Elisa viihde

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Liisteri, 30.05.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sbafu

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  252
  Jaahas. Kaikki yli 2v vanhat tallenteen katoavat verkosta syksyllä..
  https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/viihde/ohje/verkkotallennuslaki/
  Kiitti vitusti!

  On se saatana kumma, että ensin kehitetään jotain asiallista ja toimivaa ja sitten jotkut lyhytkatseiset munapäät keksivät lain, jotka estävät sen käytön. (Ja kohta taas ihmetellään "miksi kaikki warettaa!?", kun omaa oksaa on sahattu..)
   
 2. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Laiha lohtu, mutta ainakin toistaiseksi Viihde X Media Managerilla saa talteen ohjelmat omalle kovalevylle. Sitten tilan pienentämiseksi jollain videomuunnoksella TS -> MP4 tms.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Tupsa

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2008
  Viestejä:
  710
  On se vaan totta, että tekijänoikeusjärjestöillä on Suomessa valtaa kohta enemmän kuin hallituksella. Ajan mittaan kuitenkin tässäkin asiassa pilkka osuu omaan nilkkaan, kun kuluttajilla mielenkiinto ohjelmien katsomista ja tallentamista kohtaan vähenee. Varmasti on vaikutusta katsojalukuihin ja sitä kautta tekijänoikeustuloihin, kun tallentava yleisö vähenee.

  Miksi esim. 90-luvulla kukaan ei ollut kieltämässä videonauhureita, vaikka niillä tallennettiin myös määrättömäksi ajaksi ohjelmia?
   
 5. lattakaapeli

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2002
  Viestejä:
  2 784
  EI toimi viihde X:t eikä muutkaan härpättimet.....pulmusia useempi kausi jemmassa ja nyt ne jää tuonne ja katuaa....
   
 6. hatih

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2014
  Viestejä:
  928
  Toimii, tossa just vieressä latautuu tavaraa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2017
 7. lattakaapeli

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2002
  Viestejä:
  2 784
  Ei toimaa, envaan osaa perkl

  Kellään vinkkejä?.

  [​IMG]
   
 8. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Itse veikkaan että tarvittavia tiedostoja puuttuu (mikä lie monista eri saatavilla olleista versioista/pakkauksista ladattu?, osa vanhoja, osa puutteellisia, vain päivittyneitä tiedostoja sisältäviä jne) tai sitten ne tarvitsevat oikeuksia ajettavaksi. Itsellä ei tämä oikeuksien puuttuminen ole koskaan ollut ongelma (toimii suoraan zipistä purettunakin), joten en osaa siitä enempää sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2017
 9. Liisteri

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  1 429
  Jos en ihan väärin muista niin tiedostojen oikeuksissa oli jotain häikkää kun teki noin.
   
 10. Liisteri

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  1 429
  Paljon on vettä Vantaanjoessa virranut siitä kun elisaviihteen käytön aloitin. Nyt se sitten loppuu kun muutto edessä ja DNA:n kaapeliin lyön laitteeni kiinni. Pelkästä viihteestä en rupea enää maksamaan. Loppujen lopuksi tämä on toiminut aikaan nähden hyvin. Mitä nyt alkuun adsl:n kautta oli kyllä niin turhauttavaa pätkimistä vaikka nopeus olikin 18mb luokkaa, onneksi tajusin vaihtaa kaapeliin.
  Erään päivityksen jälkeen BeWAN C5200 modeemi muuttui täydeksi sudeksi. katkoja kymmeniä päivittäin, leffan katsomisesta saatikka nettipeleistä ei tullut mitään. Viimeisin kaapelimodeemi Arris TG2492s laittoi yhteydet kuntoon, ei katkoja yhteydessä sen jälkeen. Uusin digiboxi Netgem N7700/N7800 toiminut moitteetta ja tallennuksen katsominen ennen sen loppua oli odotettu uudistus. Boxi tuntuu toimivan jopa langattomasti pätkimättä! Nyt tulevat "uudistukset"; tallennusten säilyminen 2vuotta ja jossain vaiheessa tulevat pakkomainokset valitettavasti nitistävät halun katsoa talennuksia. Laittaisin tähän loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta kun tiedän Elisan kankeuden...
   
 11. ryon

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  147
  Saako tallenteita toistettua nopeutettuna jotenkin digiboxin (uusin) kautta kuten myös netissä?

  Samoin lähti irtisanonta ilmoitus kun poistui kaikki tallenteet (n.1000 elokuvaa).
   
 12. Liisteri

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  1 429
  Loppu hyvin, kaikki hyvin... no ei. Irtisanoin Elisan muuton takia, kuukausi piti kuintenkin maksaa vaikka en ole edes Elisan kaapelissa. Ennustajanpallo oli hukassa, olisi pitänyt tietää muuttopäivä yli kuukautta aiemmin. No tämä varmisti sen etten jatka edes pelkkää viihdepalvelua. Vaan ei ole DNA:llakaan helppoa, laskut on päinpersettä vielä 2. korjausyrityksen jälkeen. DNA:n myyjät intona myy VALOKUITU+ liittymää, parempi kuin vanha tavallinen kuituliittymä, tulee siitä pienestä pyöreästä reijästä. Just joo ja lol. DNA TV talennuksien laatu on kurapaskaa, elisalla on sentään yritystä ja oikeasti parempi laatu, ainoa mitä jään kaipaamaan.
   
 13. DamnIle

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2008
  Viestejä:
  16
  No nyt se myrkyn lykkäsi, vanhasta pacesta loppui tuki ja joutui siirtymään Netgem n7800 sarjalaiseen.. Muuten ihan jees boxi verrattuna vanhaan mutta kukaan Elisan teknisestä aspasta ei tunnu ymmärtävän ongelmaa nimeltä: PINGIN hetkellinen kasvaminen. Aina tasaisin väliajoin netgem haukkaa kaistan tukkoon ja aiheuttaa 2sec 100+ms viiveen. Mukava pelata verkkopelejä joissa tarvitaan tasaista pingiä. Harkitsen vakavasti jo kahden eri nettiliittymän ottamista kun tuota ei saa kuriin edes QoS:lla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017
 14. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 437
  Mikähän yhteys sulla on käytössä? Ja tuo uusi Netgemin boksihan käyttää unicastia eli ne kanavat pakataan uudestaan sekä vaatinee "enemmän" kaistaa lähtevästä päästä. Nuo vanhat boksit käyttää unicastia eli näkyy takaisempana netinkäyttö
   
 15. Jari_Kaana

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2017
  Viestejä:
  1
  Iltaa, piti tehdä toiset tunnukset kun vanhat oli unohtunu.

  Ei toimi mullakaan, vuodesta 2010 Elisan asiakas ja nyt tuli turpaan toisen kerran jo 2 kuukauden sisään. Ensin tuli täysin puskista tuo 2v tallenteiden säilyminen. Sain netin pitkästä aikaa vuosiin, syyskuun puolivälissä meni päälle ja tarkoitus oli alkaa katsella noita Viihteen nauhotuksia. No kun kirjauduin sieltä oli hävinnyt yli 2000 kpl, luulin ensin että velipoika oli pilaillut ja käynyt siellä. Olikin pahemmasta kyse. Surkeasti Elisa tiedotti asiasta, olisi edes jonkin laskun mukana ollut tiedote, eipä ollut.

  Nyt lokakuusta alkaen toinen vaikeus. Ei toimi enää Viihde X Media Manager. Onko kellään tietoa, mitä on tapahtunut lokakuun aikana? Viimeksi koitin omalla koneella, syyskuun puolivälissä. Kirjautui sisään ja tallenteet lähti nätisti VLC:llä käyntiin, kuten jo vuosien ajan. Ja talteenottokin toimi. Nyt ei kirjaudu, vaan pallukka pyörii ja pyörii. Luin jostain, että HTTPS olisi otettu käyttöön Elisa Viihteessä ja siksi tuo Viihde-X ei toimisi. Hain korvaavan Viihde X q -version, mutta ei toimi silläkään. En tiedä mitä siihen on muutettu, mutta ei ainakaan HTTPS:ää. Joku oli manuaalisesti korvannut kaikki HTTP:t laittamalla S -lisäyksen kaikkii viihdeX.hta tiedoston osoitteisiin. Sitäkin kokeilin, ei auta. Mikä ihmeen päivitys on tullut? Elisan arvostus putosi nyt rajusti ja kohta firma kokonaan boikottiin.

  Pääkoneena P4 3.2GHz NW 512k @ 2GB RAM @ Neo-2-Platinum @ 1TB SSD @ Win-2000 SP4 @ Firefox 12 @ IE 6. Älkääkä sanoko, mitä aioitte, sillä toiminut moitteettomasti kaikki nämä vuodet Elisa Viihde X tolla, ja FF-12 selainversiokin. Sekä kaikki muukin, mihin sitä käytän. Kone ja käyttis ollut vuodesta 2003 ja arvostan kyl helkkaristi kaikkea, vakautta ja toimivuutta. Levyjä vain pitänyt uusia, ja IMAGE aina apuna. Kaikki versiot uusimpia mahdollisia jo vuosien ajan, enkä rupea mitään käyttistä vaihtamaan ton Elisan takia, joku muu ratkaisu olisi etsittävä. Uudempaa IE:tä en saa, jos se siitä on kiinni, että nuo HTA-tiedostot uudempaa IE:tä tai vastaavaa tarvii. Kakkoskone miniläppäri, joka on ainakin 10x heikkotehoisempi, vaikka 7 vuotta uudempi (pientä ironiaa), joten sillä en edes kokeile. Ei muita masiinoita, eikä tabletteja tai älypuhelimia.

  Elisan digiboksiakaan en enää käytä, siihen tuli viime tai toissa vuonna karsea päivitys eräs yö, ja seuraavana päivänä siis se musta superhyvä digiboksi oli pilattu uusilla kankeilla valikoilla ja hitaudella. Pistin vasaralla paskaksi ja dösärin roskikseen. Siitäs sai. Siitä tuli päivityksen jälkeen yhtä huono, kuin se Sotshin Olympialaisten pääjäähallilta näyttävä boksi. Kyllä Elisa vaan senkin meni pilaamaan. En käsitä. :mad:

  Oma arvaus: Käyttääkö Viihde-X:n käynnistävä MSHTA.exe kuitenkin tuota IE6:sta, vaikka on erillinen sovellus? Ja eikö IE6 tuekaan sitten HTTPS:ää, minkä Elisa on kaiketi ottanut nyt käyttöön? Enkä muutenkaan tuota IE6:sta ole tarvinnut 10 vuoteen, toivottavasti nytkään. Ellei se Viihde-X tosiaan sitten käytä sitä IE6:sta tai jotain sen osaa. Koittanut etsiä myös, että saako noita .HTA -tiedostoja käyntiin erillisellä sovelluksella, joka mullakin toimisi?

  Helppaako joku tietävä? Tänx ja kumarrus. Tän saa myös linkittää Elisa Viihde X:n omalle viralliselle palstalle, joka mulla ei enää toimi ja jota en ole vielä tarvinnutkaan koskaan, paitsi nyt olisin.

  - Ja.Ka.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2017
 16. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Viimeksi muokattu: 01.11.2017
 17. lattakaapeli

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2002
  Viestejä:
  2 784
 18. wildcockis

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  276
  Itse otin tuon 7euron nettiviihteen käyttöön pari kk sitten ja tykännyt kovasti. Pariin juttuun tarvis kuitekin vinkkejä
  -Saako nauhoitussäännöt säädettyä niin, että kys. jaksosta tulee vaan yksi versio, eli turhat 3 uusintaa jäävät pois?
  -Ilmeisesti on eroa kuvanlaadussa nauhoittaako mtv3lta hd vai normikanavaa? Saisko sen ei-hd kanavan poistettua kokonaan ettei vahingossakaan sillä enää nauhoita? Entä saako nelosen hdtä nauhoitettua viihteestä?
   
 19. neko

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  3 987
  Säännöistä, ei saa. Tuplat voi siivota jälkikäteen helpoiten Elisa ViihdeX Media Managerilla, juttua tuolla paremmalla foorumilla. Eli ko. sisältää toiminnon, jolla voidaan kansiosta etsiä tuplia. Löytää aika hyvin.

  Ja tottakai eroa on sillä onko HD kanava vai ei. Ylen kanavat ovat myös kaikki HD:nä myös tarjolla. Käsittääkseni kanavia ei saa pois, mutta esim. tallennussääntöä tehdessä riittää, että on sen verran hereillä, että valitsee HD:n, niin sieltä se sääntö sen tallentaa. :)

  Omasta ohjelmaoppasta kaiketi voi jättää kanavia pois, mutta esim. hakusanalla etsiminen löytää molemmilta. Samoin Etusivun Tulevat listaus näyttää yleensä ohjelman tavallista versiota. Näissä em. tilanteissa kun on tarkkana niin eipä ongelmia ole.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 20. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 437
  Mitä itse pääsin katsomaan ja vertailemaan Nelosen SD/HD versioita antenniverkossa, niin SD-kanavan laatu oli karseaa katsoa HD-version rinnalla. MPEG4 pakkaus ja todennäköisesti isompi bitrate kuin enemmän tarkkuutta.

  Harmi, ettei voitu odottaa aikanaan sitä paria vuotta, et oltaisiin saatu MPEG4-pakkaus käyttöön SD-kanavilla
   
 21. Johtaja_Jurmu

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2004
  Viestejä:
  1 544
  Tällä hetkellä antenniverkon SD kanavat ovat käytännössä käyttökelvotonta kuraa, puhdasta mosaiikkia jos hiemankin on liikettä kuvassa.
  Luullakseni kuvanlaatu laski antenniverkon "uudistuksen" jälkeen. On varmaan pakattu liiaan monta kanavaa per multiplex.
   
 22. KiMiT

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2015
  Viestejä:
  181
  Osaako kukaan sanoa saako "yhteysvirhe..." ilmoitusta pois N7700 boxista, hommasin siis tuon boxin kaverilta ja ei ole elisan viihdettä. Elisan kaapeli kyllä löytyy.. Sinänsä peruskanavat kyllä toimii ok ilman verkkoyhteyttä mutta olisi kiva katsoa esim netflixiäkin ilman tuota ilmoa..
   
 23. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 437
  Ainoastaan tilaamalla sen Elisa Viihteen ja ilmoittamalla Elisalle boksin MAC-numeron.
   
 24. KiMiT

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2015
  Viestejä:
  181
  Sellaiseen ongelmaan törmäsin vielä N7700 boxissa että tehdasasetusten palauksen jälkeen ei voi kanavien järjestystä muuttaa ellei boxia kytke ensin verkkoon. Eli sitä järjestys valintaa ei ole ollenkaan ilman verkossa käyntiä. Onko tuo joku bugi vai vaan ominaisuus ?!?!
   
 25. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 293
  Muutama kyssäri:

  1) Onko Travel Channelin tilalle tullut jo joku TV kanava? En ainakaan elisan sivuilta löytänyt mitään tietoa.

  2) Onko järkevää lähtee pyytämään/päivittämään uutta nettiboksia jos vanha kuitenkin toimii? En nyt tarkalleen muista mallia, mutta kyseessä kaapelissa toimiva boksi, valkoinen "pystymalli". Ollut jo käytössä kohta 6 vuotta. Kiinteä yhteys toimii ihan ok. Pingi alle 10 ja lataus/jako pyörii lähellä maksimia, mutta WLAN ainakin tuntuu olevan hieman hidas. Toki modeemi sijaitsee TV-tason kaapin sisällä, mutta vaikka siihen viereen menisi, pingi on yli 100. Lataus/jako nopeudet ovat kuitenkin siedettäviä.

  3) Sain 1.5v sitten "uuden" digiboksin, eli kyseessä se pieni musta laatikko. Lagaako muillakin käyttöliittymä? Onkohan Elisalla yhtään digiboksia joka toimisi moitteettomasti?

  Kiitos etukäteen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2018
 26. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 084
  3) Sain itsekkin tuo pikkumustan. Lagaa ja kadottaa kanava asetukset aika ajoin ja harvoin innostuu edes sitä punaista tallenne pallukkaa näyttämään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti