Ebay / paypal kaupat peruuntuivat (rahat takaisin?)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Perse_Arska, 19.11.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Perse_Arska

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2002
  Viestejä:
  88
  Kävipä nyt niin että voitin huudon jenkkien ebayssä ja maksoin tuotteen rahteineen paypallin kautta. Maksu veloitettiin visa electronilla tehdyllä tunnukselta eli lähti suoraan suomalaiselta tililtä eikä paypal tililtä.

  Vajaa pari päivää myöhemmin tuli nyt ebaystä viesti, että myyjä on perunut kaupan. Perusteluina oli että oli kerennyt särkeä tuotteen.

  Nyt pitäisi vahvistaa tuo kaupan peruutus. Miten tässä kannattaa toimia ja miten virallisesti rahat pitäisi palautua jos myyjä ei ala venkoilemaan? Onko ebayssä joku automaattinen kaupan purku ja rahojen palautus toiminto? Paypal tilitähän näköjään pystyy lähettämään laskun jos ei muuten onnaa.
   
 2. Jim Beam

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2009
  Viestejä:
  474
  Myyjä pystyy helposti paypalin kautta palauttamaan rahat takas sun tilille. Se maksun näkyminen saattaa ottaa ehkä viikon pari. Itselläni on käynyt niin parikin kertaa, kun tuote on loppunut varastosta. Jos myyjä taas on kusettaja, eikä palauta rahoja lupauksista huolimatta niin ebayssä onkin paypalilla maksajille sellainen hienous kuin buyer protection. Sitä kautta saat viimeistään rahasi takaisin.

  eBay Buyer Protection
   
 3. O_n_g

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2012
  Viestejä:
  0
  Ostin tuotteen ebay.co.uk:sta eli englannin ebaysta. Maksoin tuotteen visa elektronilla paypalin kautta.. Minulla ei ole paypal tiliä.

  Sain tuotteen ja tuote olikin viallinen. Tietääkö voinko saada mitenkään rahojani takaisin ebaysta tai paypalista tai mistään? Kokeilin ebay.co.uk:n eBay Protectionia, mutta se ilmoittaa lopulta että Ota yhteys paypalin (paypal resolution centeriin). En päässyt paypaliin valittamaan tuotteesta, koska sinne vaaditaan, että on paypal tili.
   
 4. KarmaPoints

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  114
  Mutta toimiiko tuo buyer protection myös suomalaisille asiakkaille? Eikös siinä ollut jokin ehto että pitää olla varmennettu osoite, ja suomalaisia osoitteita ei pysty varmentamaan vielä paypalin osoitejärjestelmään.
   
 5. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  Miten pystyit sitten maksamaan electronilla paypalin kautta? Se kortti yleensä liitetään paypal-tiliin että tuolla tavalla voi maksaa.

  Jos tuote on viallinen oletko ottanut ensin myyjään yhteyttä?
   
 6. -Terppa-

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  603
  Ei ainakaan Nordean Visa electronilla ole ongelmaa paypal:in kanssa kos nettimaksu ominaisuus on kytketty.
   
 7. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  Niin tarkoitin että pitää löytyä paypal-tili jotta kortin voi liittää siihen maksuvälineeksi.
   
 8. filt

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  225
  Paypalin kautta voi maksaa luottokortilla ja electronilla, vaikka ei olisi rekisteröitynyt asiakkaaksi Paypaliin.
   
 9. a1mo

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  995
  Itsellä ainakin toimi. Ostin 16gb muistikortin joka olikin sitten 1gb. Myyjä ei vastannut ensin mitään, sitten ilmoitti, että lähetä takaisin niin palauttaa rahat kun kortti saapuu. No ei siitä sitten kuulunut mitään sen jälkeen. Otin yhteyttä Ebayhin ja loppujen lopuksi Ebay maksoi takaisin rahani. Paypalilla oli tämäkin maksettu.
   
 10. O_n_g

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2012
  Viestejä:
  0
  Joo, minulla on sampon Visa electron ja siihen on kytketty nettiominaisuus. Myyjäänkin otin yhteyttä. Se ehdottaa vaan että palauttasin tuotteen ja joutuisin itse maksamaan postikulut, tuotteen pitäisi olla alkuperäisessä kunnossa ym. ehtoja. Itse en osta enään kyseiseltä myyjältä ikinä.
   
 11. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  Myyjät voivat asettaa mitä ehtoja haluavat esim. juuri tuollaista että eivät maksa palautuskuluja jos tuote on viallinen tmv. Ostajan pitää lukea ja ymmärtää ne ehdot ennen kuin tilaa.
   
 12. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  658
  Tuli mielenkiintoinen tilanne. Ostin Ebaysta kiina-myyjältä kännykän akun, ja sitten tuli viesti:

  Wtf, onko tästä jossain mustaa valkoisella vai onneton selitys syystä x että kaupat saa peruttua? Ennen on akut tullu perille ilman ongelmia.
   
 13. Nurffe

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2007
  Viestejä:
  1 737
  1.4 astui uudet määräykset noiden akkujen suhteen voimaan. Nykyään esim. lipojen postittaminen on ihan oikeasti saatanan vaikeaa.. Eli ihan hyvin voi puhua totta

  Wanhan threadin kyllä löysit nostettavaksi
   
 14. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  658
  Jaha, no kai mä sitten perun ton ja kokeilen seuraavalta myyjältä jos ne lähettäis. Tämä thread on aiheeltaan ajaton.
   
 15. conrad10

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2012
  Viestejä:
  1 401
  Kiinan tai Hongkongin postin kautta litiumakkujen postittaminen on ollut vaikeata jo joitakin vuosia. Myyjät ovatkin usein käyttäneet Singaporen, Ruotsin, Sveitsin tai Alankomaiden postia, joiden kautta akut ovat paremmin kulkeneet. Tosin akkujen pääsyllä lentokoneisiin on lisäksi oma turvatarkastus. Onko tässä 1.4. tullut jotakin tiukennuksia vielä lisää?
   
 16. Nurffe

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2007
  Viestejä:
  1 737
  Onhan noita tullut. Li-ion akut täytyy roudata 30% varauksessa joka on esimerkiksi lipoille mission impossible. Samalla noiden roudaaminen loppui matkustajaliikenteesen käytettävien koneiden ruumassa. Täältä voi lukasta http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/Documents/lithium-battery-update.pdf

  Tähän päälle toki ne kaikki muut rajoitukset jotka nyt on ollut aiemminkin voimassa. Ne ei oo hirveästi aiheuttaneet toimenpiteitä, mitä nyt rahtien hinnat nousseet. Nyt menee vaan jo mahdottomaksi joissakin tapauksissa
   
 17. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Ostin ebaysta 20e arvosta tavaraa. Maksu paypalin kautta. Paypalissa status "completed", kunnes huomasin että tilaamani tuote on väärä. Lähetin viestin myyjälle, ja pyysin perumaan kaupat kun tuotetta ei oltu vielä postitettu. Myyjä vastasi, "ok". Ebayssa näkyy status "cancelled". Nyt kun luottokortin visalaskua katselen, niin tulossa on tuo 20e veloitus koska maksu ehti paypalista jo mennä. Lähetin juuri myyjälle viestiä, että missäs refund on kun ei kuulu. Toiminko oikein, vai mihin tässä pitäisi olla yhteydessä. Pitäisikö palautus näkyä paypalissa kun se on tehty, vai pankin sivuilla luottokortin tiedoissa? Entäs jos homma menee hankalaksi, yhteydenotto visalle, pankille, paypalille vai ebaylle?
   
 18. Messmaker

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2005
  Viestejä:
  1 765
  No ei palautussumma varmaan heti näy? Jos ei viikkoon kuulu, niin myyjällä kyssäri, jos ei vastausta kuulu, niin luottokuntaan ilmoitus, niin rahat palautuu sitä kautta.
   
 19. affafe Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  168
  Itse sain juuri osittaisen palautuksen ja sain siitä sähköpostiini viestin tyyliin "X sent you a partial refund" aikalailla samantien. Katsoitko paypalin sivuilta mitä siellä sanotaan? Jos paperilaskusta katsoit niin ehkä kävi niin että maksu näkyy siinä laskussa mutta palautus vasta seuraavassa?

  Paypalin sivuilla itsellä ainakin näkyy palautus-summa.
   
 20. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Juu ei näy palautussummaa. Vain veloitus. Olisko niin, että tsekinpoika on unohtanut tai yrittää kusettaa. Pitää selvittää. Jos oikein olen ymmärtänyt, mikäli tämä ei etene niin luottokunta puolustaa meikäläistä.
   
 21. conrad10

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2012
  Viestejä:
  1 401
  Paypal-tilillä pitäisi näkyä heti. kun ebay on välittänyt tiedon paypalille peruuntumisesta. Luottokorttitilillä näkyy ehkä tästä parin kolmen pankkipäivän päästä.

  Tässä on ebayn ohje kaupan peruuttamisesta ja refundista.

  http://pages.ebay.com/help/sell/cancel-transaction-process.html
   
 22. SheikYerbouti

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  4 626
  Eikös Paypallissa pystynyt myös disputeamaan veloituksen? Itse muistelen moista toimintoa käyttäneeni muutama vuosi sitten.
   
 23. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Paypalissa ei voi tehdä mitään, sieltä ohjataan ebayn linkkeihin ratkomaan ongelmia. Ebaysta löytyy sitten vaihtoehto "appeal case", jossa ongelma selvitetään ebayn asiakastuen kanssa. Täytyy tätä reittiä edetä jos homma ei lähde etenemään.

  EDIT. ei kun on siellä dispute ja sen nyt tein.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016
 24. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  OKei, dispute auttoi. Myyjä pahoitteli ja maksoi paypaliin koko summan. Sitten seuraava kysymys. Paypalin activity-listassa näkyy kaikki maksusuoritukset. Miinusmerkkisenä kaikki mitä ole ostanut, ja plusmerkkisenä tämä juuri tullut palautus. Haluaisin siirtää tuon rahan pankkitililleni. Lisäsin tilinumeroni ja tällä hetkellä siellä lukee "checking". En tiedä kauan tuo kestää. Joka tapauksessa, currencies kohdassa paypal tilini saldo on nolla. Eli mitenkäs tuo palautettu 21e palautuukaan minulle takaisin. Oletan, että minä maksan luottokunnan laskun jossa tuo 21e on, kun saan sen tuolta paypalilta sitten takaisin. Vai mihin tuo visa-laskun 21e menee kun maksun teen.
   
 25. Finadeon

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  490
  https://www.paypal.com/us/selfhelp/article/Where-is-my-refund-FAQ1212

  Tuolla lukee, että mikä maksoit kortilta niin palautuskin menee sinne kortille. Eli odottele pari päivää niin pitäisi näkyä kortilla. Ei pitäisi olla tarvetta maksaa luottokorttilaskua, siellä kuitenkin näkyy sen palautuksen päivämääränä tämä päivämäärä vaikka se vasta myöhemmin sinne ilmestyykin. Ellei sulla ole sitten jotain laskutusmaksua tai paperilaskulisää, ne joudut varmaan maksamaan kerran lasku on lähtenyt. Se paypalin pankkitilin "checking" voi myös tarkoittaa, että olet lisännyt "sekkitilin", amerikassa kun on checkings ja savings erikseen jostain syystä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti