En saa omaa konetta huoneeseeni

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja wapenaattor, 31.07.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. wapenaattor

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2018
  Viestejä:
  3
  Juuh elikkäs, tämä saattaa kuulostaa vähän tyhmältä/nolota, mutta olen 16v, aloittamassa lukion syksyllä, mutten saa omaa tietokonettani huoneeseeni. Kasasin noin vuosi sitten ensimmäisen tietokoneeni (jonka maksoin itse), enkä silloin saanut sitä omaan huoneeseeni. Sama tilanne nykyään, porukat sanovat etten "osaa kontrolloida omaa arkeani tarpeeksi hyvin". Tämä on outoa, sillä pelaaminen ei ole koskaan ollut minulle ongelma. Maksomissaan olen pelannut Steamin mukaan joskus 30h kahden viikon aikana, mutta sekin oli kesällä. En myöskään valvo myöhään tietokoneella, varsinkaan arkisin. Voi olla, että vanhemmat haluavat, että keskityn kouluun, mutta eikö sen tässä vaiheessa pitäisi olla jo meikäläisen omalla vastuulla? Kyllä tässä vaiheessa olettaisi jo nuoren itse alkavan ottaa vastuuta omista tekemisistään, eikö?
  Omasta mielestäni on siis hieman kohtuutonta, etten saa omaa tietokonettani omaan huoneeseeni, vaikkei mitään ongelmia tms. ole ollut. Kommentteja, ehdotuksia? Täytyykö vaan odottaa että täytän 18?
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  Yleistäen, jos vanhemmat on oikeassa, niin ovat vastuullisia vanhempia ja voit olla heistä ylpeä. Vanhempien valvonta ei ole helppoa ja entisestään vaikeutuu jos tiekone sijoitettu nuoren omaan huoneeseen.


  Edelleen yleistäen, jos kyse ei ole valvonnasta, vastuullisesta käytöstä, vaan jostain hihhuli seuroista tulleesta asenteesta niin vaikea tilanne.

  Jos yleistetään niin että ihan kesiverto tilanne, niin ratkaisua voisi hakea siitä miten sijoittelu ja valvonta hoidetaan.

  Onko muuten nykyisessä sijoittelu sellainen että pystyt esim opiskelu tehtäviä rauhassa tekemään, eli sijoittelussa ei sinänsä mitään haittaa, ehkä jopa etua. Eli tarvetta omaan huoneeseen viemiseen ei ole.

  Ehkä helpoin lähteä sovittelevasti miettimään ratkaisua, jos tietokoneella ei ole rauhallista työpistettä, niin voi olla perusteltu tarve sijoittaa se huoneeseen.
  Nettiä ilman vaikka.

  Sopia asioista, poismuuttaminen ennen 18v ikää on vähän hankalaa, jos aletaan olemaan poikkiteloin.[/QUOTE]
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2018
 3. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Se että joudut kysymään asiaa internetin keskustelufoorumilla, etkä esim. muuta omillesi kertonee jo kaiken oleellisen.
   
 4. Laniitti

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2001
  Viestejä:
  724
  Joo sori. Kuulostaa siltä, että vanhempasi ovat vastuullisia sellaisia. Hatun nosto siis heille! Opiskeluasi he haluavat ajatella ja sitä, että et pilaa vuorokausirytmiäsi liian tehokkaalla tietokoneella ja liian addiktoivilla peleillä. Ja vanhemmilla todellakin on viime kädessä vastuu lapsistaan aina siihen asti kun lapsi täyttää sen 18.

  Jospa nyt kävisit ensiksi lukion/amiksen ja armeijan. Sitten muutat jo hyvän aikaa täysi-ikäisenä olleena omaan kämppään ja saat ottaa itsestäsi vastuun juuri niin kuin itse haluat.

  Olis kannattanut vaan säästää ne rahat ja rakentaa niillä rahoilla sitten armeijan jälkeen kunnon tykki kone. Nyt kasaamasi kone on auttamattoman vanhentunut intin jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2018
 5. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 296
  Koska asut heidän asunnossa heillä on täysi oikeus päättää miten hommat hoidetaan. Mitäpä jos omalla käytökselläsi osoitat, ettet ole mikään ammuskelupelijonne vaan osaat toimia tietokeen kanssa vastuullisesti.

  Eihän sen koneen lokaatiolla varmaan pitäisi sen kummempaa merkitystä olla, ellet nimenomaan halua vemputtaa pornosivujen ja vessapaperin kanssa siellä omassa huoneessa rauhassa. Tai tehdä jotain muuta epäilyttävää.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2018
 6. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Niin, voisi tosiaan kysyä että miksi se kone pitäisi saada sinne omaan huoneeseen?
  Vanhemmilla varmasti alkaa (ja pitääkin alkaa) hälytyskellot soimaan jos kone pitää saada pois valvovan silmän alta. Herää varmasti ajatuksia että onko tarkoitus alkaa pyörittää sitä kautta huumekauppaa vai mitä...
   
 7. wapenaattor

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2018
  Viestejä:
  3
  No siis itsellä lähinnä tässä se ajatus takana, että kerran se on oma kone niin olisi kiva pitää rauhassa omassa huoneessa, mutta ymmärrän kyllä.
   
 8. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 296
  Oletko miettinyt, miksi vanhemmilla sellainen käsitys, että et osaa käyttäytyä tietokoneen kanssa?
   
 9. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  260
  Lähinnä kysyisin miten tiukassa otteessa ne sua muuten pitää. Kuudelta kotiin ja omalta pihalta ei saa poistua ilman lupaa vai mikä meininki? Onko koneen kanssa ongelma pelit, koneella vietetty aika vai pelkääkö ne että sokeudut liiasta masturboinnista?

  Eräs perhetuttujen lapsi ei saanut tehdä yhtään mitään, siis ei juuri mitään siihen saakka kun oli 18. Sitten se lähtikin heti kotoota ja alko ryyppäämään ja sekoilemaan oikeen huolella...

  Täytyy kyllä sanoa että melko heikossa on vanhempien luotto jos ei uskalla 16 vuotiaalle omaa konetta antaa huoneeseen tässä digiyhteiskunnassa.... ihan kun niitä ei muualla pääsisi käyttämään niin paljon kun huvittaa.
   
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  819
  Lapsena joutuu kärsimään idioottivanhemmista, kokemusta on. Ei sille oikein voi mitään, yritä sinnitellä ja selvitä hengissä sekä järjissäsi ulos sieltä mahdollisimman nopeasti täysi-ikäisyyden jälkeen.
   
 11. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Olet holhouksen alla oleva lapsi ja elät niin kuin talon omistajat ja vanhempasi määräävät lakien rajoissa.

  Päätä tietokoneen käytöstä sitten kun et enää tarvitse muita elättämään itseäsi.

  Jos et pysty rationaalisesti perustelemaan välttämätöntä tarvetta tietokoneen käytölle omassa huoneessasi, niin että vanhempasi hyväksyvät perustelun, täytyy vain tyytyä kohtaloon. Kyse ei ole kuitenkaan hengenhädästä vaan vain tietokoneen käytöstä, jota selvästi kuitenkin pystyt muuten harrastamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2018
 12. dephy

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  516
  Fiksummat vanhemmat kuin monella muulla. Sinusta tulee parempi kansalainen kun murot. Ala harrastaa voimailua ja saat naisiakin paremmin kuin täällä ylipainoiset huonoryhtiset murot.
   
 13. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 695
  Aloituksella taustalla voi olla niin monelaista.

  Jos tietokoneelle (sllä työskentelyyn) on nykyisellään hyvä sijoituspaikka, niin eikä se silloin olisi parempi paikka kuin ns. omahuone. Ihan riippumatta onko 16v vanhempienluona asuva, vai 18v omillaan oleva, eikä asia muutu vaikka ikä jokin muu.

  Tilanne menee hankalaksi jos sille tietokoneelle ei ole hyvää sijoituspaikkaa, jolloin se ns omahuone voi olla niistä huonoista paikoista vähiten huono. Siitä vähiten huonosta voi saada ihan hyvän, kun miettii hyvät pelisäännöt ja niitä säntillisesti noudattaa. Se on ihan mahdollista joillakkin omatoimisesti, mutta helpottaa jos vanhemmat mukana.
   
 14. Zener78

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2014
  Viestejä:
  236
  Luulen, että pelien pelaaminen ei ole ainoa syy kieltää konetta omasta huoneesta 16 vuotiaalta.

  Aikuisviihteen katsominen netistä voisi myös olla syy. Eikä sitä tarvitse tuntikausia katsoa, että ajaisi asiansa. Eikä välttämättä vanhemmat ole mitään tiukkapipoja. Ei vaan huvita ajatus, että perheen ainoaa konetta käyttää joku "tahmanäppi".
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2018
 15. AlwariTuohitorvi

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2015
  Viestejä:
  327
  Sun täytyy alkaa tuottamaan todellisia ongelmia vanhemmillesi. Hyvä keino alkuun on alkaa kuuntelemaa black metallia ja sisustaa huone sen mukaisesti. Rankan päihteiden käytönkin voi aloittaa jo tuossa iässä. Jossain vaiheessa tietokone siirtyy kuin itsestään sinun huoneeseesi.
   
 16. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 622
  On varmaan älyluuri kuitenkin omassa käytössä joten eiköhän sitä runkkumatskua saa ihan tarpeeksi ettei siihen tietokonetta tarvita.

  Hameväki voi olla vähän kotinazimasia ylisuojelevia emokarhuja ja jos perheen isäntä lähtee myötäillen mukaan niin paha siinä on vääntää vastaan.

  Jos eivät halua käydä dialogia aiheesta niin kirjoita essee tjsp. omine perusteluinesi. Juuri vaikka jotain läksyt ensin ja tuntiraja päivässä jms. mikä sopisi vanhemmillesi ja jos ei toimi niin siirtyy takaisin.
   
 17. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 207
  Osaatko sanoa, onko tällaiselle toiminnalle jokin syy? Koulunkäynti kärsinyt ennenkin tai jotain vastaavaa? Tai pelko, että näin käy?

  Jos on, käy koulut kunnolla, tee osasi kotitöistä ja käyttäydy muutenkin hyvin, niin ehkä saat sen koneenkin.

  Jos ei ole, niin sitten voi olla hankalampaa. Kontrollihörhöihin vanhempiin ei välttämättä muu auta kuin omilleen muuttaminen 18-vuotispäivien jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2018
 18. DDT

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  625
  Tämä on hienosti sanottu. Valitettavasti vanhempasi eivät ymmärrä tätä.

  Pahoittelen tilannettasi. Meillä on 14 täyttävä poika, jolla on ollut oma pelikone huoneessaan jo 3 vuotta. Toki siellä on myös pari konsolia ja töllö. Hän päättää itse peliajoistaan. Aikaisemmin häntä piti toppuutella ja rajoittaa, mutta pariin vuoteen ei. Kun kontrollointia höllättiin, ei tapahtunut mitään negatiivista, vaan pelaaminen väheni. Meillä on periaate, että jos pelaa jonain päivänä vaikka 6 tuntia, ei se maailmaa kaada. Pelaaminen on hyvä harrastus. Kunhan hoitaa koulun ja muut asiat. Meillä poika ulkoilee ja hoitaa koulun hyvin, tekee koneella videoita ja musiikkia. Tutkii historiaa ja valtioita ja maantiedettä. Taitaa silti enemmän pelata, nykyään tunnin pari päivässä ehkä. Kaikki pelit mitä hän pelaa, on toki tiedossa, ja itsekin pelejä tuntevana tiedän niiden sisällönkin.

  Ja takuulla katsoo jossakin vaiheessa pornoa, ei toki välttämättä vielä. Se kuuluu elämään, pornoa voi katsoa ja runkata pitää. Ei sitä voi kontrolloida eikä pidäkään, hullu ajatuskin.

  Vanhempasi eivät luota sinuun. Siihen voi olla syy, mutta useimmiten ei ole. Valitettavasti kaikki vanhemmat eivät ole tarpeeksi kiinnostuneita lastensa asioista ja eivät osaa luottaa tarpeeksi. Lapseen luottaminen on äärimmäisen tärkeää. Vaikka aina ei niin putkeen menekään. Myös yksityisyys on lapsen oikeus tiettyyn rajaan asti. Murrosikäisestä aikuisuuteen erityisesti, sinne lapsen huoneeseen ei rynnitä, jos ei ole tosi kyseessä.

  Vaikka vanhempasi ansaitsisivatkin haistattelut (tästä asiasta), älä tee sitä. Mieti taktiikka, perustele, neuvottele, tarvittaessa valehtele mutta älä jää kiinni. Käytä siihen aikaa. Esitä uusia tutkimuksia, jossa ruutuaikaperseily lytätään. Älä luovuta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2018
 19. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Tässä kyllä järkevä kirjoitus. Ansaitset vanhemmuudesta myös papukaijamerkin. =)
   
 20. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  260
  Täytyy muistaa että kaveri oli ostanut koneen itse säästämillään / ansaitsemillaan rahoilla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti