Elisa viihteen määräaikaisen sopimuksen purkaminen

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Keekuli, 12.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Keekuli

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2003
  Viestejä:
  362
  Elikkäs, Keravalla asustaessa tulin tämän paskeen kotiini tilaamaan, kun nopein netti (100M kuitu) Viihteen kanssa oli muutaman euron halvempi kuin ilman Viihdettä. Sittemmin muutin Espooseen, osoitteeseen, johon ei Elisan kuitua tule. Nopeus siis tippui 50M:aan ja hinta ei muuttunut. Tästä sitten keskustelin kuluttajaneuvojankin kanssa, mutta tuomio oli, että "Mitäs olin ottanut määräaikaisen sopimuksen. "
  Nyt siis helpoin keino saada purkutuomio tuolle sopimukselle? Viihdettä ei tule juurikaan käytettyä jähmeän digiboksin ja surkean tarjonnan takia ja sen aikoinaan laajakaistan kylkeen otin vain, koska netin sai sen kera halvemmalla. Ehdotuksia?

  Ja tiedän, että olin tyhmä kun tein määräaikaisen sopimuksen, joten jos jätettäisiin ne "Mitäs tilasit!" vastaukset ynnä muut typeryydet pois.
  Kiitoksia!
   
 2. Znaker

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2003
  Viestejä:
  1 509
  Veikkaan, että tuon saisi ihan samalla tavalla katkaistua kuin käsittääkseni muutkin määräaikaiset eli maksat jäljellä olevan maksettavan osuuden kerralla pois. Tämän ainakin antoivat mulle vaihtoehdoksi kun parisen vuotta sitten Saunalahden määräaikaisesta laajakaistasta yritin eroon.
   
 3. Glassjaw

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  129
  Ohhoh, itse olen kyllä määräaikaisetkin nettiliittymät yms. saanu katkaistua muuton takia, onko sitten käytännöt muuttunu viime aikoina?
   
 4. Znaker

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2003
  Viestejä:
  1 509
  Tuohan taitaa riippua ihan siitä saako operaattori toimitettua asiakkaan vanhaa liittymää uuteen osoitteeseen. Aloittajan tilanteessa näyttäisi saaneen, joten tuo ei käy syyksi.
   
 5. Keekuli

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2003
  Viestejä:
  362
  Se mikä itseäni eniten tilanteessa rassaa, on se, etten todellakaan pidä 50M kuparia vastaavana palveluna, kuin 100M kuitua. Ja eronhan siis huomaa, varsinkin vasteajoissa.
   
 6. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Päinvastoin, mielestäni toistaiseksi olemassa olevan ottaminen on tyhmää. Hinnathan ovat aivan naurettavia ja jos siis käytännössä edes tarjotaan moisia liittymiä.

  Etkö tapellut asiasta jo silloin kun muuttoilmoituksen teit/Elisa asiasta tarjouksen antoi?

  Tästä ei taida kovin mustaa valkoisella olla että mitä silloin kun tekniikka vaihtuu, mutta ainakin maalaisjärjellä liittymä ei ole sama jos tekniikka vaihtuu. Operaattoreilla taitaa käytännöt vaihdella ja luulen että aika paljon taitaa riippua aspan palvelijasta.

  Itse kerran vaihdoin Soneran, mutta päinvastoin kuin sulla, eli tekniikka ja nopeus parani, mutta hinta pysyi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2013
 7. Keekuli

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2003
  Viestejä:
  362
  Tappelin, soitin ihan kuluttajaneuvojallekkin. En tiedä sitten oliko nyyppä siellä, mutta kyllä omasta mielestä jos kuitu vaihtuu kupariin ja nopeus puolittuu, ei voida enää puhua siitä, että kyseessä olisi sama palvelu. Pitänee vielä pistää kirjallinen vinku kuluttaja-asiamiehelle
   
 8. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 824
  Ainakin nyt siellä Elisan sivuilla lukee, että nopein saatavilla oleva laajakaista sisältyy hintaan. Varsinaisesti sä olet maksanut siis siitä Viihteestä, etkä 100m kuidusta, vaikka se sun valintaperusteesi olikin. Jos se Viihde toimii tolla nykyisellä piuhalla, niin pahapa tota on riitauttaa. Tietty voi sitten kokeilla "muuttaa" enemmän tai vähemmän paperilla jonnekin mökille, jonne viihdettä ei saa edes mokkulayhteydellä.
   
 9. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  857
  Eipä se sopimuksen purku taida onnistua. Kun muutit kuitutaloudesta kaapelitalouteen, niin teknisesti Viihde täyttää lupaukset sillä saat edelleen uuteen taloosi nopeimman mahdollisen yhteyden. Jos se yhteys toimii huonosti esim. pätkii jatkuvasti tai on hidas, niin silloin voi yrittää toimimattomuuteen vedoten yrittää sopimusta purkaa.

  Myös jos jäät työttömäksi niin saat irtisanottua tuon suoritusperusteeseen vedoten, vaativat tosin todisteen työttömyydestä.
   
 10. Keekuli

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2003
  Viestejä:
  362
  Siis pointtihan tässä on se, että otin liittymän nimenomaan sen kuituyhteyden ja 100M nopeuden takia. Missä vaiheessa olen hyväksynyt ottavani Viihteen ja nopeimman saatavilla olevan nettiyhteyden?
   
 11. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Katso niistä sopimuksista mistä oikein olette Elisan kanssa sopineet. Onko sinne määräaikaiseen sopimukseen kirjattu tuo nopeus vai onko asia ilmaistu muuten.
   
 12. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 824
  No varmaan siinä vaiheessa, kun sä olet tilannut sen Viihteen siksi, että se oli euron pari halvempi kuin pelkkä 100M kuitu?

   
 13. ossid

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  2 320
  Kyllä se taitaa viihteen sopimusehdoissa olla, että jos uuteen osoitteeseen on saatavuus Elisa Viihde* palvelulle, se siirretään sinne. Laajakaista toimitetaan sillä tekniikalla, joka osoitteeseen on saatavilla, oli se sitten adsl(>10M), kaapelimodeemi tai kuitu(vdsl/eth).

  *Elisa Viihde == Tv-palvelu + Nopein saatavilla oleva laajakaista.

  EDIT: Palvelukuvauksesta:
  Palvelu sisältää:
  • Laajakaistaliittymän
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2013
 14. nalle puh

  Rekisteröitynyt:
  21.10.1999
  Viestejä:
  1 553
  Kysyin samaa Elisalta 100M -> ADSL n. 20 meganen linja. Mitään ei korvata eikä sopimusta voi purkaa.
   
 15. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Tee muuttoilmoitus ja ilmoittaudu asunnottomaksi. Sano sopimus irti ja tee muuttoilmoitus uudelleen oikeaan osoitteeseesi. Voi toimia.
   
 16. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 434
  Itsellä on paikallisen operaattorin kuidun kautta Elisa Viihde. Olisin saanut irtisanottua Elisa Viihteen, kun viereisellä paikkakunnalla ei saakkaan kupariin (ADSL2+) vaikka paikallinen operaattori olisi ollut naapurissa.

  Eli paikallinen operaattori on tehnyt ilmeisesti periaatepäätöksen tarjota Elisa Viihteen kuituun.
   
 17. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  Ainakin Sonera katkaisi vastaavan määräaikaisen sopimuksen kiltisti, kun muutin paikkaan minne sitä ei voinut toimittaa.

  Soititko asiakaspalveluun ja vaaditko sopimuksen purkamista taikka muuttamista? Eihän ne automaattisesti mitään tee. Elisahan siinä rikkoo sopimusta kun ei toimita sitä, mistä on sovittu.

  Ei määräaikaisen sopimuksen tilaaminen ole tyhmää, se on monesti hyvin järkevää.
   
 18. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 824
  ^ Luitko sä edes yhtään viestiä? Keekulille toimitetaan Elisa Viihde + nopein mahdollinen osoitteeseen saatavissa oleva nettiliittymä, eli juurikin se, mitä sopimusta tehdessä on todennäköisesti sovittu. Joku kahden euron säästö kuukaudessa on ihan helvetin tyhmä syy sitoutua pariksi vuodeksi maksamaan jostain, mitä ei edes käytä.
   
 19. Keekuli

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2003
  Viestejä:
  362
  Ketunhäntä kainalossa ilmeisesti tietää tapahtuneet jopa paremmin kuin minä. Silloin kun puhelimessa tein sopimuksen, puhe oli nimenomaan 100M kuituyhteydestä. Elisa todennäköisesti nauhoitti puhelun (aion itsekkin jatkossa tällaisissa tapauksissa), joten sieltä ehkä saadaan varmistus.

  Jokatapauksessa olen siis puhelimessa puhunut Elisan kanssa asiakkuuspäällikköön asti. Soitin myös kuluttajaneuvojalle ja viime viikolla tein virallisen valituksen palvelun virheestä. Katsellaan mitä sieltä vastataan.
   
 20. ketunhäntä kainalossa

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  2 824
  Eikö sulla nyt sitten ole mitään sopimusdokumenttia josta selviäisi että minkälaisen diilin sä olet tehnyt? Mä olen ainakin saanut puhelimitse teleoperaattorin kanssa asioidessani sitten kirjallis-sähköisen sopimusvahvistuksen, jossa lukee sopimuksen ehdot. Jos siinä lukee että viihde + 100M kuitu hintaan X, eikä ole pienellä präntillä että liittymä on kulloinenkin nopein mahdollinen liittymävaihtoehto, niin sitten on Elisan vika.
   
 21. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 930
  Jos on ottanut Elisa Viihteen siinä toivossa, että 100m kuitu on sen muutaman euron halvempi ja tällöin mitä olette puhuneet puhelimessa oli ilmeisesti tämä kuitu se nopein saatavilla oleva liittymä ja se toimitettiin Elisa Viihteen kanssa.

  AP on ensisijaisesti ostanut Elisa Viihteen + nopeimman netin mitä saa, eikä vain kuitua, koska se olisi ollut tätä lukiessa ilmeisesti 2e kalliimpi kuin Viihde-pakettina.
   
 22. Keekuli

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2003
  Viestejä:
  362
  Tämähän nyt oli jo ainakin kerran aiemmin ketjussa todettu. Todella hyödyllinen ja muutenkin kiva viesti. Kiitos tästä. Voisiko joku kolmas vielä laittaa viestin samalla sisällöllä eri muotoon kirjoitettuna?

  Sitä vastinetta odotellessa muita mahdollisia keinoja? Voisiko Viihteen huonouteen palveluna vedoten saada jotenkin sopimuksen purettua?
   
 23. Leggins

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  838
  Jos se toimii niin ei?
   
 24. ossid

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  2 320
  Ei palvelussa ole mitään virhettä jos laajakaista toimii riittävän nopeasti(jotta HD-kanavat ja palvelut toimii digiboxilla). Se on sitten oma tappio jos ei ole tutustunut sopimusehtoihin riittävästi. Viihde kun edelleenkin koostuu tv-palvelusta(digiboxi) sekä nopeimmasta saatavilla olevasta nettiyhteydestä, eikä nimenomaan jostain tietyn nopeuden yhteydestä.

  Jos adsl:n nopeus jää mittauksen mukaan alle 10 megaan, yleensä tarjotaan suoriltaan tuotevaihtoa SL:n laajakaistaan tai tilanteesta riippuen elisa viihdettä ilman laajakaistaa tai sopimuksen purkua. Tosin ap:llä ilmeisesti kuidun tilalle tulee VDSL(eli kuitu tulee jakamolle, ei taloon asti).

  Ja jos vielä otetaan kiinni ap:n viestiin, jossa valitus on kun liittymän nopeus laskee 100M -> 50M.
  En olisi tuosta kovin surullinen, monilla muilla viihteen nopeus laskee adsl:ään siirtymisen takia 100M -> 15M tai jopa vähemmän. Eli mielestäni kyseessä on ns. 1st world problem ja turha valittaminen.
   
 25. Dewii

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  337
  Kerro muuttavasi ulkomaille tai osoitteeseen jossa on ennestään samalla tekniikalla toimiva laajakaistaliittymä jolloin siirto on mahdoton.

  T. Entinen teleoperaattorin asiakaspalvelija
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti