DSPeaker Anti-Mode

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tommi_82, 19.11.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. CoreD

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2008
  Viestejä:
  213
  99% varmuudella; kyllä. Taisin seitsemän kertaa yrittää ennenkuin luovutin naapureiden tähden...
   
 2. xipix

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  1 536
  Taitaapi olla jossain vikaa. Hae uusi laite/mikki tilalle?
   
 3. CoreD

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2008
  Viestejä:
  213
  Laitoin jo hifitalolle (mistä tuon ostin) mailia ja sieltä käskettiin lykätä mailia suoraan DSPeakerille, eivät sen enempää kommentoineen asiaa. Ajattelin kumminkin täältäkin kysäistä siltä varalta, että itseltä on mennyt jotain ilmiselvää ohi manuskaa kahlatessa.

  Aika selväähän tuo taitaa olla, että mikki on sökönä.
   
 4. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973

  Heh, itsellä oli joskus subbarin kanssa ongelmia niin liike syytti antimodea ja sen mikkiä-> lähettivät uuden mikkikaapelin ja sotkettiin vielä DSPeakerkin mukaan jupakkaan. Missään vaiheessa ei kylläkään antimoden kalibroinnissa ollut mitään ongelmia, ennen kuin lähettivät minulle tuon uuden mikkipiuhan mikä oli rikkinäinen :D
  Sillä tuli myöskin vain yksi pyyhkäisy vaikka mitä teki, eiköhän tuo sinunkin siis ole viallinen.
   
 5. xipix

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  1 536
  Ainakin aikoinaan DSPeakerin kanssa pystyi asioimaan suoraan Hervannassa, joten jos asustelee näillä main, niin ei tarvitse postin kautta asioita hoidella.
   
 6. jpkl79

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  1 258
  Voit sormella töpötellä mikkiä kalibroinnin aikana jos subi hiljenee niin mikki pitäisi toimia.
   
 7. jpkl79

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  1 258
  Nyt se meni omasta antimodesta mikki. Ei tee kun yhden pyyhkäsyn eikä ota töpöttelyjä 😩
   
 8. kuuntelija Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2014
  Viestejä:
  679
  Jos jollain ohjekirja siinä taikka tieto niin pystyykö antimode ajamaan 4 subia?
   
 9. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 744
  Eiköhän se neljää normaalia subin inputtia aja ajan mainiosti. Muistaakseni parin sadan ohmin luokkaa lähtöimpedanssi.
   
 10. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  jos siis tarkoitat sitä että vahvistimessasi on yksi subilähtö ja huoneessasi neljä subia niin pystyy toki. antimode vaan tuohon väliin ja eikun korjailemaan neljän subin vasteita.
   
 11. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  875
 12. paralogiX

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2011
  Viestejä:
  189
  Olikos se niin, että jos tuo bypass valo vilkkuu useamminkin, niin subin volumea korkeammalle?

  Tällä hetkellä setup menee näin

  PC --> Radial DI BOX --> Behringer Truth B3031 --> SVS PB-2000
   
 13. -jonsku-

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2003
  Viestejä:
  220
  Mulla on kokeilla omassa setissä tällä hetkellä Dual Core 2.0, mutta en saa sitä toimimaan niin kuin pitäisi. Kytkennät menee seuraavasti: Koneesta USB -> DC ja RCA:lla vahvistimeen. Kone löytää DC:n ja ääni tulee kaiuttimista läpi. Sitten alkavat ongelmat. Kalibrointi menee läpi ja näyttää tasatun vasteen näytöllä, mutta jostain syystä n. 50 Hz on vielä n. 0 dB:n korjaus ja siitä eteenpäin laskee vastetta mittauksen loppuu asti todella paljon, eli 271 Hz:in kohdalla korjausta n -26 dB. Toinen ongelma on se, että kalibroinnin jälkeen ääni särisee hemmetisti. Viimeksi sain särinän loppumaan sammuttamalla laitteet yöksi, niin aamulla särinä oli poissa. Jännää tässä on se, että vaikka vaihtaa radiolle, eli antimode ei ole edes käytössä, ääni särisee.

  Sitten vielä sellainen kysymys, että ohjekirjassa sanotaan, että tuon voisi kytkeä AV-vahvistimen Tape Monitoring liittimiin. Vahvistimesta löytyy liittimet nimillä Tape in / Tape Out, uskaltaako laittaa noihin kiinni? Jos uskaltaa ja pitäisi toimia, niin voiko tuon edelleen kytkeä USB:n kautta koneeseen vai pitääkö jättää muut kytkennät tekemättä ja laittaa normaalisti vahvistimeen kaikki kiinni?

  Vahvistimena toimii Sherwood R872
   
 14. Käääpä

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2010
  Viestejä:
  491
  Kaiuttimina Genelec 8020B-pari. Nykyisellään nuo on asetettu tv-tasolle telkkarin molemmin puolin. Ongelmana on että kuuntelupaikalla bassot ovat kadoksissa. Pienessä kämpässä tv-tason ja sohvan asettelu on lähes ainut mahdollinen. Kuuntelupaikka on melkein keskellä huonetta ja kaiuttimet seinän vieressä. Jos kuuntelupaikalta nojaa reilusti eteenpäin, alkaa bassokin kuulua. Taaksepäin siirtyessä en havainnut vastaavaa hyötyä.

  Olisiko Anti-mode Dual Coresta apua tälläisessa tilanteessa? Vai pitääkö elää asian kanssa, kunnes vaihdan asuntoa?
   
 15. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Varmaan kannattaa tehdä mittaus onko kuuntelupaikalla huonemoodi leikkaamassa jotain basson taajuutta mistä pidät vai onko kohdassa jossa basso "kuuluu mukavasti" kauhea vuoren korkuinen korostuma joka nostaa mukavasti "beissin" tasoa. Tuon korostuman saa korjattua pois mutta huonemoodin aiheuttamaa kuoppaa ei korjaa mikään muu kuin kuuntelupaikan sijoitus.

  Itse veikkaan että kun siirryt vähän eteenpäin niin saat +10dB bassobuustin jonkin moodin aiheuttamana, koska jos kyseessä olisi kuoppa kuuntelupaikalla niin bassot todennäköisimmin olisivat myös taakse päin siirryttäessä isommat, eikä pelkästään edessä.
   
 16. Käääpä

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2010
  Viestejä:
  491
  Voi tietysti olla noinkin. Pitänee lainata jostain mikki ja testailla.
   
 17. jpkl79

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  1 258
   
 18. Morjens

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  846
  Mulla on etukaiuttimina 2 kpl Genelec 8040 ja takakaiuttimina 2 kpl Genelec 8020.
  SVS:n SB-2000 pitäisi tulla ensi viikolla. Vahvistimena ProCaster DE4337H/BT
  Tässä hahmotelma mun huoneesta.

  Saa nähdä miten subi muuttaa asiaa, mutta tällä hetkellä tuossa musiikinkuuntelukohdassa kuuluu liian vähän bassoa. Tuolla takana betoniseinän vieressä leffakohdassa basso korostuu.
  Basso jää jotenkin tuon ulkoseinän ja kaappien väliin. Ei se huonolta kuulosta, mutta se korostuu muuhun huoneeseen nähden aika rankasti.
  Koska haluaisin musiikkkiin lisää bassoa sille pyhitetylle kuuntelupaikalle, niin sen takia tilasin subin.
  Vahvistimessa ei ole mitään audysseyta sellaisia ja olenkin Genelecit säätänyt toistoltaan sopiviksi takaa löytyvillä dippikytkimillä.

  Koitan nyt ensin miten tuo pelkkä subi muuttaa asiaa (sijoitettuna 8040-kaiuttimien väliin tietokonepöydän alle), mutta ehkä Anti-Mode voisi parantaa tilannetta jos tekisi kalibroinnin kahdesta pisteestä, eli tuosta tietokoneen edestä musiikinkuuntelupaikalta ja takaseinästä leffapaikalta.
  Toki se on aina kompromissi mutta pointtina kuitenkin parantaa musiikintoistoa, bassot kun korostuu jo muutenkin tuolla takaseinällä.

  Aikaisemmin mulla oli Logitechin 5.1 setti Logitech Z-5500 ja basso toistui hieman tasaisemmin koko huoneessa, kuitenkin jonkin verran korostuen tuolla takaseinällä. Genet kuitenkin korostaa sitä enemmän ja toistaalta bassoa on vähemmän musiikinkuuntelupaikalla, jota tuo SVS on nyt tulossa korjaamaan.

  Mitä luulette saisiko Anti-Modella kuuntelukokemusta paremmaksi niin, että basso korostuisi vähemmän tuolla takaseinällä ja toistuisi tasaisemmin molemmilla kuuntelupaikoilla?
  Periaatteessa tuo korostuminen ei haittaa musiikkia (eikä leffoja), mutta tosiaan kun äänenvoimakkuutta nostaa musiikinkuuntelupaikalla ja sitten menee kuuntelemaan takaseinältä niin tulee jo naapurit mieleen :)

  Melkeen testaamalla pitää koittaa miten säädän jakotaajudet subin ja etukaiuttimien välillä. Tällä hetkellä mulla meneee koko taajuuskaista 8040:lle. Mietin että jos jatkossa antaisin olla samalla tavalla, mutta sitä tulisi subi vaan auttamaan.
  Tarvittaessa voisi sitten sammuttaa subin esim yöllä. jos tuntuu että bassotoisto on liian voimakas ja kuitenkin pysyisi jonkin näköinen ryhti kun antaisi Geneleccien toistaa myös matalia ääniä  Ilmeisesti mun tapauksessa ei voi näin tehdä? Eihän Anti-Modessa ole kuin kaksi input-paikkaa ja mun pitäisi saada front- ja left-kanavat sekä Sub out kytkettyä.
   
 19. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  voi tehdä sillä vaikka antimode on "tarkoitettu" vain subille niin haaroita mittauksen ajaksi subille menevä rca meneväksi myös pääkaiuttimille ja siten antimode mittaa ja säätää vasteen kaiuttimienkin kanssa :)

  eli vielä rautalangasta eli antimode paikkaan x ja älä laita mitään piuhoja vielä kiinni. sitten pari haaroitinta (biltemasta tms) antimoden sub out liittimeen ja sitten siitä left ja right ja subille signaalit rca:na.
  sitten antaa antimoden puskea mittasignaalia kaikkiin kaiuttimiin ja subille ja näin ollen se ottaa huomioon myös pääkaiuttimet (bassoalueelta) :)
  voi olla hyvä myös antaa antimoden säätää ensin pelkkä subi sellaisenaan ja kuulostella lopputulosta ennenkuin kokeilee äskeistä.
   
 20. Morjens

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  846
  Varmaan tulee tosiaan koitettua ensin perinteisesti. Mutta mitä luulette, auttaisko Anti-Mode tuohon huoneen ongelmaan? Varmaan sitä seinän vieressä esiintyvää ylimäärästä bassoa saisi pienennettyä tosiaan siten, että tiputtaa Geneleceistä matalimpia ja pois ja kattoo miten se subi nyt ylipäätänsä mun huoneeseen sopii.
   
 21. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 982
  Saattaa antimode toimia hieman huonosti jos kuuntelupaikat ovat eri puolella huonetta.
   
 22. Morjens

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  846
  No, musankuuntelupaikalta 2 metriä taaksepäin.
  Katotaa miten nyt pelkällä subin sijottamisella pärjää kunhan se kotiutuu :)
   
 23. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  itseasiassa toimii jopa paremmin kuin ilman sillä juuri tuohon on antimode suunniteltu ! :D
   
 24. kuuntelija Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2014
  Viestejä:
  679
  ostetaan antimode uusimaa
   
 25. xipix

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  1 536
  Kyseessähän on kompromissi, kerta mittauspisteet ovat noin kaukana toisistaan ja toinen lähellä takaseinää (ainahan se on kompromissi jos mittaa useammasta kuin yhdestä pisteestä). Tuurista kiinni, että miten kalibrointi onnistuu. Todennäköisesti anti-modesta on jotain hyötyä tuollaisessa setupissa.

  Mittaisin desibelimittarilla pistetaajuudet (10hz-100hz) läpi kummastakin kuuntelupaikasta ennen anti-moden kytkemistä ja sama homma anti-moden kytkemisen jälkeen. Hieman aikaa vievä tapa, mutta saa dataa siitä onko anti-modesta miten hyötyä. Saman tempun voi tehdä pelkästään toisen kuuntelupaikan kalibroinnin jälkeen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti