Elokuvan & TV-sarjan / jakson tunnistus -thread

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja jebe, 04.07.2004.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. weldelandia

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  729
 2. Warwolf79

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2009
  Viestejä:
  201
  Kadoksissa olevan leffan genre taisi olla Splatter, tarjontaa on niin hirveästi, että kovasta etsinnästä huolimatta en ole vielä törmännyt lähellekkään sitä mitä haen.
  Eli pääpiirteittäin kuvaillen naispuolista pääosan esittäjää jahtaa sarjamurhaaja. Ja jahti muistaakseni kulki jossain vaihees kasvihuonees/metsikös/bussis/maan alla mm noin niinkuin tapahtumapaikkoina.
  Tarinassa oli muistikuvien mukaan sitten iso lopputwisti ja se tais liittyä päähahmon ja sarjamurhaajan väliseen yhteyteen.
  Siitä on sen verran pitkä aika, kun kyseisen rainan näin, että tän kummempia palasia en toistaiseksi muista siitä.
   
 3. iixx82

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2015
  Viestejä:
  35
  Moikka. Nyt ei google auttanu ja muistikin pätkii. Mutta muistaako kukaan sellasta sarjaa joka tuli jostai tyylii subilta yms. ja vuoden 2000 ja jälkeen joskus about :D Tv sarja oli selkeästi suunnattu vain miehille. Juontajana oli sellanen seksikäs brunetti ja naisista ja niitten ominaisuuksista siinä puhuttiin ja mallit esimerkkinä demosivat. esim mikä ero on kiinteillä ja ei niin kiinteillä rinnoilla kun nainen juoksee :D sarjan tyyli oli ehkä vähä redneck muutenkin :D mutta ihan huikeita juttuja siinä oli :D Oli siinä vissiin muutakin asiaa niinku miehekkäästi esitetty erinäisistä asioista.
   
 4. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2017
 5. reaktor

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  153
  Vähän haastavampaa kehiin, hakuun kaksi 80-90 -luvun leffaa (edit: +1 2000-luvulta):

  Leffa 1: Elokuva jostain 80-90-luvun taitteilta. Leffassa metsästäjät metsästävät ihmisiä (mielestäni yhtä kerrallaan). Aikakauden perusteella kyseessä ei kuitenkaan ole "Surviving The Game", joka julkaistu -94. Mielestäni hakemani elokuvan laatu oli vähän heikompaa B-luokkaa ja oli hömppähollywoodia vakavampi. Tärppejä / ehdotuksia?

  Leffa 2 TUNNISTETTU: Muistini mukaan elokuvan kannessa tai teemassa olisi ollut mahdollisesti jokin Critters / Gremlins tyylinen ötökkärotu, tästä ei kuitenkaan varmuutta (ties mitä puutarhatonttuja...) Varmuudella muistan kuitenkin että aivan elokuvan alkupäässä idyllinen perhe-elämä särkyy kun perheen rouva saa päräyttävämmät sätkyt leivänpaahtimesta (olisiko seisonut paljan jaloin lattialle vuotaneen vesilätäkön päällä) ja isäntä + lapsi katsovat kun äiteen tukka sauhuaa viimeisen kerran.

  Ilmeisesti pian multajaisten jälkeen loput perheestä ottavat uuden alun jossain maaseudulla, jossa nämä mysteeriksi jääneet ötökät ilmeisesti tulevat kiusaamaan perheen arkea (olisiko mahdollisesti ollut myös jokin "ötökät kidnappasivat minut / pikkusisareni" -tyylinen juonikuvio). Elokuva voisi olla 80-luvun puolivälistä.


  Edit:
  Vielä kerran googlasin tätä, tällä kertaa oikeilla hakusanoilla "movie electrocuted by toaster", joka johti täsmälleen samaan kysymykseen:

  "She is wearing a bathrobe and slippers. Unknown to her, milk spills onto the floor and puddles under her feet. She reaches for the toaster and is electrocuted. Her husband and son watch in horror from the kitchen table as she shakes and sputters from the electric shock. The husband screams "NOOOOOOOOOOO" as they look at each other in horror. The camera pans to the small boy looking on in shock." ... täsmälleen kuten muistelin.

  .
  Tämä kohtaus oli ~6-8v muksuna aivan helevetin pelottava. Kun isä huomasi että salaa katselin niin kuittas vaan tyynesti "noin käy jos leikit sähkörasialla". Eipähän tullu koskaan mieleen kokeilla :D

  Kuvaamani elokuva on "The Believers, pahan riivaamat (1987)", mutta muistikuvissa yhdistyvät kaksi elokuvaa. Valitettavasti tuon "Gremlins/Critters" -tyylisen elokuvan muistikuvat ovat alkuperäisen kuvaukseni varassa ja aika hatarat, joten tämä jäänee arvoitukseksi. Tuon osalta todellakin muistan vain että perhe asuu maalaistalossa ja joku lapsista katoaa keskellä yötä, kun nämä otukset vievät hänet syystä tai toisesta pois. Itse en koskaan nähnyt otuksia omin silmin eivätkä otusten tarkoitusperät selvinneet, koska nuoren miehen käsky kävi nukkumaan... ja kuten sanottua, kyseessä voi olla yhtä hyvin vaikka puutarhatonttuja kuin Tremorsin matoja, "en vaan tiedä".

  ---

  Leffa 3 TUNNISTETTU: 2000-luvun puolessavälissä ilmestynyt kauhuelokuva, tasavarmaa B-luokan hollywoodia eikä muistaakseni sieltä huonoimmasta päästä, mutta ilmeisesti ei menestynyt. Valaistus ja tuotantoarvot kuitenkin kohdallaan (paljon tummansinistä valaistusta ja varjoja). Tyylilaji samankaltainen kuin "Hills Have Eyes".

  Daami on muistaakseni houkuteltu jonnekin redneck-landiaan elokuvakuvauksiin, tapahtumapaikkana ränsistynyt maalaistalo+pihapiiri, mutta talon kieroutuneempi sisäsiittoinen väki (jonka perheen pää on psykopaattinen wanna-be-elokuvaohjaaja) haluaisikin ohjata hieman todellisemman kauhufilmin. Lopulta pääroolin neitokainen kyllästyy onnettoman idioottinyyhkyttäjän rooliin ja alkaakin niittämään isäntäväkeä. Jossain kohtaa leffaa joku taidettiin pistää päreiksi talikolla, mahdollisesti näyttelijäneitokaisen tummahipiäinen tyttökaveri.


  ... tätä muistellessa muistui mieleen varsin mainio popparikauhu "All The Boys Love Mandly Lane".
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 6. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
 7. reaktor

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  153
  Erittäin hyvä arvaus, muutta luulen että menee edelleen ohi. Muistot tästä ovat kieltämäti hämäriä VHS-kasetti ajoilta, mutta elokuva oli mielestäni vakavampi. Kidnapatut ihmiset sopivat kuvioon kuin myös aika ja B-luokkaisuus. Mielestäni kidnapattu(/tut) vietiin metsän/pellon laidalle, jossa heidät päästettiin irti ja annettiin hieman etumatkaa, jonka jälkeen metsästäjät lähtivät saaliin perään. En tiedä kuinka juoni eteni tästä, koska ehdin penskana katsoa vasta pienen osan elokuvaa. Fiilis oli ehkä enemmän vakavanaamainen "hullut miljonäärit jahtaavat ihmisiä" tai jotain Cobran tyylistä suht vakavanaamaista trilleriä... mutta hyvä veto tosiaan tuo ehdottamasi.
   
 8. Siizys

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2012
  Viestejä:
  22
 9. reaktor

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  153
  Ding ding ding! We have a winner, Siizys mitä todennäköisimmin osui oikeaan (ainakin traileri aiheutti vahvoja viboja)! Näin jälkikäteen tarkasteltuna tuossa antamassani kuvauksessa on paljon vääriä muistoja (aivan kuten #2), mutta täytyy kyllä antaa propsit miten onnistuit bongaamaan olennaiset pointit! En muistanut ollenkaan tätä Babyface -hahmoa, vaan mieleen jäi nimenomaan tuo lopputwisti.

  Jännä miten muistot muokkautuu ajan myötä. Mieleeni on jäänyt esim. ~6-8 ikäisenä katsomani Planet Of The Apes, josta mieleen jäi erityisesti "hirviöapinat jotka tappaa lopussa ihmisiä" ja erityisen raaka lopputaistelu. ~8 vuotta myöhemmin teininä katsottuna paljastui ettei kohtaus ollut lainkaan niin radikaali kuin mitä muistin ja näin vanhemmiten sen näkee vaan kohtauksena muiden joukossa -- mutta silti alitajunta kutkuttaa katsellessa ja muistuttaa millaisena samaisen kohtauksen näki lapsena. Toisaalta on myös jännä miten esim. Cobra ja Robocop 1 eivät ole muuttuneet yleisfiilikseltään, katsoi niitä sitten 10 vuotiaana tai 30-vuotiaana - samat kohtaukset ovat aiheuttavat jokseenkin samat vibat. Oli noissa huonoissa VHS-nauhoissa kuitenkin jotenkin erilainen tunnelma. Huono kuvanlaatu hämäsi kokemaan kohtaukset todellisimpina, kun nykyiset BR versiot vaikuttavat niin kliinisiltä.
   
 10. dixi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2002
  Viestejä:
  439
  Tämäkin voi mennä ohi, mutta tuosta tulee kyllä heti mieleen John Woon ja Van Dammen Hard Target: http://www.imdb.com/title/tt0107076/reference?mode=desktop

  Laatu ei tosin ole heikompaa b-luokkaa, joskaan ei nyt millään mikään toimintaelokuvien klassikkokaan.
   
 11. reaktor

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  153
  Jep, valitettavasti menee ohi. Voin toki olla väärässä elokuvan yleisestä genrestä kun en alkupätkää enempää koskaan nähnyt, mutta kyseessä ei vaikuttanut olevan erityisen action-painotteinen elokuva, vaan ennemminkin inhorealistinen trilleri. Olen monesti miettinyt mistä leffasta voisi olla kyse. Uskoisin että tämä ajoittuu jonnekin 83-90 välimaastoon. Tarkistan myös vielä mahdollisuuden tuon Surviving The Gamen, kun periaatteessa osuisi ajallisesti ja temaattisesti hyvin kohalleen (edit: leffaa ei näy saavan mistään nettivuokrauksesta / streamauksesta, eikä ilmeisesti myöskään yleisimmistä verkkokaupoista... liekö jäänyt julkaisematta DVD:lle pohjoismaissa?)

  Edit: etsiessä tuli vastaan tällainenkin. Enpä ole kuullutkaan, mutta tästäkään ei ole kysymys. Vaikuttaa silti ihan hauskalta pätkältä, täytyy etsiä käsiin! :


  ... ja myös tällainen:


  ... vaan vieläkin on oikea leffa hakusessa. Pahimmillaan muistikuva tuolta ajalta on vain liian vääristynyt eikä leffaa ole edes sellaisena olemassa kuin muistelen :/
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2017
 12. Tempsoniitti

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Viestejä:
  117
  EDIT: Eipä mittään enää, löytyi jo.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2017
 13. marvin124

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  39
  Kuka muistaa tv-sarjan, ehkä 90 luvun loppu puolelta. Siinä piti suorittaa erinäisiä tehtäviä, mutta päällimmäisenä mieleen on jäänyt kohta jossa jotain luolaa pitkin edettiin kenties silmät sidottuna ja lopulta päädyttiin alastoman naisen luo jolla ehkä oli maski naamalla. Muistaakseni johonkin kohtaan naisen kehoa oli piilotettu avain tms. joka piti löytää. Ko. sarja lienee tullut 1,2,3 tai nelos kanavalta - muita kanavia ei tainnut antennin kautta meillä silloin vielä näkyä.
   
 14. m K o

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2003
  Viestejä:
  245
  Fort Boyard (Seikkailujen linnake)
   
 15. marvin124

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  39
  No niimpäs onkin! Ja nyt kun wikistä katselin niin ilmeisesti ihan näkeviä ne kisailijat tuossa oli, mutta ensin paikka oli täysin pimeä. Alastoman ihmisen (vastasukupuoli) kehoon oli siis piilotettu vihje joka piti löytää muiden tatuoitujen tekstien seasta. Vastaavaa tv-sarjaa tainnut tulla nykyisinkin mutta ko. osio lähtenyt pois 2002.
   
 16. Hsu

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  1 387
  Hakusessa suht uus scifi/avaruusleffa, sanottakoon heti alkuun että ei ole abyss, pandorum tai sphere.
  Sanoisin että tehty 2010 jälkeen, muistan oikeastaan vaan lopun, avaruusalus laskeutuu tai on ollut jo kokoajan veden alla ja miehistö näkee lasin läpi kun jotkut valoisat olennot ui aluksen vieressä ja lopulta ne muistaakseni tai jokin muu alkoi murtautumaan alukseen :think:
   
 17. weldelandia

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  729
  http://www.imdb.com/title/tt2051879/combined
   
 18. Hsu

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  1 387
  Jep kiitos, tämähän se :cool:
  Muistinkin ettei ollut mikään major budjet tyylinen ja ei Suomessa teatterissa.
   
 19. Ville01

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2017
  Viestejä:
  20
  Moro. En muista tästä sarjasta paljoa mutta se oli suomalainen sarja joka tuli joko yle ykköseltä tai kakkoselta. Sarjassa oli pääosassa mies joka kai omisti jonkun tehtaan, puuvillatehtaan tms. muuta en sarjasta muista, mutta haluaisin vihdoin muistaa sarjan nimen.
   
 20. Caracen

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  480
  Puhtaat Valkeat Lakanat? Tai ehkä Vihreän Kullan Maa?
   
 21. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Semmonen pätkä hakusessa ja on kyllä huonot muistikuvat mutta siinä on jotkut naapurit ja yhden tytär humalassa saapumassa kotia kun naapurin ukko laittaa auton konepelillä hameet korville ja tekee temppunsa saattaen tytön raskaaksi.
  Tytär oli siis aikuinen tai todella lähelle aikuista.

  Tällä miehellä oli oma perhe ja tyttärenkin perhe on ristitulessa ja varsinkin isää haukutaan kun tytär on huora tai vastaavaa.
  Se leffa kuitenkin käsitteli noita teemoja sanoisin näin että 80-90 luvun leffa ja enkä muista ketään näytteljiää tai ohjaajaa sen paremmin.

  Edit: Jostain syystä muistan parhaiten tuo "konepelti" kohtauksen.

  Edit: Ja toinen oli sellainen tapaus joka käsittelee nais opettejan ja poika oppillaan kielettyä suhdetta ja elokuvan lopussa naikkonen tulee raskaaksi ja jää samalla kiinni. Tämäkin noin 90 luvun tapaus.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 22. alomis

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2009
  Viestejä:
  62
  Mahdollisesti https://en.wikipedia.org/wiki/The_Snapper_(film)
   
 23. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Toi näytti tutulta kyllä mutta ei tainut ihan olla se.
  Pitää jossain välissä tarkemmin tsekkaa youtubesta mutta nähnyt olen kyllä mutta ei hakemani
   
 24. Ravenblackz

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  670
  Onko täällä länkkäritietäjiä? Isäukko noituu kun ei tule televisiosta enää vanhoja kunnon länkkäreitä ja höpisi jostain sarjasta (tai ainakin hän sanoi niiden tulleen viikon välein) joka tuli mustavalkotelevisiosta ja että siinä oli kaksi nuorta sälliä "joilla oli homma hallussa". Melkoista hakuammuntaa joo mutta yrittänyttä ei laiteta. Kyseessä ei ole Bonanza. Kiitän arvauksista näin etukäteen :)

  Alias Smith and Jones oli kyseessä, hän muisti yhden hahmon nimen :D
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2017
 25. jyrivaan

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2016
  Viestejä:
  6
  Kaverilla joskus tämä katsottiin, mutta ei tule nimi mieleen. Kyseessä jenkkileffa jossa parodioitiin toimintaelokuvia tyyliin Tappava ase ja vastaavat. Muistan yhden kohtauksen missä mies ajaa jollain isommalla ajoneuvolla jollain jyrällä muistaakseni, ehkä aika on tässä tapauksessa vääristänyt muistot, hän ajaa kuitenkin naisystävänsä asuntoon sisälle ja sanoo, että anteeksi häiriö, mutta autoni avaimet jäivät tänne. Tunnistaako joku leffan noin hatarista vihjeistä? Tuo kohtaus kuitenkin jäänyt mieleen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti