E: windowsin käynnistys jumittaa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Juzifer, 05.08.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Nyt ei ole mitään käryä miten pitäisi toimia. Päivitin juuri emolevyn ja prosessorin/muistin)(x570pro & 3700x) mutta asennuksen jälkeen ei masiina suostu tunnistamaan ethernet piuhaa.
    Ajurit on asennettu sekä levyltä että uudemmat asuksen sivuilta,bios päivitetty, windows uudelleen asennettu ihan vain varmuudeksi (win10) - mikään ei näytä toimivan. Windowsin oma diagnostiikka herjaa että kohtella ei ole kelvollista ip määritystä.
    Mikä neuvoksi?
    Kiitos jo etukäteen kaikille auttajille, nyt jo toista päivää diagnosoidessa alkaa järki sameta.
     
  2. Tarantella

    Rekisteröitynyt:
    27.03.2015
    Viestejä:
    2 581
    Kokeilit tehdä ongelmien vianmääritystä windowsissa?
    Jos se ei korjaa, sammuta modeemi 10-15 sekunniksi, jos ei auta, resetoi moideemi.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2019
  3. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Kokeiltu on, valitettavasti en usko että modeemissa vika, muut älyvehkeet yhdistävät ja netti pelaa tvssä - ainoastaan pc herjaa joko ajureista tai piuhasta.

    E: pc on kiinni powerlinella, mutta masiina vilkuttaa vihreää kuten normaalisti - kokeilen vielä piuhaa suoraan modeemiin mutten usko että powerline on ongelma
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2019
  4. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    3 091
    Nähtävästi tuo modeemi on ainoa verkkolaite? Onko se siltaavassa vai reitittävässä tilassa? Jos siltaavassa, niin loppuisiko osoitteet kesken.

    Jos reitittävässä, niin oletko kokeillut asettaa IP-osoitetietoja verkkosovittimesta manuaalisesti? Toista verkkojohtoa testaisin myös. Samoin eri paikkaa modeemista.

    Ja olihan kympistä uusin 1903 versio?

    Jollain Linuxin live distrolla voisi myös kokeilla.
     
  5. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    En usko, ei näytä versionumeroa, ilman nettiä ei windows update toimi. Windowssiin tehty siis clean install.
    Koitin kaivella nettiä jos päivityksen saisi tikulle mutta Microsoft ei niitä näytä sivuillaan jakavan

    E: piuhan vaihtaminen ei toiminut,
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2019
  6. Tarantella

    Rekisteröitynyt:
    27.03.2015
    Viestejä:
    2 581
    Viimeksi muokattu: 05.08.2019
    Juzifer tykkää tästä.
  7. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Versio 1709 - kokeilen pistää uutta tikulle ja pitää sormet ristissä - kiitos paljon

    Modeemin lisäksi reititin jonka kautta wifi, mutta pc kiinni modeemissa.

    E: tällä kertaa windows herjaa ' Sovittimessa Intel(R) l211 Gigabit network connection on ohjaimeen tai laitteistoon liittyviä ongelmia'
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2019
  8. H-K_Blu

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2016
    Viestejä:
    1 081
    Viimeksi muokattu: 06.08.2019
  9. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Kokeillaan, kiitos vinkistä.

    Tethering lähti toimimaan puhelimen kautta, pirullisen hidas mutta ei tarvitse kestää enään usb rumbaa. Uusin windows update failaa uudelleen käynnistettäessä. Kokeilen vielä pelkkää uusinta.
     
  10. H-K_Blu

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2016
    Viestejä:
    1 081
  11. Desgorr

    Rekisteröitynyt:
    11.10.2010
    Viestejä:
    3 091
    Ei ole Asuksella tuoreemmat verkkokortin ajurit. Tuo kymppikin on sen verran vanha, että asentaisin sen puhtaalta pöydältä uudelleen uusimpana 1903 versiona.

    Edit:
    Linkattu Intel: DriverVer = 06/13/2019,12.18.9.1
    Asus: DriverVer = 05/10/2019,12.18.8.22

    Edit2:
    Eikä vieläkään oiken tullut selväksi, että onko tuo modeemi silattuna/reitittävänä? Oletko kokeillut kytkeä konetta tuohon WLAN-reitittimeen?

    Edit3:
    Ja täältä sitten uusimmat chipset ajurit: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2019
    Tarantella tykkää tästä.
  12. H-K_Blu

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2016
    Viestejä:
    1 081
    Juu versio vanhempi, mutta joskus hieman kustomoitu merkin taholta. Siksi tuo 1/8/19 julkaistu ajuri veikkaukseni sopivaksi. No, kokeilla niistä mikä toimii.
     
  13. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Valitettavasti en osaa sanoa onko sillattuna vai reititettävänä. kokeilin reitittimen kautta, ei onnistunut :(

    - chipset sekä bios uusimmat. Win 10 päivitetty nyt 1903 ja sama ongelma jatkuu - herjaa ajurista
    ' Sovittimessa Intel(R) l211 Gigabit network connection on ohjaimeen tai laitteistoon liittyviä ongelmia'

    E: Olisiko PCI ethernet kortin hommaamisessa mitään ideaa?

    E: tai win7 asentamisesta? Alkaa mennä aika absurdiksi tämä :D
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2019
  14. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Nyt 1903 intelin ajuria asennetaessa asennus keskeytyy virheeseen 'no intel adapters are present in this computer'

    Olisiko sittenkin jotain emolevyssä?
     
  15. Tarantella

    Rekisteröitynyt:
    27.03.2015
    Viestejä:
    2 581
  16. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Emo on juurikin tuo, valitettavasti olen asentanut jo kaikki ajurit + asentanut bios päivityksen tuolta ilman menestystä.

    E: päivitin vielä kerran, valitti että asennus epäonnistui - Tethering tosin lakkasi toimimasta päivityksen jälkeen :D en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2019
  17. H-K_Blu

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2016
    Viestejä:
    1 081
    Intel LAN Controller Enables or disables the Intel LAN controllers. Configuration options: [On] [Off]
    Intel LAN OPROM Enables or disables the Intel PXE OPROM. Configuration options: [On] [Off]

    Nuo päällä bioksesta?

    Onko laitoksessa enempi PCIe kortteja? Äänikorttia tms. kokeilla toiseen paikkaan, näyttistä ei kannata vaivautua.

    Tuo sattui kanssa silmään tuossa chipset driverien kohdalla ajurisivulla; "Update AMD chipset driver 19.10.xx first before update this driver"

    Speksien mukaan värkissä näyttää tuo ASUS LAN Guard olevan, moisen softaa voisi kokeilla asentaa/poistaa ( jos emon CD:llä, ei pikaisesti Asukselta löytynyt ). Ainakin tuossa omassa vanhassa Logitechin langattomassa desktopissa pitää olla tuo oma softa päällä win7:ssa.
     
    Juzifer tykkää tästä.
  18. Leopardi

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2006
    Viestejä:
    6 810
    Jos biosissa on joku driver helper niin sen ottamalla pois pitäisi ajurit asentua
     
    Juzifer tykkää tästä.
  19. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Lan turbo niminen softa tuli cdllä, ei näyttänyt paljoa tekevän.

    Ei ole muite pci kortteja, ainoastaan näyttis.

    Ei ainakaan pistänyt silmään tuommoinen, tongin vielä kun pääsen duunista.

    Intel LAN Controller Enables or disables the Intel LAN controllers. Configuration options: [On] [Off]
    Intel LAN OPROM Enables or disables the Intel PXE OPROM. Configuration options: [On] [Off]

    Nyt kokeiltu, ei vaikutusta


    E: windowsista on seikasta päivitetty kymppi, herjaa myös rekisteröitäessä että olisi laiton kopio, voisiko liittyä asiaan?
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2019
  20. ampula

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2015
    Viestejä:
    2 180
    Menikä multa ohi, mutta miten kävi suoraan modeemiin kokeilu ? ja löytyykö taloudesta jotain toista ethernet piuhaa, mielellään kunnollista (ei sellaista mitä tyypillisesti joidenkin kuluttaja laitteiden mukana tulee).
    Kirjoitit että powerline adapteri vilkuttaa virhreää, siis nimenomaan se ethernet valo ja nimenomaan sen portin minkä perässä ongelmatietokone, vilkuttaako/palaako tietokoneen sovittimessa myös ko valo ?

    Jos herjaa piuhasta, niin tyypillisesti ongelma joko kaapeloinnissa (siis liittimet ym) tai toisessa päässä olevasta aktiivilaitteesta, käsin asetuksilla voi olla myös ristiinkytkentä/suora kaapelivalitna, speksi valinta ( 1000/100), automatiikalla yleensä ei tarvi noihin käsin puuttua ja nykyään suorakaapeli riittää, automatiikka arpoo oikein. Jos huono kaapeli, niin sitä ei automatiikka korjaa.

    TCP/IP ja IP osoitteet on ylemmän tason juttuja, eli niitä ei tarvita ethernettiin, vaan menevät sen päällä. (eli kaapeli ei kytketty tieto ei pitäisi johtua IP osoitteista).
     
    Juzifer tykkää tästä.
  21. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitos vastauksesta.

    Suoraan yhdistäminen sekä modeemiin että reitittimeen ei tehnyt vaikutusta, eikä myöskään eri piuha (3 eri kokeiltu).
    Ethernet portti näyttää tasaista keltaista. Powerline antaa merkkivaloa että kaikki ok (vilkuttaa vihreää).
    Tod. Näk se on ajuri/windows ongelma mutta pelkään emoa. Voisiko pci lan kortti toimia? Vai onko 10g ethernet paikkaan joku uusi standardi mitä ei vanhoista piuhoista löydy? Kaikki kolme piuhaa suht vanhoja.

    Kiintoisa huomio, windows taas clean installissa - jossain vaiheessa päivitystä asennus kaatuu :( ja alkaa uudestaan - sama kävi viimeksi - onkohan asialla yhteys?

    E: asennuksen aikana kun windows yrittää yhistää verkkoon ei saa yhteyttä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2019
  22. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Windows antaa nyt yhdistettäessä virhekoodin 651
    Intel l211 Ajurit väittivät toimivansa hetken mutta antoivat sitten virhekoodin 45
    Googlailu antoi molempiin ratkaisuksi ajuripäivityksen -

    Menin ja ostin uutta ethernet piuhaa jos noissa vanhoissa on jotain häikkää - toimivat kuitenkin muiden laitteiden kanssa - raportoin kun pääsen testaamaan. Tämä alkaa pikkuhiljaa muuttua päiväkirjaksi :D

    E: tässä vielä piuhat jota hommasin, pistän varmistukseksi.
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/27321/cddsj/Fuj-tech-CAT6-S-FTP-verkkokaapeli-5-m-musta

    Ja powerlinen malli:
    ZyXEL PLA-4211 Mini Pass-Thru Kit 500Mbps -
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2019
  23. ampula

    Rekisteröitynyt:
    04.11.2015
    Viestejä:
    2 180
    En tiedä miten sekoilin, luinko ihan jotain muuta ? Sori.
    Eihän ketjussa puhuta mitään kaapeleista, eli valot palaa ja kaapelit on kytketty ja ethernet ilmeisesti toimii, ja ongelma nimenomaan IP juttujen kanssa.

    Edit olihan tuolla alussa mainittu että herjaa piuhasta. (ilmeisesti se ongelma ohi) ja nyt nippu kaikenlaisia ongelmia, joista tosiaan pitäs eka saada siihen tilanteeseen ettei rauta(/ajuri) ongelmaa, siihen vaiheeseen että puuttuu enään IP/nettiyhteys.

    Hätätilassa käyttövarten voihakea jonkin USB ethernet sovittimen, jos yhteydelle kiire.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2019
  24. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Tässä vaiheessa jo sen verran vainoharhanen että pelkää kaikkia virheilmoituksia.

    Välillä windows herjaa myös piuhasta, tuntuu olevan täysin sattumanvaraista.
     
  25. Juzifer

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2017
    Viestejä:
    38
    Kaapelin vaihto ei auttanut.

    Hommasin myös sen edellämainitun usb ethernet donglen, toimi heittämällä.
    Mitäs tästä voi nyt päätellä? Olisiko uusissa emoissa paskat ajurit? En oikeen usko että tuossa emossa fyysistä vikaa ole ellei jotenkin asennuksessa ruuvari vieny puolta tinoista kriittisestä kohtaa. :D

    Iso kiitos kuitenkin kaikille kärsivällisyydestä ja avunannosta, ideoita saa edelleen ehdottaa, olisihan tuo emon portti kiva saada toimimaan.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti