Eduskuntavaalit 2015

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja VonFlue, 03.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 331
  Ehkäpä kannattaa ennemmin miettiä, että mikä on omassa politiikassa tärkeää. Jos on tärkeää pitää kiinni perinteisestä avioliitosta kaiken muun kustannuksella, niin ei silloin kannata tietenkään mitään muuttaa. Jos muut asiat ovat tärkeämpiä (kuten kepussa on selvästi linjattu), niin silloin kannattaa sopeutua siihen, mikä tapahtuu omasta mielipiteestä riippumatta.
   
 2. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Harvoin taidan olla kanssasi samaa mieltä mutta tällä kertaa olen.
   
 3. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Enemmänkin niin, että muutosvastarinta on turhaa mikäli asia ei ole poliitikolle kovin tärkeä - kuten kepulle ei vaikuta olevan. Myöhemmin voi vielä kerätä sympatiaääniä itselleen tärkeissä, mutta muille vähemmän tärkeissä kysymyksissä mainitsemalla toimintatapansa (ja siis tavallaan myyden lehmän jälkikäteen :))
   
 4. Aamu

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  1 142
  Vaihtoehtoisesti päättävät vain velkaantua lisää.
  Perinteinen punamulta ei mitenkään vaikean neuvottelun tulos ole vaan näillä kannatuksilla selvä juttu.
   
 5. hennpecked

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  1 253
  Kirjoittelin keväällä tänne, kun Kokoomuksen kannatuslasku näytti vääjäämättömältä, että media nostaa Keskustan ja Sipilän kannatuskärkeen. Sipilä käänsi EU-kysymyksissä takkinsa tasan 180 astetta sillä hetkellä kun tuli valituksi Keskustan PJ:ksi. Sipilä tajusi ettei voi viedä Keskustaa vaalivoittoon ilman median tukea ja sitä tukea Suomessa ei voi saada olemalla Eurokriittinen. "Puolueeton media" (TM).

  Seuraavassa hallituksessa siis Keskusta ja Demarit peesaa. Kokoomus on oppositiossa. Käsikirjoitus kirjoitettiin helmi-maaliskuussa 2014.
   
 6. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Vai oliko Sipilä suorittanut takinkäännön jo ennen PJ:ksi valintaansa ja sen jälkeen saattoi kääntää takin taas oikeinpäin? Aika moni yritysjohtaja tuntuu olevan nimenomaan pro-EU ja sellainen taustahan Sipilälläkin on.

  Mediapeliä voi aina syyttää, mutta nyt siihen on kyllä aika huonot eväät. Kyllä keskustan menestyksestä voi kiitellä sitä että Kokoomus on kaivanut itselleen kuoppaa, Soini on keskittynyt uskontoasioihin, Sipilä on esiintynyt edukseen ja Kepun ongelmatapaukset ovat pysyneet taustalla.
   
 7. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Vihreät ne osaavat, perkele:
  http://yle.fi/uutiset/valtatie_23n_...nassa__paikalliset_vihreat_harmissaan/7696808
  http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...t-vaatii-ei-rahaa-varkaudentien-parantamiseen
  http://www.soininvaara.fi/2014/12/16/budjettivastalause/

  Yksi vaarallisimmista tieosuuksista Juvan lisäksi ja vihreät ovat sitä mieltä että ei rahaa. Kymmenen vuoden aikana on kymmeniä kuollut. Eräälläkin kerralla meni kuulemma kokonainen perhe, tässä juttua toisesta vähemmän uhreja vaatineesta:
  http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=6232
  http://www.savonsanomat.fi/savo/valtatie-23-poikki-liikenteelta-varkaudessa/1103998
  http://yle.fi/uutiset/vaarallinen_valtatie_23_saamassa_vihdoin_remontin/6502899

  Vihreät, kokoomuksen puisto-osasto.
   
 8. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
 9. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Jyrki Lehtola aika osuvasti:
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418962729677.html
  "Vihreillä ei ole koskaan ollut ongelmaa muista välittämisen suhteen, koska niiden itseymmärrys on sellainen, ettei muita ole olemassa. Kokoomus: Vaalien alla ne aina muistavat, että ai fuck, ne hiljaiset maalaiset, nyt äkkiä bussiin, ajetaan niiden luo. Pääministeri Alexander Stubb kiersi viime viikolla pitkin Keski-Suomea, koska sellainenkin valitettavasti vielä on - Luhanka rules"

  Lappiin asti kokoomuslaiset eivät varmaan viitsi, tai no ehkä Saariselälle tai Rukalle twiittaamaan. Vihreäthän sinne jo eksyisivät. Soininvaara, liekkö koskaan edes käynyt Tamperetta pohjoisempana.
   
 10. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Voin vain kuvitella tuota paskan määrä mitä Stubbikin saa niskaansa kun menee juttelemaan johonkin Ouluun torille. (Jos siis oikeasti menisi juttelemaan kadunmiehille)
   
 11. JonttuP

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  40
  Tämäkin on aika hienoa toimintaa vihreiden edustajalta
  http://www.hs.fi/kaupunki/a1418968313203
  "Krohnin aiempi äidinkielen vaihto suomesta ruotsiin toukokuussa 2013 ajoittui aikaan pari viikkoa ennen kuin hänet asetettiin ehdolle Kuntaliiton hallituksen ruotsinkieliselle paikalle (HS 18. 12.)."
   
 12. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
 13. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...uus-sipilasta-toivotaan-paaministeria/4631786


  29 prosenttia lehden teettämään kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että vain Sipilä kelpaisi seuraavaksi pääministeriksi. Nykyistä pääministeriä Alexander Stubbia (kok.) piti ainoana vaihtoehtona 18 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia pääministeriksi kannatti 12 ja sosiaalidemokraattien Antti Rinnettä 10 prosenttia vastaajista

  Niinno, mikäli kyseessä olisi joku markkinataloudellisen varatoimitusjohtajan palkkaus niin Sipilähän sen veisi leikiten näitä herroja vastaan. Kai siinä pääministeri-hommassa on jotain samaa logiikkaa keskiverto äänestäjän näkökulmasta. Soini karsiutuisi jo iän ja ylipainon takia.
   
 14. UnknownDude

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2013
  Viestejä:
  232
  Vaikea päätös, yritän hieman lähinnä tutkia mitä puolueet lupaa nyt vertaillu sdp:tä ja vasureita. Sanoisin että enemmän duunareita ajattelevia puolueita, en kuitenkaan sanoisi olevani mitenkään vasemmistolainen en oikein luokittele itteeni mitenkään oikestolaiseks tai vasemmistolaiseks. Mulle ehkä tärkeitä kohtia on miten puolue suhtautuu köyhiin, työttömiin, opiskelijoihin, vanhuksiin, koulutukseen. Verotusta pitäis saada tasasemmaks, rikkaat maksais enemmän veroja kun köyhemmät ois reilumpaa, ja jos ois puolue joka haluaa keskittyä nyt suomen talouden parantamiseen ja suomalaisiin... päättäminen on vaan hieman vaikeaa.
   
 15. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  http://yle.fi/uutiset/ben_zyskowicz_venajaa_ei_pida_ymmartaa_yhtaan/7703134?ref=leiki-uup

  Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb julisti lauantaina Ylen ykkösaamussa arvoikseen kodin, uskonnon ja isänmaan

  Nyt on Sekoomuksessa painettu paniikkinappulaa sormi valkoisena, liittovaltio Stubbeli yrittää maalata itsestään nyt kansallismielisempää poliitikkoa, jotta yli 50vee äänestäjät eivät valuisi sankoin joukoin Keskustan laariin.

  Yksikään puolue ei käsittääkseni ole julkaissut virallista vaaliohjelmaansa, kortit pidetään hihassa loppuun saakka.
   
 16. Mokkis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2000
  Viestejä:
  1 060
  Nykyisestä tilanteesta ei voi juuri muuta sanoa kuin että eletään melkoisen absurdissa todellisuudessa kun katsoo menoa. Kokoomus teki virheen kun ei valinnut ennenaikaisia vaaleja ja kusi taas päin demokratiaa samalla. Nyt Keskusta tarjoaa vaihtoehdoksi täysin samaa mitä Kokoomus tarjoaa kaiken aikaa. Silti kansa äänestää Kepua johtoon, vaikka mikään ei muutu. Siis miten tämä tämä on edes mahdollista?

  Kepu+SDP tarkoittaisi kyllä tämän maan ajamista lopulliseen konkurssiin. SDP muka tekisi ne kaikkein kirpeimmät leikkaukset? Kokoomus tappoi kannatuksensa hyväksymällä demarien politiikan hallituksessa ja sitä myöden Suomi ajettiin totaaliseen suohon. SDP on nimenomaan se palikka, jota ei saa päästää seuraavaan hallitukseen, tai Suomi joutuu nykyistä historiallista lamaa vielä syvempään multikatastrofiin jossa koko maa ajetaan alas... Sellainen toivonkipinä on kuitenkin olemassa, että persut päästetään hallitukseen tekemään likainen työ. En kuitenkaan usko tähän, koska itse näen tämän liian hyvänä tilaisuutena persuille tehdä liian monta asiaa oikein ja sitä myöden tuhota pääpuolueiden allianssi lopullisesti. Tätähän "oikeamieliset" juuri pelkäävät, että persut osoittautuvatkin salonkikelpoisiksi ollen jopa oikeassa pelkän maalaisjärjen turvin. Esimerkkinä autoveron poisto! Tätä skenaariota pelätään niin paljon, että ennemmin annetaan demarien hävittää koko Suomalainen yrittäjyys ja pakotetaan Suomi troikan hoteisiin.

  On nämä poliitikot vaan sen verran psykopaattisia kusipäitä. Ja mitä Sipilään tulee, niin en ole kyllä kuullut mitään järkeä suusta takin käännön jälkeen tai juuri ennen sitäkään. Vakuuttava olemus siis riittää! Tuskin koskaan olen halveksinut Suomalaisia poliitikkoja niin paljon kuin tänä päivänä. Maa on ajettu juuri siihen suohon josta olen varoitellut viime vuodet. Kukaan ei tee mitään, kukaan ei kanna vastuuta. Ketään ei kiinnosta hevon vittua kun maa on täydellisessä syöksykierteessä. Täysin halveksuttavan iljettäviä ihmisiä koko eduskunta täynnä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2014
 17. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Eikös nuo ole kaksi toisensa poissulkevaa asiaa? Nykyiselläänhän nimenomaan verotus ei ole kovinkaan tasaista ja "rikkaat" tosiaan maksaa verot, kun taas pienituloinen työsuhteessa työskentelevä ei maksa juuri mitään.

  Eli jos toivot verotusta tasaisemmaksi, silloinhan pienituloinen duunarikin alkaisi maksamaan veroja ja hyvätuloiset sekä yrittäjät ja sijoittajat maksamaan myös vähemmän.

  Tuo taas on käytännössä vaikeaa, ellei jopa mahdotona. Kokonaisuutena taluoden tasapainottaminen ja parantaminen sekä kokonaisuutena kansan ajattelu ei tuo äniä. Sen sijaan tulonsiirrot eli siltarummut ja hömppäpopulismilla ratsastaminen tuo niitä ääniä.

  Joka ajaisi tulonsiirtojen ja muiden siltarumujärjestelmien romuttamista ei saisi ääniä, koska niin monellla meistä on oma elämä laskettuna jonkun poliittisen siltarummun varaan. Jos sama puolue ajaisi samalla veronkorotuksia ja palveluiden karsimista ja olisi vieläpä reilu ja eettinen eli kaikkien verot nousisi, niin kuka perkele sitä enää äänestäisi. Loputtomien veronkorotuksien puolesta on helppo äänestää, jos ne koskettaa jotain "rikkaita" tai "yrittäjiä eli porvareita", mutta jos ne korotukset koskettaisi kaikkia, ei ääniä tulisi.
   
 18. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Sen sijaan Kepussa ymmärretään Venäjää

  http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Vayrynen blogi venajan konfliktit-29815
  http://www.paavovayrynen.fi/2014/12/22/syttyyko-jaatyneista-konflikteista-kuuma-sota/

  Tuo Väyrysen pökäle oli kyllä sellainen ummehtunut tuulahdus 70-lukua, että voi vielä sulattaa Kepun vaalivoiton, kun iso osa kekkosnostalgikoikstakin on persuissa.
   
 19. pet84

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  253
 20. UnknownDude

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2013
  Viestejä:
  232
  Niin no siis tarkoitinkin että verotus pitäis olla niin että verotusprosentti määräytyisi palkkatulojen mukaan tai jos rikkailla verotus pysyisi samana kuin nyt mutta vähemmän tienaavilla verotusta laskettais et jäis enemmän palkasta käteen rahaa. Toivottavasti pointti selveni summa summaru: Tavoite ois et pieni tuloiset tienais enemmän saataisiin ns. "Köyhyyttä" vähän vähennettyä esim. Siivoojaa tienaa onnettoman vähän työstään.
   
 21. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  No niinhän meillä nykyään onkin, mutta ilmeisesti toivot siis vielä suurempaa progressiivisuutta verotukseen? No ainahan sitä toivoa saa vaikka kuinka vasemmistolaisia virityksiä, mutta kannattaa muistaa, että jo nykyisessä mallissa ollaan sillä hilkulla, että sillä dippa-inssillä palaa kohta käämit, kun se jo nykymallissa maksaa niin paljon sen siivoojan veroista.
   
 22. Bedder

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  535
  Kouluttautukaa hyvät ihmiset tai ruvetkaa yrittäjiksi. Vittu mitä vassarikitinää saa taas ihmetelellä jouluna täällä. Mikä estää urakoimasta muutaman kuukauden yliopistoa varten?

  Huomio kaikki siivoojat, helvetin moneen ammattisurkeeseenkin pystyy kävellä suoraan sisään kun vaan ovesta mahtuu. Tarvi ulista sitte muiden palkoista, jokainen hankkikoon tulonsa ahkeruudella ja työllä.
   
 23. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Hopealusikka täällä ulisee... :smoke:
   
 24. Pastis52

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2013
  Viestejä:
  727
  Mistä näitä sekopäitä sikiää, niin siitä että on opiskellu ja tehny vitusti töitä ei pitäs olla mitään hyötyä vaan bruttopalkasta pitäs kaikki maksaa veroina että nää elämänkoululaiset tuntee olonsa tasa-arvoiseksi. Progressio suomessa on ainvan saatanan kova nyt ja ainoo korjaus on se että määritellään minimiprosentti joka on lähempänä 25% ja samalla maksimi pitää olla 35% nurkilla. Tämä takaa sen että kannattaa tehdä töitä ja pyrkiä eteenpäin, samalla niitä euroja jää enemmän kulutukseen joka mahdollisesti sitten poikii lisää työpaikkoja. Nykymallissahan 7ke/kk palkasta jää nippa nappa tonni enemmän käpälään kun 4ke palkasta.

  Kokoomukselle ja demareillahan tämä sopii, pääomatulot saavat olla rauhassa ja kommareiden äänestäjät kulkevat siivellä kuten aina.
   
 25. UnknownDude

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2013
  Viestejä:
  232
  Ei kukaan koulutusta oo väheksynyt, ja kyllä kannatan opiskelua. Jokainen suomalainen ei kuitenkaan voi olla dippa insinööri joku ne rikkaiden vauhti raidat siivoaa julkisista vessoista. Kyllä siis on otetta keskiluokka ja keskiluokkaa pienempi tuloiset huomioon. Opiskelu on siis tärkeää, mutta jolaisella on oikeus tehdä haluaamansa työtä ja saada työstään kohtuullinen palkka.
   
  Viimeksi muokattu: 24.12.2014

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti