Elite Dangerous (Elite 4) - David Braben & Frontier Developments

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Grendel-B, 06.11.2012.

 1. Hönö76

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Viestejä:
  2
  I stand corrected. Astronomikin kirjoittaa tällaista: "A star is called a "sun" if it is the center of a planetary system. A large number of planets have been found that orbit other stars, thus making these stars officially "suns." Chances are that a large percentage of the stars in the galaxy also have planets orbiting them, which would make them suns as well."
  Luulin tähän päivään asti, että vain meidän keskustähteä kutsutaan Auringoksi. :facepalm:
   
 2. Aroparkiainen

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2015
  Viestejä:
  10
  Hommasin thrustmaster TWCS kaasukahvan alkaakseni taas galaksia tutkimaan tauon jälkeen. Tikkuna toimii microsoftin sidewinter 2, jolla olen pelaillut, plus track it natural point. Molemmat toimivat yhdessa hyvin. Nyt lisättyäni kaasukahvan mukaan ei ohjaus toimi tikulla enkä ole saanut sitä määriteltyä siihen. Kaasukahvan tatti toimii ohjauksena. optionista en ole pystynyt määrittelemään sitä sidewinteriin. tikku on kunnossa control panelissa testi toimii. Kaikki laitteet ovat näytön USB-jakajassa, Kokeiltu myös koneen USB-porteissa samoin tuloksin. Mistä sen ohjauksen saa säädettyä takasin joikkariin?
  Käyttis on Win 10 64-bit
   
 3. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Jos jätät pelkän sidewinderin kiinni niin pystytkö siitä bindaamaan mitään nappeja tai axiksia peliin? Itsellä ei ole ollut ongelmia noiden kombojen kanssa vaan kaikki mitä on windowsin control paneelissa toiminut on myös toiminut moitteetta Elitessä, ja on noita muitakin Elite pilotteja ollut joilla ainakin aiemmin on sw 2 toiminut.
   
 4. Aroparkiainen

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2015
  Viestejä:
  10
  Pystyn, napit toimii ja axiks onnistuu melkein. Ohjaus on kuitenkin melko epämääräinen ei samanlainen kuin ilman kaasukahvaa.
  Mitä axiks-kohtia controllissa kannattaisi roplata? Sw 2 toimii hyvin ilman kaasukahvaa mutta ei sen kanssa. Jos valitsen generic joystik niin kaasu hallitsee ohjausta. Sw 2 on ensisijainen.
   
 5. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Joku konflikti tuossa nyt on, eihän sentään ole joku bindaus tuplana että kaasukahva ja tikku taistelisi samasta kontrollista?
  http://www.leobodnar.com/shop/index.php?main_page=page&id=12
  DI view softalla vois myös kalibroida noi axikset ennen kuin menee peliin ettei siellä joku axis "laahaa" koko ajan päällä.

  Edit. Tarkista ettei siellä missään kohtaa nyt ole lennon ohjaukseen bindattuna kaasukahvan axiksia, nehän voi elitessä olla monessa paikkaa. Eli poista vaikka kaikki ja aloita puhtaalta pöydältä
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2017
 6. Aroparkiainen

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2015
  Viestejä:
  10
  DI view:in mukaan kaikki toimii, postin pelin, putsasin koneen ccleanerilla ja asensin uudestaan, sama meno edelleen. Pitänee alkaa tappelemaan asetusten kanssa elitessä, kiva homma.
  Kiitokset avusta Athlon4.
   
 7. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 399
  Kertokaas joku mitä on tapahtumassa,

  Olen pelaillut peliä sellaisen 3-4 järjestelmän sisällä käyden kauppaa milloin mistäkin, jokaisella järjestelmällä on useita planeettoja, asemia ja isoja asemia, ei mitään ongelmaa.

  Mutta, nyt otin ekan kerran tehtävän jossa pitää joku turisti ajaa jonnekkin maailman ääriin, jotain 12,000valovuotta (eli jotain 800hyppyä, en todellakaan koskaaan tule suoriutumaan tosta 3viikon sisään mitä tehtävä on, päivässä pitäs tehdä 40hyppyä, alkaa maistumaan jo työltä, mutta tää on toinen tarina...)

  Mutta, kerkesin aloittaa matkan , tein varmaan joku 20hyppyä ja scooppasi polttoainetta , kunnes tuli mieleeni että menenkin tankkaamaan, paljon helpompaa , MUTTA : mistään ei enää löydy mitään, ei asemia, järjestelmänäyttö näyttää tyhjää, ei yhtäkään planeettaa tai mitään, mistä johtuu?? Sama toistuu joka järjestelmään hypättäessä, ei mitään skannerissa, (se vasemmalla oleva näyttö 1-painkkeen takana) vaikka aina ennen on ollut kaikkea täys se näyttö.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2017
 8. Teura

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2004
  Viestejä:
  2 005
  Todennäköisesti olet luonut filtterin jossa on esimerkiksi pelkät asemat valittuna, joita ei tietenkään kuplan ulkopuolella ole. Siellä samassa näkymässä pitäisi olla valinta Set Filters, josta vain valitset taas kaiken näkyviin.
   
 9. hese_e

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2009
  Viestejä:
  568
  Ei. Vielä todennäköisempää on, ettei sinulla ole mitään discovery scanneria. Bubblen ulkopuoella pitää lähes aina käyttää scannerin "torvea", jotta taivaankappaleet löytyy.
   
 10. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 399
  Miten sitä torvea käytetään ja tuleehan tuo skanneri laivan vakiovarusteena ettei tarvii lähtee takas ostamaan..
   
 11. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  1.Tästähän oli sinun kanssa aiemmin puhe eli laivan mukana tuleva peruskanneri ei näytä tööttäämälläkään kuin 500 LS range, advanced scanneri taas näyttää koko järjestelmän planeetat.
  2.Discovery skannerihan on "ase" siinä missä mikä muukin eli se pitää olla fire groupissa ja sitten vaan "ampumaan"
  3.Kuplan ulkopuolella ei ole asutusta joten siellä ei myöskään ole asemia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta toki muita planeettoja pitäisi järjestelmässä olla, ainakin pitkässä juoksussa.

   
 12. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 399
  Mikä on kupla ja miksi vain kuplan sisäpuolella olisi asutusta vaikka avaruus on tajuttoman laaja tässä pelissä? Pahoittelut lyhyistä viesteistä mutta kännykällä viestitän nyt.
   
 13. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 14. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 399
  Ok, kiitos tiedosta. Jos ei puhuta tuosta päätepisteen pienestä siirtokunnasta, onko vielä niin että jos lennätän tuon asiakaseukon tuonne pisteeseen 3viikkoa , pitää minun lentää samanverran takaisin että pääsen sivilisaation pariin ja ostamaan paremman aluksen ansaitsemillani rahoilla?

  Jotenkin alkaa tuntua ettei tämä ollutkaan hyvä ajatus...
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 15. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Käytännössä kyllä, ainahan voi tietysti lentää aluksen lähimpään tähteen tai painaa itsetuhonappia jos haluaa pikana takaisin. :p Itse olen kerran lentänyt sinne Colonialle, mutta ei kyllä huumoria silloin riittänyt lentää takaisin. Noille pidemmille reissuille kyllä sitten kannattaa hommata siihen käyttöön tarkoitettu paatti, sillä on aika dramaattinen merkitys pystyykö hyppäämään 10LY vai 30LY kerrallaan, plus tietysti ne scoopit, skannerit ja muut varusteet.

  Itsellä tuli kyllä moneen kertaan sillä ensimmäisellä kerralla mieleen että olisi sitä voinut jotain muutakin tekemistä keksiä, taisi itsellä mennä jotain reilut 1000LY tunnissa eli 20h siihen trippiin. Jollain huipppuunsa viritetyllä aluksella tuon 22K reissun pystyy tekemään kymmenessä tunnissa. Silloin ei ollut tuota huolto-asema verkostoa matkalla eli saahan siinä tarkkanakin olla ettei tuhoa alusta kun joutuu sitten alusta aloittamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 16. iSteel

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  333
  @Marshal, älä missään nimessä suorita itsetuhoa / lennä tähteen jos sinulla on matkustaja mukana. Tehtävä vaatii mitä todennäköisemmin että palaat matkustajan kanssa takaisin lähtöpisteeseen. Jos kuolet matkalla niin menetät palkkion.

  Noita pitkän matkan reissuja kannattaa alkaa tekemään vasta kun aluksessa on kunnon FSD. Sellainen jolla hyppää jotain 30ly tai enemmän. Toki lyhemmällä hypyllä pärjää, mutta matka kestää kauemmin.

  Pitkillä matkoilla kannattaa olla:
  - Paras mahtollinen FSD jotta hypyt ovat mahdollisimman pitkiä
  - Kaikki muut komponentit D-tasoa koska ovat kevyempiä (Fuel Scoop ja AFMU eivät paina mitään)
  - Advanced Discovery scanner, jolla tööttää aina kun tulee tähtijärjestelmään joka "Unknown"
  - Fuel Scoop, isoin mahdollinen niin tankin täyttäminen kestää vain hetken (esim. Asp:ssa 6B Fuel Scoop)
  - Jos on matkustaja mukana niin vaatimusten mukainen hytti
  - Heat Sink (koska joskus voi joutua kahden tähden väliin paistumaan)

  Ei pakollisia varusteita:
  - Detailed Surface Scanner (saa enemmän rahaa skannatuista kohteista)
  - AFMU (voi korjata hajonneita moduuleita)
  - Hangaari ja SLV jos haluaa laskeutua planeetoille (en itse käytä tutkimusmatkoilla vaikka kulkeekin mukana)

  Minimissään matkustajia voi kuljettaa kun on neljä moduulia:
  - Passenger Cabin
  - Fuel Scoop
  - Shield Generator (no ei tätäkään teknisesti tarvi mutta matkustaja voi säikkyä jos törmäilet tai saat osumaa ilman)
  - Advanced Discovery Scanner

  Itse suosittelen Asp:ia tutkimusmatkoille, siihen kun mahtuu kaikki mitä tarvitsee ja hyppyjen pituus on erittäin hyvä. Halvemmallakin pääsee mutta joutuu tinkimään varusteista.
   
 17. Toe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  1 026
  Jos puhtaasti lentelemällä ja skannailemalla ansaita rahaa ja explorer-rankkia, on Road to Riches helpoin tapa. Joku on kerännyt kaikki kuplan läheiset arvokkaat planeetat listaksi ja toinen tehnyt niistä webbisivun, josta voi hakea helpoimman aloituspiseen, josta saa helposti seuraavan kohteen clipboardille valmiiksi liitettäväksi FSD:lle Elitessä: http://edtools.ddns.net/expl.php

  Homman voi alkaa koska vain ja koska nuo kaikki paikat ovat asutun kuplan lähettyvillä, ei sen kesken jätettyään tarvitse lennellä tuntikaupalla rahat lunastaakseen.

  Tuota varten riittää mikä tahansa skoopilla, millä tahansa discovery scannerilla ja detailed surface scannerilla varustettu alus. Välimatkat ovat pieniä ja varsinaisia skannattavia kohteita ovat nuo listassa mainitut planeetat. Omien kokemusten mukaan tuolla saa noin 10M cr per tunti kerättyä rahaa kohtalaisen pienellä riskillä.
   
 18. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 399
  Mulla oli sellanen 30ly hypyn alus , tein matkaa 30hyppyä (yhteensä 800 hypystä) ja totesin että tämä turistin kuljetus ei ole mun homma, mielummin pelaan kun toistan jotain samaa kaavaa pari viikkoa putkeen. Nyttemmin pelailen rahtaamalla tavaraa, ostan halvalla ja myyn kalliilla, välillä arkki täyteen orjia ja joskus taasen tupakkia ja huumeita,ihan mukavaa touhua. Noin 3miljoonaa per 30min peliaikaa. Ei muuten mutta se type-9 alus siintää silmissä :)
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
 19. JuppeH

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  105
  Uusin lisäsisältö tulee huomenna ulos josta innostuneena harkitsen pelin hankkimisen xbox one alustalle. monta videoo katsoneena ja eri foorumeita lukemalla, En edelleenkään ole saanut tästä kiiini, tulenko viihtymään.

  luin että huominen pätchi 2.4 tulee olemaan viimeinen voimassa olevaan season passiin. Tarkoittaako se että peli ei enään kehity eli seuraava versio on kokonaan uusi peli, vai tuleeko maksullisia paketteja jatkossa?

  Eve onlinee olen pelanut ja se on hieno hiekkalaatikko kokemus. PCtä en tosin enään omista. Eve onliessä ei napannut yhtään 30 jump matkat, mutta pvp oli jeppis tosin siinäkin pakko olla fleetti blob hässäköissä.

  Meneekö tässä tehtävien tekemiseen koko päivä etäisyyksin vuoksi, vai voiko tätä pelata 30-60min annoksinam jossa saa aikaiseksikin jotain?

  olen ymmärtänyt että tämä on yksinpeli globaalilla serverillä, jossa kaikkien pelaajien tekemiset vaikuttaa mutta yksin vaellat.. erikseen areena osio PVP taisteluihin.
   
 20. Toe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  1 026
  Elitessä voi pelata open- tai solo-moodissa sekä erilaisissa yksityisryhmissä. Solossa ei tule muita ihmisiä vastaan, mutta kaikki tekemiset vaikuttavat silti taustasimulaatioon. Open-moodissa pelaat samassa galaksissa kuin kaikki muutkin sen platformin openissa pelaavat. Priva-ryhmän voi perustaa kuka tahansa ja määritellä säännöt joiden mukaan siellä mennään.

  Eliteä voi pelata lyhyissä sessioissa. Erilaisissa tehtävissä on toki aikarajoja, mutta kukaan ei pakota kiireellisiä tehtäviä ottamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2017
 21. JuppeH

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  105
  ostin pelin ja täytyy sanoo on että on ,yks vaikein peli mitä pelanut. peli ei itse paljoa neuvo, apu pitää etsiä itse.
  pitää muutama basic video vielä kattoo että kehtaa aloittaa uudestaan. eka 2h saldo, lompakko laski korjaus ja törttöily fee maksuista , 2 tehtävää yritin tehdä tuloksetta. empä tiiä mitä black box tehtävis pitäs tehdä että löytää tavarat. ja toisessa kuriiri thetävässä en tajunut ottavani liian pitkän etäisyyden. sairaan vaikea peli ei voi suositella casuaalille pelaajalle. mä oon wannabe elite
   
 22. Toe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  1 026
  Oppimiskäyrä on melko jyrkkä, joo. Otit vissiin tehtävän kuljettaa tavaroita tai dataa Hutton Orbitalille, Alpha Centauriin? Se on yksi aloitustehtävistä ja eräänlainen pelin sisäinen Rick roll. Matka on 0.22 valovuotta sisäänhyppypisteestä, joka kestää noin puolitoista tuntia supercruisessa ja saattaa olla liikaa alun sidewinderille kaikki modulit päällä. Jos aluksessasi on fuel scooppi ja täytät tankkisi sisään hypätessä tai käyt siinä tähden lähellä olevalla asemalla (Al-Din Prospect) tankkaamassa ennen kuin lähdet kohti Hutton Orbitalia JA sammutat oikeasta paneelista kaikki muut modulit, paitsi thrusterit, life supportin, FSD:n ja scannerin, perus sidukalla pääsee kyllä Hutton orbitalille. Kaikki modulit kuluttavat energiaa, joka syntyy tankissa olevasta polttoaineesta, sammuttamalla shieldit, scoopit ja aseet pois kuluttamasta virtaa, säästyy polttoainetta niin paljon että sidukan pieni tankkikin riittää Huttonille asti.

  Se on jo täällä ja tuolla toisessa suomalaisessa BBS:ssä todettu moneen kertaan että Eliteen pitää panostaa. Täyden kokemuksen saa vasta kun tutustuu Frontierin Elite-foorumiin ja ottaa selvää asioista.

  Tehtävissä, joissa pitää etsiä black boxeja tai muita esineitä tietystä järjestelmästä, pitää ensin hypätä kohdejärjestelmään, sitten käyttää discovery scanneria, tai käydä Nav beaconilla skannaamassa sen instanssin keskeltä löytyvä Nav beacon-poiju, jonka jälkeen tehtävä päivittyy kertomaan minkä kappaleen lähellä kohde on. Sitten lentelee sen planeetan tai kuun viereen pyörimään kunnes avaruuteen ilmestyy sinisellä tekstillä piirretty "Mission: ..." signal source. Tiputtaudut sen instanssiin ja scooppaat varovasti tehtävän tavarat alukseen cargo scoopilla. Monasti nuo kerättävät on sitten laittomia, joten kun saavut palauttamaan niitä asemalle, ei kannata jäädä poliisien skannattavaksi - sakot on usein isommat kuin tehtävän palkkio.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2017
 23. JuppeH

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  105
  toimiiko cargo scooppi ajamalla päin esinettä?
  scannerit onko niitä erilaisia? en ole vielä tainnut koskea ellei vasemmalta paneelilta lasketa esim contact ja jos siinä on alus ja pystyy painaa esim scan.
  vai tulisiko scannerin toimia kuten ase? eli ottaa se jotenkin käyttöön ja painaa ammu nappulaa?

  onko kuljetus tehtävät ensikertalaiselle vain sopivia? onko jokin nyrkkisääntö minkä rewardin palkkioita voin uskoa tekeväni. luulen 10-15k tiennestit alkuun max?

  onko suositeltavaa että siirryn ensimmäisistä systeemeistä heti sivuun jos keltanokat täyttää samaa asemaa voi tulla ahdasta ;D
  heti alkuun tuli asemalle ruuhkaa en muistanut mihin ruutuun pitää laskeutua ja sain kuluja kun laskeuduin kohtaan mihin joku muu oli tulossa just. siinä sitten voltteja ympäri hallia, kunnes löyty vapaa kohta ja korjaamaan 1h vanhaa avaruus alustani häpeässä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2017
 24. JuppeH

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  105
  mistä tunnistaa aloitustehtävän sieltä aseman tehtävälistasta?
   
 25. PePi

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  114

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti