Elop paljasti suurimmat syyt Androidin hylkäämiseen: Google Maps ja Samsung

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Sampsa Kurri, 05.02.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sampsa Kurri -

  Rekisteröitynyt:
  25.03.1999
  Viestejä:
  7 117
 2. Ghosti

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2006
  Viestejä:
  1 448
  Niin, Windows Phoneahan ei olekkaan yhtään rajoitettu...
   
 3. Kizzmaul

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2010
  Viestejä:
  329
  Jaahas... pakottaako Google käyttämään Mapsia, jos valmistaa omia Android-puhelimia? Kyllähän valmistajat voivat käyttää omia sovelluksia tietääkseni.

  Nokia voisi kyllä hyvin olla menestynyt Androdi-valmistaja. Rauta on hyvää, mutta en pidä WP:sta ja sen rajoituksista.
   
 4. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  No huh huh!

  Jälkikäteen tehty roska-analyysi.

  Google Maps olisi hienosti voinut elää Nokia Mapsin kanssa rinnakkain, ja Nokia olisi voinut tarjota sen navigoinnin, jota ei ollut koko Euroopassa vielä kaksi vuotta sitten.

  Jotain tästä laadukkaasta lausunnosta kertoo sekin, että Samsung ei ollut (edes maailmanlaajuisesti) johtava smartphone vendor 2010:
  Smartphone sales 2010 — vendors - QuirksBlog

  Yhdysvalloissa HTC:llä reilumpi voitto..
   
 5. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  "Elopin mukaan oman ekosysteemin eli raudan, käyttöjärjestelmän, ohjelmistojen ja pilvipalveluiden kehittäminen itse ja julkaisu kilpailukykyisenä nopealla aikataululla olisi ollut isompi riski, kuin Googlen Android- tai Microsoftin Windows Phone -ekosysteemiin liittyminen."

  Tuo on se kaikkein älyttömin lause, ottaen huomioon kuinka hyvät puhelimet N9 ja N950 nokia onnistui kehittämään valmiiksi selvästi ennen edes WP7-puhelimiensa markkinoilletuloa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2013
 6. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  PR-tädit miettineet tällaisen valmiiksi pureskellun paketin ihmisille, jotka eivät välttämättä itse seuraa asioita (tai muista parin vuoden päähän)..
   
 7. ebonite

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  189
  Ei oikein vakuuta nuo Elopin perustelut.

  Amazon on muokannut rankasti Androidia omine palveluineen (kauppa, maps) jne. eikä tuo ole mitään ongelmia aiheuttanut.

  Lisäksi tuo Samsung peruste on täysin idioottimainen.
  Samsung on suuri-> ei estetä sitä-> samsung tuli suuremmaksi->olimme oikeassa :-)

  Niinkuin Nokia muka ei omalla toiminnallaan pystyisi muuttamaan maailmaa? Tuo Elop ihan oikeasti on tyhmä kuin vasemman jalan saapas! Ainut yllätys on, että jotkut nielee kaverin soopan siimoineen päivineen ja toistuvasti :-)
   
 8. Janzor

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  1 619
  Ihme soopaa kyllä Elopilta, pakko myöntää.
   
 9. pcp

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2006
  Viestejä:
  754
  @3 hsalonen, unohtuko sulta Android välistä.
   
 10. ebonite

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  189
  Sinänsä hyvä, että Elop jo vähitellen joutuu selittelyvaiheeseen. Jospa se enteilisi irtisanomista lähikuukausina ja Nokian mahdollisuutta pelastua älypuhelinvalmistajana. Toivotaan parasta.
   
 11. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Toisaalta eipä ole Amazonilta myöskään tullut puhelinta vaan ovat tehtailleet tabletteja jotka on lähinnä tarkoitettu heidän omien sisältöjensä kuluttamiseen.

  Amazonin tie tarkoittaa että sulkeudut Googlen ekosysteemin ulkopuolelle. En usko että tuo on kovin kestävä valinta matkapuhelinten kanssa, kyllä nuo Googlen palvelut ja tiukka integraatio niihin mielestäni on yksi tärkeä syy Android puhelinten suosioon.

  Amazon tyylisen vehkeen kehittäminen olisi Nokialle tarkoittanut kutakuinkin sitä samaa polkua jonka hylkäsivät kun Meegosta luopuivat. Jos ei pelaa Googlen kanssa niin kehittämistä tulee enemmän. Tuossahan on haasteensa esimerkiksi se, että uusiin Android versioihin pääsee käsiksi vasta siinä vaiheessa kun niitä käyttävät kilpailijoiden puhelimet ovat jo kaupoissa.

  Saattaapa tuohon Androidin forkkaamiseen liittyä myös IPR aiheisia kysymyksiä, jotka eivät välttämättä ole ihan selviä.
   
 12. ebonite

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  189
  Minusta Elopin älyttömin lause oli silloin aikoinaan Helsingin Sanomissa N9:iin liittyen. "Emme tuo N9:ää isoille markkinoille myyntiin myipä se miten hyvin tahansa". Siis mitä hittoa? Omalla firmalla on tuote joka menee kaupaksi hyvin mutta sitä ei haluta myydä. Mikä toimitusjohtaja sanoo noin? (Toimitusjohtaja joka tekee päätökset Microsoftin kannalta, ei Nokian kannalta).
   
 13. ebonite

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  189
  Androidia kyllä olisi saanut muokata ihan tarpeeksi. Joka tapauksessa, mahdollisten ongelmienkin kanssa, Nokia ei olisi voinut vajota syvemmälle nesteeseen kuin mitä Windows Phonen kanssa on joutunut.
   
 14. Kezi

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2004
  Viestejä:
  367
  Noniin, ja mitä tuohon Google Mapsiin tulee, kuka muistaa Case Skyhookin? Ei kukaan?

  http://marketingland.com/acer-incident-revives-conspiracy-theory-about-google-android-location-and-wi-spy-21724
   
 15. ebonite

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  189
  Sitäpaitsi, mikään ei estäisi Nokiaa asentamasta rinnan sekä Google Mapsiä, että omaa karttasovellusta. Käyttäjä käyttäisi sitten sitä mitä haluaa.

  Elop unohti muuten myös mainita, että Samsung, HTC ja LG valmistavat myös Windows Phone puhelimia. Ilmeisesti pienessä järjestelmässä heitä vastaan saa kilpailla, vaikkei suuressa saakaan. Varmaan sen takia, että Windows Puolessa kukaan ei voi tulla suureksi ;-)
   
 16. Herpes simplex2

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  99
  aikamoinen paskan haju lemahti sieraimiin tuosta Elopin kommentista. No ei siinä mitään että ei uskalleta lähteä viivalle sampan kanssa. Ai joo silloin olisi pitänyt tuhlata rahaa laatukomponentteihin jen..
   
 17. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 929
  Mitä hyvää Androidissa on? Nokia kun ois sen laittanut pääkäyttikseksi, niin Nokia olisi vain tusina valmistaja muiden joukossa. WP:llä voi sentään erottua kun niitä ei kaikki tee.
   
 18. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  ^Tege on tuossa oikeassa että erottuu ainakin WP:llä. Ja kyllä se voi olla ihan hyvä ratkaisu Nokialle tuo valinta. Jos tasaiseen tahtiin saadaan rautaa ulos ja siinä on tarpeeksi uutta, niin asiat voivat mennä myönteisesti. Kuitenkin väittäisin, että myös Android alustalla Nokia olisi pärjännyt.

  Ellopin selitykset on hiukan heikkoja. Hiukan nihkeätä uskoa, että Samsungin ylivoimaisuutta nyt voitetaan yhdellä alustalla.

  Fiksuinta ehkä näin ensialkuun keskittyä puhelimiin ja myöhemmin sitten tableteissa tuoda osaamista jos WP ottaa tuulta alleen.
   
 19. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Googlen kanssa tehtävät sopimukset mahdollisesti.

  Google tekee rahaa kolmella tavalla: mainoksilla, mainoksilla ja mainoksilla.

  Googlella ei välttämättä olisi mitään halua päästää Nokiaa näille apajille jakamaan pottia. Toki muut valmistajat varmaan ovat bundlanneet jotain karttasoftia Android luuriensa kylkeen, mutta Nokia olisi muodostanut hieman eri luokan uhan.

  "Mutta Android on avoin, Google ei määrää!" Käyttäjille tuttu Android ei ole oikeasti avoin. Androidin avoimuus tarkoittaa sitä, että Google aina ajoittain dumppaa osan sorsista julkisesti saataville. Tämä ei tietenkään ole se koko paketti mistä esimerkiksi moderni Android puhelin koostuu. Jos valmistaja haluaa päästä osaksi Googlen ekosysteemiä se joutuu tekemäön Googlen kanssa erilliset sopparit.

  Mainittaakoon että esimerkiksi Googlen jakeleman Android SDK:n lataaja sitoutuu siihen että ei edistä Androidin fragmentoitumista. Hyvin äkkiä päästään siihen, että jos et leiki Googlen kanssa niin joudut sitten ottamaan aika laajan vastuu koko platformista ja siihen liittyvistä välineistä. Tämä oli juuri se mistä Nokia halusi Eloppin johdolla eroon, koska olivat tulleet siihen tulokseen että eivät tuossa kykene olemaan kilpailukykyisiä.
   
 20. InsaneOne

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2002
  Viestejä:
  4 005
  Olisi kehittänyt Meegoa, siinä olisi ollut potentiaalia nousta kilpailijaksi iOS:lle, Androidille, ja Windows Phonelle. Jos kerta virtaa kuluttaa liian paljon niin olisi kehittänyt paremmaksi. Ei olisi ongelmia mitä tuoda puhelimeen. Esim. 808 PureView Meegolla olisi ollut todella kova. Nyt Windows Phone ja Mikkisofta rajoittaa käyttöä. Symbian on kuollut ja kuopattu niin puhelinta ei ole järkeä ostaa. Hyvä puhelin meni roskakoriin. Hyvänä ns. prototyyppipuhelimena oli n900. Mulla oli tuo puhelin ja ei sitä jaksanut enää käyttää kun ohjelmia/päivityksiä ei julkaista.
   
 21. Para

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2002
  Viestejä:
  302
  Androidin avoin osuus on tosiaan vieläkin about saman näköinen ja yhtä ankea käyttää kuin Android 1.5, se että siitä saadaan 4-sarjalaisen kälillä ja ominaisuuksilla on aikamoisen vendor lock-in -sopimuskasan alla.
   
 22. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Kyllähän Samsung tekee WP, Android ja nyt Tizen puhelimiakin. En koskaan tajunnut miksei nokia olisi voinut kehittää Meegoa eteenpäin ja valmistaa siitä huolimatta WP ja android puhelimia? Miksi tämä onnistuu lähes kaikilta muilta valmistajilta hyvin paitsi Nokialta?

  Mikään noista käyttiksistä ei kuitenkaan edes ole mitenkään absoluuttisesti paras tai huonoin vaan sekin on ihan makuasia mitä kukakin haluaa käyttää, joten ihan hyvin voisi Nokia tarjota kaikille jotakin.
   
 23. Maski

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Olenko ainoa joka ei tajua koko ekosysteemi-paasausta? Ekosysteemi sitä, ekosysteemi tätä... jos tuote on hyvä, niin se ekosysteemi eli suomeksi sanottuna softa ja palvelut tulevat sinne lähes itsestään. Tuskin kukaan iPhonen tai iPadin omistaja kieltää tuota ilmiötä. Elopin ekosysteemi-lässytyksestä saa lähinnä sellaisen kuvan, että Nokia ei saa aikaiseksi mitään hyvää, mikä itse asiassa lieneekin melko paikkansapitävä arvio.
   
 24. ebonite

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  189
  Todellakin Nomber, jos Nokia olisi ammattimaisesti johdettu yhtiö jossa ajatellaan Nokian businestä ja parasta, Nokia tekisi erilaisia vaihtoehtoja (joko omia tai ulkoisia). Kaikki munat yhteen epäsuosittuun järjestelmään ja sodanjulistukset kaikkea muuta kuin Windows Phonea vastaan taas ovat silkkaa Microsoft-johtajan puhetta.
   
 25. JATATE

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2013
  Viestejä:
  14
  Mutta mites on tää et Samsungin viimeisin windows 8 puhelin ei oikein menesty esim saksassa koska porukka ostaa mielummin lumian ?
  Tää mun mielestä vaikuttais siltä et muuallakin huomataan se et nokia toimii hyvin Microsoftin kanssa...vaikkakin siinä on omat harminsa ja puutteensa mut kuluttajat on ne jotka määrittelee lopulta mikä kannattaa ja mikä ei.
  Tähän mennessä lumiat on toiminu omasta mielestäni hyvin (vaikkakin omistan JO vanhan 800) eikä tähän päiväänkään mennessä ole mitään moitittavaa puhelimesta.
  TOKI puhelimesta löytyy vaikka kuinka paljon vikaa ja häiriöitä mutta MISTÄ puhelimesta ei löytyisi ?
  Näin hienona digiaikana täytyy ymmärtää se et elektroniikalta vaaditaan jo niin paljon että väkisinkin täytyy joistakin ominaisuuksilta tinkiä...oli se sit kuinka tärkeä vain.
  Loppujen lopuksi mun mielestä ainakin hyvä et nokia lähti Windowsiin mukaan...ties mitä sieltä olis tullu esim jos oltais androidissa...ehkä jotain hyvää mut ehkä vielä paskempaa mitä nyt ,sitähän ei kukaan tule koskaan tietämään :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti