Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja electron06, 31.12.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624
  Tuo pienpuolueiden tentti oli kyllä absurdi. Kommunistisen työväenpuolueen vanha patu oli miltei symppis pölyttyneessä 70-luvun kapitalismin vastustamisessaan ja De Witistä näki pitkälle, että päässä liikkuu vielä vähemmän kuin menneisyyteen jämähtäneellä kommarilla tai kansalaispuolueen suupäällä :D
   
 2. Mikko Naakka

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2018
  Viestejä:
  31
  Entisenä lääketieteen opiskelijana kävin läpi eduskuntavaalien KAIKKI lääkäriehdokkaat päivän lääkärilehdestä, joita mulle jostain syystä yhä tulee. Pakko sanoa, että yksi nousi koulutuksen, työn ja osaamisen kautta esiin eli HUS:n johtaja Aki Linden, jonka kanssa jaan myös rakkauden ruotsin kieleen ja täysin samaa mieltä SOTE:sta. Uskon, että SDP:n ääniharavia ja menee kyllä läpi, mutta muuten lääkäreissä ihan paskoja. Oulusta en toivo ketään lääkäriä jatkoon ja Päivi Räsäsen kanssa samaa mieltä olen vain sukupuolenvaihdosleikkauksesta alle 18-vuotialle. Tämän päivän Expressenissä oli juttua juuri, että monet katuu niitä leikkauksia teininä, kun Ruotsissa sitä rajaa ollaan laskemassa jopa 15 vuoteen.

  Mutta mun ykkösjuttu uudistakaa se opintotuki ja perusturvasta ei voi enää leikata. SOTU-uudistus.
   
 3. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448

  Kuka täysissä järjissään oleva voi puoltaa alle 18-vuotiaiden lapsien sukupuolenvaihdosleikkauksia? Kyseessähän on mielenterveysongelma ja mielenterveysongelmana sitä pitäisi hoitaa. Aikuiset tehkööt omilla rahoillaan mitä lystäävät.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 4. Mikko Naakka

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2018
  Viestejä:
  31
  Ruotsissa on lakiehdotus sukupuolenkorjausleikkausten ikärajan laskemisesta 15 vuoteen. Monet asiantuntijat, jotukossa suomalaisia lääkäreitä, ovat huolissaan tästä. Monet katuvat näitä leikkauksia myöhemmällä iällä, kun ihmisen aivotkin kehittyvät nykytiedolla 20-25-vuotiaaksi asti.

  Kaiken kaikkiaan surkeita lääkäreitä ehdolla eduskuntaan. Aki Linden oli ainut järkevä. Aika heppoisella annilla Räsänenkin roikkuu vuodesta toiseen eduskunnassa.
   
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Ihan kartalla tuntui valtaosa pienpuolueiden johdosta olevan viimeisen 4 vuoden tapahtumista: pers+kesk+kok laittoivat köyhät kyykkyyn jossa aktiivimalli olikin vain kirsikkana kakussa köyhimpien mutta ankarasti duunia tekevien ihmisten sortamisessa. Ainakin tuosta pienpuolueiden johtohahmot löysivät yhteisen sävelen, ja ihan hyvä niin. Mahtaa noin muutoinkin työttömällä olla melko vaikeat ajat nyt jos pitäisi jotain pers tai Kesk äänestää, tietäen mihin puolueet ovat jo taipuneet toimillansa. Ehkäpä jonkinlaiseen muutokseen olisi haluja.

  Halla-aho ei halua hallitukseen – paluu lähivuosien haukutuimpaan ratkaisuun on lähellä -is

  Pienpuolueiden parissa työskenteleville respektit, aina heillä olisi yhtenä vaihtoehtona luomaan poliittista uraa helpomminkin osana isompaa puoluetta. Sen sijaan ovat kuitenkin valinneet näkemyksistänsä kiinni pitämisen, vaikka mainetta&mammonaa on tuskin luvassa. Ehkäpä sitä aidointa politikointia vähään aikaan .
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2019
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  https://www.talouselama.fi/uutiset/te/5ccd10a8-c49b-32a0-ac24-fa9064003eb8?ref=ampparit:3ba3
  "Näissä eduskuntavaaleissa sen pitäisi onnistua, koska puolueen puheenjohtajaksi saatiin viime syksynä monessa liemessä keitetty Pekka Haavisto. Hän on aito stadin kundi, jolta ei puutu katu-uskottavuutta."

  Ei haavisto ole mikään "stadin jätkä" vaan se on joku vihreä sivarihihhuli joita tapaa jossain yliopiston ympäristössä ja kahdlitsee itsensä joillain kettingeillä puuhun jonkun älyttömän syyn takia.Sitä Uskottavuutta se saa vaan tiettylle vähemmistöille suunnatuissa ravintoloissa.:kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2019
 7. Casual.M

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 067
  Tuli aamulla lueskeltua hammaslääkärin vastaanotolle odotellessa vanhaa Apu-lehteä (vuodelta 2018, mutta kuitenkin), jossa oli Li Anderssonin haastattelu. Siinä hän sanoi olevansa sitä mieltä, että persut ovat suurin yksittäinen syyllinen pakolaisuuden lisääntymiseen, koska he eivät ota ympäristömuutosta niin vakavasti kuin Lin mielestä pitäisi. Siis voi helvetti tuota vasemmistolaispaskaa. Suvakkiämmä rahtaisi tänne mamuja muslimimaista tehden heistä varmaan vaikka enemmistön, jos itse saisi päättää: mutta sitten kuitenkin naama peruslukemilla väittää että eeeeei nämä hallitsemattomasta maahanmuutosta johtuneet sivuilmiöt heistä johdu. Helvetin mustamaalaava, valehteleva, vastuunkantoon kykenemätön narttu. Vasemmistolaisten ja niiden kannattajien täytyy olla kyllä aivan erityislaatuista roskasakkia. Puiden ja liikennetolppien halailulta jää unohtumatta se seikka, että tässä kustaan tulevien jälkipolvien tulevaisuus ja turvallisuus aivan piloille.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Tuli mieleen että onneksi seuraava hallituskausi tarkoittaa myös vihapuheeseen tarkemmin tarttumista - nyt Suomi on luiskahtamassa vauhdilla tielle jossa vihapuhe konkretisoituu erilaisiksi väkivallan teoiksi, eikä tämä asiaa vähättelemällä mihinkään muutu.
   
 9. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 029
  Tuo on kyllä hyvä, jos sitten ne rasisti ja natsi huutelut vähentyisi.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 10. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  On kyllä maailma mennyt hulluksi jos mielenterveysongelmaa aletaan hoitamaan kirurgisesti ja tukemaan mielenterveysongelman pahenemista. Ei skitsofreniaakaan hoideta niin, että tuetaan potilaiden harhoja.
   
  Ilkko2 tykkää tästä.
 11. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 548
  Ideologia korvaa tieteen sekä terveen järjen käytön. Mielenkiintoista nähdä millainen Ruotsi on 20 vuoden kuluttua.

  Jossain vaiheessahan tämä hihhuli-feministinen-vihervasemmistolainen ideologia tulee törmäämään kovaakin kovemmin erittäin konservatiivisiin käsityksiin joita omaavat erittäin suuri joukko maahanmuuttajia islamilaisista maista, joiden konservatiivisuuden rinnalla ruotsidemokraatit eivät ole yhtään mitään.

  Sinisilmäiset idiootit eivät tätä halua ymmärtää. Islamistit nauravat partaansa kun vassari-ideologistit puolustavat heitä tällä hetkellä henkeen ja vereen.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2019
 12. Turmelo

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2002
  Viestejä:
  1 004
  Kävin ensimmäistä kertaa äänestämässä ennakkoon ja tuli hieno fiilis :)

  Ensimmäistä kertaa annoin äänen myös puhtaasti pelkälle puolueelle, en henkilölle. Hetken mietin äänestäväni liike nyt porukkaa, johtuen erittäin hyvästä hjallilsen videosta, missä se kertoo miten nykypolitiikka ja rahat pyörii . Sitten kuitenkin päädyin äänestämään Halla-ahon johtamia perussuomalaisia, tärkeimpänä agendana pidän järkevää ilmastopolitiikkaa, jossa ei rajoituksilla viedä teollisuutta halpamaihin, sekä maahanmuuttopolitiikkaa.

  Ehdokkaan valitsin täysin intuitiolla, vanha kalkkis, mutta työskentelee teollisuuden kunnossapidossa työkseen. Ymmärtää varmasti meille tavallisille tallaajille tärkeistä asioista. No saas nyt nähdä, miten käy :) . Nyt vain odotellaan ja ihmetellään. Toivon menestystä Perussuomalaisille, sekä Hjalliksen porukalle:) .
   
 13. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 548
  Itsekin äänestin tänään ennakkoon.

  Jos olisin Helsingin vaalipiirissä, olisin saattanut äänestää Wille Rydmania tai Atte Kalevaa, koska toivoisin heidän edustamansa ajattelun saavan lisää jalansijaa Kokoomuksessa mitä tulee haitalliseen maahanmuuttoon, ja siihen että monikulttuurisuus (lue islam,arabi ja afrikkalais -kulttuuri) ei ole mikään mahtava asia jota pitää jostain ideologisista periaatteista ajaa väkisin Suomeen.

  Rydman ja Kaleva ovat mielestäni hyvä vaihtoehto Helsingissä jos persuja ei halua missään nimessä äänestää, ja mitä enemmän heidän edustamansa ajattelu haitallisesta maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta saa jalansijaa Kokoomuksessa, sen parempi.

  Tällä kertaa en kuitenkaan äänestänyt Kokoomusta. :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2019
 14. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 548
  Suomen iranilaiset shiiamuslimit kampanjoivat perussuomalaisten puolesta, koska katsovat, että perussuomalaiset pitävät parhaiten sunnimuslimit poissa Suomesta. :D

  Ihan loogista, toisin kuin vihervassareilla, joka haluavat tuoda lähi-idän konfliktit väkisin Suomen kamaralle. Shiiat mielummin haluavat rajoittaa kaikkien muslimien tuloa, kuin että luotaisiin entistä enemmän vastakkainasettelua muslimien välille Suomessa mitä nykyinen meno tarkoittaa.
  Jostain kumman syystä persujen "rasistisuus" ja "äärioikeistolaisuus (lol)" on shiioille pienempi paha kuin sunnit. On tässä vihervassareilla taas ihmettelemistä. :rofl:

  Edit. ilmeisesti Rydman oli väärässä että kyseessä olisi shiat. Kyseessä ilmeisesti persialaiset ateistit ja zarathrustalaiset, jotka kannattavat Perussuomalaisia. Eli nämä eivät halua islamilaisia Suomeen. Ikävä moka Rydmanilta.

  Anter Yasa kirjoittaa näin: "Sekulaarit, islamin kriitikot, liberaalit, feministit ja muut Lähi-Idän hyvin suvaitsevaiset ihmiset resonoivat oikeistolaisten anti-islam puolueiden kanssa länsimaissa. Siihen on hyvin selkeä syy, sillä nämä ihmiset ovat paenneet islamia."
  http://anteryaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273379-rydmanin-surrealistinen-muslimien-vastakkainasettelu
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2019
  Melbac tykkää tästä.
 15. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Kuten sanonta kuuluu; Neuvostoliitto oli mielentila, ruotsalaisuus on mielisairaus.
   
 16. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
  Kumpaas nyt kannattaa äänestää halla-ahoa(98) vai packaleniä(107) helsingissä?.Kumpikin menee melko varmasti läpi eli pitäisikö taktisesti äänestää jotain kolmatta että ps saisi enemmän kansanedustajia?.:)
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 227
  Ei sillä ole merkitystä kansanedustajien lukumäärään ketä puolueessa äänestät. Packalen on kuitenkin niin vastenmielinen tyyppi että en ymmärrä miksi kukaan järkevä ihminen haluaisi tälle Venäjän lakeijalle ääntään antaa.
   
 18. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 373
 19. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Eroavaisuuksia vaaliohjelmista löytyy. Mielenkiintoisin asia tottakai vaaleissa kuitenkin, kuinka moni nyt tulee äänestämään Vihr + SDP:tä vastalauseena pers + kesk + kok hallituksen vetämille linjoille. Pelkästään SDP:n vaaliohjelma on 112 sivun järkäle eli sitä ei kokonaisuudessaan luonnollisesti ole allaolevaan kopioitu; jokaisen puolueen vaaliteeman pääkohdat ovat kuitenkin helposti luettavissa ja sisäistettävissä. Jos joku pisti silmään, persut haluavat selkeästi jatkaa suomalaisen palkkansaajan mutta myös teollisuuden kyykyttämistä sekä lisätä työttömyyttä sivuuttamalla puhtaan energiaratkaisun tuoman hyödyn kokonaisuudessaan. Työllistävä vaikutus näillä on jo hurja, vaikka ollaankin vasta alkumetreillä.

  IL selvitti: Tässä ovat viiden suurimman puolueen vaalilupausten hintalaput - Monen tavoitteen rahoitus huteralla pohjalla

  Esim: SDP ja menot:

   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
 20. Viinankylväjä

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  196
  Täytyy ihmetellä mikseivät toimittajat laita Halla-aholle jauhoja suuhun kansantalouteen liittyvissä asioissa.


  Väite: Pienpalkkaiset ammatit tulevat yhteiskunnalle kalliiksi Suomelle.

  - Pienituloiset eivät maksa juurikaan veroja, mutta esimerkiksi 10 euron tuntipalkasta työnantaja maksaa 5 euroa sivumaksuja.

  - Suuri osa pienituloisen tuloista kiertää takaisin talouteen asumisen ja ruuan kustannusten myötä.

  - Jos ”hanttihommaan” ei tule ulkomailta tekijää, moni työ jää tekemättä mikä huonontaa talouskasvua. Vaihtoehtoisesti työstä joudutaan maksamaan kovempaa palkkaa, mikä huonontaa yritysten kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla.


  Väite: Pakolaiset maksavat poskettomia summia.

  - Jos Afrikan ja Lähi-idän siirtolaiset tulevat hyvin kalliiksi eivätkä käy töissä niin miten Ruotsissa ja Saksassa talous on vetänyt hyvin ja työttömyysaste on ollut verrokkimaita parempi tai yhtä hyvä viimeiset 40 vuotta, vaikka mamuja on tullut ovista ja ikkunoista? Koko tuon ajan globaali kilpailu on kuitenkin kiristynyt.

  - Työpaikkojen määrä ei ole vakio. Kun maahan tulee lisää ihmisiä, tarvitaan enemmän timpureita, lääkäreitä, insinöörejä, siivoojia, jne. Kaikkiin noihin töihin kantasuomalaiset ovat etusijalla. Tämä tarkoittaa, että mamut jäävät työmarkkinoiden pohjalle. Maahanmuuton vaikutuksesta kansantalouteen ei tule siis tarkastella yksittäisen ryhmän menestystä, vaan miten tilanne on muuttunut koko kansantalouden kannalta.
   
 21. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  "Ruotsissa kysytään nyt ihan aiheellisesti, pitäisikö poliitikkojen lopettaa bkt-kasvun tuijottaminen totuutena talouden tilasta"
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...nlumetta/efebf827-d294-3062-8ccc-e88da9474c32

  Kun mietitään BKT;n kasvua, niin on myös hyvä huomioida maahanmuutton vaikutus valtion tulo ja menoarvioon. Onko järkeä uhrata 10 euroa verotuloja että saadaan euro bkt;n kasvua aikaan ja saataisiinko maahanmuuttoa vaikka kolme kertaa suurempi kasvu BKT;ssä investoimalla kotimaiseen kysyntään esim alentamalla tuon 10 euron verran verotusta?

  Kun maahanmuuttajien keskimääräinen työttömyysprosentti on 30% niin maahanmuuttopolitiikan käytöö talouskasvun tuottamiseksi on sama asia kuin hölmöläisten valon kantaminen tupaan säkillä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
 22. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 084
  Pitäs kerpele löytää puolue, joka ei aina tuota röökiveroa nostaisi. Sitä on kuin kriminaali jos vetää 1/3 ~ 1/2 röökiaskin päivään ja savuton Suomi 2030 viimeistään maanpakoon ajaa ( kenties briteistä saa EU- turvapaikan :smoke: ). Ei vaan oikein järkeä ääntään vaikka piraateille tuhlata.
   
 23. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Se ei valitettavasti tule laskemaan, vaa nousemaan, vaikka mitä äänestäisit.

  Kyllä se nykyään itseäkin känni-/satunnaispolttajana vituttaa maksaa 8,5€ askista, eikä noita enää viiti nakella baarissa lokeille ihan valtoimenaan

  mutta ymmärrän ja hyväksyn tavoitteen taustalla: idea on vaikuttaa nuorisoon, jotka eivät ole vielä edes aloittaneet, joten röökistä tehdään kallista, vaikeasti saatavaa ja sosiaalisesti epähyväksyttävää.

  Kyllä se vanhoja korsteeneja toki ottaa pattiin, mutta yhä harvempi nuori toisaalta polttaakaan, joten sinällään oikeaan suuntaan mennään.

  Itse olen toisaalta löytänyt nuuskasta uutta elämäniloa
   
 24. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  https://www.helsinginuutiset.fi/art...rvitsee-340-000-maahanmuuttajaa-2025-mennessa

  Itse uskon että Suomi säilyttää vetovoimansa eikä täysi katastrofi uhkaa- lähtökohdat huipputeknisenä maana jossa valtava eläkepommi on vain vuosikymmenen- kahden päässä ja sitä myötä hyvinvointiyhteiskunnan mureneminen edessä, on kuitenkin realistisesti ajatellen hyvät.

  Arvostettu Financial Times nostaa Suomen varoittavaksi esimerkiksi: ”Tikittävä aikapommi”


   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
 25. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448
  Kun kuitenkin humanitäärisen maahanmuuton kustanukset ovat 3,2 miljardia ja maahanmuuttajien työttömyysprosentti on 30%, eli neljä kertaa huonompi kuin Suomen yleinen työttömyysprosentti,niin maahanmuutosta ei ole Suomelle kuin nettokustannuksia.

  Sinänsä erikoista, että meuhkaat ilmastonmuutosketjussa, että suomalaisten päästöt per henkilö ovat viisinkertaiset intialaisiin nähden ja samalla haluat tuoda matalan kulutuksen tason kehitysmaista tänne maahanmuuttajia kuluttamaan länsimaisesti:D Etkö voisi olla vähän johdonmukaisempi mielipiteissäsi, eikä säntäillä sinne tänne?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti