Downshifting - Vähemmän, hitaammin?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Rockatansky, 23.03.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jaapatijaapati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  314
  Voisin heittää villin veikkauksen että tää dounsiftaaminen on yleistynyt siksi että koska...

  Ensinäkin tää nykypäin tilanne suomessa koskien valtaosaa duunarialoista on iha naurettava. Palkat on aivan perseestä siihen nähen mitä kaikki nykysin maksaa ja työmäärä on valtava. Ja ennenkö tähän joku sanoo: "menkää kouluun" Noh kappas vain ko ei kaikki voi mennä sinne kouluun eikä kaikista edes ole ja moni ois tyytyväinen duunarihommaan jos sillä pystyis elään semmosta normaalia elämää. Esim asumaan vaikka 80-100 neliön omakotitalossa.

  Talohan on suomalaiselle aika tärkeä ja pystyisi vaikka ostaan makkaraaki ihan. Niinkuin ennen on ollut. Niin en ihmettele että moni miettii että vitut, antaa olla. Mitä järkeä tässä on tehä pitkää päivää niska limassa ko tällä rahalla mitä tästä saa niin pystyy asuun 40 neliön kämpässä ja ostaan makaroonia ja silti joutuu sossun lunkalle.

  Ja toinen suuri asia on kulttuurin muutos. Sotien jälkee kymmeniä vuosia ihmisen arvo määriteltiin kärsimyksellä, työnteolla ja uhrautumisella. Mitä pitempi päivä -> sitä parempi mies. "Koska isätki sodassa, koska papatki sodassa jne"
  Mutta tää uus sukupolvi on nykyaikaisempi eikä heidän arvoasteikoissa ihmistä määritellä työmäärän perusteella. Mikä on ihan hyvä juttu.

  Montakohan kertaa itekki miettinyt työhistorian aikana että voi vittujen kevät, mitäköhän järkeä tässä työssäki ja oravanpyörässä on. Tehä ko pieni apina töitä ja palkka on iha normaali alaan ja työhön nähden, mutta mitään sillä ei JOHTUEN EUROSTA saa, koska eläminen on saatanan kallista euroaikaan. Ai niin mutta eihän tästä saa puhua :D hys hys
   
 2. xammy

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2008
  Viestejä:
  79
  Ajat muuttuu, naurattaa kaikki oravanpyörän puolustajat.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 269
  ^Jaa, miten se nyt yhtäkkiä euroaikaan on sitten niin ihmeellisen kallista? On palkatkin noussut aika reippaasti viimeisen 15v aikana.

  Lisäksi oliko peräti niin että suomalainen kuluttaa nyt vähemmän tuloistaan ruokaan kuin koskaan ennen? Toki ruokaan saa uppoamaan ihan tolkuttomasti jos haluaa mutta kyllä suht halvalla voi syödä ihan hyvin.

  Asuntolainojen korotkin on tällä hetkellä naurettavan alhaalla. Kaupungin ulkopuolelta saa okt:ta 100-150k. Parin kolmen prosentin korolla ei montaa satasta kuussa mene "hukkaan" ja niistäkin saa vielä osan vähentään.

  Nordean tiedoista näkyy että Prime-korko on esimerkiksi 1995-2002 ollut välillä 3 - 6,75%. Euron aikana 1,8 - 4,90%.

  Sähkö on toki kallista mutta sitäkin on helppo säästää esim. ILP, puulämmittäminen ym.

  Bensa on aikalailla sama mitä muuallakin Euroopassa eikä olisi ainakaan yhtään halvempaa markkoina.

  Lisäksi ihmetyttää tämä downshifitingin yhdistäminen sossupummimiseen. Se ei todellakaan tarkoita sitä, vaan kulutuksen pienentämistä jolloin voi tehdä vähemmän töitä saaden enemmän vapaa-aikaa.
   
 5. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Joku 30 tuntia viikossa olisi varmaan aika sopiva työmäärä. Ei ole varsinaisesti tarvetta sen suuremmalle rahamäärälle mutta aikaa ei ole koskaan liikaa, on minulla nyt parempaakin tekemistä kuin työt. :rolleyes:
   
 6. Yuza

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2000
  Viestejä:
  263
  Jep, itsellekin kelpaisi keskimäärin 30h/vko, mielellään jakautuen vielä niin, että talvella tekisi pidempää päivää ja kesällä lyhempää. Nykyisessä työssä menee päinvastoin, mutta muuten tunnit ovat kohtuu kohdillaan.
   
 7. jorgelius

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  736
  Alkaa olla vaikeaa enää säästää.

  Sähkön kulutus puolittunut mutta sähkön hinta siirtoineen kaksinkertaistunut.

  Muunmuassa.

  Vielä on jäljellä perunaan ja puuroon siirtyminen.

  Tosin laihtuakin pitäisi vielä 15 - 20 kiloa.:eek:
   
 8. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Hölmömpi kuvittelisi, että 4pv viikossa olisi melko helppoakin neuvotella töistä, ellei nyt jossain prosessiteollisuudessa työskentele linjastossa...
   
 9. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Niin mutta silloin joutuisi tinkimään sekä kokonais- että tuntipalkasta.

  Asiantuntijahommissa kaveri, joka tekee nelipäiväistä viikkoa ei ole tuntia kohden niin arvokas kuin kaveri, joka tekee täyttä viikkoa koska useimmiten projektit on aikataulutettu täyden viikon mukaan eikä normipäivä edes aina riitäkään.
   
 10. J1mmy

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  268
  Ennen tehtiin kovasti töitä, paljon enemmän kuin nyt. Kehut että on hyvä ettei työ enää määrää eikä edes huvita tehdä niin paljoa, mutta silti pitäisi saada samanlaiset edut tai itseassa vielä enemmän, eli iso omakotitalo hyvältä paikalta.

  Jos ei kerran halua määrittää elämäänsä työn kautta, miksi ihmeessä se materia on sitten niin tärkeätä? Ei voi leppoistaa ja odottaa elävänsä Espoossa hyvällä paikkaa suuressa, uudessa kivitalossa. Jo haluaa materiaa eli hienot ja suuret seinät ympärille, se tarkoittaa työtä työtä ja työtä. Jos haluaa rentoilla, pitänee asua kerrostalossa vuokralla.
   
 11. jak_pdgm

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  1 638
  Niin eikös se ole työnantajalle aina kalliimpaa palkata 5 henkilöä tekemään 4-päiväistä viikkoa kuin 4 henkilöä 5-päiväistä viikkoa?
   
 12. SMB

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  9 929
  Kirjoittajahan kirjoitti, että mitä järkeä duunissa, kun siitä saatavalla rahalla ei saa "mitään". Niin sinä vaan ehdotat lisää työtä, voi jeesus. Jos palkka riittää pelkkiin juokseviin menoihin ja minimaaliseen säästämiseen ja näköpiirissä ei ole toivoa paremmasta, niin ei sellaisessa duunissa mitään järkeä olekaan IMO.

  Tosiaan kun niitä kivitaloja ei ole joka ukolle tiedossa ja jos sellaisen haluaa ja työskentelee esim siivoojana, niin on sama nakata se moppi nurkkaan, koska siivoojan palkalla ei sitä kivitaloa tule ikinä saamaan.
   
 13. Hobitton

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2007
  Viestejä:
  447
  Zen ketjussa oli myös tätä asiaa käsitelty.

  Downshiftauksen aloitin itse yli vuosi sitten, ja kohta (n. 6kk) lopetan työt kokonaan. En ole koskaan voinut paremmin kuin nyt.

  Ne tekee ja juoksee, jotka kokevat sen niin tärkeäksi. Antaa heidän tehdä. He saavat siitä voimakasta tyydytystä ja sisältöä elämään. Botti on botti, vaikka kyse onkin ihmisestä.
   
 14. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Mikä estää huomioimasta tätä jos projektin aikatauluvaiheessa. 4pv downshiftaaja voi saada jopa enemmän aikaan per tehty tunti kun ei vituta niin paljon.

  Yleisemmin:
  5pv -> 4pv työviikkoon siirtyvä työntekijä tekee vuodessa ehkä 180-185 työpäivää vs. täyttä viikkoa painavan 230-235, riippuen vähän siitä että miten tuo 4pv työviikko valikoituu jne. Tuohon kun huomioi sen, ettei byrokratia halvennu jne. niin sopiva palkan alennus on edelleen jossain 20-25% välimaastossa.
   
 15. isomittari

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2005
  Viestejä:
  65
  Hieman ärsyttää myöntää, mutta oon harrastanu "downshiftausta" jo muutaman kuukauden. Ärsyttävä termi ja muutenkin vähän kismittää tämmöset muoti-ilmiöt mutta jonkin aikaa sitten tajusin, että haalin aina itelleni ihan liikaa kaikki hommia ja projekteja jotka ei varsinaisesti ees kiinnostaa. Aika moneen hommaan on tullu lähettyä sen takia, että kaveri on nätisti pyytäny ja ei oo viitsiny sanoa 'ei'. Nyt sitten pikkuhiljaa tajunnu sen että itsellehän tässä eletään eikä aikaa oo loputtomasti, joten miksi pitäis käyttää sekin vähä aika muiden hommien tekemiseen?

  Töitä en oo ainakaan ihan hetkeen lopettamassa kun nautin kovasti hommista ja saan niistä ainakin tällä hetkellä suurta nautintoa. Tämänhetkiset projektit valmistuu lähiaikoina ja lisää en aio tosiaan ottaa. Nyt on aika nauttia kirjallisuudesta, elokuvista, luonnosta, kavereiden seurasta yms. Ja yhtenä ohjeena olen myös pitänyt sitä että kaikki on katoavaista ja muutoksiin ja kriiseihin pitää vaan oppia sopeutumaan ja niiden avulla voi kasvaa henkisesti.
   
 16. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Oletan että oot hoitanut ajankanssa asiat kuntoon ja miettinyt miten tulet toimeen sitten "toimettomana"kin.
  Kuitenkin jos vaan on resursseja, paras vaihtoehto lienee leppoisa ja mukava duuni, josta pitää ja jota voi vaikka tehdä vähän silloin kun huvittaa. En ikinä robottiduuniin menisi, kiva kun tulee rahaa rutkasti ja työstä nauttii :)
   
 17. Hobitton

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2007
  Viestejä:
  447
  Näin :)

  Sinulla on käynyt erittäin hyvä tuuri tai olet pelannut korttisi oikein.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2011
 18. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Suomessa on euroalueen kallein ruoka, Suomi on kallein euromaa, suomessa on euroopan kallein bensiini, suomessa on kallein alkoholi, helsinki on euroopan kallein kaupunki, suomessa on euroopan kalleimmat autot.. vieläkö jatketaan?
   
 19. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Vastapainoksi Suomessa on Euroopan parhaimmat palkat ja paras pääministeri. Puhtain luonto ja vähiten korruptiota :).
   
 20. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Tohon korruptio väitteeseen en kyllä usko. Se vaan ei ole niin läpinäkyvää kuin muissa maissa. Mutta huomaa hyvin esmes K ja S kauppojen kartelleista ja kuinka ne saa aina kaupungin parhaat kauppapikat vaikka muitakin tulijoita olisi.
   
 21. Gl4c13r

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2008
  Viestejä:
  1 768
  Sama pätee myös ABC-asemien kaavoituksen kanssa. Kunnan- ja Kaupunginvaltuustoissa istuu herroja jotka tukevat kahden suuren monopolia markkinoilla.

  Ja se mitä voin sanoa koskien Downshiftingiä niin todellakin nykyajan kovan työelämän ja ainaisen kiireen keskellä en voi olla kuin kannattaa koko ajatusta. Toivoisin jopa että työntekijäpuolen ihmisistä yhä useampi ottaisi ja pystyisi ottamaan downshiftauksen elämänasenteekseen. Saisi mm. SAK EK:ta vastaan uusia aseita kehittää työelämää ja nostaa palkkoja korkeammalle tasolle normiammateissa.

  Toivoisin todella että nyykajan 20-40-vuotiaat voisivat siirtyä kovasta oravanpyörästä rennnompaan elämäntyyliin ja parhaimmassa tapauskessa jopa omavaraisuuteen.
   
 22. Juzzi888

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2003
  Viestejä:
  2 269
  Hohhoijaa. Näitä on hyvä huudella murofaktoina ilman mitään oikeita faktoja.

  Tilastokeskus -

  Ei ole kallein ruoka edes eurotasolla, bensiini, alkoholi eikä autot. Euroopan tasolla Helsinki ei todellakaan ole kallein, ei lähelläkään.

  Joo, Suomi on euromaista kokonaisuutena kallein mutta ei missään yksittäisessä.
   
 23. Otsonalle

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2011
  Viestejä:
  162
  On ne, en tiedä mistä ihmeestä tilastoja löydätkään.
  Korruptio se on syynä. Lisäksi aika monella palstalla on ihmetelty sitäkin miksi muissa maissa on noita ilmaisia terveyspalveluja, ilman jonoja, täällä jonot ja ne maksaa. Asunnot ovat suurempia vaikka maat tiheästi asutettuja, yleensä harvemmin asutetuilla alueilla suurempia, esimerkiksi Australiassa keskimäärin parisataa neliötä on niissä kun täällä seitsemänkymmentä. On sitä ihmettelemistä paljonkin, minne lie rahat katoavatkaan täällä.
  Taisi vain olla pientä sarkasmia siinä kirjoituksessa. ;):rolleyes:
   
 24. Gl4c13r

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2008
  Viestejä:
  1 768
  Suomessa on nykytilastojen mukaan EU-alueen kolmanneksi kallein ruoka mutta palkat eivät misään nimessä ole Euroopan korkeimmat. Ainakin näin olen palkoista ymmärtänyt.
   
 25. 1001001

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  1 121
  Jaahas, kerro ihmees miks Saksassa tuntuu kaikki sinne menneet tienaavan aivan helvetin paljon paremmin. Niin tutkijapuolella, inssinä...
   
 26. Gl4c13r

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2008
  Viestejä:
  1 768

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti