Emme tahdo lasta - lapsettomat pariskunnat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja suopunki, 12.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Eipä todellakaan viedä mihinkään. Olen tehnyt huumorilla ryyditettynä aika selväksi kuinka paljon haluan itselleni lapsia. (Osaltaan saatta kyllä vaikuttaa, että olen aina elänyt yksinäni eli en ole mikään perheestä haaveilevan esikuva.) Mutta varmasti tässä on myös mies-korttia eli pääsen miehenä helpommalla suhteessa ystävieni lapsiin. Täytyy silti sanoa, että kyllä siskon ensimmäinen lapsi saa silmät kosteaksi sopivassa tilanteessa jos tulee halaamaan tai tekee jotain muuta hauskaa. Eli ei tässä mitään lastenvihaajia todellakaan olla ja pyrin huomioimaan vieraitakin lapsia edes jonkin verran.
   
 2. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 323
  On muuten vitun hyytävää touhua yrittää jutella tenavista juuri lapsia saaneiden kavereiden muijien kanssa. :rofl::rofl: En muuten yritä enää, vaikka tuntuisikin, että pitää kohteliaisuudesta aiheesta jotain yrittää jutustella.. :rofl::rofl:
   
 3. cman

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  1 576
  Jos sinua pidetään esimerkkinä siitä, millasia suomalaisten lapsista tulee niin lapsettumuus ei ole itse asiassa huonompi vaihtoehto...
   
 4. yama- Banned

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2003
  Viestejä:
  81
 5. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Ei, kyllä se on ihan hallituksen maahanmuuttopolitiikasta kiinni.
   
 6. Cougar83

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2010
  Viestejä:
  755
  Jotenkin tuntuu että tuo lapsia haluamattomuus/vähälapsisuus kulkee suvuittain. Molemmat vanhemmistani ovat lähtöisin erittän suuresta sisarusparvesta, joista kuitenkin valtaosa on hankkinut ainoastaan yhden lapsen tai heidän jälkeläisensä ei halua jatkaa sukua. Kumpikin suvuista häviää näillä näkymin seuraavan 50 vuoden aikana, mutta miksi siitä pitäisi ylipäänsä murehtia. Eivät he ole mitään aatelisia tai miljoonayrityksen perijöitä. Ei ole suuri menetys.

  Allekirjoittaneen vanhemmat olivat kypsässä neljänkympin iässä kun menivät meikän tehtailemaan joten lapsien hankinta ei ollut omilla vanhemmillanikaan kovin korkealla bucket listillä. Eikä heitä kyllä hirveästi näkynyt muutenkaan lapsuudessani/nuoruudessani töiden ja harrastustensa vuoksi. Mummo minut lapsena lähinnä hoiti ja sen jälkeen sainkin tulla omillani toimeen.

  Kavereiden kanssa sain varmasti viettää moninkertaisen määrän aikaa verrattuna nykynuoriin, eikä kukaan ollut kyttäämässä kotiintuloaikojen kanssa.
   
 7. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  ^niin no. Itsellä ei ole lapsia enkä koskaan ole moisia halunnut mutta pikkuveljelläni niitä on neljä.
   
 8. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Pelasin äsken yhden 6-v skidin kanssa 2 tuntia vitun Kimbleä (maailman vituttavin peli sen äänen takia ja siksi koska ei lopu ikinä) ja sen 2-v pikkusisko huusi kurkku suorana AIVAN KOKO AJAN. Ei mitään syytä ollut kiukulle mutta jostakin syystä se vain kiljui koko vitun ajan. Se huuto oli niin kovaa että korvani särisivät. Varmasti sain jonkun kuulovaurioin tuon takia. Vähän kyllä ihmettelin että miksi ihmiset vapaaehtoisesti haluavat tätä elämäänsä ja tuntui taivaalliselta tulla omaan rauhalliseen kotiin ja sihauttaa pirkka lager auki ja nauttia hiljaisuudesta. Kohta rupean pelaamaan GTA V:tä. Tuon perheen isukki ei muuten sihauta eikä rupea pelaamaan.

  Niin siis en tod vihaa lapsia ja ihan semi mielelläni uhrauduin ja pelasin kimbleä sen tautta koska jos tällä tavoin tuotin hyvää mieltä lapselle niin mielestäni oli oikein toimia näin. Lapset ovat ihan jees eivätkä he tahallaan ole vitun rasittavia paskiaisia. Mutta ovathan he. Siis rasittavia.
   
 9. teppo mörkö

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2010
  Viestejä:
  322
  Osa kommenteista täällä muistuttaa tuota "työttömän elämä" threadia. Miten siis pitkäaikaistyöttömyys on oma valinta ja elämäntapa. Missään nimessä ei haluta oravanpyörään, vaikka työelämään ei olla ikinä päästy omakohtaisesti tutustumaan. Omat valinnat teini-iässä ja opiskeluaikana ovat tähän johtaneet ja mitään ei tehtäisi toisin vaikka olisi mahdollisuus. Tietenkin jos ei ole enää edes realistista mahdollisuutta niin sehän on helpompi selittää itselleen että tämä on paras näin. :kahvi:
   
 10. RRPOJK16

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2016
  Viestejä:
  52
  Meilläpäin ainakin on tuo kuri keksitty. Ei omat muksut huutele kurkku suorana. Yleensä kyllä huudolle on syy, ja ne tsekataan ensin. Jos ei ole syytä, laitetaan nurkkaan häpeämään. En ymmärrä nykyajan liberaalia kasvatusta, omille muksuillle on selkeät rajat olemassa ja sen lisäksi opetettu, että turhasta ei saa valittaa. En minäkään valita turhista.
   
 11. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Miten olet selittänyt turhan valittamisen käsitteen 2-vuotiaalle?
   
 12. RRPOJK16

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2016
  Viestejä:
  52
  Kertomalla, että turhasta ei saa valittaa. Tuon ikäinen ymmärtää jo kaiken mitä sanot, usko pois. Jos siis sille on alusta asti johdonmukaisesti kerrottu mitä nyt tehdään ja miksi. Vauvat ovat paljon älykkäämpiä kuin yleensä luullaan.
   
 13. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  No lol. Ei kyllä ymmärrä. Kysy keneltä tahansa lastenpsykiatrilta / kasvatuspsykologilta. Mutta pelkäämään ne kyllä oppii jos vanhemmat sille tielle lähtee (mm. eristäminen rangaistuksena).
   
 14. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Kuulostat kaverilta, jolla ei lapsia pitäisi missään tapauksessa olla. Olen pahoillani, mutta kannattaisi hankkia ainakin perustiedot lasten kehityksestä.

  Pelkoon perustuva kasvatus ei välttämättä ole paras mahdollinen idea. Kaksivuotias ei voi mitenkään käsittää esimerkiksi mitä on turha ja toisaalta mikä on tärkeää. Tuon ikäiselle lapselle asioilla on aivan toisenlaiset merkitykset kuin aikuisilla.
   
 15. RRPOJK16

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2016
  Viestejä:
  52
  Montakos lasta itselläsi on=
   
 16. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Mikä helvetin nössykkä oikein olet? Et osaa laittaa pikkuipanaa kuriin etkä lohduttaa?? (kumpi lie ollutkaan tarpeen)

  Ja mikä ihmeen pakko on pelata jotain "vitun kimbleä" jos ei kerran maistu? Etkö todella keksi lasten kanssa mitään muuta tekemistä? Normaalilla 6-vuotiaalla kyllä riittää intoa tehdä mitä tahansa sen kanssa ikinä keksii.

  Onhan se hyvä keksiä kaiken maailman tekosyitä miksei halua lapsia, kun oikeasti onkin kyse siitä että on aivan munaton ja avuton niiden kanssa. Valitettavasti tuollaisia nössyköitä tuntuu nykyään olevan ihan liikaa.
   
 17. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 156
  Itseasiassa on paljon vanhempia, jotka oikeasti ovat niin munattomia ja avuttomia sen jälkikasvunsa kanssa, että ne lapset olisi pitänyt todellakin jättää hankkimatta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2016
 18. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Kyllä vaan. Munattomuus on aikamme suurimpia vaivoja, mistä vaietaan kokonaan. Surkeaa.
   
 19. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 212
  Stadin Sanomien luetuimmissa keikkuu parhaillaan vapaaehtoisesti lapsettoman kirjoitus hankauksesta tuttujen lapsellisten kanssa, jotka ihmettelevät miksei kolmekymppinen parisuhteessa elävä nainen hanki lapsia.

  Kirjoititko @Hunajamuro85 Hesariin? :)

  http://www.hs.fi/mielipide/a1474950985654?ref=hs-etusivub-luetuimmat-#7

   
 20. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Tai sitten ei halua keksiä moisia pelletouhuja, vaan haluaa toimia kypsien ihmisten parissa?
   
 21. cereal killah

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2000
  Viestejä:
  3 244
  Kuulostaa rasittavalta naiselta, "minäminäminä, minä olen tärkeä". No vitut ole, lapsen kanssa tai ilman.
   
 22. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Olisipa minulla HS:n tunnus, kun tekisi niin mieli jatkossa käydä näille "kaikkien tulee saada lapsia"-marxisteille linkkaamassa murotunnukseni, ja sepittämässä tarinaa "kuinka käyn säännöllisesti luovuttamassa siemennestettäni pankkiin. Ja kuinka geeniperimäni on sukututkimuksen mukaan aina ollut korkeaa älyä vaativaa menestystä jne...".

  Voisipa tapahtua "ihme" ja "parannus" varsinkin tietynkaltaisilla naisilla tuosta säännöstään: "Ehkei sittenkään kaikkien todellakaan tarvitse(tai tulisikaan) tehdä niitä lapsia"... :D

  ********
  Ja voi vittu, että minua pistää vihaksi tämä Alkuperäiselle kirjoittajalle annettu "ystävällinen neuvo ammattiauttajalle". Se on silloin annettua, kun poikkeat joukosta etkä poikkeamallesi ole voittanut muiden ihmisten hyväksyntää. Tässä tapauksessa monta muuttujaa... kuten nyt vaikkapa se perhe-elämän vaikeus, josta jotkut pääsevät liian vähällä. Tai sitten se, että lapsesta on tullut se merkittävin kollektiivisuus sosiaaliseen elämään. Tuolloinhan lapsi on ikään kuin avain sosiaalisen oven aukaisemiseen... Niitä tulisi varmaan mieleen paljon muutakin, mutta entäs jos tuleekin adhd, autisti tai vaikkapa downin piirteinen, olisikohan silloin jälkeenpäin rehellisesti ajatellen se toivottu nyytti?
   
 23. Hunajamuro85

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  887
  :D En kirjoittanut. Mutta sinänsä olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa, että minäkin epäilen kaikkien naisten kyllä jo tietävän, että hedelmällisyys hiipuu vanhetessa. Miten joku voisi olla tietämättä, kun sitä toitotetaan nykyään joka suunnasta ja lakkaamatta? Sitä toitotetaan itseasiassa ihan liikaa: varsinkin monilla miehillä tuntuu olevan se käsitys, että 30-vuotias nainen on jo lähes kyvytön saamaan lapsia. Mikä on mun mielestä aivan absurdi ajatus, kun näen omassa lähipiirissä 30+ naisten synnyttävän kakaroita jatkuvasti. Ainoat tietämäni hedelmällisyysongelmista kärsivät naiset olivat hedelmättömiä jo parikymppisinä, joten heitä ainakaan se "aiemmin aloittaminen" ei auttanut tippaakaan. Tai no, auttoi sen verran, että on ehtinyt 30-vuotiaana käydä hedelmöityshoidoissa jo monta vuotta. Tuloksetta.
   
 24. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Kohta 'Damiin. Aion olla koko ajan maistissa ja kenties pöllyissäkin jos rohkenen, sunnuntaina Ajaxin peli ja huorissakin käyn. Futista, brenkkua yms. laatuaikaa keskenäni. Mites perheenisukit? Rääkyvien & kiukuttelevien muksujen kanssa piilosta? On tämä lapsettoman elämä vaan niin huoletonta ja ihanaa ettei sitä lapselliset ymmärräkään mistä kaikesta jäävät paitsi. Mielestäni tämä nuoruus on niin ainutlaatuinen juttu että siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin nyt kun vielä voi.

  Hyvää viikonloppua kaikille!
   
 25. 10k

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 808
  Mukavaa matkaa.

  Olin minäkin elokuun alussa viikonlopun maistissa kavereiden kanssa. Oli ihan hemmetin mukavaa. Seuraava viikko ei sitten ollutkaan. Karmeaa maha- ja pääkipua sekä väsymystä. En ajatellut ottaa enää tänä vuonna. Ehkä seuraavana kesänä taas.


  Varmaan tulee jotain leikkittyä heidän kanssaan juu. Käydään kenties uimassa ja jossain syömässä. Ehkä elokuvissakin katsomassa joku kiva koko perheen elokuva.

  Kiukuttelevat kyllä väsyneinä, mutta viikonloppuna tuo ongelma loistaa poissaolollaan.


  Kyllä minä lapsellisena nyt ymmärrän mistä jään paitsi; Damin reissuista, joilla pörrätään kännissä ja kenties pöllyissäkin. Maksullista pinppiäkin on ilmeisesti luvassa. Vain viinipullo, minä ja laatuaika.


  Oikein mukavaa viikonloppua sinne Espo.... Damiinkin. :comp:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti