut eikä tule vaikuttamaan millään tavalla se, kuka matkat kulloinkin maksaa. Sivustollemme on ensisijaisen tärkeää, että julkaistavat testit ja arvostelut ovat täysin puolueettomia. Ainakin henkilökohtaisesti pidän tekemieni juttujen puolueettomuuden kyseenalaistamista suorastaan loukkauksena.

  Jos juttu on tehty markkinointimielessä, sen yhteydessä myös mainitaan että kyseessä on advertoriaali/mainos.
   
 5. StevenFIN

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2014
  Viestejä:
  210
  Pakko nyt jatkaa tätä taistoa sen verran, että missä kohtaa artikkelia sulle tuli olo siitä, että nyt on Samsung "maksanut" tästä osiosta?

  Juha Kokkonen, loistavan artikkelin olet kirjoittanut, keep up the good work! :)

  Vaikka suuri Note sarjan fani olenkin, niin tämä malli jää kyllä väliin! Mulla lompsa otti lopputilin jo Note 4:sen oston aikaan, jonka hinta kuitenkin alkoi 6:lla.
  Yksi suuri murhe Samsungin, ja oikeastaan 95% muiden puhelinmallien kanssa on etupuolelle sijoitettujen kaiuttimien puute! En tiedä miksi se vituttaa näin paljon, mutta oikeastaan jokaisen puhelimeni kanssa olen joutunut tekemään sen idiottimaisen kupin kädestäni, jos haluan saada esim. puheesta jotain selvää :D
   
 6. hermanni.savolainen

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2016
  Viestejä:
  2
  Hanki vielä äkkiä Nexus 6p!!!!!!!!!
   
 7. Anonymo

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  2 843
  Akkujen koot menneet sekaisin? Eroa on vain 100mAh.
   
 8. Ge-man

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2001
  Viestejä:
  680
  Vaikutti sisältöön tai ei, mielestäni disclaimer on aina oltava jos kirjoitetaan sponsoreista, ettei sivuston/kirjoittajan uskottavuus kärsi. Toki jos miellätte itsenne enemmänkin blogiksi kuin uutislähteeksi ja journalisteiksi, tämä sallittakoon anteeksi.
   
 9. StevenFIN

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2014
  Viestejä:
  210
  Onko se nyt fakta tietoa, että Samsung on maksanut tämän matkan? Mitä sekin muuttaisi jos Juha olisikin kirjoittanut, että Samsung olisi maksanut matkan (mikä tämäkään ei ole varmaa tietoa)? Etkö olisi enää esim. uskonut osaa artikkelista, vai mikä tässä on pointti :)
   
 10. Arvostelija

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2016
  Viestejä:
  1
  Juha Kokkonen. Kirjoitat yleensä aina puhelimista "Premium tunteesta". Milloin alumiinista on tullut Premium materiaali. Tarkoittaako tämä että isoäidin vintillä olevat kattilat(joita ei saa käyttää) ovat Premium Kattiloita? Ymmärrän kyllä etteivät valmistajat viitsi käyttää yleensä kuin muovia ja alumiinia. Mutta särähtää yleensäkin arvosteluissasi "Premium tunne". Ymmärtäisin kyllä jos esim rannekelloista olisi kysymys. Joidenki sisuskalut kun tehty taidolla. Tästä päästään puhelimiin. Miten alumiinista, miljoonista samaa piirisarjoja sisältävistä puhelimesta voi käyttää premium nimitystä? Oikeasti nimitys todella kaukana sanan alkuperästä. Ei esim 800€ hintalappu tee massatuotteesta erikoista. Haloo...
   
 11. jusutus

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2009
  Viestejä:
  2 589
  ^ Jos olisit ikinä pitänyt kädessäsi sekä muovista että alumiinista tehtyä puhelinta, tietäisit mitä tällä tarkoitetaan.
   
 12. jpjantti

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2007
  Viestejä:
  7 787
  Samalla tavalla puhelin voi olla laadukkaan tuntuinen kuin muutkin tuotteet. Valmistusjälki, muotoilu, käytetyt materiaalit, käytettävyys... puhelimen tapauksessa natiseva muovirimpula harvemmin tuntuu yhtä laadukkaalta kuin hyvin koneistettu jämäkkä alumiinirunko.
  Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö alumiinista voisi myös tehdä surkean laatuista tuotetta...
   
 13. SinSin

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2012
  Viestejä:
  5 436
  Muovinen kapula tuntuu mukavemmalta erityisesti talvella eikä ole niin liukas kuin alumiininen.
  Puhumattakaan Lasin/alumiinin yhdistelmästä S6 note5/7

  mulla on ollu noten5 ja S6 ja s6 edge. S7 pyörähti myös mutta eipä toi käytännölisyyden nimissä auta vaikka luureissa premium fiilistä olisikin.
  Suuri osan HighEnd muovi luureista on ollut laadukkaita ilman nitinöitä.
   
 14. Ge-man

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2001
  Viestejä:
  680
  En tiedä, Juha Kokkonen ei kieltänyt sitä vastauksessaan. Se että vaikuttaako se lukijan tarkasteluun jos hänellä on tieto ettei kirjoittaja ole täysin riippumaton vaan hän on saanut sponsorointia kirjoitusta varten, on lukijan asia. Aika moneen varmasti vaikuttaa.

  Mun puolesta saa maksaa matkat ja kulut, kunhan vaan kertovat tämän tiedon kirjoituksessa :)
   
 15. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Kaikki mediat ympäri maailman ovat yksittäisissä julkaisutilaisuuksissa valmistajan kutsuvieraina valmistajan kustantamana joitain harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Messureissut ovat sitten asia erikseen. Tämä on täysin normaali käytäntö, eikä se vaikuta millään muotoa Muropaketin tai TaskuMuron jutun sisältöön. Taloudellisesti nämä julkaisutilaisuudet eivät ole meille kannattavia, vaikka matkat, hotellit ja ruuat on maksettu tuotevalmistajan toimesta kautta aikojen. Ilman valmistajan tarjoamia matkakustannuksia ensituntumat-juttujen kirjoittaminen ei olisi ainakaan meidän sivustollemme mahdollista. Siitä syystä emme myöskään näe tarpeelliseksi mainita asiaa jutuissa, jotta jotkin lukijat eivät saa asiasta vääränlaista käsitystä. Jos juttujen sisältö on sponsoroitua (sivusto on saanut jutun tekemisestä korvauksen/taloudellista hyötyä), siitä mainitaan jutun yhteydessä.

  Minun osaltani asia on tässä yhteydessä loppuunkäsitelty ja jos jokin jäi kaivertamaan, voi siitä laittaa palautetta Otavamedian suuntaan (tai henkilökohtaisten näkökulmien osalta vaikkapa minulle sähköpostiin tai yksityisviestillä).

  Käytän välillä termiä "premium-tuntuma", joka ei nyt sinällään ole mikään absoluuttinen määre. Mielestäni voitaneen kuitenkin sanoa aika monenkin nykypäivän teknisen käyttöesineen kohdalla, että metalliosia tai metallirakennetta voidaan pitää laadukkaan tai perustasoa arvokkaamman tuntuisen tuotteen merkkinä. Toki poikkeuksiakin on. Alumiinirakenteiset puhelimet kuitenkin tuntuvat yleensä muovisia laadukkaammilta ja arvokkaammilta, johon pyrin myös tuolla kuvauksella viittaamaan. Premium on tässä yhteydessä vain markkinoinnillinen termi, jolla viitataan aineelliseen tai kuvitteelliseen lisäarvoon, jota tuote tarjoaa.
   
 16. rehu

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  2 774
  Minusta sillä ei ole mitään merkitystä mistä aineista tai materiaaleista puhelin on tehty, koska suojakuoret kuitenkin ne peittää. Pääasia on kokonaisvaltainen laadukkuus sekä laitteen paino yhdistettynä kestävyyteen.
   
 17. nnAku

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2013
  Viestejä:
  768
  Ai siis arvostat painoa ja kestävyyttä, jotta voit peittää kapulan kuorilla :think:? Itsehän en voi sietää suojakuoria, ja tästä syystä arvosta kovasti tuota "premium" tunnetta joka on hyvin helposti totetutettavissa alumiini rungolla ja lasikansilla. Note 7 on taas yksi niistä puheluttimista mikä on varmaan pakko hankkia..:kahvi:
   
 18. vihainen hippi

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  1 304
  Hyvä Juha! Ei muutkaan toimittajat rupea selittämään sitä, sponssaako joku taho ulkomaanmatkat ja varsinkin pienituloisella sivustolla. Kyllä pitäisi jokaisen ymmärtää että asiaa puhutaan tai sitten voi kääntyä vaikkapa anandtechin suuntaan :D
   
 19. Stringer

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  2 772
  Minulla on niin ikävä tätä Samsungin parasta keksintöä koskaan, eli muovista nahalta tuntuvaa takakantta. Ei ole liukas eikä tippuminenkaan haittaa mitään.
   
 20. Ademeion

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  285
  Mielestäni "vinklubrulez" on kyllä oikeassa tässä sidonnaisuusasiassa. Yrityksiltä saadun taloudellisen tuen ilmoittaminen kuuluu hyvään journalismiin, ja on myös normaali käytäntö perinteisessä laadukkaassa mediassa. Laatujulkaisujen ja niiden toimittajien ei kannata pitää vaatimusta epäluottamuslauseena, eikä varsinkaan loukkaantua henkilökohtaisesti, vaan katsoa asiaa laajemmasta näkökulmasta. Nettijulkaisujen salatut taloudelliset kytkökset ovat merkittävä ongelma, sillä monissa julkaisuissa ne heijastuvat juttujen sisältöön. Jos sidonnaisuuksien avoimesta ilmoittamisesta muodostuu yleinen normi, laatusivustojen asema paranee, ja "myytyjä" juttuja julkaisevien sivustojen asema vaikeutuu. Lukijoilla on vielä vähemmän syytä vastustaa asiaa.
   
 21. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Jep, olen ihan samaa mieltä. Erinomainen yhdistelmä metallisen rungon kanssa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti