Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja electron06, 31.12.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 392
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006066448.html

  Tässä on taas yksi malliesimerkki median tavasta halveksia/vääristää "maahanmuuton vastustajien" sanomaa.

  Tekstissä mainitaan pelkästään 'maahanmuuton vastustaminen' - vaaliteemana, minkä pitäisi siis olla sen sijaan muodossa 'haittamaahanmuuton vastustaminen'. Eikä liene mikään mahdollisuus että eri puolueita analysoiva toimittaja ei tietäisi puolueiden pääagendaa. Tahallinen "lipsahdus".
   
 2. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  982


  Joku sanoi, että Kaarisade on hiljennetty. Mutta siellähän se edelleen!
   
  seebra tykkää tästä.
 3. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 591
  Samoin yle tekee tätä.
  Kun dokumentti kertoo liikaa faktaa niin parempi olla esittämättä.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dad2d74e-b64c-4fa9-8811-aa69e5821582

  Ylen tuottaja Erkko Lyytisen mielestä dokumentin ohjaaja Matti Reinikan leikkausversiossa painottuivat islamofobiset näkökulmat ja tästä syystä Yleisradio pani dokumentin jäähylle.
   
 4. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 751
  On se käsittämätöntä, että tuo islam on äärettömän arka aihe käsitellä. No, eihän se täysjärkisille ole niin arka aihe.
   
 5. Testivoittaja

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2019
  Viestejä:
  13
  Piti tehdä ihan tunnarit, jotta pääsen varoittamaan SDP:stä ja siitä, mitä heidän voittaessaan on tiedossa. Antti Rinteen haastattelu Suomen Kuvalehdessä viime torstailta: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...aloustilanteesta/?shared=1070641-e21f65e8-999

  Enpä muista milloin olisi viimeksi haastattelun lukeminen vituttanut näin paljon. Asian pihvi on kuitenkin tämä:

  Entä eläkeläisten vappusatanen?

  ”Kaikille [eläkeläisille], jotka saavat alle 1 400 euroa, tulee nettona se satanen lisää. Tavoitteena on, että se toteutuu kokonaan ensi vaalikaudella, mutta edellytyksenä on, että talous kasvaa normaalisti. Me ollaan laskettu, että eläkesatasen hintalappu loppuun asti toteutuessaan on 700 miljoonaa euroa.”

  Työntekijän palkasta peritään 24,4 prosenttia eläkemaksua. Eläketurvakeskuksen tuoreen laskelman mukaan tämä ei enää riitä. Maksuja on nostettava tai leikattava jo eläkkeellä olevien etuja. Kummin tehdään?

  ”Nostetaan eläkemaksuja niin kuin tähänkin asti. Sanoisin, että kannattaa tästä eteenpäin pikkuhiljaa nostaa maksua.”

  Eli eläkkeellä olevien etuuksiin ei kosketa?

  ”Ei.”

  Kun aloititte uranne vuonna 1987, eläkemaksu vei palkasta 13 prosenttia. Nyt se vie 24,4 prosenttia, ja sitä ollaan taas korottamassa. Mikä on viestinne nuorille, jotka maksavat koko ajan enemmän muiden eläkkeitä?

  ”Olen sanonut nuorille, että en ole valmis muuttamaan eläkeindeksejä, mikä johtaisi siihen, että eläkemaksut nousisivat paljon enemmän.”

  (Sdp:n kansanedustajaehdokas Kimmo Kiljunen vaatii, että eläkkeiden määräytymiseen vaikuttavaa indeksiä muutetaan niin, että nykyeläkkeet suurenisivat.​


  Yhdenkään alle 60-vuotiaan ei kannata äänestää SDP:tä. Ei yhdenkään. He eivät aja kenenkään muun kuin eläkeläisten asiaa. Tämä kannattaa muistaa, jos oma ääni on vielä antamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2019
 6. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 106
  Eipä ollut vielä näin paljon henkilökohtaisesti kiihtynyttä ammattitoimittajaa työssään tullut vastaan kuin tuo Tapio Pajunen.

  Kohtuu käsittämätöntä. Tosin tuollainen käytös Ylen toimittajalta sataa jälleen Halla-ahon ja persujen laariin. Tulipas suorastaan myötähäpeä toimittajaa kohtaan. :eek:

  Kohdasta 13:00 eteenpäin on myös jäätävää kun toimittaja ihmettelee ulkomaalaistaustaisten osuutta muutaman vuosikymmenen kuluttua tietyissä pääkaupunkiseudun kunnissa. "kolmasosa??" toimittaja ihmettelee halventavaan sävyyn Halla-ahon kommenttia. :D:facepalm:

  HS:n artikkelista ennuste seuraavalle 15 vuodelle:
  "Helsingissä vieraskielisten määrän ennustetaan kasvavan 100 000 ihmisestä 200 000 ihmiseen. Koko kaupungin väestöön verrattuna vieraskielisten osuus kasvaa 15 prosentista 26 prosenttiin.

  Espoossa määrä kasvaa 45 000:sta 105 000:een ja osuuden ennustetaan kasvavan 16 prosentista 30 prosenttiin. Vantaalla asuu nyt noin 40 000 vieraskielistä ja vuoden 2035 ennuste on noin 95 000, mikä merkitsee sitä, että vieraskielisten osuus koko väestöstä kasvaa nykyisestä 18 prosentista 34 prosenttiin."

  ^ Minäkin muistan tuon artikkelin, mutta Ylen toimittajalla ei näköjään mitään hajua, ja ihmettelee halventavaan sävyyn Halla-ahoa. Ei helevata mikä haastattelu. :D
   
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  982
  Tuosta vielä 15v eteenpäin, niin isot ikäluokat puskevat koiranputkea ja iso osa kantaväestöstä on muuttanut pois pääkaupunkiseudun kulttuurivärinästä. Siellä on silloin kehitysmaataustaisia yli 50%. Kaiken sitä vielä joutuu kokemaan :D

  Näistä saattaa sittenkin tulla ilmastovaalit. Mutta eri mielessä kuin vasemmisto kuvitteli. Nimittäin kansa sanoo ei tälle järjettömälle Suomen syyllistämiselle ja typerälle politiikalle, jota vasemmalla tarjotaan.
   
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 306
  Juna meni muilla puolueilla kun yksi pääteeseistä on juurikin ilmasto. Kansaa ei se niin suuresti kiinnosta koska on muita ajankohtaisia aiheita. Tämä kaikki muu sataa persujen laariin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2019
 9. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Ehkä mielenkiintoisempi on se, miten kirjoittaja käsittelee Halla-ahoa. Halla-ahon mainitaan olevan sodassa kaikki vastaan, mutta sodanhan julisti kaikki muut Halla-ahoa vastaan. Demaritkin liittyivät, viimeisinä, Halla-ahon vastaiseen koaliitioon, julistamalla ilmastoitseruoskinnan tavoiteltavaksi ihanteeksi ja yltiöpäiset ihmisoikeudet kaiken edelle meneväksi. Koko asiassa Halla-aho on ollut sovinnollinen kaikia muita vastaan paitsi punavihreitä (vih/vas), jos muistellaan historiaa. Ja kaikista hän on ainoa, joka on avoimesti todennut olevansa valmis harkitsemaan yhteistyötä muiden kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2019
 10. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  982
  Nämä alkavat olla Suomen kannalta viimeisiä hetkiä jatkaa hyvinvointivaltiota. Nykyinen tie vie vääjäämättä vasemmiston kannatuksen lisääntymiseen, sillä vasemmisto hamuaa maahan erityisen paljon nopeasti lisääntyviä ja tulonsiirroista koko elämänsä riippuvaisia kehitysmaalaisia. Nämä ja heidän jälkeläisensä ovat pakotettuja äänestämään vasemmistoa. Lopulta tie johtaa siihen, että köyhyys on kasvanut valtavasti ja eriarvoistumista estääkseen vähenevää keskiluokkaa ja suurituloisia rokotetaan entistä enemmän vasemmiston taholta.
   
 11. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 392
  No, onhan siellä se pieni vähemmistö fiksuja muslimeja, jotka äänestävät Persuja ettei niitä MUSLIMEJA tulisi lisää maahan. Tietävät mikä on tulos kun barbaarimuslimit aloittavat pyhän sotansa vääräuskoisia vastaan ja sunni/shiia kahinat.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2019
 12. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 699
  Vihreät vetää kyllä hienosti, ovat siirtyneet selvästi aivan uudelle tasolle. Eduskuntapaikat ainakin, Haaviston sanoin ovat jo tällä hetkellä "puolitoistakertaiset nykyiseen verrattuna" ja Helsingin äänet lasketaan vasta viimeisenä.

  Vihreistä on tulossa iso tekijä ja vauhdilla!
   
 13. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  733
  Itse jätin äänestämättä myös näissä vaaleissa, en ole koskaan aktiivisesti äänestänyt, ja kun olen 3 kertaa ääneni meni hukkaan - joko ehdokkaan poismuuttoon kunnalta tai sitten kaksi muuta eivät ole edes päässeet läpi. Siinä vaiheessa ymmärsin, että se on vain lottoamista siitä että jos sattuu osumaan kohdalle niin se valitsemani ehdokas ehkä osoittaa pyssyään muualle kuin itseeni. Naapurini on 50+ ja hän lopetti äänestämisen näihin vaaleihin - ei ole tullut häneltä ääntä näissä vaaleissa.

  Naapurini perustelee asiaa sillä, että hän on äänestänyt koko ikänsä, mutta koskaan, ei koskaan hänen antama ääni ole tullut hänelle takaisin kiitoksena. Lähinnä on annettu keppiä porkkanan sijasta. Minua ei haittaa, yhtään jos joku, tai jotkut äänestävät. Hienoa, jos viitsitte. Mutta pahoin pelkään, että tämä uusikaan hallitus ei muuta mitään, köyhät ovat aina köyhtyneet ja rikkaat rikastuneet eikä se tästä muutu. Suurin syy äänestämättä jättämiseen on se, etten löytänyt kaltaistani ehdokasta.

  Vihreitä olen äänestänyt ennen, mutten voinut enää, koska he tuovat feminismin ja feministisen hallituksen. Feminismi tulee pilaamaan tämän maan, vaikka koko maapallo tuhoutuu joka tapauksessa niin feminismiä en voi äänestää. Vasemmistoliitto törsää rahaa, velaksi ei ole hyvä olla. Lisäksi vasemmisto on aina höpissyt kuuden tunnin työpäivistä mitä kannatan - mutta tekoja ei sen eteen juurikaan näy. Myöskään asumista eivät halpuuta, vaikka Li kovasti siitä jauhaa harva se päivä. Olen kyllästynyt satuihin.

  Kristillisdemokraatit, näin kirkosta eronneena en halua äänestää sellaisia, jotka eivät minusta pidä. KD, eikä edes kirkko pidä ihmisistä, jotka rakastavat samaa sukupuolta. Muutenkin kirkkoarvot eivät kuulu eduskuntaan. SDP ei minusta aja köyhien etuja. Keskusta on Sipilän takia huijauspuolue. Kokoomus yrittää pienentää valtionvelkaa ja on siinä hyvä, mutta muuten heidän arvot eivät vastaa omiani. RKP on taas hurrien puolue, missä muualla maailmassa paapotaan näin paljon ruotsalaisia.

  Helsingissäkin on kuulkaa kuulutukset metroissa, ratikoissa ja busseissa ruotsiksi ja suomeksi. Kadut ruotsiksi, koko kieli on pakko opiskella, vaikka hurrien jotka täällä asuu ei tarvitse osata sanaakaan suomeksi. Onko Tukholmassa metrossa ja busseissa pysäkkitietoa suomeksi? Sitten taas nuo feministiset puolueet ja muut kommunistit, miksi äänestäisin hetiä kun ei tyyliin kukaan muukaan. Ääneni pyöristyisi kuitenkin nollaan, jos antaisin äänen. Odotan kuukauden, niin uusi hallitus alkaa.

  Mutta siitä olen varma, että Suomi ei tule olemaan tyytyväinen.

  On niin paljon takinkääntäjiä siellä ja muita huijareita jotka lupaavat paljon, mutta eivät toteuta puoliakaan. Ja ennen kaikkea juuri vaalien alla on paljon korjattavaa. Se onkin kuin lottoamista. Paitsi että lotossa voi jopa voittaa, jos jättää lottoon käytetyt rahat omalle tililleen säästöön niin vuosissa kertyy mojova summa. Onko täällä muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka eivät äänestä minkäänlaisissa vaaleissa ja miksi.

  George Carlinia lainatakseni, "Garbage in, garbage out".
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2019
 14. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 699
  Älähän sano - jos yksikään puolueista ei saa riittävän vankkaa kannatusta <20% uusintavaalit ovat täysin mahdolliset.
   
 15. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  Ilmeisesti et oikein ole ymmärtänyt miten suhteellinen vaalitapa toimii. Ei äänesi hukkaan mennyt, se meni puolueelle ja sitä kautta auttoi ajamaan niitä asioita, mitä äänestämällä halusit ajaa.
   
 16. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 392
  Mitenhän paljon näitä vaaleista tajuamattomia oikein on. Ehkä se toki on parempikin että jätti äänestämättä jos ei edes tajua miten vaalit toimivat.
   
 17. Cortes

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2006
  Viestejä:
  160
  Halla-aholla melkein 29 tuhatta ääntä ja media hehkuttaa vain Li Anderssonin äänisaalista...
   
 18. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Vasemmistolainen populismi on parempaa.
   
 19. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 106
  Iltasanomat ilmeisesti luki viestisi. :D

  Jussi Halla-aho on koko Suomen äänikuningas – löi Sauli Niinistön 20 vuotta kestäneen ennätyksen
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006071608.html

  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli nousemassa eduskuntaan koko maan suosituimpana ehdokkaana. Halla-aho sai Helsingin vaalipiiristä 30 527 ääntä. Se on enemmän kuin Sauli Niinistön vuoden 1999 äänisaalis (30 450 ääntä), joka oli tähänastinen Helsingin vaalipiirin ennätys.
   
 20. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 699
  Vaalituloksessa on todellakin ainekset uusintavaaleihin: kuvitelkaa itsenne Antti Rinteen rooliin ja sitä millä ilveellä tämä vaaleissa erinäköisiä ääniä kerännyt porukka saataisin sopimaan yhteistä vaaliohjelmaa? Lisäksi luottamuspula joka kytee edellisen (nykyisen) hallituksen toimien jäljiltä. Keskustan vaalitulos kertoo tästä omaa kieltään. Joko heikko hallitus tai kansa uudestaan vaaliuurnille. Lopputulos lienee kuitenkin sama.
   
 21. Photiou

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  809
  Rinteellä ei todellakaan ole varaa uusintavaaleihin - SDP:n kannatus alkoi syöksyä heti, kun Antti sai suunsa auki. Uusintavaaleissa puolue menettäisi johtopaikkansa. Tulossa on siis jonkinlainen sixpack/sateenkaari tms. hirvitys ja SDP joutuu tekemään myönnytyksiä reilulla kädellä saadakseen sen kasaan.
   
 22. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  863
  Nyt kun äänet on laskettu ja paikat jaettu "Suhteellinen vaalitapa" jakaa äänet puolueen koon/äänien & ehdokkaan äänimäärän mukaisesti.

  "Romukauppias Markus Kuotesaho peittosi vaaleissa yksin monet pienpuolueet – sai melkein 4 000 ääntä" mutta ei tullut valituksi. "Samasta vaalipiiristä meni läpi kansanedustaja pienemmällä äänimäärällä. Sdp:n Raimo Piirainen sai 2 775 ääntä ja hänet valittiin eduskuntaan."

  Olisi kiva tietää mikä olisi puoluiden % osuus eduskunnassa jos äänet laskettaisiin vain 1:1 per ehdokas / piiri ?
   
 23. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 835
  En tiedä onko tuollaista. Mutta vaikka suhteellisessa on tuo juurikin huonona puolena, on sillä myös positiiviset puolensa: jokainen mahdollinen ehdokas on puolueelle hyvä asia. Jos valinta tehtäisiin vain ehdokkaiden omien äänien mukaan, niin puolueiden kannattaisi alkaa miettimään aika tarkkaan ketä listoilleen halua, koska pienet äänimäärät jollekkin ehdokkaille on vain hävittyjä ääniä.
   
  embedded tykkää tästä.
 24. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 283
  Äänestettiin väärin? Mahtaa kukkahattuja vituttaa.
   
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 498
  Jos Keskusta olisi hallitus halukas, niin ei mahdoton. Ilman sitä SDP, KOK, Vihr, RKP, oletus siis että Vihreät ei möyhötä. Rinne on tainnut sanoa ettei Sote onnistu alkavalla kaudella, eli joka tapauksessa puuhasteluun menee, säästöt voi olla tiukassa kun on tullut vähän lupailtua, mutta uskon että tuolla paketilla voisi pysyä tiukkana.

  Toinen olisi sitten SDP, PS, KOK, KD, ei kai paperilla ongelma, mutta onko PStä hallitukseen, voi olla hyvin vaikeaa onnistua siinä.

  SDP,KOK, Kesk, RKP/KD, Tpsin en keskustan hallitukseen lähtö paljoa Perususomalaisia enempää usko, mutta jos lähtisi niin potenttiaalia voisi olla, Soteen en silti usko, vaikka keskusta ja SDP siinä samoilla linjoilla.

  Jos keskusta lähtee hallitukseen, ja PS torppaa SDP pääministeriyden, niin sitten PS, KOK, Kesk, KD, jos Keskusta ei lähde hallitukseen, niin ei tuosta oikein saa rakennettua mitään, ja senkin kanssa edelleen aika paljon pitää asenneteiden muuttua että PS voisi olla osa hallitusta.


  Paperilla SDP, KOK, Vihr, Vas, RKP, tässä vähän epäilyttävänä pidän sitä että Vas suunnalta tulee jotain irtiottoja ja epäselvää myös kuka Vihreissä ottaa vetovastuun, joten sekin voi olla riski.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti