1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Muropaketin toimitus
  Poista ilmoitus

Ensikertalaisen epävarmuus

Viestiketju alueella 'PC-konepaketit' , aloittaja Olavi87, 16.12.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Olavi87

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  28
  Ensimmäistä kertaa kasailen konetta pikkupäissään ja mämmikouralla on jännäkakka käynyt pöksyjä kurkkaamassa muutamaan kertaan. Prossun sain todennäköisesti ehjänä paikoilleen ja Coolermasterin erillistuulettimenkin. Nyt kuitenkin tuli vähän tenkkapå, kun pitäis kotelon johtoja yhdistää emolevyyn. Suurin osa noista usbi ja etupaneelin muita painikkeita ja liittimiä, mutta onko noissa jotain liitintä, minkä kytkemättä jättäminen tai väärinkytkentä tuhoaa kaiken? Virtalähteen plugit oli sit taas ihan kohtuullisen helppoa. Mitä muita sudenkuoppia ensikertalaisella voi olla?
   
 2. Olavi87

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  28
  Niinjuuu ja koneen keskeisimmät speksit
  I7 6700k
  Asus Z170 PRO
  GeForce 1070
  Coolermaster 212 evo
  Samsung 960 evo 500gb ssd
   
 3. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 063
  Pikkupäissään + tuoreet ( kohtalaisen arvokkaat ) komponentit ei ole hyvä yhdistelmä, kokemusta on. Jättää huomiselle? :D

  // tosin ei se krapulassa aina sen parempi ><
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 4. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 063
  Mutta joo.. modernit emot oman kokemukseni perusteella ei vaan yksinkertaisesti boottaa jos nuo on väärin laitettu, en silti suosittele kokeilemaan.
   
 5. mAzq_

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  1 232
  Ensikertalaisella saattaa helposti unohtua kytkeä prossulle virtaa antava piuha emoon. Kytkemättä jättäminen ei ole vaarallista, kone ei vaan käynnisty. Kyseessä on virtalähteestä lähtevä piuha, joka muistuttaa kovasti 8pinnistä näyttiksen lisävirtapiuhaa, mutta menee kiinni emon yläosaan, normi kotelossa usein vittumaisen ahtaaseen paikkaan prossujäähyn, takatuulettimen ja kopan katon väliselle alueelle.

  Kopan johdoista usb3 (iso, usein sininen) menee sille sopivaan liitäntään, usein johonkin sata liitäntöjen (emon oikea reuna) tai emon alareunan lähelle. Usb2 johto on pienempi jossa muovinen musta pää, sen liitäntä emossa jossain samoilla alueilla kun usb3. Kopan audio portit liitetään usb2 näkösellä (muovinen musta pää, hd audio tms) johdolla emon alaosaan, usein virtalähteen yläpuolelle. Power ja reset nappuloille, valoille, hdd valoille yms löytyy pienille 1pinin liittimille löytyy oma keskittymänsä jostain emon alaosasta, katso emon ohjekirjan "kartasta" mihin törröttävään metallitikkuun mikäkin sörkätään. Emon ohjekirjasta näkee muutenkin koko emon layoutin, josta voi katella mistä mikäkin liitäntä löytyy.

  Kunhan ei väkisin tunge väärään niin tuskin mitään pahaa sattuu. Kopan piuhat vituillaan ni esim virta tai reset nappi ei toimi tai valo ei pala tms. Virtalähteen piuhat ei taida edes mennä ainakaan kaikkiin vääriin kun neliöt ja puoliksi pyöristetyt neliöt ei mätsää. CPU piuha sinne prossun lähelle, PCI-Et näyttikseen ja iso 24pin siihen selkeästi ainoaan mihin se kuuluu (emon oikeaan reunaan).

  Tässä tällanen laiskasti kirjotettu huono suomi kommentti kun ipadilla naputtelin.... :D
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 6. Olavi87

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  28
  Kiitti näistä. Tosiaan fractalin kopassa oli hyvin nuo johdot nimetty ja vain pari (ilmeisesti tuulettimien etäohjaus) piuhaa jäi löytämättä paikkaansa. Huomasin että ei pitäis pienissä hyvissä tosiaan ekaa kertaa hoidella, kun erillistuulettimen piuha oli jäänyt emon ja kopan väliin viimeisen kiinnitysruuvin kiristyksen jälkeen.
   
 7. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 063
  Osittain moisten ongelmien takia otin DM:n ( DrunkMachine ) käyttöön tänävuonna.. ei haittaa, ei mene hyvä pilalle tällä rellestäessä :D Ja saunakaljat avataan tässä taloudessa tosiaan PE 18:00.
   
 8. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Niistä kotelon johdoista on pakko kytkeä vain POWER SWITCH. Kaikki muut voi jätttää kytkemättä. Itse kytken seuraavat:
  • POWER SWITCH
  • POWER LED
  • HD AUDIO
  • USB
  Kytkemättä jätän:
  • RESET SWITCH
  • HDD LED
  • (SPEAKER)

  Jos haluaa käynnistellä konetta ilman koteloa, niin POWER SWITCH:inkin voi korvata tökkäämällä esim. haarukalla niiden kahden pinnin väliin.

  --

  Itse asennan aina prossun(+jäähyn) ja muistit emolevyyn - ja ensimmäinen käynnistys tällä setillä. Sitten muita osia, jos tämä toimii ok.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti