DNA Taloyhtiönetti.

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja tangelo, 07.04.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tangelo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2007
  Viestejä:
  49
  Postiluukusta kolahti kirje DNA:lta että nyt on teidän taloyhtiössänne heidän valokaapeli-netti josta pääsee nauttimaan 0e/kk ja nopeutta saa lisää maksamalla.

  Itsellä on ollut DNA/Welho/htv kaapelimodeemi käytössä ~20v ajan ja ajattelin että siirrytäänpä sitten käyttämään tuota.

  Ongelmat alkoivatkin sitten siitä. Papereissa kovasti mainostettiin että homma on toteutettu Ethernetillä ja että ei muuta kun letku kiinni seinään ja menoksi. Tässä asunnossa ei vaan ole Ethernet-tökkeleitä seinässä (eikä sähkökaapissa). Asuntoon tulee kellarista vain tv/radio-antenni sekä puhelimen piuhat.

  En ole tietoinen koska tai miten eetteri olisi tänne vedetty. Mahdollisesti noin 10v sitten tehdyssä putkiremontissa, mutta koska en ole asunnon omistaja vaan vuokralainen, en tästä tarkemmin tiedä.

  Noh, päätin kuitenkin että ehkä voisin päivittää liittymän nopeutta tästä huolimatta ja aloin tutkia mitä DNA:n sivut sanovat. Iskin osoitteen heidän sivuilleen ja sieltä iloisesti todettiin "Onneksi olkoon! Taloyhtiössäsi on käytössä nopea DNA Netti. Olet siis oikeutettu normaalia edullisempiin hintoihin."

  Jee jee, eikun valkkaamaan halpaa ja nopeaa nettiä, kunnes modeemin valinta tuli ja siellä tarjottiin vain yhtä ja ainoaa modeemia joka on tarkoitettu "Ethernet- ja DSL-koteihin".

  Loggasin sisään omilla tunnuksilla DNA:n sivuille katselemaan tietojani ja sitä voisinko sieltä vaihtaa kaapelimodeemi-liittymäni nopeutta. Ei voi. Kaikki heittää takaisin tuohon modeeminvalinta sivulle jossa on tuo yksi ja sama modeemi tarjolla.

  Kysynkin nyt keneltäkään asiasta enemmän tietävältä, onko mitään teknistä syytä miksi en voisi saada vaihdettua tuota minun "yksityisasiakkaan" kaapelimodeemi-liittymää "taloyhtiöliittymäksi" niin että voin edelleen käyttää kaapelimodeemiani (joka tätäkin kirjoittaessa toimii ihan hyvin)? DNA:n bitti tulee kellariin ja siitä yhtiövastikkeessa maksetaan. Onko sillä oikeasti mitään väliä mitä piuhaa pitkin se tulee asuntoon sieltä kellarista? Vai tuleeko tästä jotain nillitystä DNA:lta että koska diili on ethernetistä niin sitä on pakko käyttää eikä kaapelimodeemi (tai edes tuo DSL) tule kysymykseen?

  Tilanne on muutenkin varsin mielenkiintoinen kun nyt minun on mahdotonta saada minkäänlaista toista liittymää DNA:lta tähän asuntooni. Ainakin mikäli heidän sivujaan on uskominen. On myöskin varsin jännää että jotkut ovat ilmeisesti yhtiökokouksissa nuijineet tämän taloyhtiönetin läpi, vaikka kaikissa asunnoissa ei ole ethernet-kaapelointeja tehty.

  TLDR; taloyhtiöön hommattiin DNA:lta taloyhtiönetti joka toteutettu "ethernetillä" vaikka kaikissa asunnoissa ei ole kaapelointeja tehty. Nyt on mahdotonta saada DNA:lta mitään muuta liittymää asuntoon kun taloyhtiönetin takia tarjotaan vain em. tekniikan modeemia. Onko kokemuksia samantyylisestä?
   
 2. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 707
  Alkuun kysyisin DNAlta, siis joltain elävältä.

  Ja tuosta ethernetistä kysyisin taloyhtiön ihmisiltä/osakkeen omistajalta. Jälkimmäistä asia varmaan kiinnostaa siinä mielessä että mahdollista maksaa jotain media vastiketta , tai vaihtoehtoisesti on tinkinyt ja kieltäytynyt koko ethernetistä , tosin miten on siinä onnistunut.

  Jos siellä asunnossa on ethernet kelpoinen yleiskaapelointi niin on se myös sinun etu, onko jäänyt jonnekkin piiloon, tai onko työ jäänyt kesken esim sen takia ettei ole asuntoon päästy.
   
 3. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  794
  Meillä tapahtui sama juttu vuosi-pari sitten, ja jutun juoni oli se että taloon tulee DNA:n kuitu jonkinmoiseen vekottimeen josta sitten signaali jatkaa talon kaapeliTV-verkkoon. Ilmeisesti myös kaapeliTV-signaalit tulevat sitten saman kuidun kautta, joskin siitä puolesta en hirveästi tiedä.

  Itselleni tuo taloyhtiölaajakaista tuli muutama viikko sen jälkeen kun olin juuri tehnyt kahden vuoden kaapelimodeemisopimuksen. Soitin siis DNA:n asiakaspalveluun ja siellä ymmärsivät heti tilanteen ja tekivät tarvittavat päivitykset liittymän tietoihin niin että toiminta jatkui entisellä modeemilla ja entisellä nopeudella (joka oli siis ennestään korkeampi kuin tuo taloyhtiöratkaisun perustaso) mutta hinta putosi taloyhtiötason ratkaisun vuoksi.

  Jos taloyhtiössä ei ethernet-kaapelointia ole, silloin joku DNA:lla on ilmeisesti kämmännyt syöttäessään taloyhtiölaajakaistan tietoja DNA:n rekisteriin: kenties asentaja on tehnyt koko kadun talot putkeen ja kirjannut tietoja päivittäessään väärin missä taloissa oli Ethernet-kaapelointi ja missä ei. Kun otat yhteyttä asiakaspalveluun, mainitse tuosta niin saavat tarkistaa ja tarvittaessa korjata senkin.
   
 4. tangelo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2007
  Viestejä:
  49
  Noh, kohta pääsee soittamaan aspaan ja katsotaan mitä tapahtuu.

  EDIT: Soitettu.

  Ei kuulemma voida siirtää kaapelimodeemi-liittymääni taloyhtiönettiin. "Ei ole mahdollista", "nokun se internet tulee sieltä kellarista sinne ylös ethernetillä, ei antennia pitkin". Kysyin mikä tämän estää. Vastaus "ei se ole mahdollista". Kysyin että mitä väliä sillä on mitä piuhaa pitkin se netti sieltä kellarista asuntoon tulee kun samaa kuitua pitkin se kaapelimodeeminkin netti taloyhtiöön tulee. En saanut vastausta vaan saman "ei se vaan onnistu" hokemista.

  Sitten kysyin että no mitäs kun en pysty vaihtaa edes nykyisen liittymäni nopeutta kun tyrkytetään vain tuota ethernet-modeemia. Vastasi että "ehkä se kaapeliliittymä poistuu valikoimista eikä siksi enää ole tarjolla".

  Voi helvetin helvetti, ei voi muuta sanoa. Yhtiövastikkeesta menee rahat tuohon liittymään jota on nyt DNA:n mukaan mahdotonta käyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2019
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 707
  Ole yhteydessä taloyhtiöön, jos maksat jotain "mediamaksua", mutta et sitä nettiä saa, niin kohtuullista olisi maksaa vain KTVstä, kunnes saavat pelaamaan.
  Taloyhtiötä muutenkin kiinnostaa asia, sillä se todennäköisesti tehnyt sopparin liittymämäärän(asunto/muutila) mukaan ja siis maksaa sinunkin osalta, vaikka et sitä voi käyttää.
  Miten naapureilla on homma toteutettu, eli onko ongelma vain sinulla, eli puuttuuko vain sinulta ethernet nousu, vai onko yleisesti toteutettu esim xDSLllä? tai miten se naapureilla tehty?
   
 6. tangelo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2007
  Viestejä:
  49
  Puhuin nyt parin eri DNA asiakaspalvelijan kanssa. Toinen tosiaan looppasi tuota "ei pysty, ei ei" ja toinen puhui vaan ristiriitaisia. "Onnistuu onnistuu kyllä. Joo joo.. Laita se sitten siihen ethernettiin". Pari kertaa sai vääntää rautalangasta että sitä eetteriä ei ole. Sanoin että unohda tekninen puoli kokonaan ja onko mahdollista että jatkan kaapelimodeemilla mutta taloyhtiöliittymä-sopimuksella. "joo joo onnistuu kyllä, kunhan sitten pistät vaan sen modeemin siihen ethernettiin kun ei se kaapelissa toimi".

  Teki mieli alkaa hakata päätä seinään tuossa vaiheessa.

  Isännöitsijä totesi että ei ole heidän tehtävä vetää piuhoja ja että DNA:n asiakaspalvelijat eivät tiedä mistä puhuvat (lol?). Kertoi myös että kuitu on vedetty kellariin, mutta sitä ei ole vielä kytketty mihinkään.

  Kyselin muutamalta naapurilta asiasta ja meni suht 50/50 että joillain oli sähkökaapissa RJ45-liitin ja toisilla ei.

  Eli suht clusterfuck meno.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti