Drinkit baareissa

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Exc x, 17.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Useimmiten coctaileissa/drinkeissä lasiin laitetaan jääpaloja/jäämurskaa.

    Kysäsin yhdeltä ebay myyjältä about samanlaisesta setistä ja se vastasi "I can confirm the stainless steel can is approximately 30oz and the glass is approximately 16oz". Eli teräksinen osa 850ml ja lasi 450ml.
     
  2. uotila

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    347
    Juu, Capsi tarkoittanee varmasti sitä, että jäissä ravistetut juomat kaadetaan johonkin cocktail-lasiin ilman jäitä (siis lopullisessa juomassa ei ole jäitä), mutta tosiaan löytyy myös niitä jotka sekoitetaan jäillä ja lopulliseen juomaankin tulee jäitä. Pointti on kuitenkin siinä että noita sekoitusjäitä ei käytetä lopullisessa juomassa (toki tässäkin voi olla poikkeuksia?). Anyway, kaikkea voi soveltaa ;)

    Aikast hyvän kokoinen tuo sheikkeri kyllä, itellä on kyllä jossain lähempänä 500- (max) 600ml nuo teräsosat. Eipä siinä, saapahan tarvittaessa vedettyä parikin juomaa kerralla noilla isommilla.
     
  3. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Niin "sääntöjen" mukaanhan noita sekoitusjäitä ei ilmeisesti saa aittaa juomaan.

    Tuo 450ml näyttää olevan vakio lasin koko kaikkialla. Metalliosan koko sitten vaihtelee. Briteissä ja saksan kaupoissa yleisin koko näyttää olevan tuo about 850ml.
     
  4. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

    Rekisteröitynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    3 738
    Hyvä, että joku ymmärtää lukemaansa! Ja tottakai voi soveltaa, mutta kuten jo edellä totesin niin eiköhän valtaosa sekoitettavista drinkeistä tarjoilla ilman jäitä. Tottahan toki sitä voi laittaa jäitä vaikka oluen sekaan tuoppiin, mutta se, että onko siinä järkeä on aivan eri asia.

    :comp:
     
  5. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Ymmärsin kyllä mitä capsi tarkoitti, mutta itselläni oli käsitys, että suurin osa juomista kaadetaan lasiin joka sisältää jäitä jossain muodossa. Ilmeisesti drinkkigooglettelu antoi vääristyneen kuvan.
     
  6. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

    Rekisteröitynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    3 738
    Juu, suurin osa drinkeistä varmasti sisältää jäitä, mutta ei suurin osa sekoitettavista (sheikattavista) drinkeistä. Puhutaanko jo samaa kieltä? :)
     
  7. uotila

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    347
    Itse käytän nimityksiä seuraavasti:

    sekoitettuna: matskut kuppiin ja "hämmennetään" lusikalla / tikulla, vertaa siihen että joku laittaa kahviin maitoa ja sokeria. "Kuppi" voi siis olla suoraan tarjoilulasi tai sitten shakerin metalliosa, josta sitten kaadetaan tuon sihvilän lävitse tarjoilulasiin.

    sheikattuna: matskut sheikkeriin, lasi vastakappaleeksi ja ravistellaan (=ravistettuna)

    Eikös Bondissakin ole "Shaken, not stirred" eli "Ravistettuna, ei sekoitettuna" kun vodka-marttia tilataan?
     
  8. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
  9. uotila

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    347
    Juuri noin, viittasin vain tuohon Capsin viestiin "ei suurin osa sekoitettavista (sheikattavista)" kohtaan jossa tulee molemmat tavat samassa viittauksessa :D
     
  10. CAPS LOCK - TAI SHIFT POHJASSA

    Rekisteröitynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    3 738
    No eihän tässä nyt vittu pysy itekkään enää voimissa kun koittaa ratakiskoa vääntää. Aiemmin sentään taisin osata kirjottaa ihan oikein.

    :D
     
  11. Rubbish

    Rekisteröitynyt:
    03.06.2003
    Viestejä:
    3 873
    Onko noilla jotain käytännön eroa onko Boston shaker vai "normaali"?
     
  12. uotila

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    347
    Periaatteessa ei eroa, Boston on helpompi putsata ja yleensä tilavampi. Prot käyttää myös useimmin Bostonia ja tuo tavallinen on yleensä se kotiversio, ja onhan tuo Boston "coolimpi" ravistettava kahdella kädellä, taviksesta tulee mieleen joku Tupperin kermansekoitin :) On noissa taviksissa myös se että useimmiten niitä ei tahdo saada tiiviiksi, vaan nesteet roiskuu jostain välistä vanhemmiten.
     
  13. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
  14. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Onkos sillä merkitystä käyttääkö drinkeissä kossua vodkan sijasta? Huomaako juoman maussa eroa?

    Onkos kellään kokemusta Tallinkilla myytävistä Apricot merkkisistä tai super alkossa myytävistä Remedia tai Kochi merkkisistä likööreistä? Nuo maksaa 3,50€/0,5l eli yli puolet vähemmän mitä vaikkapa De Kuyperin liköörit. Meneeköhän nuo halvat merkit drinkeissä ihan siinä missä De Kuyperinkin vai kannattaako panostaa laatuun?
     
  15. True

    Rekisteröitynyt:
    17.06.2002
    Viestejä:
    289
    Ei huomaa drinkissä eroa kossulla ja vodkalla ellei ole kovin vahva drinkki ja vertaile vierekkäin.

    Remediat on itselle tuttuja, eivät häpeä paljoaa yleisimmissä mauissa (esim. green apple) kalliimmille sisaruksilleen.

    Harmi kun loppuvuosi tuli luvattua olla juomatta, muuten tämä menisi heti testiin:

    http://www.youtube.com/watch?v=xEGQbl7wYqk (pitäisi kyllä olla Jamesonia)

    Rapakon toisella puolella ihan älyttömässä nosteessa ja useimmista baareistakin saa jo tätä. Niin absurdia että pakko testata kuitenkin ensi kerralla :)
     
  16. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
    pakko osallistua keskusteluun ja todeta se että useimmissa baareissa ei osata tehdä kunnollista mustaa ryssää.

    musta ryssähän on periaatteessa vain : 2cl vodka + 2cl kahvilikööri (ja valkovenäläisen saa jatkamalla juomaa maidolla)

    useimmiten kunnon ryssä pilataan halvalla kahviliköörillä jolloin juomasta tulee hirveän ja kamalan välimuoto.
    aito ryssä tehtäisiin suomessa suurinpiirtein finlandia + kahlua periaatteella mutta harva ravintola käyttää edes kahluaa.

    yhdessä paikassa turussa (jota ei ole ollut kohta kymmeneen vuoteenkaan) baarimikko sovelsi mustanryssän niin että laittoi kuumaa kahvia 2cl + 2cl vodka... tuli kyllä juotua mutta eipähän tarvinnut toistamiseen tilata ryssää :D

    sitten jos on tilannut jotain eksoottisempaa kuten harvey wallbanger , tom collins jne niin ne ovat kyllä tulleet oikeanlaisina ja maistuneetkin hyviltä.
     
  17. Hype

    Rekisteröitynyt:
    20.05.2004
    Viestejä:
    1 274
    En muista tiedä, mutta itse kyllä maistan eron vodkan ja suomalaisen viinan välillä drinkeissä jos on vahva drinkki. Riippuu tosin suhteesta, jos sitä on vähän niin eihän sitä erota sieltä joukosta.
     
  18. evokki

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2013
    Viestejä:
    741
    Lähinnä mietin juomia mihin tulee se 2-4cl kirkasta viinaa ja juomien koko on se vajaat 2,5dl. Hyvähän se on olla kumpaakin baarikaapissa, kun ei hinnoissa niin suurta eroa ole.
     
  19. maccc

    Rekisteröitynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    590
    Paras valkovenäläinen joka itselläni on kouraan tullut, tehtiin siten että siihen sotkettiin 3cl vodkaa, 3cl kahluaa ja 3cl kermaa jäämurskan kera, tarjoiltuna on the rocks -lasista.

    :smoke:
     
  20. uotila

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    347
    Juu, kyllä nuo erottaa, riippuen tosin määrästä ja muista matskuista. Kossu nyt vielä menettelee mutta nuo kaikenmaailman halpiskirkkaat kandee suosiolla jättää hyllyyn, osasta puskee sellainen liuottimen katku lävitse vaikka mitä laittaisi.

    Myös blandikset on asia jossa ei kannata säästellä; halpa kirkas + Riitan Herkun karpalomehu vs. kunnon Vodka + Oceanspray esmes, eroa on kuin yöllä ja päivällä...

    Nämä siis jos oikeasti haluaa myös nautiskella juomista, vrt. esim. nuo mustat ryssät... Kahvia ja kossua, heh.
     
  21. Lepanokka

    Rekisteröitynyt:
    26.11.2007
    Viestejä:
    1 412
    Nostellaanpas...

    Mitähän sitä näin herran vuonna 2018 baareissa nautitaan? Mitkä ovat hittejä ja muodissa? Jotain uutta ja mullistavaa? Erityisesti shotit ja drinkit kiinnostaa, miksei tietty boolitkin.
     
  22. Ogram

    Rekisteröitynyt:
    11.11.2000
    Viestejä:
    957
    Hyvin tehty Whiskey Sour on aina muodissa.
     
  23. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Pikkurilli pystyssä Blue Angelia. :kahvi:
     
  24. mela

    Rekisteröitynyt:
    20.07.1999
    Viestejä:
    551
    valkovenäläistä ja ampiaista täsä :psmoke:
     
  25. R1ckez

    Rekisteröitynyt:
    18.04.2018
    Viestejä:
    13
    Irish coffee (mielellään tullamoreen), jallua kolalla tai ilman ja kaljaa hanasta. Näillä yleensä mennään. Ei siis mitään uutta/muodikasta :smoke:
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti